Rostov – Bayern 3:2 (kon.) | Besiktas – Benfica 3:3 (kon.) | Arsenal – Paríž 2:2 (kon.)
Razgrad – Bazilej 0:0 (kon.) | Neapol – D.Kyjev 0:0 (kon.) | Celtic – Barcelona 0:2 (kon.)
Mönchengladbach – Manchester City 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Eindhoven 2:0 (kon.)
koniec
Celtic Glasgow
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Streda 23.11.2016, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    88
    Ivan Rakitić to podobne ako Neymar spravil z taktického hľadiska dobre. Dostal úplne zbytočnú žltú kartu, čím vynechá posledný zápas skupiny a v play off bude mať čistý štít.
     
    87
    V závere zápasu sa nám opäť zaostrilo, a tak po zákroku na Lionela Messiho dostáva žltú kartu aj domáci záložník Stuart Armstrong.
     
    83
    Obrovská šanca hostí. Sergi Roberto potiahol loptu dopredu a posunul ju na Lionela Messiho. Ten sa do zakončenia síce nedostal, no aspoň loptu priťukol Luisovi Suárezovi. Uruguajčan ale z dobrej pozície trafil len ľavú žrď.
     
    77
    Luis Enrique teraz spravil najlepšie čo mohol. Horkokrvného Neymara sťahuje z ihriska a na záverečné minúty dáva priestor Ardovi Turanovi.
     
    72
    Vidíme striedania na oboch stranách. Ako posledný sa z lavičky Celticu dostáva na trávnik Patrick Roberts, ktorý strieda Callum McGregora. V tíme Barcelony končí Gerard Piqué a na jeho miesto prichádza Marlon.
     
    71
    Neymar sa opäť dostal do výmeny názorov s Mikaelom Lustigom. Tentokrát je taliansky arbiter prísnejší a obom hráčom ukazuje žltú kartu.
     
    67
    Barcelona mohla pridať tretí gól v zápase. Lionel Messi sa dostal k lopte, v šestnástke si prehodil loptu na pravačku, no tesne minul bránu.
     
    66
    Prvýkrát v dnešnom stretnutí strieda aj Luis Enrique. Zmena nastane na pozícii krajného obrancu, keďže Jordiho Albu strieda Lucas Digne.
     
    64
    Ešte pred samotným priamym kopom bude domáci tréner druhýkrát striedať. Na trávnik prichádza Nir Bitton, ktorý vymenil Thomasa Rogica.
     
    63
    James Forrest prenikal po svojej ľavej strane. Už sa dostával k centru, no v poslednej chvíli ho aj za cenu žltej karty fauloval Sergi Roberto.
    55. Lionel Messi (BAR) - 0:2
     
    55
    Barcelona dala gól! Katalánci zvyšujú svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov. Exekútorom pokutového kopu bol LIONEL MESSI a s prehľadom prekonal bezmocného Craiga Gordona. Pre argentínskeho futbalistu je to už deviaty gól vo štvrtom zápase.
     
    55
    Pokutový kop pre Barcelonu! Luis Suárez spadol na trávnik po súboji s Emiliom Izaguirrem a hlavný rozhodca nekompromisne ukazuje na biely bod.
     
    53
    Obrovská šanca domáceho tímu. Striedajúci James Forrest poslal z ľavej strany center presne na hlavu Moussu Dembelého, no ten loptu nasmeroval len do stredu brány.
     
    46
    Domáci tréner Brendan Rodgers musel zrejme pre zranenie striedať. Na ihrisku už nevidíme Scotta Sinclaira, ktorého nahradil James Forrest.
     
    41
    Prvú žltú kartu vidíme aj na strane katalánskeho veľkoklubu. Po faule na Scotta Sinclaira ju dostáva španielsky krajný obranca Jordi Alba.
    41. Brankár Craig Gordon ukážkovo vychytal Luisa Suáreza.
     
    41
    Lionel Messi opäť ukázal svoju veľkosť. Po pravej strane postupoval smerom do šestnástky, presným pasom našiel osamoteného Luisa Suáreza, no jeho hlavičku pohotovo vyrazil brankár Craig Gordon.
    36. Marc-André ter Stegen a jeho prvý úspešný zákrok.
     
    36
    Prvýkrát v zápase musel zasahovať aj Marc-André ter Stegen. Nemecký brankár predviedol dobrý zákrok, keď vyrazil skrytú strelu Moussu Dembélého.
    24. Lionel Messi (BAR) - 0:1
     
    24
    Barcelona dala gól! Katalánsky veľkoklub sa dostáva do vedenia po nie príliš nebezpečne vyzerajúcej akcii. Neymar šikovným oblúčikom našiel v šestnástke nabiehajúceho LIONELA MESSIHO a ten strelou k pravej žrdi otvára skóre dnešného zápasu.
     
    23
    Hlavný arbiter dnešného duelu prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule na Lionela Messiho dostáva žltú kartu domáci obranca Erik Sviatchenko.
    10. Lionel Messi výbornú prihrávku za obranu nespracoval.
     
    10
    Sergio Busquets vymyslel skvelý pas na Lionela Messiho, ktorý si zabehol za obrancov domáceho tímu. V rozhodujúcom momente ale Argentínčan loptu nespracoval.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. Messi, 55. Messi (pen.)

    Karty:   23. Sviatchenko (CEL), 71. Lustig (CEL), 87. Armstrong (CEL) – 41. Alba (BAR), 63. Roberto (BAR), 71. Neymar (BAR), 88. Rakitić (BAR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 13:12.
    Celtic Glasgow: C. Gordon – Izaguirre, Sviatchenko, Šimunovič, Lustig – Brown (C), Armstrong – Sinclair (46. Forrest), Rogic (64. N. Bitton), C. McGregor (72. Roberts) – Dembele.
    Náhradníci: de Vries – K. Touré, N. Bitton, Gamboa, Roberts, Forrest, Henderson.

    FC Barcelona: ter Stegen – Alba (66. Digne), Piqué (72. Marlon), Mascherano, Roberto – A. Gomes, Busquets, Rakitić – Neymar (77. Arda Turan), L. Suárez, Messi (C).
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Rafinha, Alcácer, Digne, Marlon.

    Rozhodca: Daniele Orsato (ITA)