Rostov – Bayern 3:2 (kon.) | Besiktas – Benfica 3:3 (kon.) | Arsenal – Paríž 2:2 (kon.)
Razgrad – Bazilej 0:0 (kon.) | Neapol – D.Kyjev 0:0 (kon.) | Celtic – Barcelona 0:2 (kon.)
Mönchengladbach – Manchester City 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Eindhoven 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:1 (1:1)
Manchester City
Streda 23.11.2016, 20:45 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Zápas medzi Borussiou Mönchengladbach a Manchestrom City dnes ponúkol po jednom góle, ale aj červenej karte na obidvoch stranách a napokon sa skončil spravodlivou remízou 1:1. Manchester City dnes napriek zopár zábleskom nepredviedol taký výkon, aký by sa od tohto tímu očakával, a tak musí byť spokojný aj s jedným bodom. To je na dnes odo mňa všetko, prajem vám dobrú noc! (22:38:34)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Už takmer celé dve minúty si medzi sebou vymieňa loptu defenzívna štvorica City a nezdá sa, že by mal niektorý z aktérov dnešného zápasu záujem im v tom nejak zabrániť.
     
    90+1
    Vyzerá to tak, že dnes sa už nič zvláštne nestane. Hostia si naďalej posúvajú loptu sprava doľava a opačne, bez nejakého väčšieho záujmu ohroziť bránu Yanna Sommera.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    89
    Hostia naďalej majú loptu vo svojej moci, hráči Borussie sa však neboja napádať s trojicou či dokonca štvoricou hráčov už na polovici ihriska, čím tak znemožňujú Citizens akúkoľvek kombináciu.
     
    88
    Blíži sa záver riadneho hracieho času, City držia loptu na svojich kopačkách, no zatiaľ nič prekvapivé proti príkladne bojujúcim hráčom Mönchengladbachu nevymysleli.
     
    87
    Tribúnami Borussia-Parku sa ozval hlasný piskot, ktorým domáci fanúšikovia reagovali na rozhodnutie tureckého hlavného arbitra. Ten neodpískal pomerne trvrdý zákrok Ilkaya Gündoğana na Tobiasa Strobla v blízkosti pokutového územia City.
     
    86
    Keď to už po kolmici Sergia Agüera na Davida Silvu vyzeralo na Španielov nájazd na Yanna Sommera, ozval sa hvizd Cüneyta Çakıra, ktorý odpískal ofsajd.
     
    85
    Manchester si po opätovnom rozohratí dokázal vybojovať rohový kop, po ktorom sa k hlavičke dostal Nicolás Otamendi. Jeho pokus nebol úplne beznádejný, no bránu Yanna Sommera minul.
     
    84
    László Bénes si dnes svoju premiéru v drese Borussie neodkrúti. Posledným striedajúcim hráčom domácich je totiž André Hahn, ktorý nahrádza strelca zatiaľ jediného gólu Borussie Raffaela.
     
    83
    Citizens chcú dnes evidentne vyhrať a pri ďalšej kombinácii na polovici súpera celú svoju obrannú líniu vysunuli asi len 15 metrov pred pokutové územie domácich.
     
    82
    Cüneyt Çakır píska proti Raffaelovi, ktorý pri pokuse odobrať loptu Jesúsovi Navasovi súpera podkopol.
     
    81
    Jannik Vestergaard vymyslel krásnu kolmicu na Fabiana Johnsona, jeho úmysel ale prečítal Bacary Sagna a amerického útočníka k samostatnému nájazdu nepustil.
     
    80
    Navasovým centrom však zatiaľ chýba presnosť. Aj tentokrát si s jeho loptou z pravej strany Andreas Christensen bez problémov poradil. Na opačnej strane podobne dopadol Tobias Strobl, ktorý taktiež nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov. Desať minút do konca.
     
    79
    Yann Sommer sa ale musel mať v tejto chvíli na pozore proti stále aktívnejšiemu Jesúsovi Navasovi. Ten patrí medzi najaktívnejších hráčov v druhom polčase.
     
    78
    Jesús Navas tentokrát vyzval na center Bacaryho Sagnu, ani on však loptu do tesnej blízkosti Yanna Sommera cez Tobiasa Strobla nedostal.
     
    77
    Citizens opäť dostali domácich pod náznak tlaku, proti de Bruynemu však dobre zapracoval striedajúci Jannik Vestergaard, ktorý odvrátil loptu na rohový kop.
     
    75
    Do konca zápasu nám zostáva už len 15 minút plus nejaký nadstavený čas. Dočkáme sa víťazného gólu na jednej či druhej strane? Alebo sa dnes v Mönchengladbachu zrodí remíza?

    Jakub Kocourek

    Góly: 23. Raffael – 45+1. Silva

    Karty:   20. Stindl (MNC), 49. Dahoud (MNC), 70. Jantschke (MNC), 71. Raffael (MNC) – 44. Fernandinho (MAC)   51. Stindl (MNC) – 63. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:10.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Jantschke, Wendt – Dahoud (60. Vestergaard), Strobl – Traoré (40. J. Hofmann), Stindl, Johnson – Raffael (84. Hahn).
    Náhradníci: Sippel – Vestergaard, N. Schulz, Bénes, J. Hofmann, Hahn, Rütten.

    Manchester City: Bravo – Stones, Otamendi, Kolarov – Navas, Gündoğan, Fernandinho, Silva, Sterling (68. Sagna) – De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Nolito, Sané, Clichy, Iheanacho.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (Turecko)