Rostov – Bayern 3:2 (kon.) | Besiktas – Benfica 3:3 (kon.) | Arsenal – Paríž 2:2 (kon.)
Razgrad – Bazilej 0:0 (kon.) | Neapol – D.Kyjev 0:0 (kon.) | Celtic – Barcelona 0:2 (kon.)
Mönchengladbach – Manchester City 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Eindhoven 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:1 (1:1)
Manchester City
Streda 23.11.2016, 20:45 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Zápas medzi Borussiou Mönchengladbach a Manchestrom City dnes ponúkol po jednom góle, ale aj červenej karte na obidvoch stranách a napokon sa skončil spravodlivou remízou 1:1. Manchester City dnes napriek zopár zábleskom nepredviedol taký výkon, aký by sa od tohto tímu očakával, a tak musí byť spokojný aj s jedným bodom. To je na dnes odo mňa všetko, prajem vám dobrú noc! (22:38:34)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Už takmer celé dve minúty si medzi sebou vymieňa loptu defenzívna štvorica City a nezdá sa, že by mal niektorý z aktérov dnešného zápasu záujem im v tom nejak zabrániť.
     
    90+1
    Vyzerá to tak, že dnes sa už nič zvláštne nestane. Hostia si naďalej posúvajú loptu sprava doľava a opačne, bez nejakého väčšieho záujmu ohroziť bránu Yanna Sommera.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    89
    Hostia naďalej majú loptu vo svojej moci, hráči Borussie sa však neboja napádať s trojicou či dokonca štvoricou hráčov už na polovici ihriska, čím tak znemožňujú Citizens akúkoľvek kombináciu.
     
    88
    Blíži sa záver riadneho hracieho času, City držia loptu na svojich kopačkách, no zatiaľ nič prekvapivé proti príkladne bojujúcim hráčom Mönchengladbachu nevymysleli.
     
    87
    Tribúnami Borussia-Parku sa ozval hlasný piskot, ktorým domáci fanúšikovia reagovali na rozhodnutie tureckého hlavného arbitra. Ten neodpískal pomerne trvrdý zákrok Ilkaya Gündoğana na Tobiasa Strobla v blízkosti pokutového územia City.
     
    86
    Keď to už po kolmici Sergia Agüera na Davida Silvu vyzeralo na Španielov nájazd na Yanna Sommera, ozval sa hvizd Cüneyta Çakıra, ktorý odpískal ofsajd.
     
    85
    Manchester si po opätovnom rozohratí dokázal vybojovať rohový kop, po ktorom sa k hlavičke dostal Nicolás Otamendi. Jeho pokus nebol úplne beznádejný, no bránu Yanna Sommera minul.
     
    84
    László Bénes si dnes svoju premiéru v drese Borussie neodkrúti. Posledným striedajúcim hráčom domácich je totiž André Hahn, ktorý nahrádza strelca zatiaľ jediného gólu Borussie Raffaela.
     
    83
    Citizens chcú dnes evidentne vyhrať a pri ďalšej kombinácii na polovici súpera celú svoju obrannú líniu vysunuli asi len 15 metrov pred pokutové územie domácich.
     
    82
    Cüneyt Çakır píska proti Raffaelovi, ktorý pri pokuse odobrať loptu Jesúsovi Navasovi súpera podkopol.
     
    81
    Jannik Vestergaard vymyslel krásnu kolmicu na Fabiana Johnsona, jeho úmysel ale prečítal Bacary Sagna a amerického útočníka k samostatnému nájazdu nepustil.
     
    80
    Navasovým centrom však zatiaľ chýba presnosť. Aj tentokrát si s jeho loptou z pravej strany Andreas Christensen bez problémov poradil. Na opačnej strane podobne dopadol Tobias Strobl, ktorý taktiež nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov. Desať minút do konca.
     
    79
    Yann Sommer sa ale musel mať v tejto chvíli na pozore proti stále aktívnejšiemu Jesúsovi Navasovi. Ten patrí medzi najaktívnejších hráčov v druhom polčase.
     
    78
    Jesús Navas tentokrát vyzval na center Bacaryho Sagnu, ani on však loptu do tesnej blízkosti Yanna Sommera cez Tobiasa Strobla nedostal.
     
    77
    Citizens opäť dostali domácich pod náznak tlaku, proti de Bruynemu však dobre zapracoval striedajúci Jannik Vestergaard, ktorý odvrátil loptu na rohový kop.
     
    75
    Do konca zápasu nám zostáva už len 15 minút plus nejaký nadstavený čas. Dočkáme sa víťazného gólu na jednej či druhej strane? Alebo sa dnes v Mönchengladbachu zrodí remíza?
     
    74
    Jesús Navas nebol vo väčšine priebehu na ihrisku príliš vidieť, v tejto chvíli sa však začína osmeľovať, keď spolupracuje najmä s Davidom Silvom. Spolupráca dvoch španielskych stredopoliarov však opäť viedla len k zblokovanému centru.
     
    73
    Jesús Navas dobre videl na pravej strane nabiehajúceho Davida Silvu, ktorý nastreľoval loptu priamo pred Sommera. Brankár domáceho tímu ale situáciu zvládol, keď dobrým zákrokom dostal loptu mimo pokutového územia a následne zneškodnil aj strelecký pokus z väčšej vzdialenosti.
     
    72
    Po rozohrávke nakrátko trafil Aleksandar Kolarov ruku Raffaela, a tak si Kevin de Bruyne len posunie loptu len o pár decimetrov doprava a môže sa pokúsiť o ďalší center pred Yanna Sommera.
     
    71
    Emócie na hracej ploche stúpajú a v krátkom časovom slede vidí žltú kartu aj ďalší domáci futbalista Raffael, ktorý nešetrne zasiahol nohy Ilkaya Gündoğana.
     
    70
    Ďalším hráčom, ktorý dnes vidí žltú kartu je obranca Mönchengladbachu Tony Jantschke.
     
    69
    Borussia opäť útočila po pravom krídle, kde Jonas Hofmann prihrával pod seba, k lopte sa dostal Tobias Strobl, avšak jeho pokus zblokoval jeden z hosťujúcich obrancov.
     
    68
    Po nie príliš vydarenej realizácii štandardnej situácie Pep Guardiola strieda. Z ihriska odchádza Raheem Sterling, ktorého nahradí defenzívnejšie ladený Bacary Sagna.
     
    67
    Nezáživnú pasáž hry prerušila nádherná strela Kevina de Bruyneho, ktorú Yann Sommer vyškrabal spod brvna na rohový kop.
    66.
     
    66
    S vylúčeniami na oboch stranách pochopiteľne stúpla aj nervozita na ihrisku, a tak je hra v tejto chvíli rozkúskovaná viacerými nedovolenými zákrokmi.
    65.
     
    65
    Jesús Navas to opäť skúšal nakopávanou loptou do pokutového územia domácich, tam však opäť úradoval Andreas Christensen.
    64. Fernandinho (MAC)
     
    64
    Borussia mohla okamžite zasadiť úder hosťom, keď sa k strele z hranice šestnástky dostal Raffael, no jeho technický pokus len veľmi tesne minul pravú žrď brány Claudia Brava!
     
    63
    Tak to sa nám dejú v Mönchengladbachu veci! Sily na hracej ploche sa nám vyrovnajú potom, čo ďalší skrat predviedol Fernandinho, ktorý tak isto vidí druhú žltú kartu a následne červenú!
     
    63
    Konečne sa Citizens podarilo kolmicou prekonať defenzívu Borussie, David Silva však nacentroval len k Tonymu Jantschkemu.
     
    62
    Skvelú robotu teraz pre svoje mužstvo odviedol Tobias Strobl, ktorý najskôr odstavil od lopty de Bruyneho a následne si šikovne od krídelníka City vypýtal útočný faul.
     
    61
    Prvý kontakt Jannika Vestergaarda s loptou sa skončil dlhým nákopom priamo do náručia Claudia Brava.
     
    60
    Až v tejto chvíli je hra prerušená a na ihrisko vybieha striedajúci Jannik Vestergaard, ktorý strieda Mahmouda Dahouda.
     
    59
    Kevin de Bruyne svoj center z pravej strany nasmeroval len do náručia Yanna Sommera, a tak si môže obrana Borussie vydýchnuť.
     
    58
    Manchester City v týchto momentoch už takmer tri minúty bez akéhokoľvek prerušenia kombinuje v tesnej blízkosti pokutového územia Mönchengladbachu a hľadá okienko v defenzíve súpera.
     
    57
    Televízne kamery nám pri neúspešnom centri Jesúsa Navasa ponúkli záber na lavičku Borussie, kde sa už na svoj štart chystal Jannik Vestergaard, ktorý by tak mal vystužiť defenzívne rady domáceho tímu.
     
    56
    Na ihrisku sa v týchto chvíľach nič zvláštne nedeje. Citizens sa snažia prekonať zatiaľ príkladne sformovanú deviatku domácich futbalistov v poli.
     
    55
    Dá sa očakávať, že vo zvyšnom priebehu zápasu sa bude hrať už len na jednu bránu. Otázkou je, kedy a či vôbec sa Manchestru podarí využiť túto 40-minútovú početnú výhodu.
     
    54
    Jesús Navas stratil loptu pri pokuse o individuálny prienik, domáci sa veľmi rýchlo presnuli na opačnú stranu ihriska, kde musel Nicolás Otamendi zachraňovať situáciu pred Fabianom Johnsonom. V opačnom prípade by sa už útočník Borussie rútil sám na Claudia Brava.
     
    53
    Stindlovi sa z ihriska príliš nechcelo, a tak sa chvíľu nehralo. Pri následnej akcii City ušla lopta Sergiovi Agüerovi, ktorý tak nemohol vymyslieť finálnu prihrávku na niektorého zo svojich spoluhráčov.
    51. Lars Stindl (MNC)
     
    51
    Tak toto je neuveriteľný skrat od kapitána Borussie Larsa Stindla. Ten, vedomý si žltej karty z prvého polčasu, úplne nepochopiteľne atakoval mimo súboja o loptu Nicolása Otamendiho, a tak musí predčasne odísť pod sprchy, čím výrazne oslabuje svoj tím!
    50.
     
    50
    Borussia ale stratila loptu, dostal sa k nej Kevin de Bruyne, potiahol ju až do pokutového územia, našiel Raheema Sterlinga, ktorý síce Sommera prekonal, v momente zakončenia však stál v postavení mimo hry, a tak gól platiť nemohol.
     
    50
    Po centri Kevina de Bruyneho vznikol pred Yannom Sommerom zmätok, ktorý prerušil až hvizd Cüneyta Çakıra po faule Fernandinha na domáceho brankára.
    49. Mahmoud Dahoud (MNC)
     
    49
    Jesús Navas zrýchlil okolo Mahmouda Dahouda, ktorému už nezostávalo nič iné, ako ho stihanuť na zem. Domáci defenzívny stredopoliar tak vidí žltú kartu a navyše súperovi ponúka zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    48
    Tony Jantschke si v súboji s Kevinom de Bruynem v strede poľa počínal nedovolene a sám si pri tom utrpel nejaké menšie zranenie. V zápase však bude rozhodne pokračovať.
     
    47
    O prvý center druhého polčasu do pokutového územia sa pokúšal Ilkay Gündoğan. Lopta ale skončila až za bránou Yanna Sommera.
     
    46
    Druhý polčas sa začal a vyzerá to tak, že ani jeden z trénerov zmenu vo svojom rozostavení počas prestávky neurobil. Jediným novým mužom v porovnaní so základnými jedenástkami tak zostáva Jonas Hofmann, ktorý vystriedal už v prvom polčase zraneného Ibrahimu Traorého.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Borussiou Mönchengladbach a Manchesterom City nám ponúkol kvaltiné futbalové predstavenie. Územná prevaha bola síce na kopačkách hostí. Tým sa ale dlho v ofenzíve nič nedarilo, a tak prišiel zákonitý trest, keď sa presadil Raffael. Domáci však nezvládli záver polčasu, keď v pokutovom území nepokryli Davida Silvu, a ten po kvalitnej prihrávke Kevina De Bruyneho vyrovnal. Do kabín tak ideme za nerozhodného stavu 1:1, psychická výhoda však bude rozhodne na strane Citizens.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. David Silva (MAC) - 1:1
     
    45+1
    Manchester City dal gól! To, čo hosťom nevyšlo pred pár sekundami, podarilo sa im teraz. Tentokrát bol autorom finálnej prihrávky Kevin de Bruyne, ktorým kvalitnou prudkou prihrávkou do "päťky" presne našiel DAVIDA SILVU, a ten prekonáva Yanna Sommera. Veľmi nepríjemný úder pre sympaticky hrajúcich domácich.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
    45.
     
    45
    To bola šanca! Kevin de Bruyne nádhernou prihrávkou našiel v pokutovom území Raheema Sterlinga, ktorý ale dobre videl ešte lepšie postaveného Sergia Agüera. Argentínčanovi však lopta vôbec nesadla a trafil len Yanna Sommera.
     
    44
    Ďalším potrestaným hráčom tohto zápasu je Fernandinho, ktorý stiahol na zem jedného z domácich hráčov, za čo ho hlavný rozhodca "odmenil" žltou kartou.
     
    43
    Citizens sa dnes trápia. Nejde im to po ľavej, po pravej strane, po zemi ani po vzduchu. Andreas Christensen aj v tejto chvíli bez problémov odkopol loptu smerujúcu na Sergia Agüera.
     
    42
    Mönchengladbach nepoľavuje zo svojej aktívnej hry. Lars Stindl tentokrát našiel Mahmouda Dahouda, ktorý mieril síce veľmi pekne, no nepresne.
     
    40
    Je to tak. Ibrahima Traoré odchádza z trávnika držiac sa za ľavé stehno a na jeho miesto prichádza Jonas Hofmann.
    39.
     
    39
    Ďalší rohový kop Borussie vzruch v pokutovom území hostí nepriniesol. Naopak zdravotné problémy postihli dnes veľmi dobre hrajúceho Ibrahimu Traorého, ktorý bude musieť pravdepodobne opustiť ihrisko.
     
    38
    Skvelou individuálnou akciou sa prezentoval Oscar Wendt, ktorý si spravil výlet z ľavej strany až na pravú, prekľučkoval sa až ku Claudiovi Bravovi a ten mal čo robiť, aby jeho pokus zneškodnil!
     
    37
    Pep Guardiola už v tejto chvíli určite premýšľa, čo o približne desať minút povie svojim zverencom v šatni počas polčasovej prestávky, pretože ich výkon dnes zatiaľ nespĺňa kritériá hodné špičkového európskeho´mužstva, ktorým City rozhodne je.
     
    36
    Po tejto štandardnej situácii zase zakončoval Nicolás Otamendi hlavičkou, nedokázal však loptu nasmerovať ani na bránu domácich, nie to ešte za bránkovú čiaru.
     
    35
    Zatiaľ najväčšia príležitosť Manchestru! Vyzeralo to na nacvičený signál, keď po centri Davida Silvu na hranicu pokutového územia okažite zakončoval Ilkay Gündoğan a Yann Sommer jeho pokus vyškrabal končekmi prstov od ľavej žrde na ďalší roh.
    34.
     
    34
    Konečne sa hosťom podarilo kombináciou dostať až na hranicu pokutového územia a Tony Jantschke zblokoval kolmicu Kevina de Bruyneho na rohový kop pre City.
     
    33
    Citizens opäť predvádzajú hru plnú rýchlych prihrávok na krátkom pristore, ktorou ale zatiaľ nedokázali prekabátiť sformovanú defenzívu súpera.
     
    32
    No a po pár sekundách predviedol Agüero podobný nedovolený zákrok aj pri snahe získať loptu od Nica Elvediho.
     
    31
    Hostia už začínajú byť nervózni. Sergio Agüero v tejto chvíli evidentne stiahol rukami na zem Tonyho Jantschkeho, čo neuniklo pozornosti Cüneyta Çakıra. Márne sú tak protesty argentínskeho kanoniera.
     
    30
    Borussia Mönchengladbach sa po strelenom góle ešte viac osmelila. Ibrahima Traoré teraz nastrelil Aleksandara Kolarova a z následným centrom si musel poradiť Nicolás Otamendi.
     
    29
    Dnešný zápas zatiaľ vôbec nevychádza Raheemovi Sterlingovi. Krídelník hostí kazí "ľahké lopty", nevychádzajú mu kombinácie so spoluhráčmi a v tejto chvíli prerušil sľubne sa rozvíjajúcu akciu svojho mužstva zbytočným faulom na Nica Elvediho.
     
    28
    Po štandardnej situácii z ľavej strany zakončoval Tobias Strobl, loptu však netrafil dobre a bránu minul.
     
    27
    Aktívny je zatiaľ Ibrahima Traoré, ktorý toho na pravom krídle už vymyslel dosť veľa. Tentokrát vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    26
    Výkon Mönchengladbachu zatiaľ znesie veľmi prísne kritériá. Defenzíva pracuje skutočne príkladne a v ofenzíve sa domáci futbalisti snažia zakončiť každý náznak príležitosti strelou.
     
    25
    Okamžite po rozohratí útočila dvojica de Bruyne-Navas. Ani tentokrát si však hostia vôbec nerozumeli a loptu strácajú.
     
    24
    Manchester City síce držal v prvej polovici prvého polčasu loptu na svojich kopačkách oveľa častejšie, zo strany zverencov Pepa Guardiolu to však je do týchto chvíľ taký profesorský výkon, na čo doplatili inkasovaným gólom.
    23. Raffael (MNC) - 1:0
     
    23
    Mönchengladbach dal gól! Tak to je šok. Borussia sa ujíma prekvapujúceho, no zaslúženého vedenia. Lars Stindl vyhral súboj na ľavej strane s Johnom Stonesom, krásnou prihrávkou pod seba našiel RAFFAELA, ktorý to trafil krásne do ľavého rohu Bravovej brány a domáci vedú!
     
    22
    Manchester City sa dnes zatiaľ v predfinálnej a finálnej fáze tak trochu trápi. Ani tento útok osou ihriska favoritovi zápasu nevyšiel. Na opačnej strane však podobne dopadla snaha dvojice Ibrahima Traore-Lars Stindl.
     
    21
    Skvelú kontrolu lopty teraz predviedol Nico Elvedi. Pravý bek domáceho tímu si dokázal pokryť loptu v súboji s dvojicou súperov, napriek tomu, že stratil rovnováhu a musel hrať na zemi. Následne jeho akciu nevýraznou strelou zakončil Ibrahima Traore.
    20. Lars Stindl (MNC)
     
    20
    Prvým potrestaným hráčom zápasu je kapitán Borussie Lars Stindl, ktorý zbytočným zákrokom v strede poľa poslal k zemi Kevina de Bruyneho.
     
    18
    Tak teraz na ihrisku Borussia-Parku trochu vzplanuli vášne po sérii mimoriadne tvrdých súbojov na polovici Manchestru City. Rozhodca prisudzuje loptu hosťom.
     
    17
    Sergio Agüero vnikol do pokutového územia ako blesk, následne však predviedol pomerne kuriózny moment, keď sa pri pokuse o "zaseknutie" Andreasa Christensena potkol o vlastnú nohu a lopta mu ušla mimo ihriska.
     
    16
    Manchestru sa síce vyplatil vysoký pressing, následne však Raheem Sterling prehral súboj s Ibrahimom Traorem pri postrannej čiare a hlavný rozhodca opäť prisudzuje loptu domácim
     
    15
    Raheem Sterling nezachytil na ľavej strane prihrávku Ilkaya Gündoğana ba hracej ploche, a tak môže vhadzovať Nico Elvedi.
     
    14
    Futbalisti Manchestru síce majú loptu vo svojej moci, zatiaľ však ich hre chýba myšlienka, ktorá by prekvapila dobre sformovanú defenzívu Mönchengladbachu.
     
    13
    Hostia si ale nerozumeli v medzihre, a tak Yann Sommer založiť ďalší útok svojho mužstva.
     
    12
    Ďalší center Jesús Navasa z pravej strany nebol síce vôbec márny, no napokon aj so šťastím pre domácich ho nezasiahol ani jeden z dvojice Agüero- de Bruyne. Napriek tomu zostáva City usadené pred pokutovým územím Borussie, keďže Tobias Strobl nedokázal odpratať loptu do bezpečia.
     
    11
    Do streleckej pozície na hranici pokutového územia sa už tlačil Mahmoud Dahoud, trafil však len dobre postaveného Johna Stonesa.
     
    10
    Po prvých minútach môžeme zatiaľ konštatovať pomerne rozháranú hru s miernou prevahou na kopačkách hráčov Manchestru City. Tí si ale okrem jedného centra nedokázali vypracovať žiaden náznak gólovej príležitosti.
     
    9
    Napokon sa City dostalo až k ďalšiemu rohovému kopu. Yann Sommer si naskočil na center Davida Silvu a nedovolil zakončiť žiadnemu zo súperov.
     
    8
    Manchester ťahal ďalší útok stredom ihriska, čo však defenzíva Borussie prerušila. Nepodarilo sa jej však získať loptu na dlhší časoý úsek, a tak musí opäť odolávať.
     
    7
    Mönchengladbach sa pomerne rýchlou priamočiarou akciou dostal až do pokutového územia. Tam v pomerne ťažkej pozícii strieľal tiesnený Fabian Johnson. Jeho strela síce mierne vystrašila Claudia Brava, napokon ju však dokázal zneškodniť.
     
    6
    Citizens sa okamžite vydali do ďalšieho útoku na bránu Yanna Sommera, tentokrát však prišlo nedorozumenie Raheema Sterlinga so svojimi spoulhráčmi a loptu majú opäť domáci.
     
    5
    Prvýkrát zaútočili aj domáci futbalisti a hneď sa aj dostali k strele. Zakončoval Lars Stindl, avšak John Stones jeho pokus dobre stlmil a Claudio Bravo ho skryl vo svojich rukaviciach.
     
    4
    Od rohovej zastávky posielal loptu "do ohňa" David Silva, ktorý síce našiel hlavu Fernandinha, ten ale mieril vysoko nad.
     
    3
    Prvý center do pokutového územia Mönchengladbachu posielal z pravej strany Jesús Navas a loptu na rohový kop odvrátil Tony Jantschke.
     
    2
    Futbalisti Manchestru City zatiaľ domácim loptu príliš nepožičali a manéverujú s ňou v priestore medzi poliacim kruhom a pokutovým územím Borussie.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hostí. Na lavičke domácich sedí aj mladý slovenský reprezentant László Bénes, ktorý by si tak dnes mohol odkrútiť svoju premiéru v tomto nemeckom veľkoklube.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Jantschke, Wendt – Dahoud, Strobl – Traoré, Stindl, Johnson – Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Vestergaard, N. Schulz, Bénes, J. Hofmann, Hahn, Rütten.

    Manchester City: Bravo – Stones, Otamendi, Kolarov – Navas, Gündoğan, Fernandinho, Silva, Sterling – De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Nolito, Sané, Clichy, Iheanacho.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (Turecko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu Ligy majstrov medzi Borussiou Mönchengladbach a Manchestrom City. Stretnutie sa začína o 20:45.

    BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

    Borussia Mönchengladbach sa do tohtoročnej Ligy majstrov prebojovala vďaka štvrtému miestu z uplynulej sezóny Bundesligy a následne úspešnému absolvovaniu play-off o účasť v základných skupinách. V úvodných štyroch dueloch sa ale mužstvu trénera Andrého Schuberta príliš nedarilo, keď v C-skupine nazbieralo len štyri body. Jediné víťazstvo si pripísalo na pôde posledného Celticu Glasgow, kde triumfovalo 0:2. Pred vlastnými fanúšikmi však Gladbach so Celticom už len remizoval. V ostatných dvoch dueloch skupiny proti favorizovaným FC Barcelona a ani v prvom dueli proti Manchestru City už Borussia neuspela. Ani aktuálna forma Mönchengladbachu nie je príliš oslnivá. Na víťazstvo v akejkoľvek súťaži už totiž čaká od konca októbra, kedy zdolal v domácom pohári Stuttgart. V generálke na tento dôležitý duel podľahla Borussia v domácom zápase 1. FC Kolín 1:2 a v Bundeslige na najlepších naďalej stráca. V Lige šampiónov doposiaľ Žriebätá strelili len štyri góly, o ktoré sa podelili traja hráči. Dva góly zaznamenal Lars Stindl a po jednom pridali Thorgan Hazard a André Hahn. Tréner Schubert dnes nebude môcť počítať s trojicou hráčov. Červenú kartu v poslednom zápase s Celticom dostal Julian Korb a zranenia trápia dvojicu Patrick Hermann-Marvin Schulz.

    MANCHESTER CITY

    Manchester City sa v aktuálnej edícii Ligy majstrov predstavuje ako štvrté mužstvo uplynulého ročníka Premier League a podobne ako ich dnešný súper aj Citizens museli úspešne zvládnuť kvalifikáciu o účasť v skupinovej fáze. V nej zatiaľ podávajú pomerne slušné výkony a po odohratí štyroch zápasov im so siedmimi bodmi patrí druhá priečka. City doposiaľ zvíťazili dvakrát, keď najskôr v prvom dueli zdolali svojho dnešného súpera jasne 4:0 a potom prekvapili Barcelonu výsledkom 3:1 vo svoj prospech. Aktuálne sa zverenci Pepa Guardiolu nachíádzajú vo veľmi dobrej forme, keď trpkosť prehry okúsili naposledy ešte pred mesiacom v osemfinále Anglického pohára proti rivalovi z Old Trafford. Počas víkendu sa The Sky Blues naladili na dnešný večer víťazstvom 2:1, ktoré sa však na pôde Crystal Palace nerodilo vôbec ľahko. V doterajšom priebehu základnej C-skupiny nastrieľal Manchester už desať gólov, o ktoré sa podelilo sedem hráčov. Najviac, trikrát, sa presadil Sergio Kün Aguero. O niečo väčší problém majú Citizens v defenzíve, keď inkasovali už osemkrát. Práve v nej bude dnes pravdepodobne opäť chýbať Vincent Kompany, ktorého trápi poranenie hlavy. Kto večer v Borussia-Parku rozhodne nenastúpi, je Fabian Delph.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Jakub Kocourek

    Góly: 23. Raffael – 45+1. Silva

    Karty:   20. Stindl (MNC), 49. Dahoud (MNC), 70. Jantschke (MNC), 71. Raffael (MNC) – 44. Fernandinho (MAC)   51. Stindl (MNC) – 63. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:10.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Jantschke, Wendt – Dahoud (60. Vestergaard), Strobl – Traoré (40. J. Hofmann), Stindl, Johnson – Raffael (84. Hahn).
    Náhradníci: Sippel – Vestergaard, N. Schulz, Bénes, J. Hofmann, Hahn, Rütten.

    Manchester City: Bravo – Stones, Otamendi, Kolarov – Navas, Gündoğan, Fernandinho, Silva, Sterling (68. Sagna) – De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Nolito, Sané, Clichy, Iheanacho.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (Turecko)