Rostov – Bayern 3:2 (kon.) | Besiktas – Benfica 3:3 (kon.) | Arsenal – Paríž 2:2 (kon.)
Razgrad – Bazilej 0:0 (kon.) | Neapol – D.Kyjev 0:0 (kon.) | Celtic – Barcelona 0:2 (kon.)
Mönchengladbach – Manchester City 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Eindhoven 2:0 (kon.)
koniec
Celtic Glasgow
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Streda 23.11.2016, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní toho najlepšieho futbalu. Liga majstrov dnes skompletizuje svoje piate hracie kolo. Svoj postup do vyraďovacích bojov môže spečatiť FC Barcelona, ktorá sa predstaví na pôde Celticu Glasgow.

    CELTIC GLASGOW

    Celtic má už len teoretickú šancu na postup do osemfinále Ligy majstrov. Po štyroch stretnutiach má na svojom konte len dva body, ktoré získal za remízy s Manchestrom City 3:3 a Borussiou Mönchengladbach 1:1. V domácej súťaži síce jasne kraľuje, doposiaľ stratil len dva body, no na pohárovej scéne sa nevie presadiť. Svoju nelichotivú bilanciu začali zverenci Brendana Rodgersa už v úvodnom dueli, keď na Nou Campe prehrali vysoko 7:0. Aj preto majú druhú najhoršiu ofenzívu v najprestížnejšej klubovej súťaži. Pri zranení kanoniera Leigha Griffithsa sa o gólovú produkciu starajú najmä Scott Sinclair a Moussa Dembelé. Kým prvý menovaný v škótskej lige skóroval deväťkrát, v Lige majstrov sa zatiaľ presadil len spomínaný Francúz.

    FC BARCELONA

    Barcelona vstúpila do novej sezóny Ligy majstrov vo veľkom štýle, keď tri úvodné stretnutia vyhrala. O svoju stopercentnú bilanciu prišla v ostatnom kole, keď na pôde Manchestru City prehrala 3:1. Napriek tomu má stále výborne vyhliadky na postup do play off. Ak v dnešnom zápase zdolá svojho súpera, bude jasné, že sa stane víťazom C-skupiny. Generálku na dnešný duel Katalánci absolútne nezvládli, keď bez Lionela Messiho a Luisa Suáreza len remizovali s Málagou 0:0. Dnes by však malo byť kompletné trio „MSN“ pripravené nastúpiť a spečatiť svoj postup. Barcelona má vôbec najlepšiu ofenzívu v súťaži, keď doposiaľ zaznamenala 14 presných zásahov. Výrazne jej však bude chýbať zranený Andres Iniesta a mimo hry je takisto aj francúzsky mladík Samuel Umtiti.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    13.09.16 Barcelona – Celtic 7:0
    30.07.16 Barcelona – Celtic 3:1
    11.12.13 Barcelona – Celtic 6:1
    01.10.13 Celtic – Barcelona 0:1
    07.11.12 Celtic – Barcelona 2:1
     
    Úvodné zostavy:

    Celtic Glasgow: C. Gordon – Izaguirre, Sviatchenko, Šimunovič, Lustig – Brown (C), Armstrong – Sinclair, Rogic, C. McGregor – Dembele.
    Náhradníci: de Vries – K. Touré, N. Bitton, Gamboa, Roberts, Forrest, Henderson.

    FC Barcelona: ter Stegen – Alba, Piqué, Mascherano, Roberto – A. Gomes, Busquets, Rakitić – Neymar, L. Suárez, Messi (C).
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Rafinha, Alcácer, Digne, Marlon.

    Rozhodca: Daniele Orsato (ITA).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Od úvodných sekúnd sa snaží domáci tím vysoko napádať rozohrávku súpera. Teraz dobre napádal Thomas Rogic, no Gerard Piqué si dokázal poradiť.
     
    2
    Prvýkrát sa dostal k lopte aj Lionel Messi, ktorý chýbal v poslednom zápase katalánskeho veľkoklubu. Okamžite bol ale zdvojený, a tak prišiel o loptu.
     
    3
    Emilio Izaguirre sa teraz dostal trošku pod tlak, no napokon situáciu zvládol. Vyzdvihnúť treba aj napádanie uruguajského útočníka Luisa Suáreza.
     
    4
    Neymar si prebral loptu na ľavej strane a prízemným centrom hľadal v pokutovom území spoluhráča. Jeho úmysel bol ale prečítaný, a tak hostia neuspeli.
     
    5
    Domáci kapitán Scott Brown to teraz prehnal so svojim dôrazom a nepríjemne zasiahol Sergia Busquetsa. Hlavný rozhodca Daniele Orsato ale faul nepíska.
     
    6
    Prvýkrát sa osmelili aj domáci futbalisti. Scott Sinclair si chcel naraziť loptu so Scottom Brownom, no loptu nechal prejsť mimo hracej plochy pozorný Gerard Piqué.
     
    7
    Scott Sinclair sa dostal k centru z ľavej strany, no loptu odvrátil na rohový kop Javier Mascherano. Domáci zahrali rohový kop na prednú žrď, no tam bol len Sergi Roberto.
     
    8
    Skutočne treba vyzdvihnúť agresívne napádanie domácich futbalistov. Tí sú od úvodu veľmi aktívni, no obávam sa, že takéto tempo nevydržia po celý zápas.
     
    9
    Neymar dostal fantastickú dlhú prihrávku a opäť postupoval z ľavej strany smerom k bráne. Loptu ešte prenechal Lionelovi Messimu, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    10
    Sergio Busquets vymyslel skvelý pas na Lionela Messiho, ktorý si zabehol za obrancov domáceho tímu. V rozhodujúcom momente ale Argentínčan loptu nespracoval.
    10. Lionel Messi výbornú prihrávku za obranu nespracoval.
     
    11
    Táto akcia Celticu pokračovať nemôže. Po kolmej prihrávke stredom obrany sa totiž v postavení mimo hry ocitol zatiaľ mimoriadne aktívny Scott Sinclair.
     
    12
    Barcelona sa opäť dostáva k svojej tradičnej siahodlhej rozohrávke. Zatiaľ ale Katalánci kombinujú príliš ďaleko od brány Craiga Gordona.
     
    13
    Na druhej strane sa snažil niečo vymyslieť Thomas Rogic. Toho ale čisto odstavil od lopty, ak sa nemýlim, stredový záložník Sergio Busquets.
     
    14
    Celtic zatiaľ hosťom nedovolil prakticky nič. Naopak, čoraz častejšie sa dostáva pod tlak Marc-André ter Stegen, ktorý musí byť súčasťou rozohrávky.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu. Barcelona toho smerom dopredu príliš veľa nepredviedla, no Lionel Messi už naznačil, že prakticky z ničoho sa vie dostať do šance.
     
    16
    Pekná akcia hostí. Lionel Messi si vymenil loptu s Jordim Albom, ktorým operoval na svojej tradičnej ľavej strane. Po jeho prihrávke Argentínčan zakončil, no minul bránu súpera.
    16. Po strele Lionela Messiho nemusel Craig Gordon zasahovať.
     
    18
    Domáci hrajú oveľa priamočiarejšie ako favorit zápasu. Moussa Dembélé teraz prihrávkou hľadal Calluma McGregora a nechýbalo veľa, aby zakončil.
     
    19
    Jordi Alba poslal do nebezpečného priestoru ďalší nebezpečný center. K hlavičke sa dostal Ivan Rakitić, no loptu nedokázal usmerniť do siete Lionel Messi.
     
    20
    Dnešný zápas sa hrá skutočne vo výbornom tempe. Taliansky hlavný rozhodca prakticky neprerušuje hru a necháva jej voľný priebeh.
     
    21
    Tentokrát už musel Daniele Orsato fúknuť do píšťalky. Loptu prisudzuje hosťom, keďže nedovoleným zákrokom v strede poľa sa prezentoval Thomas Rogic.
     
    22
    Neymar z ľavej strany zahral v krátkom čase dva rohové kopy. Oba smerovali na prednú žrď, no do nebezpečného zakončenia sa Katalánci nedostali.
     
    23
    Hlavný arbiter dnešného duelu prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule na Lionela Messiho dostáva žltú kartu domáci obranca Erik Sviatchenko.
     
    24
    Barcelona dala gól! Katalánsky veľkoklub sa dostáva do vedenia po nie príliš nebezpečne vyzerajúcej akcii. Neymar šikovným oblúčikom našiel v šestnástke nabiehajúceho LIONELA MESSIHO a ten strelou k pravej žrdi otvára skóre dnešného zápasu.
    24. Lionel Messi (BAR) - 0:1
     
    25
    Hostia sa dostávali do ďalšieho náznaku šance. Lionel Messi sa snažil vysunúť nabiehajúceho Neymara, ale na Brazílčana lopta neprešla.
     
    26
    Niektorí domáci priaznivci si teraz mysleli, že sa píska pokutový kop, no ich radosť bola predčasná. Hlavný rozhodca signalizuje len ofsajdové postavenie Scotta Sinclaira.
     
    27
    Scott Sinclair si nabehol za obranu súpera, no ešte ho predsa len stihol zastaviť spoľahlivý Gerard Piqué. Dopredu tak môžu ísť opäť hostia.
     
    28
    Domáci futbalisti budú zahrávať priamy kop. André Gomes si totiž počínal nedovolene, keď poslal na trávnik kapitána Celticu Scotta Browna.
     
    29
    Škótsky majster sa ani teraz do zakončenia nedostal. V jeho snažení ho zastavil útočný faul Thomasa Rogica na chorvátskeho záložníka Ivana Rakitića.
     
    30
    Úvodnú polhodinu zápasu nám ukončila akcia domáceho tímu. K centru z pravej strany sa dostal Mikael Lustig, no jeho pas včas zblokoval Jordi Alba.
     
    31
    Luis Suárez sa teraz síce hnevá na talianskeho rozhodcu, no aj spomalené zábery ukázali, že v súboji s Mikaelom Lustigom si pomohol nedovolene.
     
    32
    Barcelona po strelenom góle mierne zvoľnila a troška viac necháva hrať domácich. Okrem toho nám pribúdajú zbytočné fauly na oboch stranách.
     
    33
    Lionel Messi bol vytlačený až takmer k poliacej čiare. Napokon sa lopta dostala až k nemeckému brankárovi, ktorý založí ďalšiu akciu hostí.
     
    34
    Veľmi dobre teraz zapracoval Erik Sviatchenko. Hosťujúci Luis Suárez sa snažil predrať do zakončenia, ale domáci obranca mu to prekazil.
     
    35
    Po chybičke Joza Šimunoviča sa črtala šanca pre hostí. Neymar túto situáciu ale riešil až príliš zbrklo a nepresnou prihrávkou všetko pokazil.
     
    36
    Prvýkrát v zápase musel zasahovať aj Marc-André ter Stegen. Nemecký brankár predviedol dobrý zákrok, keď vyrazil skrytú strelu Moussu Dembélého.
    36. Marc-André ter Stegen a jeho prvý úspešný zákrok.
     
    37
    Barcelona sa snaží diktovať tempo hry, no opäť raz treba vyzdvihnúť vysoké napádanie domácich. Tí hrajú veľmi dobre a o to viac ich môže mrzieť inkasovaný gól.
     
    39
    Moussa Dembélé sa opäť snažil presadiť individuálne. Výborným sklzom ho ale dokázal o loptu pripraviť pozorný Javier Mascherano.
     
    40
    Scott Sinclair sa už dostal s loptou mimo hraciu plochu. Nasledovať tak bude vhadzovanie a zrejme aj siahodlhá kombinácia Kataláncov.
     
    41
    Lionel Messi opäť ukázal svoju veľkosť. Po pravej strane postupoval smerom do šestnástky, presným pasom našiel osamoteného Luisa Suáreza, no jeho hlavičku pohotovo vyrazil brankár Craig Gordon.
    41. Brankár Craig Gordon ukážkovo vychytal Luisa Suáreza.
     
    41
    Prvú žltú kartu vidíme aj na strane katalánskeho veľkoklubu. Po faule na Scotta Sinclaira ju dostáva španielsky krajný obranca Jordi Alba.
     
    42
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože po predchádzajúcom zákroku musí byť ošetrovaný domáci hráč. Vyzerá to tak, že bude môcť pokračovať v zápase.
     
    43
    Scott Brown teraz poriadne pritvrdil a doplatil na to argentínsky klenot Lionel Messi. Tentokrát sa to ale všetko zaobišlo bez udelenia žltej karty.
     
    44
    Hostia kontrolujú priebeh prvého polčasu a v jeho závere sa budú snažiť najmä neinkasovať vyrovnajúci gól. Zatiaľ pustili domácich len k jednej strele.
     
    45
    Obrana Barcelony teraz trošku zazmätkovala, no napokon celú situáciu odvrátil Javier Mascherano. V prvom polčase sa bude nadstavovať ešte jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu máme za sebou. Barcelončania toho príliš veľa nepredviedli, no do šatní môžu ísť spokojní. V polovici prvého dejstva sa totiž svojou čarovnou ľavačkou presadil Lionel Messi. Katalánske vedenie ešte mohol znásobiť Luis Suárez, no jeho hlavičku dokázal výborne zneškodniť Craig Gordon. Na strane domácich bol aktívny Scott Sinclair, no strelecký pokus na bránu si vypracoval len Moussa Dembele. Druhý polčas sa začne približne o 21:48 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci tréner Brendan Rodgers musel zrejme pre zranenie striedať. Na ihrisku už nevidíme Scotta Sinclaira, ktorého nahradil James Forrest.
     
    47
    Po štandardnej situácii domácich sa dostal do zakončenia Moussa Dembele. Výborne ale jeho pokus zblokoval obetavý Javier Mascherano.
     
    48
    Krajný obranca Emilio Izaguirre sa teraz vysunul až k poliacej čiare, no v súboji s Ivanom Rakitićom si pomohol nedovoleným spôsobom.
     
    49
    Sergi Roberto teraz nezvládol rutinnú rozohrávku a takmer za to Barcelona pykala. K strele spoza šestnástky sa dostal Callum McGregor, no jeho zakončenie chytá Marc-André ter Stegen.
     
    50
    Domáci začali druhý polčas oveľa aktívnejšie. K ďalšej strele sa dostal Callum McGregor, ale tentokrát trafil len chrbát Ivana Rakitića. Následne sa píska aj ofsajd.
     
    51
    Barcelona sa zatiaľ nevie dostať k svojej typickej rozohrávke. Celtic vstúpil lepšie do druhého polčasu a určite bude chcieť vyrovnať skóre zápasu.
     
    52
    Po ľavej strane sa snažil presadiť Neymar, no veľmi tesne ho bránil krajný obranca Mikael Lustig. Napokon Brazílčan zvolil len spätný pohyb.
     
    53
    Obrovská šanca domáceho tímu. Striedajúci James Forrest poslal z ľavej strany center presne na hlavu Moussu Dembelého, no ten loptu nasmeroval len do stredu brány.
     
    54
    Lionel Messi sa dostal k lopte v pokutovom území, no nemal prakticky žiadny priestor na zakončenie. Nasledovala len spätná prihrávka na obsadeného spoluhráča.
     
    55
    Pokutový kop pre Barcelonu! Luis Suárez spadol na trávnik po súboji s Emiliom Izaguirrem a hlavný rozhodca nekompromisne ukazuje na biely bod.
     
    55
    Barcelona dala gól! Katalánci zvyšujú svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov. Exekútorom pokutového kopu bol LIONEL MESSI a s prehľadom prekonal bezmocného Craiga Gordona. Pre argentínskeho futbalistu je to už deviaty gól vo štvrtom zápase.
    55. Lionel Messi (BAR) - 0:2
     
    57
    Luis Suárez si teraz veľmi dobre nabehol na kolmú prihrávku, no postranný rozhodca signalizuje, že v momente prihrávky bol v ofsajde.
     
    58
    Pri lopte ostanú zverenci Luisa Enriqueho. Možno trochu z frustrácie fauloval v strede ihriska domáci Thomas Rogic. Celtic nehrá zle, no zrejme to na body stačiť nebude.
     
    59
    Neymar dnes vykúzlil krásnu prihrávku na prvý gól Lionela Messiho, no teraz mu pas na Luisa Suáreza absolútne nevyšiel. Domáci sa bez problémov ubránili.
     
    60
    Máme za sebou hodinu dnešného zápasu. Po pravej strane sa snažil presadiť Sergi Roberto, no jasnú stopku mu vystavil Jozo Šimunovič.
     
    61
    Myslím, že podobný obrázok budeme vidieť aj v poslednej tretine hracieho času. Barcelončania držia loptu na svojich kopačkách a kontrolujú hru.
     
    62
    Teraz sa možno trošku zbytočne do seba pustili Neymar a Mikael Lustig. Hlavný rozhodca ale veľmi rýchlo schladil vášne, a tak môžeme pokračovať ďalej.
     
    63
    James Forrest prenikal po svojej ľavej strane. Už sa dostával k centru, no v poslednej chvíli ho aj za cenu žltej karty fauloval Sergi Roberto.
     
    64
    Ešte pred samotným priamym kopom bude domáci tréner druhýkrát striedať. Na trávnik prichádza Nir Bitton, ktorý vymenil Thomasa Rogica.
     
    65
    Priamy kop domáceho tímu zahral Emilio Izaguirre. K hlavičke sa dostal Moussa Dembele, ale jeho zakončenie mierilo nad bránu súpera. Navyše, domáci hráč sa nepríjemne zrazil s Gerardom Piquém.
     
    66
    Prvýkrát v dnešnom stretnutí strieda aj Luis Enrique. Zmena nastane na pozícii krajného obrancu, keďže Jordiho Albu strieda Lucas Digne.
     
    67
    Barcelona mohla pridať tretí gól v zápase. Lionel Messi sa dostal k lopte, v šestnástke si prehodil loptu na pravačku, no tesne minul bránu.
     
    68
    Domáci futbalisti sa ešte snažia niečo vymyslieť, no táto akcia k úspechu neviedla. Už po niekoľkýkrát dobre zasiahol Španiel Gerard Piqué.
     
    70
    Neymar predviedol dobrú individuálnu akciu po ľavej strane a vybojoval rohový kop. Následne ho aj sám rozohral, no žiadne nebezpečenstvo z toho nebolo.
     
    71
    Neymar sa opäť dostal do výmeny názorov s Mikaelom Lustigom. Tentokrát je taliansky arbiter prísnejší a obom hráčom ukazuje žltú kartu.
     
    72
    Vidíme striedania na oboch stranách. Ako posledný sa z lavičky Celticu dostáva na trávnik Patrick Roberts, ktorý strieda Callum McGregora. V tíme Barcelony končí Gerard Piqué a na jeho miesto prichádza Marlon.
     
    73
    Neymar sa predviedol ďalším nevyberaným zákrokom a doslova si koleduje o vylúčenie. Navyše, posledný zápas v skupine kvôli kartám neodohrá.
     
    74
    Lionel Messi si teraz chcel naraziť loptu s Luisom Suárezom. Obrana domáceho tímu ale bola pozorná a tretiu pohromu zatiaľ nepripustila.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sa ďalšou akciou zaskvel James Forrest. Jeho center z ľavej strany nebol vôbec zlý, no v pokutovom území nikoho nenašiel.
     
    76
    Nedovoleným zákrokom sa previnil aj Lionel Messi. Pri lopte tak ostanú domáci futbalisti, ktorí sa budú snažiť streliť aspoň čestný gól.
     
    77
    Luis Enrique teraz spravil najlepšie čo mohol. Horkokrvného Neymara sťahuje z ihriska a na záverečné minúty dáva priestor Ardovi Turanovi.
     
    78
    Barcelona bude zahrávať rohový kop, pretože center Sergiho Roberta z pravej strany dobre zblokoval Nir Bitton. Loptu si už berie Ivan Rakitić.
     
    79
    Chorvátsky futbalista neposlal do šestnástky práve najlepší center. Lopta až príliš dlho letela, a tak sa domáci obrancovia stihli pripraviť na prípadne zakončenie súpera.
     
    80
    Ivan Rakitić teraz zahrával rohový kop aj z opačnej strany. Ani teraz sa Katalánci do zakončenia nedostali a navyše zbytočne fauloval Sergio Busquets.
     
    82
    Luis Suárez sa teraz snažil spracovať dlhú loptu od svojho spoluhráča. Pred ním ale dobre zasiahol domáci stopér Jozo Šimunovič.
     
    83
    Obrovská šanca hostí. Sergi Roberto potiahol loptu dopredu a posunul ju na Lionela Messiho. Ten sa do zakončenia síce nedostal, no aspoň loptu priťukol Luisovi Suárezovi. Uruguajčan ale z dobrej pozície trafil len ľavú žrď.
     
    84
    Zápas sa už pomaličky dohráva. O majiteľovi troch bodov je s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodnuté, a tak sa Barcelona stane víťazom skupiny.
     
    85
    Sergio Busquets bol faulovaný, a tak ostanú pri lopte zverenci Luisa Enriqueho. Toho ešte za niečo upozorňuje hlavný arbiter Daniele Orsato.
     
    86
    Myslím, že to bol Moussa Dembele, kto sa ocitol v postavení mimo hry. Práve tento hráč mohol v 53. minúte vyrovnať skóre zápasu, no svoju tutovku zahodil.
     
    87
    V závere zápasu sa nám opäť zaostrilo, a tak po zákroku na Lionela Messiho dostáva žltú kartu aj domáci záložník Stuart Armstrong.
     
    88
    Ivan Rakitić to podobne ako Neymar spravil z taktického hľadiska dobre. Dostal úplne zbytočnú žltú kartu, čím vynechá posledný zápas skupiny a v play off bude mať čistý štít.
     
    89
    Ani jedno z mužstiev už nemá príliš veľký záujem útočiť. Ako som už spomínal, dnešný zápas už dávno pozná svojho víťaza.
     
    90
    Moussa Dembele sa v poslednej minúte riadneho hracieho času opäť ocitol v postavení mimo hry. Nechajme sa prekvapiť, koľko hlavný rozhodca ešte nadstaví.
     
    90+1
    Daniele Orsato napokon nadstavuje až štyri minúty. Na konci tej prvej sa hra odvíja v strede poľa a loptu majú v moci hostia.
     
    90+2
    Teraz sa na ihrisku skôr bojuje ako hrá futbal. Barcelončania ale ešte napádajú rozohrávku súpera, a tak sa snažia znepríjemniť mu život.
     
    90+3
    Moussa Dembele si pekne potiahol loptu na os ihriska a zdalo sa, že dokáže vystreliť. V rozhodujúcom momente sa ale pošmykol, a tak z toho nič nebolo.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Celtic Glasgow sa lúči s tohtoročnou edíciou Ligy majstrov. Dnes nepodal vôbec zlý výkon, ale na výborne takticky hrajúcu Barcelonu to jednoducho nestačilo. Hrdinom večera nie je nikto iný ako Lionel Messi, ktorý sa postaral o oba góly dnešného duelu. V druhom polčase sa už nehral nejaký pekný futbal a hostia kontrolovali vývoj zápasu. Navyše, úplne evidentne si náročky vyslúžili žlté karty Neymar a Ivan Rakitíc. Vďaka tomu vynechajú pre trest posledný duel a do vyraďovacích bojov pôjdu s čistým štítom. Bohužiaľ, aj o tom je moderný futbal. Každopádne, Barcelona sa stáva víťazom skupiny a spoločne s Manchestrom City postupuje ďalej. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:43:10)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. Messi, 55. Messi (pen.)

    Karty:   23. Sviatchenko (CEL), 71. Lustig (CEL), 87. Armstrong (CEL) – 41. Alba (BAR), 63. Roberto (BAR), 71. Neymar (BAR), 88. Rakitić (BAR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 13:12.
    Celtic Glasgow: C. Gordon – Izaguirre, Sviatchenko, Šimunovič, Lustig – Brown (C), Armstrong – Sinclair (46. Forrest), Rogic (64. N. Bitton), C. McGregor (72. Roberts) – Dembele.
    Náhradníci: de Vries – K. Touré, N. Bitton, Gamboa, Roberts, Forrest, Henderson.

    FC Barcelona: ter Stegen – Alba (66. Digne), Piqué (72. Marlon), Mascherano, Roberto – A. Gomes, Busquets, Rakitić – Neymar (77. Arda Turan), L. Suárez, Messi (C).
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Rafinha, Alcácer, Digne, Marlon.

    Rozhodca: Daniele Orsato (ITA)