Genk – Eupen 2:0 (kon.) | Oostende – Westerlo 5:0 (kon.) | Waasland-Beveren – Kortrijk 1:1 (kon.)
Mouscron – Gent 0:2 (kon.)
koniec
Waasland-Beveren
1:1 (0:1)
KV Kortrijk
cz Sobota 19.11.2016, 20:00 • Freethiel-Stadion, Beveren-Waas • Belgická Jupiler Pro League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Waasland-Beveren dělí pouhé čtyři body od sestupového místa a v sobotu večer ho čeká na domácím Freethiel-Stadionu důležitý zápas proti Kortrijku, který v belgické nejvyšší soutěži neprohrál pětkrát v řadě a veze se na sérii dvou výher.
     
    Waasland-Beveren

    Waasland-Beveren podává v letošní sezóně velmi nevyrovnané výkony, což se dokonale potvrdilo během posledních kol, když jeho fotbalisté nejprve doma porazili 2:1 Anderlecht, v posledním zápase ale poté nestačili na Gent, na jehož hřišti padli 2:0.
     
    Kortrijk

    Kortrijk bude vstupovat do zápasu na hřišti Waaslandu-Beverenu pozitivně naladěn poté, co sérii tří remíz vystřídala série dvou vítězství v řadě. Fotbalisté hostujícího celku zvítězili nejtěsnějším rozdílem na hřišti Mouscronu a tři body potvrdili doma proti Charleroi.
    Základní sestava Waaslandu-Beverenu v grafickém zpracování.

     
    Úvodní sestavy:

    KV Red Star Waasland-Beveren: Köteles – De Schutter, Moren, Camacho, Demir – Marquet, Seck – Myny, Michel, Schrijvers – Gano. (4-2-3-1)
    Náhradníci: Janssens – Cools, Caufriez, Ampomah, Cerigioni, Boljević, Jonathan Buatu. Trenér: Čedomir Janevski.

    KV Kortrijk: Kaminski – Métanire, Gigot, Goutas, Joãozinho – Verstraete, Rolland – Ouali, Mercier, Kage – Saadi (4-2-3-1)
    Náhradníci: Sifakis – De Mets, Rougeaux, Sarr, De Smet, Pavlović, Papazoglou. Trenér: Bart Van Lancker.

    Rozhodčí: Luc Wouters. Asistenti: K. Meers, T. Lesceux. Čtvrtý rozhodčí: S. Gumienny.
    Hráče obou týmů doprovodí na hřiště děti s nosy na tričku.

     
    Fotbalisté už jsou připraveni na hrací ploše a do výkopu dnešního zápasu zbývá jen pár okamžiků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Tradiční taneční hudba před výkopem zápasu dozněla a Waasland-Beveren rozehrál utkání, ve kterém před svými fanoušky hostí Kortrijk.
     
    2
    Kortrijk vyrazil po levém křídle do rychlého protiútoku a vybojoval svůj první rohový kop v zápase, následný centr ale žádné nebezpečí nepřinesl. Hosté přesto mohli pokračovat akci.
     
    3
    Saadi si na pravé straně hřiště zpracoval přetažený centr a poté míč vracel z brankové čáry před bránu, jenže jeho následný pas během trajektorie letu opustil hrací plochu a kopalo se od brány.
     
    4
    Kage si v blízkosti střídaček počínal nedovoleně a byl mu odpískán faul. Domácí fotbalisté se ale po rozehrání standardní situace příliš daleko nedostali a o míč rychle přišli.
     
    5
    Waasland-Beveren vzápětí získal na pravé straně vlastní poloviny hřiště míč zpět a pomohl si zpětnou přihrávkou na brankáře Kötelese, který rychle rozehrál.
     
    6
    Úvod utkání nabízí velice vyrovnaný fotbal a oba týmy svádí boj o střed hřiště. Brankáři jsou na obou stranách zatím bez práce. Snad se to brzo změní.
     
    6
    Jeden z domácích fotbalistů mohl zkusit vypálit pravačkou zpoza šestnáctky, jenže na střelu neměl odvahu a rozhodl se pro kolmou přihrávku za obranu, kterou hosté přečetli.
     
    7
    Kage se po pravé straně vřítil do šestnáctky a poté napřáhl k jedovaté střele, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Köteles ji ale skvělým zákrokem vyrazil!
    7. Kageho tvrdá střela z pravé strany pokutového území.
     
    8
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    HERVE KAGE se na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky postavil k rozehrání standardní situace a rozhodl se pro přímou střelu na bránu, kde se stočila pod břevno. Köteles si sice na míč sáhl, vytěsnit ho mimo tři tyče ale nedokázal. Kortrijk vede 1:0!
    8. Herve KAGE - 0:1
     
    9
    Waasland-Beveren se po pravé straně hřiště vydal do rychlého protiútoku a téměř na hraně pokutové území vybojoval standardní situaci.
     
    10
    Domácí fotbalisté také po rozehrání standardní situace málem udeřili, když na přední tyči po centru z pravé strany vznikl velký závar, překonaného Kaminskiho ale zastoupil jeden ze spoluhráčů, který míč odkopl do bezpečí!
     
    11
    Ze zápasu uplynulo deset minut a zatím jsme svědky velice atraktivního fotbalu, během něhož se hra přelévá ze strany na stranu.
     
    12
    Waasland-Beveren se snažil poslat od levé postranní čáry míč do šestnáctky, ve své snaze ale neuspěl, když jeden z domácích fotbalistů trefil hned prvního hráče Kortrijku.
     
    13
    Oba týmy pokračují ve velkém nasazení, zatím se ale ani jeden nedostal do další slibné brankové příležitosti.
     
    14
    Saadi si naběhl na krásný diagonální pas a v blízkosti pravého rohu šestnáctky napřáhl k pohotové střele, která byla sražena na rohový kop.
     
    15
    Následný rohový kop na pravé straně hřiště rozehrál střelec úvodního gólu zápasu, Kageho centr byl ale uprostřed šestnáctky jedním z domácích hráčů hlavou odvrácen.
     
    16
    Ze zápasu uplynulo úvodních patnáct minut, po kterých Kortrijk vede na hřišti Waaslandu-Beverenu 1:0.
     
    17
    Rolland na pravé straně hřiště rozehrál standardní situaci a rozhodl se pro přímou střelu na bránu, jeho následný pokus ale zamířil vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány.
     
    18
    Verstraete nejprve ve středovém kruhu tvrdě sestřelil jednoho z protihráčů a vzápětí skončil sám na trávníku, kde zahrál rukou, ačkoliv hra nebyla přerušena. Domácím fotbalistům se to nelíbilo a kontroverzní okamžik vyvolal velkou strkanici!
     
    19
    Julian Michel a Idir Ouali viděli za vyvolání potyčky a nesportovní chování žlutou kartu.
     
    20
    Horké hlavy byly schlazené za pomoci žlutých karet a utkání může opět pokračovat.
     
    21
    Gano se na vzdálenější levé tyči dostal po rozehrání rohového kopu k hlavičce, která postrádala razanci a hostující brankář Kaminski si s ní hravě poradil.
     
    22
    Míč se po zpětné přihrávce Merciera z levé strany šestnáctky dostal se štěstím na vzdálenější pravé tyči až k Verstraetemu, který pohotově mířil přízemní střelou k bližší tyči, Köteles ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a míč vyrazil mimo!
    22. Verstraete nedokázal vyzrát na skvělého Kötelese!
     
    23
    Oba dva týmy se v rychlém sledu dostaly do brankové příležitosti a vypadá to, že hlavy hráčů už se opět soustředí na fotbal.
     
    24
    Dnešnímu utkání rozhodně nechybí nasazení a oba týmy si nic nedarují. K vidění je hodně osobních soubojů a faulů.
     
    25
    Fotbalisté Waaslandu-Beverenu mohou děkovat svému brankářovi Kötelesovi, že stále prohrávají pouze o gól.
     
    26
    Domácí hráči se vydali do útoku po levém křídle, kde po faulu jednoho z fotbalistů Kortrijku vybojovali standardní situaci.
     
    27
    Siebe Schrijvers viděl žlutou kartu a stal se třetím potrestaným hráčem dnešního fyzicky náročného zápasu.
     
    27
    Po rozehrání standardní situace z levé strany hřiště se jeden z domácích hráčů dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce, jeho pokus byl ale nepřesný a zamířil vysoko nad.
     
    28
    Waasland-Beveren se nemá kudy dostat do šestnáctky soupeře a tak to na pravé straně šestnáctky zkusil tvrdou střelou ze střední vzdálenosti, která byla před pokutovým územím zablokována.
     
    29
    Gano se málem řítil sám na bránu, jenže diagonální přihrávku svého spoluhráče z levého křídla nedokázal zpracovat.
     
    30
    Kortrijk se během posledních minut soustředí na dohrávání soupeře a Waasland-Beveren začíná stupňovat tlak.
     
    31
    Michel rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci, jeho následný centr do šestnáctky ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    32
    Gano se nádherně pověsil uprostřed šestnáctky do centru z pravého křídla a jeho následná hlavička zamířila těsně nad pravý horní roh brány! Nechybělo mnoho a bylo vyrovnáno.
     
    33
    Kortrijk má během posledních minu obrovský problém s tím, aby se vůbec dostal přes půlící čáru.
     
    34
    Waasland-Beveren nestále utahuje šrouby, div nestrhne závity, vyrovnávací gól ale zatím stále nikde.
     
    35
    Jans byl zřejmě tím hráčem, který nevymýšlel nic složitého a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké přízemní střele, která letěla těsně nad zemí a zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
     
    36
    Kage na levé straně hřiště rozehrál rohový kop a na přední tyč poslal nebezpečný centr, hosté se ale v její blízkosti nedomluvili a z otočky se jim vypálit nepodařilo.
     
    37
    Waasland-Beveren po propadnutí jednoho z hostujících hráčů, který na pravé straně nedokázal zachytit vysoký míč a podklouzl, vyrazil do přečíslení dva na jednoho, následná přihrávka ale byla příliš dlouhá a domácí se ocitli ze střeleckého úhlu.
     
    38
    Akce domácího týmu pokračovala a Gano se v blízkosti pravé tyče dostal ke dvěma střelám, obě dvě ale byly zablokovány a Kaminski zasahovat nemusel.
     
    39
    Kortrijk vyrazil do rychlého protiútoku a jeden z jeho hráčů se na levé straně šestnáctky málem dostal k nebezpečné střele, vzrušení ale bylo kvůli ofsajdu zbytečné.
     
    40
    Jeden z hráčů Kortrijku si krásně navedl míč z levé strany hřiště do šestnáctky a z její hranice poté napřáhl pravačkou k nádherné technické střele, která orazítkovala spojnici vzdálenější pravé tyče a břevna!
    40. Překonaného Kötelese zachránila spojnice tyče a břevna.
     
    41
    Birger Verstraete si v dnešním zápase několikrát koledoval o žlutou kartu a po ostrém faulu jí tentokrát neunikl.
     
    42
    Domácí se ocitli na levé straně šestnáctky ve velké šanci, jejich následná střela ale vyprášila rukavice brankáře Kaminskiho, který nadále drží čisté konto!
     
    43
    Saadi se na levé straně šestnáctky pokoušel dostat ke střele, okamžitě po zpracování míče se ale ocitl pod tlakem.
     
    44
    Úvodních pětačtyřicet minut se téměř naplnilo a Waasland-Beveren se stále marně snaží vyrovnat.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Kortrijk vykročil do zápasu pořádně zostra a již v osmé minutě utkání se ujal vedení, když ze standardní situace zatočil míč do brány z úhlu Herve Kage. Úvodní gól utkání hodně pomohl a na obou stranách bylo k vidění několik šancí, v jedné z nichž jeden z hostů orazítkoval v závěru prvního poločasu nádhernou technickou střelou spojnici tyče a břevna. Skóre po prvním poločase. Waasland-Beveren 0 Kortrijk 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Kortrijk rozehrál druhý poločas a Saadi se ihned vrhl po levé straně hřiště směrem vpřed, do šestnáctky se mu ale proniknout nepodařilo a po ztrátě míče fauloval.
     
    48
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu ve stejném složení, v jakém zápas zahájily. Jeden z domácích hráčů ale zůstává sedět na hrací ploše a příliš se mu z ní zvednout nechce.
     
    49
    Michel zůstal sedět na hřišti poté, co ho zezadu nepříjemně dojel Rolland. Domácí vzápětí rozehráli standardní situaci a jejich centr byl uprostřed šestnáctky odvrácen.
     
    50
    V prvním poločase se hrál fotbal s vysokým nasazením, které bylo někdy až příliš velké a rozhodčí na obou stranách udělil dvě žluté karty, aby zkrotil chvílemi zbytečně velké emoce.
     
    51
    Marquet si srovnal míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl ke střele, která byla sice prudká, ale zamířila nad.
     
    52
    Hra se až na poslední střelu domácího týmu odehrává mezi oběma šestnáctkami a žádný z hráčů se nemůže dostat do šance.
     
    53
    Saadi spěchal za prudkou kolmou přihrávkou, ve sprintu ale brnkl o nohu jednoho z domácích obránců a byl mu odpískán faul.
     
    54
    Kageho centr ze hry byl sražen do zámezí a po rohovém kopu se hosté na vzdálenější levé tyči ocitali ve slibné brankové příležitosti, jenže jeden z hráčů Kortrijku nedokázal míč ideálně zpracovat.
     
    55
    Waasland-Beveren se pokusil zahrozit kolmou přihrávkou do šestnáctky, hosté ji ale na hranici šestnáctky zpacifikovali.
     
    56
    Ze druhého poločasu uplynulo deset minut a po přestávce zatím marně čekáme na nějakou slibnou brankovou příležitost.
     
    57
    Kage, střelec úvodní branky zápasu, zůstal ležet na vlastní polovině hřiště a musel být ošetřován.
     
    58
    Kortrijk připravil první střídání, a pokud jsem dobře viděl, tak u postranní čáry už je vysvlečený Stijn De Smet.
     
    59
    Waasland-Beveren dostal svého soupeře pod velký tlak, ze kterého pramení rohový kop.
     
    59
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Herve Kage, přichází Stijn De Smet.
     
    60
    Hosté po vystřídání rozehráli rohový kop a následný centr v pohodě stáhl ze vzduchu připravený Köteles.
     
    61
    Kortrijk pěkně pronikl po levé straně do šestnáctky, následná zpětná přihrávka ale našla na vzdálenější pravé tyči pouze jednoho z hráčů ve žlutých dresech, tedy Waaslandu-Beverenu.
     
    62
    Domácí se pokusili vyrovnat přízemní střelou zpoza šestnáctky, která sice mířila k přední pravé tyči, jenže byla příliš slabá a brankář Kaminski si s ní hravě poradil.
     
    63
    Moren odvedl v obraně skvělou práci, když jednomu z hostujících hráčů neumožnil poslat míč z levé strany šestnáctky před bránu a odvrátil ho ve skluzu na rohový kop, který nic nepřinesl.
     
    64
    Druhý poločas je jako nebe a dudy v porovnání s tím prvním, který přinesl jeden gól, ale především mnoho šancí.
     
    65
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Olivier Myny, přichází Opoku Ampomah.
     
    66
    Michel si srovnal míč na pravačku a práskl do míče pravačkou, jeho pokus ale zamířil vysoko nad a mimo.
     
    67
    A další střela zpoza šestnáctky v podání domácích fotbalistů. Opět ale byla nepřesná a zamířila vysoko nad.
     
    67
    Ibrahima Seck ve výskoku narazil hlavou do hlavy svého protihráče a viděl žlutou kartu.
     
    69
    Fotbalisté Waaslandu-Beverenu mají uzemní převahu a více střel, zatím z toho ale nedokázali nic vytěžit.
     
    70
    Kortrijk se po delší době vydal směrem vpřed a podle toho to také dopadlo, když jeho kolmá přihrávka skončila pouze na kopačce brankáře Kötelese, který v klidu rozehrál.
     
    71
    Na opačné straně hřiště odvedl snadnou práci Kaminski, když stáhl ze vzduchu centr domácích hráčů z levého křídla.
     
    72
    Michel se svými spoluhráči stále marně ostřeluje bránu Kaminskiho, který je zatím bez velkého zákroku.
     
    73
    Utkání jako by uvízlo na mrtvém bodě a Kortrijk se ho rozhodl oživit druhým střídáním, ke kterému dojde za okamžik.
     
    74
    Střídající Opoku Ampomah předvedl nádhernou individuální akci , když mezi dvěma protihráči pronikl do šestnáctky a poté míč bodlem z pravé strany šestnáctky poslal nad!
    74. Opoku Ampomah a jeho fantastický průnik do vápna.
     
    75
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Xavier Mercier, přichází Sidy Sarr.
     
    76
    Avizované střídání právě proběhlo. Hru Kortrijku přišel oživit čerství Xavier Mercier, který má šanci se ukázat.
     
    77
    Hosté podnikli po levém křídle rychlý výpad a posílali do šestnáctky vysoký centr, který skončil nad břevnem.
     
    78
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Francois Marquet, přichází Aleksandar Boljevič.
     
    79
    Ibrahima Seck sestřelil u postranní čáry unikajícího Oualiho a po druhé žluté kartě byl vyloučen.
    79. Ibrahima Seck předvedl ostrý skluz a byl vyloučen.
     
    80
    Domácí kapitán vzal celou situaci s nadhledem, když se nejprve omluvil protihráči za faul a poté si potřásl rukou s rozhodčím.
     
    81
    Takovéto chování se nevidí často a je úctyhodné. Na druhou stranu, kdo jiný by se měl takto zachovat, když ne kapitán, který je v týmu Waaslandu-Beverenu zřejmě zvolen velmi dobře.
     
    82
    Kortrijk vybojoval rohový kop, následný centr ale žádné nebezpečí nepřinesl a domácí se ubránili.
     
    83
    Hru opět kouskují fauly a domácí fotbalisté už to budou mít během závěrečných necelých osmi minut hodně těžké.
     
    84
    A další faul, kterého se tentokrát dopustil ve středovém kruhu Moren, aby zabránil rychlému protiútoku soupeře.
     
    85
    Oba týmy mají k dispozici ještě jedno střídání, kouskovat hru je ale nyní to poslední, co domácí hráči potřebují.
     
    86
    Kortrijk se vydal středem hřiště do rychlého protiútoku, jenže vzápětí jako by jeho hráčům došly síly a nepokusili se proniknout do pokutového území. Přitom tam byla dálnice.
     
    87
    Střídající Alexandar Boljević nasimuloval na pravé straně šestnáctky penaltu a smutné je, že rozhodčí mu to spolkl!
    87. Alexandar Boljević se prolétl a nasimuloval penaltu.
     
    87
    Dimitrios Goutas za údajný penaltový zákrok viděl žlutou kartu, tady ale rozhodčí udělal velkou chybu.
     
    88
    Sidy Sarr s největší pravděpodobností viděl žlutou kartu za protesty, které byl absolutně na místě.
     
    88
    Waasland právě vstřelil branku!
    SIEBE SCHRIJVERS nabídnutou šancí nepohrdl a prudkou střelou ze značky pokutového kopu zamířil uprostřed brány pod břevno. Herecké divadlo přineslo kýžené vyrovnání – 1:1.
    88. Siebe SCHRIJVERS - 1:1
     
    89
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Siebe Schrijvers, přichází Jens Cools.
     
    89
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Idriss Saadi, přichází Athanasios Papazoglou.
     
    90
    Siebe Schrijvers těsně před vystřídáním proměnil pokutový kop a vypadá to, že dnešní utkání nakonec skončí zaslouženou remízou.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Další z domácích hráčů se pokusil nasimulovat penaltu a poté se strhla v pokutovém území hostů velká potyčka, po které viděl na domácí stráně žlutou kartu střídající Jens Cools a na straně hostů poté brankář Thomas Kaminski.
     
    90+2
    Aby žlutých karet nebylo málo, v závěru utkání ještě viděl jednu Joãozinho.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Kortrijk ve Waaslandu-Beverenu od 8. minuty, kdy se prosadil krásnou střelou ze standardní situace Herve Kage, dlouho vedl. Jedenáct minut před koncem byl navíc vyloučen po druhé žluté kartě Ibrahima Seck a hosté dohrávali zbytek utkání v početní výhodě, ta je ovšem neuchránila od nesportovního chování střídajícího Alexandra Boljeviće, který nasimuloval penaltu a Siebe Schrijvers ji vzápětí proměnil. Konečný výsledek. Waasland-Beveren 1 Kortrijk 1. (22:00:22)

    Tomáš Reiner

    Góly: 88. Schrijvers (pen.) – 8. Kage

    Karty:   19. Michel (WAS), 27. Schrijvers (WAS), 67. Seck (WAS), 90+1. Cools (WAS) – 19. Ouali (KRT), 41. Verstraete (KRT), 87. Goutas (KRT), 88. Sarr (KRT), 90+1. Kaminski (KRT), 90+2. Joãozinho (KRT)   79. Seck (WAS)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 9:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:19.
    Waasland-Beveren: Köteles – De Schutter, Moren, Camacho, Demir – Marquet (78. Boljevič), Seck – Myny (65. Ampomah), Michel, Schrijvers (89. Cools) – Gano. (4-2-3-1)
    Náhradníci: Janssens – Caufriez, Cerigioni, Jonathan Buatu. Trenér: Čedomir Janevski.

    KV Kortrijk: Kaminski – Métanire, Gigot, Goutas, Joãozinho – Verstraete, Rolland – Ouali, Mercier (75. Sarr), Kage (59. De Smet) – Saadi (89. Papazoglou). (4-2-3-1)
    Náhradníci: Sifakis – De Mets, Rougeaux, Pavlović. Trenér: Bart Van Lancker.

    Rozhodca: Luc Wouters. Asistenti: K. Meers, T. Lesceux. Čtvrtý rozhodčí: S. Gumienny