La Coruña – Sevilla 2:3 (kon.) | Barcelona – Malaga 0:0 (kon.) | Eibar – Vigo 1:0 (kon.)
Atlético Madrid – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
0:3 (0:1)
Real Madrid
Sobota 19.11.2016, 20:45 • Estadio Vicente Calderón • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po dnešnom futbalovom večeri bude najdiskutovanejšou postavou opäť Cristiano Ronaldo. Portugalský futbalista totiž zaznamenal hattrick, ktorým rozhodol madridského derby. Kým prvý gól dosiahol z priameho kopu, ten druhý strelil z penalty a hattrick dokonal po rýchlom brejku a presnej prihrávke Garetha Balea. Biely balet bol dnes jasne lepší a svoj náskok na čele La Ligy navyšuje na štyri body pred druhou Barcelonou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:42:51)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Z poslednej akcie zápasu mohli domáci skórovať. Kévin Gameiro šikovne prestrčil loptu na Yannicka Ferreiru-Carrasca ale ten z tesnej blízkosti trafil len Keylora Navasa.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte dve minúty. O víťazovi zápasu je rozhodnuté, tak nemá dôvod naťahovať dnešné madridské derby.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času mohol streliť čestný gól Yannick Ferreira-Carrasco. Ten sa predral do zakončenia, ale z vnútra šestnástky trafil len Nacha Fernándeza.
     
    89
    Real Madrid ešte mohol vyšperkovať svoje dnešné predstavenie. Daniel Carvajal z pravej strany poslal center na hlavu Luku Modrića, ale ten mieril nad bránu.
     
    88
    Domácim futbalistom sa ani teraz nepodarilo zakončiť. Po dnešnom zápase budú veľmi sklamaní a pripíšu si tretiu prehru z posledných štyroch zápasov.
     
    87
    Brankár Keylor Navas teraz musel riešiť nebezpečnú situáciu, keď spoza pokutového územia vystrelil Koke. Jeho pokus ale vyrazil Kostaričan na roh.
     
    86
    Posledné striedanie v podaní hostí. V dnešnom zápase končí Lucas Vázquez a na záverečné minúty prichádza mladý Marco Asensio.
     
    85
    Real Madrid bez väčších problémov kontroluje priebeh zápasu a vyzerá to tak, že jeho hlavným cieľom bude udržať čisté konto Keylora Navasa.
     
    84
    Za piskotu domácich tribún končí v zápase Cristiano Ronaldo. Na jeho miesto prichádza James Rodríguez, ktorý v predošlých dueloch nedostával veľa priestoru.
     
    84
    Štvrtým potrestaným mužom v domácom drese je krajný obranca Juanfran. Pre neho je to druhá žltá karta v prebiehajúcej sezóne.
     
    83
    Domáci priaznivci síce pískajú pri rozohrávke súpera, no hosťom to určite nevadí. Už teraz je jasné, že si do tabuľky pripíšu cenné tri body.
     
    81
    Ďalší rohový kop Atlética zahral aktívny Yannick Ferreira-Carrasco. Po skrumáži sa snažil zakončiť Saúl Ñíguez, no v rozhodujúcom momente minul loptu.
     
    80
    Domáci futbalisti zahrali priamy kop na prvú žrď. Biely balet si ale dokázal poradiť a odvrátil loptu do bezpečného priestoru.
     
    79
    Ešte pred samotným priamym kopom bude striedať Real Madrid. Tréner Zinedine Zidane sťahuje z trávnika Isca a do hry posiela Karima Benzemu.
     
    78
    Domáci budú rozohrávať priamy kop. Navyše, hlavný rozhodca siaha do svojho vrecka, a tak je ďalším potrestaným hráčom Lucas Vázquez.
    77. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:3
     
    77
    Real Madrid dal gól! Je rozhodnuté. Gareth Bale opäť ukázal, aký je platný v rýchlostných súbojoch. Juanfranovi nedal žiadnu šancu, nezištnou prihrávkou našiel na druhej strane CRISTIANA RONALDA a ten poľahky zaznamenáva svoj druhý hattrick v sezóne -0:3.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 23. Ronaldo, 71. Ronaldo (pen.), 77. Ronaldo

    Karty:   26. Gabi (ATM), 63. Koke (ATM), 71. Godín (ATM), 84. Torres Juanfran (ATM) – 63. Ronaldo (REA), 78. L. Vázquez (REA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 21:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Ñíguez, Koke, Gabi (C) (62. Á. Correa), Ferreira-Carrasco – F. Torres (62. Gameiro), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Hernández, Gameiro, Tiago, Gaitán, Á. Correa, Vrsaljko.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo (C) – Modrić, Kovačić, Isco (79. Benzema) – L. Vázquez (86. Asensio), Ronaldo (84. James Rodríguez), Bale.
    Náhradníci: Casilla – Coentrão, Ramos, Danilo, James Rodríguez, Benzema, Asensio.

    Rozhodca: David Fernandez Borbalan