La Coruña – Sevilla 2:3 (kon.) | Barcelona – Malaga 0:0 (kon.) | Eibar – Vigo 1:0 (kon.)
Atlético Madrid – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
FC Barcelona
0:0 (0:0)
Malaga CF
Sobota 19.11.2016, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Po reprezentačnej prestávke nám španielska La Liga pokračuje svojim 12. kolom. V našom online priamom prenose sa pozrieme na Nou Camp, kde katalánsky veľkoklub FC Barcelona privíta CF Málaga. Zápas sa začína o 16:15 hod.

    FC BARCELONA

    FC Barcelona je momentálne na 2. mieste tabuľky. Na madridsky Real stráca len dva body, a tak sa prípadným víťazstvom môže aspoň na pár hodín dostať na čelo. Zo všetkých tímov La Ligy má najlepšiu ofenzívu, keď zaznamenala 32 presných zásahov. Osemgólový Luis Suárez ale bude svojmu tímu chýbať. V ostatnom zápase totiž dostal žltú kartu za nešportové správanie, čím sa prakticky ochránil pred prípadnou absenciou v blížiacom sa El Clásicu. Od prehry na pôde Celty Vigo (4:3) ťahajú Katalánci štvorzápasovú víťaznú sériu. Zaujímavosťou je, že zverenci Luisa Enriqueho v domácom prostredí podávajú slabšie výkony ako vonku. Na Nou Campe prehrali s Deportivom Alavés, remizovali s Atléticom Madrid a v poslednom prípade doslova vydreli najtesnejšie víťazstvo zápase s Granadou. Pre zranenia dnes budú chýbať Andres Iniesta, Samuel Umtiti a otázny je štart aj v prípade Sergiho Roberta.

    MÁLAGA CF

    Futbalisti Málagy sú pred dnešným náročným stretnutím na 10. priečke tabuľky. V posledných piatich kolách až trikrát vyhrali a prehrali len na pôde Atlética Madrid 4:2. Zverenci Juandeho Ramosa patria k štyrom tímom, ktoré ešte vonku nedokázali zvíťaziť. Doposiaľ získali len dva body a najmä kvôli tomu nie sú v tabuľke vyššie. Zaujímavosťou je, že proti Barcelone sa im v predošlých sezónach darilo. Vo februári 2015 na Nou Campe vyhrali 0:1 a pol roka neskôr prehrali len najtesnejším rozdielom. Najlepším strelcom mužstva je odchovanec Barcelony Sandro Ramirez, ktorý v drese Málagy nastrieľal päť gólov. Aj Andalúzania majú nemalé problémy so zraneniami. V dnešnom dueli sa nepredstavia Weligton, Keko, Recio, Juanpi či potrestaný Ignacio Camacho.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Digne – Denis Suárez, Busquets (C), Rafinha – Arda Turan, Alcácer, Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Rakitić, Alba, A. Gomes, Aleix Vidal, Aleñá, Marlon.

    Málaga CF: Kameni (C) – Rosales, Miguel Torres, Villanueva, Ricca – Fornals, D. Llorente – Ontiveros, Añor, J. P. Carlos – Sandro Ramírez.
    Náhradníci: Bojko – Santos, G. Castro, Duda, Jony, En Nesyri, Muñoz.

    Rozhodca: Ricardo de Burgos Bengoetxea.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mala domáca Barcelona. Tá na dnešný zápas nastúpila bez Lionela Messiho, a tak sme zvedaví, ako si bez hviezdneho Argentínčana poradí.
     
    2
    Z pravej strany poslal loptu do nebezpečného priestoru Arda Turan, ktorý sa predstavuje na hrote útoku. Jeho center ale nenašiel Paca Alcácera.
     
    3
    Paco Alcácer síce rozvlnil sieť, no jeho gól platiť nebude. Španiel si síce dobre nabehol na center Javiera Mascherana, no v momente prihrávky bol v ofsajde.
     
    4
    Barcelona svojim typickým spôsobom kombinuje a prakticky súperovi nepožičiava loptu. Tentokrát sa snažil odcentrovať Sergio Busquets, ale loptu dobre netrafil.
     
    5
    Katalánci od začiatku súboja veľmi vysoko napádajú. Obrancovia Málagy majú veľmi málo času na rozohrávku, a tak nedokážu založiť akciu.
     
    6
    Tento raz to prehnal so svojim dôrazom Neymar, a tak budú rozohrávať hostia. Práve na Brazílčana sa budú spoliehať priaznivci katalánskeho veľkoklubu.
     
    7
    Sandro Ramírez sa dostal za obranu súpera, no nešiel do súboja s Gerardom Piquém. Vystrelil z ťažkého uhla, a tak bránu súpera netrafil.
     
    8
    Sergi Roberto už nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude nasledovať len odkop od brány Carlosa Kameniho. Ten ešte zasahovať nemusel.
     
    9
    Neymar si dobre nabehol na pas za obrannú líniu súpera. Loptu si kvalitne spracoval, no jeho strelecký pokus spoza šestnástky nemieril presne.
     
    10
    Úvodnú desaťminútovku nám ukončila akcia Sergiho Roberta. Ten sa presadil po pravej strane, prihrávkou pod seba hľadal Rafinhu, no ten loptu netrafil.
     
    11
    Po aktivite Denisa Suáreza budú domáci futbalisti zahrávať prvý rohový kop zápasu. Treba však pochváliť aj Mikela Villanuevu, ktorý včas zasiahol.
     
    12
    Barcelona sa dostala do prvej gólovej šance. Po skrumáži v pokutovom území zakončoval Gerard Piqué, ale pohotovým zákrokom jeho pokus vytesnil nad brvno Carlos Kameni.
    12. Gerard Piqué (BAR)
     
    13
    Domáci futbalisti sa takmer tešili gólu, no ten by opäť pre ofsajdové postavenie neplatil. Tentokrát bol za obrannou líniou Javier Mascherano.
     
    14
    Barcelončania prvýkrát v zápase zahrozili a okamžite zvyšujú obrátky. Súper sa ale zatiaľ dobre bráni a určite by chcel napodobniť výsledok z minulého roka, keď na Nou Campe vyhral 0:1.
     
    15
    Rafinha bol faulovaný v blízkosti pokutového územia, a tak domáci zahrávali priamy kop. Po centri z pravej strany sa ale Katalánci do zakončenia nedostali.
     
    16
    Sergi Roberto už po niekoľkýkrát prešiel po svojej pravej strane. Po jeho spätnej prihrávke sa lopta odrazila na nohu Denisa Suáreza, no ten minul bránu.
     
    17
    Teraz sa trošku osmelili aj hostia, ale ich akciu zastavil útočný faul. Na zemi sa totiž ocitol Denis Suárez, ktorý si splnil aj svoje defenzívne povinnosti.
     
    18
    Po rýchlej akcii domáceho tímu sa dostal k strele spoza šestnástky Arda Turan. Strela tureckého reprezentanta ale trafila len Federica Ricca.
     
    20
    Tempo hry nám opäť troška opadlo. Sledujeme vytrvalú kombináciu domáceho tímu, ktorý sa snaží streliť úvodný gól dnešného duelu.
     
    21
    Ďalší náznak šance pre katalánsky veľkoklub. Ardan Turan si spracoval loptu v šestnástke, následne ju posunul na Rafinhu, no jeho technická strela minula bránu.
     
    22
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože vo vzdušnom súboji sa zrazili Arda Turan a Federico Ricca. Navyše, hráč hostí dostáva za úder lakťom žltú kartu.
     
    23
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať aj brankár Marc-André ter Stegen. Nemecký reprezentant si ale poradil so strelou Sandra Ramíreza.
     
    24
    Na štadióne Nou Camp sa ozýva menší piskot. Domáci sa zatiaľ nevedia presadiť a citeľne sa ukazuje strata či už Lionela Messiho alebo Luisa Suáreza.
     
    25
    Lucas Digne si teraz poradil v súboji s Juanpim. Pri vlastnej rohovej zástavke mu odobral loptu, a tak môže rozohrať ďalšiu akciu domácich.
     
    26
    Zúfala strela v podaní Neymara. Ten pálil z veľkej diaľky, okrem toho sa pri strele pošmykol, a tak jeho pokus nedoletel ani do šestnástky súpera.
     
    27
    Sergio Busquets teraz poslal veľmi zlú spätnú prihrávku. Šanca sa črtala pre Sandra Ramíreza, no v poslednej chvíli zakročil sklzom Gerard Piqué.
     
    28
    Denis Suárez preniesol hru na druhú stranu. Jeho ťažkú prihrávku dokázal spracovať Sergi Roberto a napokon vybojoval pre domácich aspoň roh.
     
    29
    Po rohovom kope zužitkoval svoje centimetre Gerard Piqué. Španielsky obranca sa dostal k hlavičke, no s jeho zakončením si bez problémov poradil Carlos Kameni.
     
    30
    Ani z tejto katalánskej akcie nič nebude. V momente prihrávky bol totiž v postavení mimo hry Arda Turana. Rozohrávať tak môže brankár Kameni.
     
    31
    Carlos Kameni predviedol druhý skvelý zákrok. Rafinha dostal vynikajúcu prihrávku z ľavej strany, prudko vystrelil do protipohybu, ale kamerunský gólman ukázal svoje kvality.
    31. Rafinha (BAR)
     
    33
    Barcelona sa častejšie snaží útočiť cez svoju pravú stranu. Najmä Sergi Roberto patrí k najlepším hráčom zápasu, no tento raz sa nepresadil.
     
    34
    Obrana Málagy zatiaľ funguje ako hodinky. Teraz si telom dobre zakryl loptu Mikel Villanueva a domáci útočník Arda Turan ho zbytočne fauloval.
     
    35
    Veľmi dobre teraz zapracoval Roberto Rosales. Ten si precízne stráži Neymara a aj teraz dokázal zblokovať jeho center z ľavej strany.
     
    36
    Barcelone sa zatiaľ príliš nedarí a okrem dvoch šancí si nevypracovala takmer nič. Nezmenil to ani center Lucasa Digneho, ktorý odvrátil Miguel Torres.
     
    37
    Televízne kamery si vyberajú pohľad na striedačku domáceho tímu. Určite by sa pýtalo zaradiť do zostavy najmä Ivana Rakitića.
     
    38
    Domáci mali výhodu rohového kopu, ale ani teraz z toho zakončenie nebude. Loptu totiž bez problémov kryje brankár Carlos Kameni.
     
    39
    Akcia Andalúzanov nemôže pokračovať, keďže v postavení mimo hry bol odchovanec domáceho tímu Sandro Ramírez. Rozohrávať tak bude Gerard Piqué.
     
    40
    Pomaly sa nám chýli polčas k svojmu koncu. Barcelona má síce zjavnú územnú prevahu, ale zatiaľ sa to na skóre neprejavilo. Na prvý gól zápasu stále čakáme.
     
    41
    Arda Turan prvým dotykom s loptou poslal nebezpečný center do šestnástky hostí. Včas ale stihli zasiahnuť obrancovia Málagy, a tak je z toho len ďalší roh.
     
    42
    Sergio Busquets sa snažil naraziť si loptu s Denisom Suárezom. Táto akcia ale domácim príliš nevyšla a Miguel Torres posiela loptu do bezpečia.
     
    43
    Barcelona hádzanárskym spôsobom oblieha pokutové územie svojho súpera. Hostia ich ale zatiaľ nepustili ani k jedinému centru a dobre ich vytláčajú.
     
    44
    Napokon sa dostal k prízemnému centru Lucas Digne. Francúzsky obranca našiel Sergia Busquetsa, ale jeho technická strela mierila nad bránu.
     
    45
    Denis Suárez šikovným oblúčikom hľadal v pokutovom území Ardu Turana. Ten sa ale do zakončenia v súboji s Federicom Riccom nepretlačil. Nadstavovať sa bude ešte 60 sekúnd.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas bol jasne v réžii domáceho tímu. Katalánci mali obrovskú územnú prevahu, no gólových šancí si vytvorili veľmi málo. Za zmienku stojí spomenúť len strelecké pokusy Gerarda Piquého či Rafinhu, ktoré zlikvidoval brankár Carlos Kameni. Bez svojich najväčších hviezd sa domáci trápia a uvidíme či sa im podarí zlomiť odpor súpera. Druhý polčas sa začne približne o 17:16 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Prvá minúta druhého dejstva bola opäť v znamení barcelonskej kombinácie. Tá ale k ničomu neviedla, keďže obrancovia hostí sa dobre bránili.
     
    47
    Šanca sa črtala pre Neymara, ktorý si spracoval loptu v pokutovom území súpera. Tiesnený obrancom Málagy ale nedokázal zakončiť a prišiel o loptu.
     
    48
    V prvom polčase sme mnohokrát videli súboj medzi Ardom Turanom a Federicom Riccom. Bolo tomu tak aj teraz a domáci hráč vybojoval rohový kop.
     
    49
    Po rohovom kope sa na prednej žrdi dostal do zakončenia Javier Mascherano. Hlavička Argentínčana ale mierila vedľa brány súpera.
     
    50
    Peknú individuálnu akciu predviedol predviedol Neymar. Pripravil si loptu na svoju pravačku, ale jeho technický pokus kryje Carlos Kameni.
     
    51
    Po prvýkrát v zápase mali výhodu rohového kopu aj hostia. Napokon vystrelil spoza šestnástky Roberto Rosales, ale jeho strela mierila nad bránu.
     
    52
    Barcelončania opäť kombinovali v okolí šestnástky súpera. K centru sa napokon odhodlal Neymar, no trápiaceho sa Paca Alcácera nenašiel.
     
    53
    Domáci futbalisti teraz predviedli peknú akciu. Rafinha šikovným pasom posadil loptu na hlavu Neymara, ale jeho zakončenie kryje Carlos Kameni.
     
    55
    Ani ďalší center Neymara nebol úspešný. Hlavný rozhodca odpískal faul, keďže si pomohol nedovolene domáci Arda Turan.
     
    56
    Lucas Digne sa dostal k centru z ľavej strany. Jeho prízemnému pasu ale chýbala väčšia razancia, a tak si hostia bez väčších problémov poradili.
     
    57
    Obrovská šanca na strane hostí, ktorí mohli udrieť ako blesk z jasného neba! Juanpi Añor krásnou kolmou prihrávkou našiel Juana Péreza Carlosa, ten obišiel brankára, no loptu nasmeroval len do bočnej siete.
     
    58
    Roberto Rosales si teraz počínal nedovolene v súboji s Lucasom Dignem. Domáci ale rozohrali priamy kop nakrátko a zbytočne stratili loptu.
     
    59
    Peknú individuálnu akciu predviedol Rafinha. Postupoval smerom k bráne, loptu si pripravil na ľavačku, ale jeho strela bola zblokovaná na roh.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončil spomínaný rohový kop. Barcelončania sa ale do zakončenia nedostali, a takisto sa nepíska ani penalta po zákroku na Gerarda Piquého.
     
    61
    Teraz sa nám hra trochu rozkúskovala. Vidíme až príliš veľa nedovolených zákrokov, no zatiaľ sme v zápase videli len jednu žltú kartu.
     
    62
    Domáci budú zahrávať nebezpečný priamy kop. Javier Ontiveros si totiž počínal nedovolene a dokonca vidí od hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    62
    Prvé striedanie dnešného zápasu. Na lavičku náhradníkov už smeruje Lucas Digne, ktorého nahradí španielsky krajný obranca Jordi Alba.
     
    63
    Priamy kop domáceho tímu rozohral Neymar. Katalánci sa ale do zakončenia nedostali, pretože sa útočným faulom previnil Gerard Piqué.
     
    64
    Denis Suárez teraz bojoval pri postrannej čiare, no práve od neho lopta putovala mimo hracej plochy. Nasledovať tak bude len odkop od brány.
     
    66
    Barcelona stále pokračuje v dobýjaní brány súpera. Málaga ale potvrdzuje svoje kvality a veľkému favoritovi vzdoruje už viac ako hodinu.
     
    67
    Domácim sa nedarí. Ani tento center Neymara z ľavej strany nepatril medzi najkvalitnejšie, a tak si s ním hostia bez problémov poradili.
     
    68
    André Gomes bude druhým hráčom, ktorého Luis Enrique posiela na trávnik. Portugalsky futbalista nahradzuje Denisa Suáreza.
     
    69
    Približne dvadsať minút budú hrať domáci presilovú hru! Červenú kartu totiž dostáva Diego Llorente, ktorý veľmi nepríjemným zákrokom zasiahol unikajúceho Neymara.
    69. Diego Llorente (MLG)
     
    70
    Prvýkrát v zápase strieda aj hosťujúci tréner. Stretnutie sa skončilo pre Javiera Ontiverosa a na záverečnú časť zápasu prichádza Luis Muñoz.
     
    71
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Do zakončenia sa predral Rafinha, ale jeho hlavička mierila nad bránu Carlosa Kameniho.
     
    72
    André Gomes sa predviedol vo svojej prvej akcii. Prenikol po ľavej strane, prihrávkou pod seba hľadal Sergia Busquetsa, ale ten sa k lopte nedostal.
     
    73
    Neymar predviedol svoje technické parády. Obhodil si hneď dvoch futbalistov súpera, no ten tretí ho už dokázal zastaviť. Bol ním Luis Muñoz.
     
    74
    Postranný rozhodca teraz urobil chybu, keď zdvihol svoju zástavku. Paco Alcácer totiž v postavení mimo hry určite v momente prihrávky nebol.
     
    75
    Do konca zápasu nám ostáva ešte približne štvrťhodina. Za postrannou čiarou vidíme Ivana Rakitića, ktorého domáci tréner o pár sekúnd nasadí do zápasu.
     
    76
    Roberto Rosales si počínal nedovolene v súboji s Neymarom, a tak budeme svedkami štandardnej situácie Barcelony. Podarí sa Kataláncom uspieť teraz?
     
    77
    Ešte pred zahraním priameho kopu bude domáci tréner striedať. Na trávnik prichádza spomínaný Ivan Rakitić, ktorý nahradil Rafinhu.
     
    78
    Domáci mali výhodu ďalšieho priameho kopu. Loptu si postavil pred seba Neymar, ale jeho strelecký pokus skončil vysoko nad bránou súpera.
     
    79
    Barcelona mala výhodu ďalšieho priameho kopu. Do zakončenia sa snažil predrať Gerard Piqué, no pri svojej aktivite fauloval brankára.
     
    80
    Gerard Piqué čoraz častejšie ostáva vpredu a snaží sa zužitkovať svoje centimetre. Teraz ho Javier Mascherano našiel presným pasom, no Španiel hlavičkoval nepresne.
     
    81
    Druhé striedanie na strane hostí. Z ihriska schádza odchovanec Barcelony Sandro Ramírez a na jeho miesto prichádza Youssef En Nesyri.
     
    82
    André Gomes sa dostal k strele. V poslednej chvíli ale jeho strelu dokázal zblokovať obranca súpera, a tak bude nasledovať len roh.
     
    83
    Barcelonu delili od skórovania len milimetre. Gerard Piqué síce dostal napokon loptu do siete, no ešte predtým bol v tesnom ofsajde hlavičkujúci André Gomes.
     
    85
    Barcelona stupňuje svoj tlak. Gerard Piqué sa teraz hnevá na hlavného rozhodcu, ktorý po jeho súboji s Mikelom Villanuevom nepíska pokutový kop.
     
    86
    Takmer všetci hráči sú už na útočnej polovici Barcelony. Aj teraz sa snažil dostať do zakončenia Gerard Piqué, no pred ním zasiahol Carlos Kameni.
     
    87
    Domáci budú zahrávať ďalší rohový kop, keďže center Ivana Rakitića bol zrazený mimo hracej plochy. Barcelona sa samozrejme ponáhľa s rozohrávkou.
     
    88
    Domácim ani teraz nie je dopriate. Neymar poslal dobrý pas na zadnú žrď, no Arda Turan pri svojom zakončení fauloval. Hostia tak môžu získať cenné sekundy.
     
    89
    Ivan Rakitić nepredviedol práve najlepší center, a tak bude nasledovať len odkop od brány Carlosa Kameniho. Málaga je veľmi blízko k cennému bodu.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času je pomaly za nami. Carlos Kameni má nejaké zdravotné problémy, no zrejme len šetrí čas pre svojich spoluhráčov.
     
    90+1
    Kamerunský brankár je stále ošetrovaný. Prvá zo štyroch nadstavených minút sa tak vôbec neodohrala. Zrejme sa nám tak zápas natiahne.
     
    90+2
    Po ošetrovaní nám pokračuje nadstavený čas. K centru z pravej strany sa dostal Sergi Roberto, ale Gerard Piqué bol bránený hneď dvojicou súperov.
     
    90+3
    Aj teraz to domáci skúšali nakopnutou loptou dopredu, no tú chytá do svojich rukavíc brankár Carlos Kameni. Samozrejme, Kamerunčan trošku naťahuje čas.
     
    90+4
    Carlos Kameni je hrdinom zápasu. V poslednej minúte nadstaveného času zlikvidoval hlavičku Neymara, ktorý ostal na zadnej žrdi úplne voľný. Brazílčan mohol rozhodnúť, no zrejme sa zápas skončí remízou.
    90+4. Neymar (BAR)
     
    90+5
    Hosťujúci tréner ešte takticky strieda. Na záverečné sekundy posiela na trávnik Dudu, ktorý nahradil dobre hrajúceho Pabla Fornalsa.
     
    90+6
    Carlos Kameni predviedol ďalší skvelý zákrok. Neymar poslal loptu do ohňa, tá sa odrazila na nohu Andrého Gomesa, no Portugalčan trafil len brankára hostí.
     
    90+7
    Posledné sekundičky zápasu budú hostia dohrávať len v deviatich hráčoch. Za nešportové správanie si totiž vyslúžil červenú kartu Juan Pérez Carlos.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Málagy potvrdili, že na Nou Campe sa im darí. V posledných troch dueloch tu dostali len jeden gól a dnes dokonale využili absenciu Lionela Messiho či Luisa Suáreza. Počas celého zápasu sa bránili, pričom posledných 20 minút len s desiatimi hráčmi. Ešte predtým však mohli skórovať, no Juan Pérez Carlos spálil veľkú šancu. To mohol potrestať v nadstavenom čase Neymar, no Brazílčan spravil hrdinu z brankára Carlosa Kameniho. V dnešnom zápase sme tak gól nevideli, a tak Katalánci ostávajú len na druhom mieste tabuľky. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás aj o pár hodín, keď budeme sledovať atraktívne madridské derby. Dovtedy prajem pekný večer. (18:15:44)

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   22. Ricca (MLG), 62. Ontiveros (MLG)   69. D. Llorente (MLG), 90+7. J. P. Carlos (MLG)


    Držení míče: 81 % : 19 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 13:3. Rohy: 14:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:12.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Digne (62. Alba) – Denis Suárez (68. A. Gomes), Busquets (C), Rafinha (77. Rakitić) – Arda Turan, Alcácer, Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Rakitić, Alba, A. Gomes, Aleix Vidal, Aleñá, Marlon.

    Malaga CF: Kameni (C) – Rosales, Miguel Torres, Villanueva, Ricca – Fornals (90+5. Duda), D. Llorente – Ontiveros (70. Muñoz), Añor, J. P. Carlos – Sandro Ramírez (81. En Nesyri).
    Náhradníci: Bojko – Santos, G. Castro, Duda, Jony, En Nesyri, Muñoz.

    Rozhodca: Ricardo de Burgos Bengoetxea