Brugge – Genk 1:1 (kon.) | Anderlecht – Oostende 1:1 (kon.) | Liége – Mouscron 2:1 (kon.)
Gent – Waasland-Beveren 2:0 (kon.)
koniec
Standard Liége
2:1 (0:0)
Royal Excel Mouscron
cz Nedeľa 06.11.2016, 20:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická Jupiler Pro League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (21:58:54)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:3.
     
    Je dobojováno! Standard Lutych poráží na svém hřišti Mouscron-Péruwelz 2:1 a připisuje si důležité tři body! V prvním poločase byli nebezpeční hlavně hosté, ale jejich náznaky vedoucí brankou neskončily! Deset minut po přestávce se nejlépe ze všech zorientoval Belfodil a tvrdou střelou otevřel skóre! Dvacet minut před koncem navíc Edmilson doklepl míč do prázdné branky a zdálo se, že Standard si dokráčí za pohodovou výhrou! O tři minuty později ale snížil Mahmoud a hostům rázem narostla křídla! Vše ale zhatil právě Mahmoud, který se nechal zbytečně vyloučit!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídající Mbenza obdržel přihrávku na hranici pokutového území, srovnal si míč, nicméně jeho pohotovou ránu zablokoval jeden z obránců.
     
    90+2
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Raman, přichází Emond.
     
    90+1
    Domácí znovu jen odkopli míč na polovinu soupeře. Jediným hráčem, který napadal rozehrávku soupeře byl Cissé, který dokonce vybojoval míč.
     
    90
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Peyre, přichází Olinga.
     
    89
    Jenže míč se rychle stěhuje na druhou stranu! Raman se opřel rukama o zády jednoho ze soupeřů a sudí posoudil tento zákrok jako nedovolený.
     
    88
    Standard si ale s dlouhými míči na osamoceného útočníka hostů ví rady a s přehledem kontroluje své vedení. Domácí hráči navíc vybojovali přímý kop.
     
    87
    Vysoký centr prolétl pokutovým územím, aniž by jej někdo tečoval. Míč proto propadl do zámezí. Hosté budou vhazovat na vlastní polovině.
     
    86
    Edmilson se natlačil k pravé postranní čáře, schoval si míč tělem a nechal se faulovat. Domácí budou zahrávat přímý kop, do vápna už směřují všichni hlavičkáři.
     
    85
    Hosté se cítí poškozeni, ale s verdiktem hlavního arbitra už nic nenadělají. Sami se zbytečně připravili o lepší výchozí pozic ve snaze vyrovnat.
     
    84
    A pozor! Autor jediné branky hostů v dosavadním průběhu uviděl druhou žlutou kartu za nesportovní chování a musí předčasně do sprch!
     
    81
    Žlutou kartu dostává Stojanović (Royal Mouscron-Péruwelz).
     
    80
    Na hřišti se začínají projevovat emoce! Jeden z hostujících fotbalistů se pustil do potyčky s domácím obránce Goreuxem.
     
    79
    Raman sice vyvezl míč za půlící čáru, ale jeden z obránců jej rychle připravil o míč. Domácí se vůbec nemohou dostat do hry. V posledních minutách mají hosté navrch.
     
    78
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč směřoval na zadní tyč, kde se jeden z hostujících hlavičkářů provinil útočným faulem. Domácí nastřádají vteřinky k dobru.
     
    77
    Hosté se z ničeho nic tlačí na polovinu Standardu a kombinují s míčem v blízkosti pokutového území. Pro Standard budou závěrečné minuty pořádně horké!
     
    75
    Žlutou kartu dostává Mahmoud (Royal Mouscron-Péruwelz).
    74. Hassan MAHMOUD - 2:1
     
    74
    Mouscron právě vstřelil branku! Ale pozor! Hned vzápětí máme sníženo! Hosté se ještě nevzdávají! Po chybě domácí obrany si do vápna naběhl HASSAN MAHMOUD a tvrdou střelou dopravil míč do sítě!
     
    73
    Domácí fanoušci si užívají vedení svého týmu a nyní hlasitě skandují! Domácím hráčů se v takovéto atmosféře musí hrát opravdu parádně!
    71. Junior EDMILSON - 2:0
     
    71
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení na 2:0! Na tohle už hosté asi odpověď nenajdou! Raman si naběhl na přihrávku do pokutového území a naservíroval míč na zadní tyč pro JUNIORA EDMILSONA, jež dopravil míč do prázdné branky!
     
    70
    Domácí celek je stále jasně lepším týmem na hřišti. Standard se drží v blízkosti pokutového území soupeře a nyní vybojoval další rohový kop.
     
    69
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Sá, přichází Mbenza.
     
    68
    Goreux dostal příliš mnoho prostoru na pravé straně. Krajní obránce Standardu potáhl míč k pokutovému území a odcentroval. Na jeho pobídku nikdo v červeném nedosáhl.
     
    67
    Rohový kop se domácímu celku vůbec nepovedl. Příliš krátký centr odhlavičkoval už na první tyči připravený obránce hostujícího celku.
     
    66
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Tirpan, přichází Ferber.
     
    65
    Tady to dále nepůjde! Tirpan se sice vrátil na hrací plochu, ale těsně před rohovým kopem se znovu skácel na zem! Hosté podle všeho budou muset střídat!
     
    64
    Edmilson vyslal prudkou střelu z dobrých třiceti metrů. Středopolař domácího celku napřáhl levačkou, jenže jeho pokus směřoval přímo doprostřed branky.
     
    63
    Hra je přerušena! Po kontaktu s vlastním brankářem zůstává na malém vápně ležet Tirpan. Obránce hostů si ze srážky odnese nějaký ten šrám.
     
    62
    Centrovaný míč se snesl na malé vápno. Hostující brankář vyrazil z brankové čáry a na malém vápně vyboxoval míč ven z pokutového území.
     
    61
    Raman si deset metrů před hranicí pokutového území skvěle pokryl míč tělem a obránce Tirpan jej už musel poslat k zemi. Standard bude zahrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    60
    Prudký centr na malé vápno srazil Scholz jen k Mohamedovi, jež si míč zpracoval nešikovně rukou! Hlavní rozhodčí vše viděl a odpískal míč ve prospěch Standardu.
     
    59
    Ishak Belfodil je po vstřelení úvodní branky pořádně nabuzený! Domácí útočník znovu dotíral na stopery Moucronu, ale tentokrát míč nevybojoval.
     
    58
    Tirpan se prosmýkl kolem obránce, jenže na hranici pokutového území nafilmoval pád a za odměnu vidí žlutou kartu!
    56. Ishak BELFODIL - 1:0
     
    56
    Standard právě vstřelil branku!
    Nyní už to ale Standardu vyšlo! Domácí se přeci jen ujímají vedení! Po centru z levé strany se balón odrazil k ISHAKU BELFODILOVI, jež si míč zpracoval, potáhl kolem obránce a tvrdou střelou otevřel skóre!
     
    55
    Domácí se konečně dočkali zakončení! Raman se natlačil s míčem do šestnáctky a z její hranice vyslal střelu, kterou však zbrzdil jeden z obránců. Brankář už měl snadnou práci.
     
    54
    Před branku hostujícího celku přilétl prudký centr z levé strany, po kterém se vrhl brankář Delač. Hostující gólman míč neudržel, ale jeden z obránců mu pomohl zažehnat nebezpečí.
     
    53
    Na druhé straně dolétl míč od rohového praporku na malé vápno, kde byli jen připravení zadáci hostů. Standardu se dnes standardní situace moc nedaří.
     
    52
    Hosté vybojovali míč u rohového praporku a dokonce se jim povedlo odcentrovat do šestnáctky. Prostor k zakončení si dělal střídající Feruz, avšak obránci jej uhlídali.
     
    51
    Belfodil se snažil odpoutat od svého strážce na hranici pokutového území. Domácí útočník se sice obránce zbavil, jenže už nedostihl prudkou přihrávku.
     
    50
    Goreux si počkal na přetažený centr a zpracoval si míč na prsa. K domácímu obránci ale rychle přistoupil jeho protějšek, který mu zamezil ve vstupu do šestnáctky.
     
    49
    Moucsron se vydal do rychlého protiútoku po pravé straně. Rychlá akce hostů vyústila v centr do pokutového území, nicméně Hubert si došel pro míč.
     
    48
    Standard zahrával rohový kop. Edmilson vyslal centr na přední tyč, kde však byli připraveni obránci hostujícího celku. Standard musí začít nanovo ze své poloviny.
     
    47
    Hosté vlétli do druhého poločasu aktivně. Oblouček do pokutového území Standardu hasil na hranici pokutového území Scholz.
     
    46
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Enoh, přichází Wallyson.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Příznivci Standardu s výkonem svého oblíbeného celku rozhodně nemohou být spokojení! Hosté si v první půli vytvořili minimálně tři dobré šance, ale Diédhiou ani v jedné z nich nerozvlnil síť! Domácí se do šance dostali až těsně před přestávkou, ale Cissého technický obstřel minul branku! Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Diédhiou, přichází Feruz.
     
    44
    První poločas už se spíše dohrává. Hosté drží balón na polovině hrací plochy a nikam se zrovna neženou. Ani nikdo z domácích fotbalistů rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    43
    První velká možnost Standardu v utkání! Po rohovém kopu se ke střele v pokutovém území dostal Cissé, jenže jeho technický pokus minul vzdálenější tyč!
     
    42
    Hosté měli k dispozici rohový kop. Za přetaženým centrem na zadní tyč pospíchal Mohamed, ale ani jeho dlouhé nohy už balón na hrací ploše neudržely.
     
    41
    Před branku hostujícího celku se snesl nadýchaný oblouček. Míč si chtěl na prsa zpracovat Cissé, ale domácí fotbalista se přes obránce neuvolnil k zakončení.
     
    40
    Mohamed mohl zaútočit do otevřené obrany Standardu, nicméně hostující křídelník si předkopl míč daleko od nohy a připravený zadák Fiore zažehnal nebezpečí odkopem do autu.
     
    39
    Sá zachytil nepřesnou rozehrávku hostující obrany, jenže kulatý nesmysl se od domácího křídelníka odrazil nazpátek k zadákům hostujícího týmu.
     
    38
    Cissé operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Domácí záložník si potáhl balón na pravačku, ale jeho kolmici do vápna zastavili obránci.
     
    37
    Hra je přerušena! Diédhiou schytal při pokusu o centr šlapák na pravý kotník a nyní zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    36
    A další dobrá možnost hostujícího celku! Před branku Standardu přilétl další střílený centr z pravé strany, ale Mohamedovi scházel k zakončení krok!
     
    35
    Raman se znovu ocitl v hlavní roli. Domácí křídelník tentokrát udržel míč proti přesile dvou obránců a ještě vybojoval autové vhazování.
     
    34
    Raman udržel na hrací ploše prudkou přihrávku na levou stranu, potáhl si míč do středu hřiště, ale jeho rána pravačkou skončila v rukavicích brankáře.
     
    33
    Enoh prokličkoval s míčem u nohy až do pokutového území. Tam už domácímu fotbalistovi nezbyly síly a po kontaktu a místo zakončení upadl.
     
    32
    Po dlouhé době přilétl centr také před branku domácího celku. Prudkou přihrávku na malém vápně očekával Laifis, jež míč bez problémů odhlavičkoval.
     
    31
    Domácí brankář hledal dalekým výkopem rozběhnutého Ramana. Druhý jmenovaný svedl souboj s hostujícím stoperem, který mu ve vzduchu nedal šanci na úspěch.
     
    30
    Enoh se vymotal s míčem od rohového praporku, ale už nenašel recept na dobře postaveného obránce. Hosté se i tentokrát ubránili a odkopli míč na polovinu Standardu.
     
    29
    Domácí v posledních minutách převzali dirigentskou taktovku a nyní jsou to oni, kdo diktuje tempo hry. Hosté spíše vyčkávají na hru Standardu a koncentrují se na defenzivu.
     
    28
    Cissé si sběhl na přihrávku do pokutového území, zbavil se obránce a okamžitě centroval na malé vápno. K jeho smůle se před hostující brankou nezdržoval nikdo v červeném.
     
    27
    Další žlutá karta! Za nedovolený zákrok na Enoha ji z rukou hlavního arbitra uviděl Hubert!
     
    26
    Fiore naháněl dlouhou přihrávku až u pokutového území. Krajní obránce Standardu to ale v souboji se Simićem přehnal s agresivitou a dokonce fauloval.
     
    25
    Raman si navedl míč na pravačku a z dobrým pětadvaceti metrů prověřil hostujícího brankáře. Delač jeho pokus nechytal a raději míč vyrazil.
     
    24
    Nažhavený Diédhiou málem ukradl míč poslednímu obránci domácího celku! Scholz se ale rychle stačil vzpamatovat a pokryl si balón tělem.
     
    23
    Nkaka na polovině hrací plochy nehezkým způsobem dojel Edmilsona. Domácí fotbalista se sice vzteká, ale hlavní arbitr tentokrát ponechal kartu v kapsičce.
     
    22
    Edmilson se otočil s míčem ve středu hřiště a okamžitě chtěl vybídnout Ramana. Druhý jmenovaný záměr svého kolegy nepochopil a rozběhl se opačným směrem.
     
    21
    Na druhé straně si na přihrávku do pokutového území sběhl Raman, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, ofsajd!
     
    20
    Diédhiou se znovu obratně zbavil svého strážce a pelášil vpřed po levé straně hřiště. Hostující útočník se k centru tentokrát nedostal, dobře se vrátil Goreux.
     
    19
    Standard nyní roztočil kolotoč rychlých přihrávek na polovině hrací plochy. Domácí si vyměňují míč rychle za sebou a hledají skulinky v obraně soupeře.
     
    18
    Domácí fotbalisté už se v posledních minutách přeci jen trošku uklidnili a začínají se tlačit do útoku. Na levé straně bojoval o míč Raman, ale proti početní převaze obránců neměl šanci.
     
    17
    Domácí fotbalista se však po svém faulu zvedá jen s obtížemi. Pro domácího trenéra by byl další zraněný člen základní sestavy noční můrou!
     
    16
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za nedovolený zákrok na polovině hrací plochy ji vidí domácí Enoh!
     
    15
    Hra je přerušena! Na hrací ploše totiž zůstává ležet jeden z fotbalistům domácího celku. Uvidíme, zda bude muset domácí lodivod sáhnout k první změně!
     
    14
    Domácí brankář Hubert musel znovu dávat dobrý pozor! Strážce domácí svatyně tentokrát vyběhl z brankové čáry a odkopl míč před napadajícím útočníkem.
     
    13
    Exekuce rohového kopu se hostujícímu celku vůbec nepovedla! Centrovaný míč na přední tyč zajistili obránci Standardu. Domácí celek hraje s míčem.
     
    12
    No a pozor! Brankář Hubert musel zasahovat proti dalekonosné střele! Hubert se opřel do míče těsně za půlící čárou a balón rychle klesal pod břevno! Hubert vyrazil na roh!
     
    11
    Na druhé straně se z pravé strany řítil do pokutového území Sá. Domácí fotbalista si ukopl míč dobrých sedm metrů před sebe a obrana hostů jej připravila o šanci.
     
    10
    Hosté se dožadovali přímého kopu z vynikající pozice! Diédhiou si obhodil obránce a poté přihrál svůj pád! Hlavní arbitr ukazuje, že pískat nebude!
     
    9
    Cissé se vydal na individuální průnik až na hranici pokutového území. Domácí záložník si ukopl míč daleko od nohy a Peyre balón odpálil do bezpečí.
     
    8
    Další dobrá akce hostujícího celku! Diédhiou prošel s míčem po levé straně až na hranici pokutového území, odcentroval balón před branku a Mohamod jen těsně nedosáhl na dobrý míč!
     
    7
    Enoh udržel balón na pravé straně hrací plochy. Domácí záložník se pustil do slalomu mezi obránci Mouscronu, ale vybojoval jen další vhazování.
     
    6
    Nkaka vyhrál hlavičkový souboj na polovině hrací plochy a okamžitě přenesl míč na levé křídlo. Diédhiou s ním sprintoval po lajně, ale sám se zahnal do zámezí.
     
    5
    Raman spěchal za dlouhou přihrávkou na polovinu soupeře. Před domácím fotbalistou se stačil vrátit stoper Simić, jež raději napálil balón na tribunu.
     
    4
    První velká šance hostujícího celku! Diédhiou si převzal centr do vápna a rychle sklepl míč pod sebe. Do balónu se opřel Hubert, avšak jeho pokus minul zařízení!
     
    3
    Také hosté podnikli svůj první výpad směrem k pokutovému území Standardu. Po pravé straně spěchal vpřed Nkaka, ale Fiore celou akci zastavil odkopem do autu.
     
    2
    Domácí si brzy vybojovali první rohový kop. Goreux vyslal centr na značku pokutového kopu, kde před Laifisem odvrátil míč do bepzečí Peyre.
     
    1
    Domácí obstarali výkop do dnešního utkání. Standard se okamžitě vydal do útoku, ale první vysoký míč na hranici pokutového území obrana odvrátila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už nastupují na hrací plochu! Domácí Standard bude hrát v červeném, zatímco hosté zvolili černou sadu dresů!
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Hubert – Goreux, Laifis, Scholz, Fiore – Enoh, Edmilson, Cissé – Sá, Belfodil, Raman
    Náhradníci: Gillet, Emond, Badibanga, Mbenza, William, Wallyson, Lavalée

    Royal Mouscron-Péruwelz: Delač – Tirpan, Simić, Peyre, Huyghebaert – Nkaka, Hubert, Stojanović – Trézéguet, Diédhiou, Mohamed
    Náhradníci: Essikal, Ferber, Graovac, Gulan, Defourmy, Feruz, Olinga

    Rozhodčí: Van de Velde – Cremers, Dens.
     
    Společně se dnes zaměříme na duel dvou týmů ze středních pater tabulky! Dnešní hostující celek zatím vybojoval jedenáct bodů a drží třináctou pozici! Ambiciózní Standard po skvělém vstupu do sezóny ztratil formu a nyní okupuje až devátou pozici! Hosté mají velké problémy v defenzívě! Dosud inkasovali už třiadvacet branek! V minulém kole však Mouscron prohrál doma s Kortrijkem 0:1! Standard zajížděl na půdu Oostende, kde prohrál 3:1! Ve čtvrtek si však zvedl náladu na hřišti Panathinaikosu, kde zvítězil 3:0!
     
    Příjemný nedělní večer všem fanynkám a fanouškům belgického fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické nejvyšší soutěže! Společně se zaměříme na duel mezi Standardem Lutych a Royal Mouscron-Péruwelz! Utkání startuje ve 20 hodin!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 56. Belfodil, 71. Edmilson – 74. Mahmoud

    Karty:   16. Enoh (STA) – 27. Hubert (MOP), 58. Tirpan (MOP), 75. Mahmoud (MOP), 81. Stojanović (MOP)   84. Mahmoud (MOP)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:3.
    Standard Liége: Hubert – Goreux, Laifis, Scholz, Fiore – Enoh (46. Wallyson), Edmilson, Cissé – Sá (69. Mbenza), Belfodil, Raman (90+2. Emond)
    Náhradníci: Gillet, Emond, Badibanga, Mbenza, William, Wallyson, Lavalée

    Royal Excel Mouscron: Delač – Tirpan (66. Ferber), Simić, Peyre (90. Olinga), Huyghebaert – Nkaka, Hubert, Stojanović – Trézéguet, Diédhiou (45. Feruz), Mahmoud
    Náhradníci: Essikal, Ferber, Graovac, Gulan, Defourmy, Feruz, Olinga

    Rozhodca: Van de Velde – Cremers, Dens