Rapid Viedeň – Wolfsberger 0:1 (kon.) | Rheindorf Altach – Austria 5:1 (kon.) | Mattersburg – Salzburg 2:1 (kon.)
koniec
Rapid Viedeň
0:1 (0:0)
RZ Pellets Wolfsberger AC
cz Nedeľa 06.11.2016, 14:00 • Ernst-Happel-Stadion, Vídeň • Rakúska Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobré odpoledne, dnes nás čeká souboj pátého a sedmého týmu tabulky, které od sebe dělí pouze čtyři body. Rapid Vídeň má na svém kontě 20 bodů, jeho soupeř 16.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Grahovac, Sonnleitner, Schosswendter, Wober – Schaub, Thurnwald, Szanto – Murg – Kvilitaia, Jelič.
    Náhradníci: Novota – Joelinton, Arase, Hofmann, Malicsek, Schrammel, Teaustason.

    Wolfsberger AC: Dobnik – Baldauf, Huttenbrenner, Rnič, Klem – Ynclan, Tschernegg, Offenbacher, Nutz – Prosenik, Wernitznig.
    Náhradníci: Kofler – Drescher, Rabitsch, Sanogo, Sollbauer, Standfest.

    Rozhodčí: Muckenhammer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí jako první zahrozili střelou zpoza šestnáctky, ta byla tečovaná a celá akce skončila rohovým kopem.
     
    5
    Hra se nám přenesla do středu pole. Na chvíli měli míč na kopačkách hráči Wolfsbergeru, ale Klem nepřesnou přihrávkou se ho zbavil.
     
    6
    Brankář Dobnik byl v souboji později, naštěstí pro něj Kvilitaia hlavou míč neusměrnil do brány.
     
    9
    Wober byl faulován Ynclanem a domácí mají standardní situaci z levé strany hřiště.
     
    9
    Ta ale gólem neskončila. Míč od vlastní brány odkopává Dobnik.
     
    12
    Hráč Rapidu zastaven v útočném postupu nedovoleným zákrokem Nutze. Vzápětí si před hostující bránou nedovoleně počínal Murg a míč je zpět na kopačkách hráčů Wolfsbergeru.
     
    14
    Domácí zkoušeli propálit oranžovou zeď ze střední vzdálenosti, ale zatím se jim to nedaří.
     
    18
    Po centru z pravé strany Kvilitaia prodloužil míč k Jeličovi, ten měl před byl zcela sám u levé tyče, ale bývalý útočník Žiliny brankáře Dobnika neprostřelil!
     
    20
    Dobrá střela zpoza šestnáctky v podání Schauba, vynikající zákrok předvedl gólman Dobnik, který míč vyrazil vedle brány.
    20.
     
    21
    Následný rohový kop hráči v oranžových dresech odvrátili.
     
    24
    Po střetu s Prosenikem zůstal na trávníku ležet Grahovac, ale po kontrole rozhodčího vstal a pokračuje ve hře.
     
    24
    Tak to je nepříjemné. Sonnleitner prudkým kopem trefil přímo do tváře Wernitzniga.
     
    26
    Prosenik chtěl na pravé straně obejít protihráče, ale předkopl si míč a poté skočil na kolena. Samozřejmě chtěl odpískat faul, jenže za tento herecký výkon by nezasloužil ani Oskara.
     
    27
    Rohový kop Rapidu hosté odvrátili na soupeřovu polovinu, přesto domácí zůstávají u míče.
     
    28
    Dlouhý nakop na rozběhnutého Jeliče adresáta nenašel.
     
    29
    Murg zkusil štěstí z nějakých dvaceti metrů, ale Dobnik proti jeho nepřesné přízemní střele zasahovat nemusel.
     
    31
    Po centru z levé strany míč u bližší tyče tečoval Prosenik, což do obrovské příležitosti dostalo Nutze, jenže hostující záložník nedokázal míč z bezprostřední blízkosti umístit do téměř odkryté brány!
    31. Nutz (WAC)
     
    35
    V první půli jsou jasně lepší domácí, jsou více na míči, jen ta koncovka trochu více vázne. Hosté zatím měli pouze jednu příležitost ke skórování.
     
    36
    Nepříjemný střílený centr z pravé strany v podání vídeňského hráče, naštěstí pro brankáře Dobnika byl příliš prudký a trochu nepřesný, proto nemusel zasahovat.
     
    37
    Ze střední vzdálenosti zkusil štěstí Szanto, po převzetí přihrávky udělal tři kroky dopředu a následně prudce vypálil těsně vedle levé tyče Dobnikovy brány.
     
    41
    Tečovaná střela Grahovace zhruba o metr minula wolfsbergerskou bránu. Roh pro domácí.
     
    43
    Na druhé straně se skákavý balón dostal k Offenbachovi, ten ho ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče! Zajímavá šance.
     
    44
    Po střetu s Rničem se faulu na hranici šestnáctky dožadoval Schaub. Rozhodčí jeho pád posoudil jako herecký výkon a udělil mu žlutou kartu.
    44. Žlutá karta
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí k prvnímu poločasu nepřidal žádnou minutu. Na velice slušně zaplněném vídeňském stadionu jsme v první půli branku neviděli, přesto oba týmy měly několik slibných šancí. Uvidíme, co nám nabídnou ve druhé půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupily oba týmy ve stejném složení a základní jedenáctky zatím zůstávají nezměněny. Uvidíme, zda-li se brzy dočkáme úvodní branky dnešního utkání.
     
    47
    Domácí se pohlednou kombinací propracovali až k centru, který byl zblokován Baldaufem. Centr Baldaufa tak zůstal nevyužit, nicméně Rapid bude vhazovat v blízkosti branky.
     
    48
    Murg se srazil uprostřed hřiště s Offenbacherem a tato srážka zřejmě hodně bolela, oba hráči se drží za hlavu. Bude z toho standardní situaci pro domácí, kterou rozehraje Schaub.
     
    49
    Kapitánovi Rapidu se centr vůbec nepovedl, doplachtil přímo do rukavic připraveného Dobnika, který si připsal rutinní zákrok.
     
    50
    Domácí jsou zatím v úvodu druhého poločasu jasně aktivnější, drží míč na svých kopačkách a hledají skulinu v obraně Wolfsbergeru.
     
    51
    Po delší době pronikli dopředu také hosté, Sonnelitner však zblokoval centr z pravé strany.
     
    52
    Hosté nabídli Rapidu šanci na rychlý protiútok a za záchrannou brzdu musel zasáhnout Offenbacher, který se vrhnul pod nohy Schauba a za surový zákrok obdržel žlutou kartu.
    52. Žlutá karta
     
    53
    Zakončení Murga ze standardní situace nemělo větší šanci na úspěch, střela po zemi totiž sotva doletěla k Dobnikovi, který nakonec ani nemusel zasahovat.
     
    54
    Strebinger se musel vydat hodně daleko z brány, v souboji ošklivě zasáhl kolegu Schosswendtera, který se v bolestech svíjel na zemi. Účel však světí prostředky, šanci hostů se podařilo zabránit.
     
    56
    Na centr Klema z levé strany si v pokutovém území naběhl Prosenik, jehož hlavička z nebezpečné pozice končí vysoko nad bránou.
     
    58
    Hra se na chvíli uklidnila, domácí kombinují s míčem na vlastní polovině a hledají prostor na podniknutí útočného výpadu.
     
    60
    Wober se uvolnil v blízkosti pokutového území a centroval do vápna, jeho pokus byl však zblokován na rohový kop. Po něm se k hlavičce propracoval Sonnelitner, ale Dobnik byl opět pozorný.
     
    62
    Murg se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, jeho pokus zblokoval Rnič na rohový kop.
     
    63
    Velká šance domácích! Sonnleitner se opět vyšrouboval nejvýše, obrana na něj zapomněla a obránce Rapidu měl před sebou už jen prázdnou bránu, Dobnik však výborným zákrokem zamezil úvodnímu gólu utkání.
     
    64
    Domácí stále hrozí z rohových kopů! Míč po centru Schauba propadl až k Schosswendterovi, který zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale Dobnik zmenšil střelecký úhel a výborně zasáhl!
     
    64
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Kvilitaia, přichází Joelinton.
     
    66
    Hosté poprvé v utkání střídají, na hrací ploše se už prohání Sanogo, který reprezentuje Burkinu Faso.
     
    68
    Jelič se výborně protáhl mezi dvěma obránci a vypálil, jeho pokus však mířil pouze doprostřed brány a Dobnik neměl sebemenší potíže se zásahem.
     
    69
    Také hosté zahrozili ze standardní situace, opět u toho byl Prosenik, který si naskočil na načechraný balón, avšak nedokázal seřídit mířidla.
     
    72
    Domácí mohli opět skórovat, po centru z levé strany zakončoval střídající Joelinton, ale Dobnik zatím svůj tým drží!
     
    74
    Utkání se pomalu blíží do své závěrečné fáze, v druhém poločase jsme zatím byli svědky několika brankových příležitostí, a to zvláště ze strany domácích. Uvidíme, co nabídne závěr utkání.
     
    74
    Sonnleitner obdržel žlutou kartu a hosté mají k dispozici standardní situaci z velmi zajímavé pozice.
    74. Žlutá karta
     
    75
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Hosté se ve Vídní ujímají vedení. Offenbacher při zahrávání standardní situace podklouzl, což možná trochu rozhodilo všechy aktéry utkání. Napodruhé se však k zakončení dostal a jeho pokus Strebinger pouze vyrazil před sebe, kde už číhal připravený PHILIPP PROSENIK a bez větších problémů dorazil míč do sítě. Gólman domácích v této situaci zachyboval, první střelu měl zachytit do svých rukavic.
    75. Philipp PROSENIK - 0:1
     
    76
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Murg, přichází Traustason.
     
    77
    Domácí se okamžitě snaží o vyrovnání, byli to právě oni, kdo projevovali v druhé půli větší aktivitu, nyní však budou muset dohánět ztrátu.
     
    79
    Hosté podruhé v utkání střídají, Ynclana nahradí Standfest. Domácímu záložníkovi se každopádně ze hřiště moc nechtělo, šetřil každou sekundu, která je nyní pro hosty drahocenná.
     
    82
    Útočné pokusy domácího týmu zatím bez větších problémů odvrací pozorná obrana hostů, centr Szanta zapadl do rukavic Dobnika.
     
    84
    Ještě jedno střídání na straně hostů, Offenbachera nahradil v sestavě Drescher.
     
    85
    Hosté zaútočili z rychlého protiútoku, chvíli to dokonce zavánělo přečíslení. Na každý pád, hráči Wolfsbergeru celou situaci překombinovali a k Prosenikovi míč nedoputoval.
     
    86
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Prosenik, přichází Rabitsch.
     
    88
    Schaub vzal celou situaci na sebe a vystřelil ze střední vzdálenosti, Dobnik měl na mokrém terénu s klouzajícím míčem potíže, žádné dorážky však nepřipustil.
     
    88
    Domácí se intenzivně snaží o vyrovnání, Dobnik však nemusel řešit žádné vážnější potíže a obrana hostů zatím působí velmi uspořádaně.
     
    89
    Jedna z posledních šancí na vyrovnání – rohový kop.
     
    89
    Schaubovi se exekuce příliš nepovedla, obránce odhlavičkoval míč daleko před vápno, kde operuje Rabitsch.
     
    90
    Velké zmatky v pokutovém území končí dalším rohovým kopem, Jelič byl blízko zakončení, ale vyrovánání z toho zatím není.
     
    90+1
    Domácí se hodně zlobí Rnič byl zasažen Joelintonem v pokutovém území a Wolfsberger bude rozehrávat. Je pochopitelné, že se hosté v této fázi utkání nikam neženou.
     
    90+2
    Hosté se osvobodili dlouhým míčem na Sanoga, tomu se zatím daří znepříjemňovat Rapidu rozehrávku.
     
    90+3
    Dobnik drží balón v náručí po hlavičce Sonnleitner ze záklonu, domácí se zkouší prosadit prostřednictvím dlouhých nakopávaných balónů. Všichni hráčů hostů stojí za balónem a obětavě brání hubený náskok.
     
    90+3
    Do pokutového území se vydal také Strebinger, za malou chvíli přijde na řadu poslední rohový kop, který rozehraje Standfest.
     
    90+4
    Míč letí vysoko nad bránu a rozhodčí zároveň ukončuje dnešní utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hráči Wolfsbergeru ve Vídni vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem, přestože byli většinu druhého poločasu pod tlakem soupeře. Domácí nedokázali využít několik brankových příležitostí, z nichž můžeme vypíchnout především šanci Sonnelitnera, kterého vychytal Dobnik. Po této ubráněné situaci se hosté osmělili a ukázali také svou ofenzivní tvář. Rozhodující moment utkání přinesla 75. minuta, kdy se po dorážce přímého volného kopu prosadil Philipp Prosenik. Hráči Rapidu se v závěru tlačili za vyrovnáním, obrana hostů však odolala a Wolfsberger se může radovat ze zisku tří bodů do tabulky.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 14:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:9.
     
    Pro tuto chvíli se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji pěkný zbytek neděle. (15:59:34)

    Igor Mainka

    Tomáš Kopecký

    Góly: 75. Prosenik

    Karty:   44. Schaub (RVI), 74. Sonnleitner (RVI) – 52. Offenbacher (WAC)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 14:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:9.
    Rapid Viedeň: Strebinger – Grahovac, Sonnleitner, Schosswendter, Wober – Schaub, Thurnwald, Szanto – Murg – Kvilitaia, Jelič.
    Náhradníci: Novota – Joelinton, Arase, Hofmann, Malicsek, Schrammel, Teaustason.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Dobnik – Baldauf, Huttenbrenner, Rnič, Klem – Ynclan, Tschernegg, Offenbacher, Nutz – Prosenik, Wernitznig.
    Náhradníci: Kofler – Drescher, Rabitsch, Sanogo, Sollbauer, Standfest.

    Rozhodca: Muckenhammer