Jihlava – Č. Budějovice 3:2 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 4:1 (kon.) | Zlín – Hradec Králové 1:2 (kon.)
HC Plzeň – HC Litvínov 5:3 (kon.) | Třinec – Liberec 5:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 2:7 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 4:3 (kon.)
koniec po predl.
HC Dukla Jihlava
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
HC Motor České Budějovice
cz Sobota 22.10.2016, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Před brankou si našel puk po přihrávce Mejzlíka MARTIN HEJNA a střelou pod horní tyčku nekompromisně rozhodnul. Asistence: Tomáš Mejzlík, Vladimír Srnský.
     
    59:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Devatenáct vteřin před koncem využívají hosté přesilovku umocněnou hrou bez gólmana a dnes to tedy na Horáckém zimním stadionu vypadá na prodloužení. Kmecovu střelu od modré tečoval před brankou kapitán hostí JAKUB DOKTOR a započal tak obrovskou radost svého týmu z vyrovnání. Asistence: Dušan Kmec, Jakub Káník.
     
    58:55
    Hosté budou hrát přesilovou hru a to znamená, že na ledě bude šet hráčů Motoru proti čtyřem Jihlavákům. Richard Peschout, kapitán Dukly, je vyloučen na dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 3-6.
     
    58:47
    Až nyní to hosté zkouší v šesti po tom, co mají kotouč v útočném pásmu na svých holích. Jiří Patera je na střídačce.
     
    58:35
    Přesně tak tomu je. Zůstane Jiří Patera na střídačce?
     
    57:30
    Hosté propadli na útočné modré a Jihlava rázem šla do přečíslené tři na dva. Po přihrávce Čermáka nalevo vzal Richard Peschout odpovědnost na sebe, využil volného prostoru, nabruslil si na levý kruh, proti jeho střele byl Brož úspěšný a srazil jí za branku.
     
    57:17
    Pískáno je zakázané uvolnění Dukly, po kterém si domácí tým bere oddechový čas.
     
    55:01
    Tohle zakázané uvolnění platit nebude, jelikož David Svoboda je potrestán dvěma minutami za hákování. Vyloučení přichází pro Motor v nepříliš vhodné době.

    Na vyloučení: 2-6.
     
    52:34
    V oslabení jsou mnohem aktivnější hosté. Jan Bárta se ujal ve středním pásmu puku a zamířil si to rovnou z pravé strany před branku, kde proti jeho bekhendu dobře zasáhl Brož.
     
    51:11
    No, tohle je trošku komplikace pro Motor, protože obránce Roman Tintěra jde dnes podruhé na trestnou lavici, nyní za hákování.

    Na vyloučení: 2-5.
     
    50:10
    A málem se to podařilo. K odraženému puku se mezi kruhy dostal Štěpán Kadilák a Brož musel vytáhnout pohotový zákrok.
     
    47:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava během tří minut otáčí nepříznivý stav zápasu. Hejna se ještě zblízka neprosadil a proti Paterovi neuspěl, k odraženému puku se však dostal DAVID ČERMÁK a jihlavský kanonýr dostrčil puk pod ležícím gólmanem do sítě. Asistence: Martin Hejna.
     
    44:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    V Jihlavě máme vyrovnáno a že to byla tedy povedená akce, stejně jako při gólu Motoru. Domácí se dostali do přečíslení tři na dva. Od Rezka si vzal na modré kotouč obránce Pospíchal a znovu ukázal své ofenzívní sklony.. Najel si blíže k brance, neukvapil se, nevystřelil, ale bekhendem přihrál nalevo volnému RENÉ GEIEROVI, který do odkryté klece střílí svůj první gól za červenožluté. Asistence: Ladislav Pospíchal, Václav Rezek.
     
    36:57
    No to byla šance. Jan Bárta projel obranou Dukly jako nůž máslem a před brankou vypálil na levou tyč. Zde stačil Brož srazit jeho pokus koncem lapačky mimo své hájemství. Výborná akce hostí, výborný zákrok gólmana Dukly.
     
    31:26
    Vyhozený kotouč Jihlavy si stáhl ze vzduchu mezi kruhy Michal Bláha. Zavřel oči a plnou sílou se opřel do puku, který zneškodnil Brož. No, tohle byla teda pořádná pecka.
     
    30:29
    Tomáš Mejzlík byl mezi kruhy zcela volný. Zkusil to dělovkou na vyrážečku Patery, která byla úspěšná a vytěsnila puk směr pravý roh za brankou.
     
    30:00
    Tohle nebyla vůbec špatná akce v podání Motoru. Vochozka našel po rychlé kombinaci z levé strany mezi kruhy Maříka, na kterého zblízka vyzrál Brož.
     
    29:04
    Jakub Doktor se ujal puku mezi kruhy a nebezpečně vypálil. Brož toho moc neviděl, ale stačil zasáhnout levým betonem.
     
    26:27
    Do úniku se dostal domácí útočník Aleš Heinrich, kterého v situaci jeden na jednoho sekl obránce Roman Tintěra a Motor tak bude znovu hrát v oslabení.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    23:26
    Naštěstí to není nic vážného a faulovaný hráč Dukly míří po svých na střídačku. Domácí si ale zahrají přesilovou hru po faulu Michala Bláhy za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    20:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se dostávají do jednogólového náskoku a využívají přesilovou hru. Tintěra poslal puk po levé straně na Doktora, který našel mezi kruhy volného JANA BÁRTU, jeho střela se otřela o levou tyč a zapadla do branky. Asistence: Jakub Doktor, Roman Tintěra.
     
    19:46
    Hosté budou hrát přesilovku pět na tři, zatím jen 13,6 vteřin, než skončí první třetina. V souboji u mantinelu v útočném pásmu Dukly podržel Vojtěch Pražák svého soupeře a je vyloučen na dvě minuty.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    18:57
    Síly na ledě se srovnají. Při vyhození hostí totiž Ladislav Pospíchal ve středním pásmu poslal k zemi soupeře a jde ven také za podražení.

    Na vyloučení: 1--2.
     
    18:33
    Útočné aktivity hostí končí po zbytečném podražení Jana Farky na levém kruhu a Dukla si tak zahraje další přesilovku.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    16:29
    Gólman hostí si připisuje jeden těžký zákrok za druhým. Stejně jako nyní. Na Hejnovu pobídku zpoza branky nedosáhl Heinrich, ale Čermák už ano. Z prostoru mezi kruhy těsně minul pravou tyčku. Poté si puk za brankou našel právě Heinrich, obkroužil jí a zkusil zasunout touš k pravé tyči, kde byl Patera a zneškodnil snad tři pokusy nejproduktivnějšího hráče Dukly. Navíc poté byla posunutá branka.
     
    15:47
    Větší šanci jsme viděli na druhé straně. Rezek dostal kotouč před branku, kde mu stál v cestě jen Patera, přesně toho však svojí střelou nedokázal překonat.
     
    12:55
    Velká šance domácích. Před brankou byl zcela volný Heinrich, který dostal puk. Měl před sebou jen gólmana Pateru, který se ale proti němu roztáhl a zneškodnil jak střelu domácího hráče, tak vleže následnou dorážku.
     
    04:39
    Jihlava si zahraje první přesilovou hru zápasu. Dušan Kmec dostává dvě minuty za krosček soupeře.

    Na vyloučení: 0-1.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 45. Geier (Pospíchal, Rezek), 48. Čermák (Hejna), 61. Hejna (Mejzlík, Srnský) – 21. Bárta (Doktor, Tintěra), 60. Doktor (Kmec, Káník)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Krtek, Srnský, Kadlec, Pražák, Huňáček – Hejna, Heinrich, Čermák – Maštera, Mejzlík, Peschout – Geier, Rezek, Kraučuk – Hendrych, Berka. Trenér: Patrik Augusta
    HC Motor České Budějovice: Patera (Němec) – Michal, Svoboda, Radoš, Farka, Kmec, Tintěra, Benda – Bláha, Doktor, Káník – Mařík, Bárta, Vochozka – Tejko, Pixa, Kadilák. Trenér: Milan Kupka

    Rozhodca: Doležal – Lučan, Kis