Arsenal – Razgrad 6:0 (kon.) | Paríž – Bazilej 3:0 (kon.) | Neapol – Besiktas 2:3 (kon.)
D.Kyjev – Benfica 0:2 (kon.) | Celtic – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | Barcelona – Manchester City 4:0 (kon.)
Rostov – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Bayern – Eindhoven 4:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:1 (2:1)
PSV Eindhoven
Streda 19.10.2016, 20:45 • Allianz Arena, München • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Bayern Mníchov si po prehre s Atléticom Madrid napravil chuť a holandského majstra PSV Eindhoven zdolal po výsledku 4:1. Na začiatku druhého dejstva mal Luuk de Jong dve veľké šance, ale vyrovnávajúci gól nestrelil. O osude zápasu zrejme definitívne rozhodol presný zásah Roberta Lewandowskeho, ktorý po hodine hry prinavrátil domácim ich dvojgólové vedenie. V záverečných minútach už len kozmeticky upravil skóre zápasu presnou hlavičkou Arjen Robben. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. Dnešným dianím v mníchovskej Allianz Arene vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:39:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Tentokrát dobre zapracoval Jetro Willems, ktorý prerušil akciu domáceho mužstva. Na začiatku poslednej nadstavenej minúty budú hostia vhadzovať.
     
    90+1
    Domáci majú loptu pod absolútnou kontrolou. Hostia už zápas vzdali a takmer už nenapadajú rozohrávku svojho súpera.
     
    90
    Luuk de Jong bol v postavení mimo hru, a tak akcia hostí nemohla pokračovať. Medzitým hlavný arbiter nadstavuje ešte tri minúty.
     
    89
    Domáci kontrolujú vývoj zápasu a už ho dovedú do úspešného konca. Slabšie chvíľky si vybrali len približne od 35.-50. minúty, no okrem toho jasne dominovali.
     
    88
    Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia striedajúci Steven Bergwijn. Jeho pohotová strela ale mierila nad bránu Manuela Neuera.
     
    87
    V rýchlom slede tu máme posledné striedanie celého stretnutia. Pre dnešok má odpracované Arjen Robben, ktorého nahradil Renato Sanches.
     
    86
    Konečne sa dočkal aj Javi Martínez, ktorý čakal pri postrannej čiare približne päť minút. Španiel už vybehol na trávnik, keď nahradil Joshuu Kimmicha.
     
    85
    Hostia budú v dnešnom zápase striedať poslednýkrát. Na záverečné minútky príde Olexandr Zinčenko, ktorý nahradí obrancu Daniela Schwaaba.
    84. Arjen Robben (BAY) - 4:1
     
    84
    Bayern dal gól! Veľmi dlho sa hralo bez prerušenia a to prišlo až po štvrtom góle domáceho tímu. Thiago Alcântara krásnym oblúčikom našiel ARJENA ROBBENA, ktorý bol úspešnejší v osobnom súboji s brankárom Jeroenom Zoetom.
     
    83
    Mníchovčania sa postupne približujú k bráne holandského tímu. Ten ale pozorne bráni a svojho konkurenta zatiaľ k ničomu nepúšťa.
     
    82
    Dlho hráme bez prerušenia, a tak si španielsky futbalista musí počkať na svoje striedanie. Domáci držia loptu pod kontrolou a užívajú si záverečné minúty.
     
    81
    Akciu domáceho tímu sa snažil potiahnuť Douglas Costa, no technické finesy tohto brazílskeho hráča k úspechu neviedli. Domáci budú striedať, príde Javi Martínez.
     
    79
    Hostia dlhší časový úsek majú loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ ale kombinujú príliš ďaleko od brány Manuela Neuera, čo nie je pre nich dobré.
     
    78
    David Alaba už loptu na hracej ploche nestihol. Nič by mu to ale nebolo platné, pretože už v momente prihrávky stál v postavení mimo hry.
     
    77
    Druhé striedanie v podaní PSV Eindhoven. Na trávnik prichádza čerstvý Steven Bergwijn, ktorý vymenil dnes dobre hrajúceho Gastóna Pereira.
     
    76
    Philipp Lahm rozbehol útočnú akciu po pravej strane. Robert Lewandowski dobre sklepol loptu, ale Joshua Kimmich v čistej šanci trafil len padajúceho obrancu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 13. T. Müller, 21. Kimmich, 59. Lewandowski, 84. Robben – 41. L. Narsingh

    Karty:   57. Lahm (BAY)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 7:5.
    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Hummels, Alaba – Kimmich (86. Javi Martínez), Alonso, Th. Alcântara – Robben (87. Sanches), Lewandowski, T. Müller (72. Costa).
    Náhradníci: Ulreich – Costa, Javi Martínez, Bernat, Rafinha, Coman, Sanches.

    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, Schwaab (85. Zinčenko), H. Moreno, Willems – D. Pröpper, S. de Jong, Pereiro (77. Bergwijn), Guardado (61. Isimat-Mirin) – L. Narsingh, L. de Jong.
    Náhradníci: Pasveer – Arias, Ramselaar, Isimat-Mirin, Bergwijn, Zinčenko, De Wijs.

    Rozhodca: William Collum