Prešov – Poprad 0:3 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 0:0 (3:5 po pen.)
koniec
FC Tatran Prešov
0:3 (0:1)
FK Poprad
Utorok 18.10.2016, 15:00Slovenský pohár - Slovnaft cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Už dnes o pätnástej hodine sa uskutoční duel piateho kola Slovnaft Cupu, v ktorom si sily zmerajú futbalisti Tatrana Prešova a hráči FK Poprad.

    Favorit zápasu je jasný. Je ním domáci celok z metropoly Šariša, ktorému vo Fortuna lige patrí desiata priečka pred Dunajskou Stredou a poslednými Zlatými Moravcami. Tatran sa do piateho kola pohára dostal cez výhry nad Predmierom (4:0), Banskou Bystricou (1:0) a Malženicami (1:0). Pred dnešným stretnutím sa počas víkendu vynikajúco naladil, keď pred očami vlastných divákov dokázal zdolať silný Ružomberok 2:1 a dokázal sa odpútať z chvostu tabuľky. Len nedávno bola v Prešove ohlásená trénerská zmena, keď doterajšieho lodivoda celku Stanislava Vargu mal pri kormidle vystriedať Günter Kronsteiner. Víkendový zápas odkoučoval doterajší asistent Ján Karaffa a je otázna či sa vedeniu klubu podarilo vybaviť všetky formality, vďaka ktorým na lavičke uvidíme 60-ročného Rakúšana už dnes.

    Celok FK Poprad sa do 5. kola Slovnaft Cupu prebojoval cez Svit (2:0), Vyšné Opátske (5:1) a Tisovec (4:0). Popradčania v sezóne 2016/2017 zatiaľ okupujú štvrtú priečku v II. lige, v ktorej pozbieral 18 bodov a na lídra z VSS Košice má už osembodové manko. Dnešný zápas bude špecifický aj tým, že v jarnej časti sa práve Poprad stane nakrátko novým domovom prešovských futbalistov, ktorých po absolvovaní zimnej časti čaká prestavba futbalového štadióna a svoje domáce stretnutia Fortuna Ligy bude hrať práve na ihrisku pod Tatrami.

    Stretnutie sa začína o 15:00hod a sprevádzať ním vás budeme priamo z dejiska dnešného zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Penksa – Jacko (C), Katona, Leško, Rolinc, Dzurík, Olasunkanmi, Keresteš, Streňo, Micherda, Bartek
    Náhradníci: Talian, Bujňák, Tubonemi, Kačala, Straka, Kubus, Jacko

    FK Poprad: Malec – Hatok, Palša (C), Peciar, Kica, Maťaš, Daško, Lupčo, Bilas, Ferenc, Alekou
    Náhradníci: Huszárik, Lipták, Gruca, Tropp, Ujčík, Lukáč, Jochman

    Rozhodca: Ježík – Lieskovský, Barenčík.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Dnešný zápas sa začal. Úvodný výkop bol v réžii hosťujúceho celku, ktorí budú zakladať prvú útočnú akciu v zápase.
     
    2
    Hostia budú zahrávať prvý rohový kop v zápase. Loptu si k rohovej zástavke stavia Peter Lupčo.
     
    3
    Popradčania ale z rohového kopu nedokázali nič vyťažiť. Lopta sa dostala k brankárovi Pavlovi Penksovi, ktorý dnes dostal prednosť pred Jozefom Talianom.
     
    4
    Prešovčania si teraz vypracovali dobrú šancu. Leško našiel pred šestnástkou Rolinca, ktorý už mohol strieľať, rozhodol sa ale prihrávať lepšie postavenému Katonovi. Brániaci hráči ale túto myšlienku domáceho futbalistu prečítali a zmocnili sa lopty.
     
    5
    Ďalšia neúspešná akcia hostí. Lopta sa dostáva za bránkovú čiaru, nasledovať bude odkop od brány v podaní domáceho brankára Penksu.
     
    5
    Domáci futbalisti sa teraz snažili zaskočiť súpera rýchlym brejkom, prihrávka smerujúca na Leška alebo bola príliš dlhá. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    6
    Malec už dostal výkopom loptu do hry. Poprad sa snaží presadiť po ľavej strane, no prešovská defenzíva je zatiaľ stopercentná a súpera napriek snahe nepúšťa do žiadnej šance.
     
    6
    Rolinc si teraz neporozumel s Leškom a Prešov tak ľahko stráca loptu.
     
    7
    Hráč Popradu bol v strede poľa faulovaný, čo neuniklo pozornosti rozhodcu Ježíka. Rozohrávať budú hostia.
     
    7
    Dlhý center za prešovskú obranu skončil v náručí istého Penksu, ktorý dlhým výkopom posiela svoj tím dopredu.
     
    8
    Keresteš teraz našiel na pravej strane osamoteného Olasunkanmiho, ktorý sa nebál ísť dopredu napriek niekoľkopočetnej presile súpera. Loptu na Rolinca číhajúceho na hranici šestnástky ale neprestrčil.
     
    8
    Kapitán Palša teraz odviedol výbornú prácu a zastavil rodiacu sa šancu Prešova hneď v zárodku.
     
    9
    Prešov má loptu na svojich kopačkách, no pozorná obrana Popradu mu zatiaľ neumožňuje dostať sa na dostrel brankára hostí.
     
    9
    Leško teraz poslal dobrú loptu "do uličky" Katonovi, no prešovský hráč nemal dostatočnú rýchlosť. Lopta končí v náručí brankára Maleca.
     
    10
    A veľká príležitosť prešovského celku! Leško našiel na pravej strane v šestnástke Rolinca, ktorý ale zoči-voči brankárovi Popradu neuspel. Malec si na konto pripisuje veľmi dôležitý zákrok.
     
    11
    Za nami je prvá desaťminútovka zápasu. Oba tímy sa snažia o aktívny ofenzívny futbal, no diváci na prešovskom štadióne zatiaľ gól nevideli.
     
    12
    Na ihrisku teraz ostali ležať hneď dvaja popradskí hráči. Lupčo s Ferencom ale budú pokračovať v hre a ošetrenie nie je potrebné.
     
    13
    Lopta je opäť v moci domácich futbalistov, ktorí mali zatiaľ v desiatej minúte najväčšiu gólovú príležitosť zápasu. Rolinc ale v mikrosúboji s brankárom Malecom neuspel.
     
    14
    Olasunkanmi teraz zviedol úspešný šprintérsky súboj so Slavomírom Kicom a pre svoj tím vybojoval rohový kop.
     
    14
    Rohový kop zahral už tradičný exekútor Dávid Keresteš. Jeho center našiel hlavu Jakuba Barteka, no zakončenie prešovského futbalistu len tesne minulo hornú žrď.
     
    15
    Prešov teraz predviedol ďalšiu peknú ofenzívnu akciu. Leško vysunul po ľavej strane Micherdu, ktorý pred bránou hľadal Rolinca, no domáci útočník sa k zakončeniu nedostal.
     
    16
    Na druhej strane po rýchlom protiútoku pohrozili futbalisti Popradu, no brankár Penksa s veľkým prehľadom vyriešil situáciu pred vlastnou bránou a upokojil situáciu.
     
    17
    Strelu Bilasa spred šestnástky teraz výborne zblokoval Dávid Keresteš. Lopta sa po faule na Olasunkanmiho dostane na kopačky prešovských futbalistov.
     
    17
    Poprad teraz na chvíľu zavaril prešovskej obrane. Dlhý center za obranu sa už už dostával k jednému z nabiehajúcich hráčov, no Penksa výborne prečítal hru a na hranici šestnástky skryl bezpečne loptu vo svojom náručí.
     
    18
    Na druhej strane sa k strele dostal opäť veľmi aktívny Olasunkanmi, ktorý je od svojho príchodu do Prešova azda najlepším hráčom Šarišanov. Jeho strelecký pokus ale Malec dokázal pokryť.
     
    18
    A opäť ďalšia útočná akcia Prešova. Do úniku sa už už dostával Dávid Leško, no na dlhú prihrávku spoluhráčov bol prikrátky. Malec si so situáciou dokázal poradiť.
     
    19
    Keresteš teraz preniesol hru na pravú stranu na Olasunkanmiho, ktorý krásne zakombinoval s Katonom, prebral si od neho prihrávku a ľavačkou hľadal prihrávkou Rolinca, ktorého ale úmysel spoluhráča zaskočil a k zakončeniu sa tak nedostal.
     
    20
    Poprad sa v závere druhej desaťminútovky dostal k lopte a postupným útokom sa snaží dostať na dostrel prešovskej brány. Na priameho ohrozenia domáceho brankára sa necelá desiatka povzbudzujúcich popradských fanúšikov zatiaľ nedočkala.
     
    21
    Ďalší neúspešný center do šestnástky Prešova končí za bránkovou čiarou. Loptu do hry dostane brankár Pavol Penksa odkopom.
     
    21
    Peter Katona sa teraz pekne zbavil brániaceho hráča, vyzval prihrávkou do šance Olasunkanmiho, no akcia domáceho celku bola prerušená ofsajdovým verdiktom čiarového rozhodcu.
     
    22
    Za nami je vyše dvadsať minút dnešného pohárového osemfinálového stretnutia. Prešov je zatiaľ aktívnejším a lepším celkom, no zatiaľ sa mu nedarí pokoriť vcelku dobre zorganizovanú obranu súpera na čele s brankárom Jánom Malecom.
     
    23
    Kapitán Patrick Jacko teraz výborne zapracoval na pozícii stopéra a istým defenzívnym zákrokom doslova "zrušil" akciu súpera.
     
    24
    Ďalší center do šestnástky Prešova z kopačky Jána Hatoka úspešný nebol. Popradčania to ešte niekoľkokrát skúšali nakopávanými loptami, no Penksa s pomocou spoluhráčov zatiaľ dominuje vo všetkých vzdušných súbojoch.
     
    25
    Na druhej strane mohli udrieť Prešovčania. Prihrávku z pravej strany smerujúcu na hranicu šestnástky Katona prenechal Leškovi, no pokus domáceho futbalistu skončil len na jednom z brániacich hráčov Popradu.
     
    26
    Hra sa prelína zo strany na stranu. Poprad teraz bude zahrávať rohový kop z pravej strany.
     
    26
    Z rohového kopu ale hostia nedokázali nič vyťažiť. K odrazenej lopte sa dostal jeden z hráčov Popradu, no jeho pokus smeroval vysoko nad prešovskú bránu.
     
    27
    Rolinca teraz v strede poľa pripravili o loptu. Futbalisti FK Poprad sa tak zmocňujú lopty a zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    27
    A opäť ďalšia nepresnosť na strane prešovských futbalistov. Po veľmi dobrej prvej dvadsaťminútovke zo strany domácich iniciatívu v zápase začína preberať Poprad.
     
    28
    Prešov bude zahrávať autové vhadzovanie blízko svojej šestnástky. Rolinc nedokázal spracovať loptu, ku ktorej sa pre zmenu dostanú hostia.
     
    28
    A Poprad si autové vhadzovanie opäť zopakuje.
     
    29
    Poprad sa popri útočnej snahe dopustil faulu na Petra Katonu. K lopte sa dostanú prešovskí futbalisti.
     
    30
    Center kapitána Palšu na pravú stranu nebol úspešný, lopta končí v aute.
     
    30
    Na druhej strane neboli úspešní ani Prešovčania, ktorých dlhá lopta na hrot na Rolinca skončila až pri brankárovi Malecovi.
     
    31
    A ďalší center Hatoka z pravej strany skončil len na brániacom Prešovčanovi. Poprad sa čoraz častejšie dostáva na dostrel brankára Penksu.
     
    31
    Na druhej strane Prešovčania ohrozili súperovu bránu, no pokusu domácich chýbala väčšia presnosť i razancia. Malec prízemnú strelu smerujúcu medzi tri žrde bez väčších problémov kryje.
     
    32
    Olasunkanmi teraz zakombinoval s Leškom. Brániaci Popradčan ho ale pekným sklzom odzbrojil.
     
    33
    A Prešov mohol viesť 1:0. Katona hlavou sklepol center do šesnástky Rolincovi, no prešovský útočník vystrelil veľmi nepresne. Malec jeho loptu napriek tomu len vyrazil, k dorážke sa mohol dostať Katona, no v čase strely svojho spoluhráča stál v ofsajde.
     
    34
    Hostia sa dopustili faulu. Olasunkanmimu jeden z Popradčanov nechce podať loptu, čo sa hráčovi Prešova pochopiteľne nepáči.
     
    35
    Keresteš pred rozohraním štandardnej situácie z dobrej pozície ešte reklamoval postavenie brániacich hráčov.
     
    36
    Kerestešov center ale dobre pokryl Kica, ktorý zažehnal hroziace nebezpečenstvo a hlavou odvrátil loptu do bezpečia.
     
    37
    Poprad dal gól!A hostia otvárajú skóre dnešného zápasu. Strelecky sa presadil ALEKOS ALEKOU, ktorý sa najlepšie zorientoval pred bránou Penksu a po jeho prvom úspešnom zákroku a vyrazenej lopte poslal loptu do opustenej brány.
     
    38
    Prešov sa okamžite snažil po rozohrávke ohroziť bránu súpera, Lopta ale končí ďaleko od brány.
     
    39
    Poprad s určitosťou v doterajšom priebehu nemal nad Prešovom navrch, jeho systematická práca v defenzíve a taktiež neustále dobiedzanie pred šestnástkou súpera ale priniesli svoje ovocie a v závere prvého polčasu budú brániť jednogólový náskok.
     
    40
    Ďalšia útočná akcia Prešova je prerušená. Olasunkanmi sa ocitol v ofsajde.
     
    41
    Pred nami je posledná päťminútovka prvého dejstva. Prešov má loptu na svojich kopačkách, no zatiaľ sa mu nedarí dostať na dostrel brankára Maleca.
     
    41
    Olasunkanmi bol teraz dobre pokrytý, Poprad získal loptu a otáča hru.
     
    42
    Ďalší center z kopačky Hatoka nasmerovaný do šestnástky súpera. K odrazenej lopte sa dostal strelec otváracieho gólu Alekou, ktorý bol faulovaný.
     
    42
    Hostia teraz budú zahrávať priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    43
    Rudolf Bilas perfektne umiestnil svoj pokus z priameho kopu, no Penksa vynikajúcim zákrokom teraz dokázal zneškodniť súperovu šancu a loptu vytlačil na roh.
     
    43
    Center z pravej strany z rohového kopu našiel Hatoka, ktorý dokázal usmerniť loptu medzi tri žrde, Penksa si ale na konto pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    44
    Pri lopte sú prešovskí futbalisti, ktorým sa ale v posledných minútach vôbec nedarí. Kopia množstvo nepresností a všetko nasvedčuje tomu, že do kabín budú odchádzať s jednogólovým mankom.
     
    44
    Olasunkanmi si teraz vypýtal faul a Prešov má azda poslednú šancu na to, aby sa zo štandardnej situácie pokúsil o vyrovnanie.
     
    45
    Loptu do vápna posielal Keresteš, lopta ale lízla brániacich hráčov, dostala sa k Jackovi, no ten nedokázal zakončiť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    A máme tu záver prvého polčasu pohárového zápasu medzi Prešovom a Popradom. V úvodnej dvadsaťminútovke boli domáci lepším tímom, hra sa ale neskôr začala vyrovnávať, Poprad sa stále viac a viac tlačil do útoku, čo vyústil v gól Alekoua z 37. minúty, po ktorom idú Popradčania do kabín s vedomím jednogólového vedenia.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    A po rozohrávke prešovských futbalistov sa začína druhý polčas dnešného pohárového stretnutia.
     
    47
    Hra je teraz prerušená. Po tvrdom súboji leží na ihrisku jeden z popradských hráčov, ktorý bude ošetrený priamo na ihrisku.
     
    48
    Peter Lupčo bude dodatočne ošetrený mimo ihriska. Bude sa pokračovať v hre.
     
    49
    Prešov sa od začiatku druhého polčasu snaží byť čo najaktívnejší a čo najskôr vyrovnať, no Šarišanom sa zatiaľ vôbec nedarí.
     
    50
    Po pravej strane sa dopredu derie hosťujúci Maťaš, ktorý odviedol dobrú prácu a Poprad dostane do hru po autovom vhadzovaní.
     
    50
    Poprad teraz ohrozil bránu domáceho celku, no brankár Penksa ostal pozorný.
     
    51
    K zakončeniu bez prípravy sa po dlhej lopte pred šestnástku súpera dostal Peter Katona, no jeho pokusu chýbala väčšia presnosť i razancia.
     
    51
    A na ihrisku je teraz ošetrovaný Marián Ferenc, ktorý má problémy s nohou.
     
    52
    Krátku pauzu využil hosťujúci tréner na striedanie. Ihrisko opúšťa Peter Lupčo. Na trávniku ho nahradí Jozef Tropp.
     
    53
    Prešov sa stále viac a viac pokúša ohrozovať popradskú bránu. Dlhú loptu nasmerovanú do šestnástky súpera ale skončila na pozornom Malcovi, ktorý bezprostredne odpálil loptu do bezpečia.
     
    54
    Olasunkanmiho center z pravej strany nebol úspešný. Nasledovať bude rohový kop domáceho celku.
     
    55
    Z rohového kopu ale Prešovčania nedokázali nič vyťažiť. Hosťujúci hráči si s touto situáciou hravo poradili a zmocnili sa lopty.
     
    56
    Micherda bol teraz škaredo faulovaný v strede poľa a Miroslav Daško za svoj faul vidí žltú kartu.
     
    57
    Agilný Olasunkanmi vybojoval pre svoj tím rohový kop. Keresteš ho rozohral nakrátko, opäť sa dostal k lopte, no jeho center Dzuríka na vzdialenejšej žrdi nenašiel.
     
    58
    Prešovčania sa po faule hostí dostanú k lopte a budú zakladať útočnú akciu.
     
    59
    A toto bola sľubná šanca domáceho celku. Prízemný center z pravej strany sa dostal k Rolincovi, no prešovský futbalista zahodil ďalšiu príležitosť.
     
    59
    Do záverečnej polhodiny zasiahne domáci Richard Kačala, ktorý na ihrisku vystrieda Dávida Keresteša.
     
    60
    Popradčania sa teraz pokúsili ohroziť prešovskú bránu, ďalekonosná strela ale skončila mimo brány Pavla Penksu.
     
    61
    Do vzájomného konfliktu sa teraz dostali domáci Jakub Rolinc a Tomáš Peciar, ktorí po vzájomnej strkanici vidi od hlavného rozhodcu Ježíka žlté karty.
     
    61
    Do poslednej tridsaťminútovky zasiahne aj hosťujúci Róbert Ujčík, ktorý na ihrisku nahradí strelca doterajšieho jediného gólu Alekosa Alekoua.
     
    62
    Popradčania sa teraz pokúšali o rýchly protiútok, Streňo si ustrážil svojho protihráča, no len za cenu rohového kopu.
     
    63
    Z rohového kopu sa Popradčanom nepodarilo priamo ohroziť domácu bránu. Nasledovať bude striedanie domáceho celku.
     
    63
    Do hry sa dostáva Hector Tubonemi, ktorý na hrote vystrieda Jakuba Rolinca.
     
    64
    Olasunkanmi teraz predviedol peknú individuálnu akciu, jeho finálna prihrávka obla ale zblokovaná, následne si ťažkú loptu nádherným technickým kúskom spracoval Kačala, no to bolo zo strany Prešova všetko. K zakončeniu sa opäť nedostali.
     
    65
    Dzurík teraz úspešne zvládol súboj o loptu a o pár sekúnd na to predviedol ďalší výborný defenzívny zákrok. Prešov sa dostáva k lopte a bude útočiť.
     
    66
    Olasunkanmiho teraz poriadne tvrdo zozadu nabral hosťujúci hráč, rozhodca Ježík ale zákrok vyhodnotil ako dovolený.
     
    67
    Viktor Maťaš teraz u rozhodcu protestuje, no nepochodil. Prešov bude zahrávať štandardnú situáciu z ľavej strany.
     
    67
    Dlhá lopta nasmerovaná do vápna ale nebola úspešná. Po zakončení jedného z útočiacich hráčov bude brankár Malec vykopávať loptu od svojej brány.
     
    68
    Maťaš teraz po šprintérskom súboji so Streňom spadol a Poprad bude mať k dispozícii priamy kop z veľmi nebezpečnej pozície spred šestnástky.
     
    68
    Domáci futbalista Erik Streňo za svoj zákrok vidí žltú kartu.
     
    69
    Poprad dal gól!Tak toto bol nádherný priamy kop v podaní striedajúceho RÓBERT UJČÍK, ktorý v druhom polčase vystriedal strelca prvého gólu Alekoua. Poprad vedie už 2:0 a zdá sa, že bezpečne kráča za víťazstvom v dnešnom súboji.
     
    70
    V strede poľa tvrdo atakovaný domáci Jan Dzurík, ktorý s bolestivou grimasou vstáva a zdá sa, že bude pokračovať v hre.
     
    71
    Za svoj tvrdý zákrok je žltou kartou potrestaný Rudolf Bilas.
     
    72
    Tubonemi bol teraz v strede poľa pritiahnutý za ruku a porúčal sa k zemi. Píšťalka rozhodcu Ježíka ale ostala nemá.
     
    73
    Malec teraz výborne prečítal hru a center do svojej šestnástky vyboxoval do bezpečia.
     
    74
    A je tu ďalší tvrdý zákrok. K zemi sa najprv porúčal jeden z hosťujúcich hráčov, následne po ďalšom osobnom súboji sa faulu dopustili hostia. Loptu budú rozohrávať z vlastnej polovice domáci.
     
    74
    Hra je prerušená. Hosťujúci hráč sa po osobnom súboji porúčal k zemi a bude ošetrovaný priamo na ihrisku.
     
    75
    Maťaš odchádza za autovú čiaru a po krátkom ošetrení bude pokračovať v hre.
     
    76
    Jacko teraz dobrým pasom za obranu vysunul Kačalu, ten sa do zakončenia nedostal, no vybojoval rohový kop.
     
    76
    Dlhá lopta na vzdialenejšiu žrď ale úspešná nebola. Popradčania posielajú loptu do bezpečia.
     
    76
    Bilas teraz z ľavej strany vyslal dobrý center pred bránu Penksu, Ujčík bol ale prikrátky.
     
    77
    A máme tú dvojité striedanie. Na domácej strane sa do hry zapojí Lukáš Kubus, ktorý na ihrisku nahradí Petra Katonu. Popradčania do hry posielajú Szymona Grucu výmenou za Mariána Ferenca.
     
    77
    Pri lopte sú Popradčania, ktorí dohrávajú zápas s vedomím pohodlného dvojgólového náskoku, ktorý by im mal zabezpečiť postup do ďalšieho kola Slovnaft Cupu.
     
    78
    Prešov má loptu vo svojej moci. Olasunkanmi našiel Tubonemiho, ten sa ale nedostal k zakončeniu, odrazená lopta sa dostala ku kapitánovi Jackovi, no jeho pokus skončil len na brániacom hráčovi. Následná strela končí ďaleko od popradskej brány. V hre sa bude pokračovať po odkope Maleca.
     
    79
    Kubus teraz stratil loptu, Daško bol v osobnom súboji úspešnejší a Poprad tak upokojuje situáciu na ihrisku.
     
    80
    A v Prešove sme videli ďalšiu útočnú akciu domáceho celku, no loptu pred dobiehajúcim Kubusom ukryl v náručí brankár Ján Malec, ktorý je dnes medzi tromi žrďami veľkou oporou tímu FK Poprad.
     
    80
    Kačala teraz s Dzuríkom vybojovali loptu na vlastnej polovici. Prešovu ale veľa času na vyrovnanie neostáva.
     
    81
    Zápas vstúpil do svojej poslednej desaťminútovky. K lopte sa dostanú hráči Popradu, ktorí ju budú po faule domácich rozohrávať.
     
    82
    Prešovčania držia loptu na svojich kopačkách no nedokážu sa dostať na dostrel brankára Maleca.
     
    83
    Gruca sa dostal po dlhej nakopávanej lopte k zakončeniu, no jeho strela prakticky z bránkovej čiary sa pochopiteľne neujala. Nasledovať bude odkop od brány v podaní domáceho brankára Penksu.
     
    83
    Prešovčania budú mať k dispozícii rohový kop, ktorým sa môžu pokúsiť o strelenie kontaktného gólu.
     
    84
    Prešovu sa ale dnes vôbec nedarí. Z rohového kopu nedokázali vyťažiť nič a momentálne o loptu bojujú pri autovej čiare.
     
    84
    Tatran bude zahrávať ďalší rohový kop. Ani tentoraz ale Prešovčania nedokázali ohroziť bránu brankára Maleca.
     
    85
    Poprad si teraz poradil so situáciou pred vlastnou šestnástkou a zbavuje sa lopty, ktorú odkopom posiela ďaleko na prešovskú polovicu.
     
    86
    Kačala teraz vyslal prízemný center z pravej strany, no Tubonemi sa k lopte nedostal.
     
    86
    Daško sa po ľavej strane prezentoval peknou individuálnou akciou. Poslal loptu na Ujčíka, ktorého odzbrojil Bartek. Poprad bude zahrávať rohový kop.
     
    86
    Z rohového kopu sa ale Prešovčania nepresadili. K lopte sa dostáva Prešov.
     
    87
    Pred nami je necelých posledných päť minút. Poprad stále vyhráva nad Prešovom 2:0 a musel by sa stať zázrak, aby sa Šarišanom podarilo postúpiť do ďalšieho kola Slovnaft Cupu.
     
    88
    Center z pravej strany sa už už dostával k osamotenému Ujčíkovi. Prešovčania ale dokázali odvrátiť loptu na roh.
     
    89
    Popradčania sa ale nikam neponáhľajú. Opatrným rozohraním lopty z rohu zbierajú cenné sekundy a pevne kráčajú za víťazstvom v dnešnom zápase.
     
    89
    Prešov sa už hodnú chvíľu nedokáže dostať ani za vlastnú polovicu. Poprad podáva v závere zápasu skvelý výkon a zaslúžene kráča za postupom.
     
    90
    A v závere zápasu Popradčan Maťaš predviedol veľmi peknú akciu, no v záverečnom šprintérskom súboji s Dzuríkom mu chýbali potrebné sily.
     
    90+1
    Poprad dal gól! A Poprad pečatí svoje víťazstvo ďalším gólom. So strelou Grucu si Penksa ešte dokázal poraziť, no pohotový RÓBERT UJČÍK svojou dorážkou nedal prešovskému brankárovi žiadnu šancu.
     
    90+2
    Po rozohrávke domácich a neúspešnej ofenzívnej akcií hostí počujeme záverečný hvizd rozhodcu Martina Ježíka.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. FK Poprad po veľmi dobrom výkone v Slovnaft Cupe postupuje ďalej, keď si z ihriska Fortunaligistu z Prešova odváža cenné víťazstvo 3:0. Šarišania predviedli svojim divákom na tribúnach slabučký výkon a Poprad zaslúžene svojho soka zdolal rozdielom triedy a postupne do ďalšieho pohárového kola. Ďakujeme za pozornosť. (16:49:10)

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 37. Alekou, 69. Ujčík, 90+1. Ujčík

    Karty:   61. Rolinc (PRE), 68. Streňo (PRE) – 56. Daško (PPD), 61. Peciar (PPD), 71. Bilas (PPD)


    FC Tatran Prešov: Penksa – Jacko (C), Katona, Leško, Rolinc, Dzurík, Olasunkanmi, Keresteš, Streňo, Micherda, Bartek
    Náhradníci: Talian, Bujňák, Tubonemi, Kačala, Straka, Kubus, Jacko

    FK Poprad: Malec – Hatok, Palša (C), Peciar, Kica, Maťaš, Daško, Lupčo, Bilas, Ferenc, Alekou
    Náhradníci: Huszárik, Lipták, Gruca, Tropp, Ujčík, Lukáč, Jochman

    Rozhodca: Ježík – Lieskovský, Barenčík