Tatran Prešov – Elverum sk 25:27 (kon.)
koniec
Tatran Prešov
25:27 (16:17)
Elverum
Sobota 15.10.2016, 16:00Liga majstrov • 4. kolo
Predzápasové kurzy
    58
    Tine Poklar strieľa gól a výrazne približuje svoj tím k cennému víťazstvu. Prešovčania už dlho neskórovali a šanca na body sa im pomaly stráca. (25:27)
    58
    Tak toto je veľmi nepríjemné. Hostia sa po dlhšom čase dostávajú do vedenia, keďže sedmičku premenil André Lindboe. Následne Prešovčania stratili loptu. (25:26)
     
    57
    Tak toto je obrovská škoda. V presilovej hre zobral zodpovednosť na svoje plecia Dominik Krok, no jeho strela skončila len nad bránou hostí. (25:25)
     
    56
    Prešovčania sa dostali do časovej tiesne, no Lukáš Urban to spravil veľmi dobre. Tine Poklar sa previnil faulom a dostáva dvojminútový trest. (25:25)
    55
    Prešovskí hádzanári sa v útoku nepresadili. Následne si tréner Elverumu zobral oddychový čas a jeho zverenci sa dokázali presadiť. So šťastím skóruje Tine Poklar. (25:25)
    54
    Bohužiaľ, nórsky klub sa opäť dostáva na kontakt. Ukrajinskému brankárovi v prešovských farbách nedal žiadnu šancu slovinský hráč Tine Poklar. (25:24)
    51
    Vjačeslav Sadovyi je pri streleckej chuti a dostáva slovenský tím opäť do dvojgólového vedenia. Ukrajinsky hádzanár namieril presne pod brvno. (25:23)
    50
    Prešovčania opäť skvelé bránili, no napriek tomu inkasujú dôležitý gól. Nórskemu majstrovi vlial víťaznú nádej Španiel Josef Pujol. (24:23)
    48
    Dominik Krok vybojoval pre Prešov presilovú hru, keď si na lavicu hanbu išiel sadnúť Tine Poklar. Početnú výhodu následne zužitkoval Vjačeslav Sadovyi. (24:22)
    45
    Tak toto je paráda! Ukrajinský brankár Vadym Brazhnyk si všimol prázdnu bránu nórskeho majstra a strelou cez celé ihrisko dostáva Prešov do vedenia. (23:22)
    42
    Skvelé! Prešovčanom sa podarilo využiť presilovú hru a opäť je stav zápasu vyrovnaný. Autorom gólu nášho majstra je Dominik Krok. (21:21)
    41
    Tak toto je veľká škoda! Elverum sa dostal do časovej tiesni, no prekvapujúcou strelou prekonal Vadyma Brazhnyka André Lindboe. (20:21)
    40
    A je vyrovnané! Jakub Hrstka sa dokázal presadiť po rýchlom brejku a navyše vybojoval aj dvojminútový trest. Vylúčeným hráčom je Nikolaj Vestergaard Mehl. (20:20)
    39
    Dominik Krok predviedol svoju typickú strelu z výskoku z oboch nôh. Mladý slovenský reprezentant tak znižuje náskok súpera na rozdiel gólu. (19:20)
    38
    To je škoda. Kým slovenský majster nedokázal v útoku skórovať, na druhej strane sa individuálnou akciou predviedol Španiel Josef Pujol. (18:20)
    35
    Tomáš Číp dostal od rozhodcov dvojminútový trest a Elverum toho dokázal využiť. Do vedenia posiela nórsky klub Nikolaj Vestergaard Mehl. (18:19)
    34
    Tak konečne sa v zápase presadil aj Oliver Rábek. Mladý slovenský reprezentant dokázal vyrovnať skóre zápasu. (18:18)
    33
    Tentokrát už Vadym Brazhnyk nedokázal zasiahnuť. Veľmi peknou individuálnou akciou sa zaskvel hosťujúci Nikolaj Vestergaard Mehl. (17:18)
    31
    Druhý polčas otvoril útočník prešovského Tatrana. Tomáš Urban síce neskóroval z priestoru spojky, ale Jakub Hrstka už áno. Stav zápasu je tak vyrovnaný. (17:17)
    30
    V poslednej sekunde prvého polčasu sa gólovo presadil Alexej Peskov. To znamená, že nórsky klub pôjde do polčasovej prestávky len s jednogólovým vedením. (16:17)
    30
    V poslednej minúte prvého polčasu sa dokázali hostia presadiť. Josef Pujol krásne uvoľnil Aleksandera Borresena a ten z bránkoviska skóroval. (15:17)
    29
    Paráda! Prešovčania sa doťahujú na svojho súpera. Brankár Vadym Brazhnyk rozbehol rýchly brejk, presnou prihrávkou našiel Jakuba Hrstku a ten potvrdil svoje strelecké kvality. (15:16)
    28
    Prešovčania dostali výhodu sedemmetrového hodu. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Jakub Hrstka a prekonal náhradného brankára Vegarda Bakkena Oeiena. (14:16)
    27
    Elverum odskakuje nášmu majstrovi na rozdiel troch gólov. Z rýchleho brejku sa presadil Tamás Iváncsik a navyše vybojoval aj dve minúty pre Dominika Kroka. (13:16)
    25
    André Lindboe zvyšuje náskok nórskeho klubu na rozdiel dvoch gólov. Presadil sa z ľavého krídla presnou strelou medzi nohy brankára. (12:14)
    24
    Dominik Krok si to chystal na strelu, no šikovne ešte posunul loptu na Alexeja Peskova. Ten si nabehol až na šestku a bez problémov skóroval. (12:13)
    23
    Elverum sa dokázal opäť presadiť po rýchlej akcii. Prešovčania sa nestihli vrátiť do obrany a za to ich potrestal z bránkoviska Aleksander Borresen. (11:13)
    22
    Výborne! Prešovčania sa držia v hre a znižujú náskok súpera na rozdiel jedného gólu. Z pozície strednej spojky sa presadil Rus Alexej Peskov. (11:12)
    20
    Rastislav Trtík si zobral oddychový čas, no Prešovu sa v oslabení skórovať nepodarilo. Naopak, na druhej strane pridáva ďalší gól Tamás Iváncsik. (9:11)
    19
    Nórsky majster sa po prvýkrát v zápase dostáva do vedenia. Pri vylúčení Tomáša Čípa dohrali hostia akciu do pravého krídla, odkiaľ sa nemýlil Tamás Iváncsik. (9:10)
    18
    A je opäť vyrovnané! Bývalý maďarský reprezentant Tamás Iváncsik je nezastaviteľný a pridáva už svoj štvrtý gól v dnešnom stretnutí. (9:9)
    17
    Výborne! Alexej Peskov to urobil veľmi šikovne, nezištnou prihrávkou našiel na bránkovisku Leona Vučka a ten strháva vedenie na stranu Prešova. (9:8)
    16
    Nikolaj Vestergaard Mehl zobral zodpovednosť na svoje plecia a urobil dobre. Presnou strelou z pozície pravej spojky vyrovnáva skóre zápasu. (8:8)
    14
    A máme tu ďalší domáci gól! Šarišania dohrali akciu do pozície ľavého krídla, Jakub Hrstka si vytvoril strelecký uhol a strieľa svoj druhý gól. (7:6)
    13
    Výhodu sedemmetrového hodu mali aj hostia. Jeho exekútorom bol maďarský hádzanár Tamás Iváncsik a bez problémov skóroval. (6:6)
    12
    Prešovčania sa opäť dostávajú do vedenia. Hostia si nerozumeli v rozohrávke, a tak sa z rýchleho brejku presadil ukrajinsky legionár Vjačeslav Sadovyi. (6:5)
    10
    Nórsky majster zatiaľ veľmi dobre dokáže reagovať na prešovské vedenie. Tentokrát dokázal vyrovnať skóre Nikolaj Vestergaard Mehl. (4:4)
    9
    Na bránkovisku sa efektne otočil Lukáš Urban a strieľa svoj druhý gól v dnešnom zápase. Prešov tak ide do vedenia aj po štvrtýkrát v zápase. (4:3)
    8
    Jeden z najúspešnejších hráčov na palubovke sa dokázal presadiť z pozície ľavého krídla. Samozrejme, reč je o Tamásovi Iváncsikovi. (3:3)
     
    8
    Hlavní rozhodcovia z Maďarska ukazuje žltú kartu Tomášovi Čípovi. Stále je to ale lepšie ako by mal nasledovať dvojminútový trest. (3:2)
    6
    Prešovčanom sa darí dostať do opätovného vedenia. Rozhodcovia už signalizovali pasívnu hru, no Alexej Peskov sa napriek tomu presadil. (3:2)
    5
    A je opäť vyrovnané. Z priestoru spojky sa tvrdou strelou presadil Erik Thorsteinsen Toft. Dopredu môžu ísť opäť prešovskí hádzanári. (2:2)
    4
    Alexej Peskov vybojoval pre domáci tím výhodu prvého sedemmetrového hodu. Ten bez väčších problémov premenil Jakub Hrstka. (2:1)
    3
    Nórskemu majstrovi sa podarilo vyrovnať skóre zápasu. Presnou strelou prekonal Igora Chuprynu španielsky hádzanár Josef Pujol. (1:1)
    2
    Hostia zbytočne stratili loptu a náš majster toho dokázal využiť. Po rýchlom brejku sa dokázal presadiť slovenský reprezentant Lukáš Urban. (1:0)

    Miroslav Kováčik

    Tatran Prešov: Chupryna, Brazhnyk – Rábek, Šarpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovyi, Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vučko, Jankovič, Páleš, Tsarapkin.
    Elverum: Oeien, Nergaard – Linderud, Fredriksen Eide, Wattström, Borresen, Iváncsik, Mehl, Jansrud, Lindboe, Toft, Burud, Ekren, Poklar, Pujol.

    Rozhodca: Miklos Andorka a Robert Hucker (obaja Maďarsko)