Tatran Prešov – Elverum sk 25:27 (kon.)
koniec
Tatran Prešov
25:27 (16:17)
Elverum
Sobota 15.10.2016, 16:00Liga majstrov • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Obrovská škoda, snáď tak sa dá najlepšie zhodnotiť dnešné stretnutie. Prešovskí hádzanári zohrali s nórskym Elverumom vyrovnanú partiu, no napokon prehrali tesne 25:27. Bohužiaľ, svoj posledný gól strelil v 51. minúte a najmä kvôli zbabranému záveru zápasu stratili všetky body. V tabuľke C-skupiny tak majú na svojom konte stále len dva body. Naopak, nórsky tím sa dostáva na druhú priečku tabuľky, tesne za vedúcu La Rioju. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (17:38:54)
     
    Koniec zápasu. (25:27)
     
    60
    Bohužiaľ, ani tento prešovský útok nebol úspešný a už to nevyzerá ružovo. Elverum je v držaní lopty a dnešný duel už s istotou vyhrá. (25:27)
     
    59
    Tak toto je neuveriteľné! Jakub Hrstka nepremenil sedemmetrový hod. Český hádzanár trafil len do žrde, no ani od brankára Mortena Nergaarda sa lopta neodrazila do brány. (25:27)
    58
    Tine Poklar strieľa gól a výrazne približuje svoj tím k cennému víťazstvu. Prešovčania už dlho neskórovali a šanca na body sa im pomaly stráca. (25:27)
    58
    Tak toto je veľmi nepríjemné. Hostia sa po dlhšom čase dostávajú do vedenia, keďže sedmičku premenil André Lindboe. Následne Prešovčania stratili loptu. (25:26)
     
    57
    Tak toto je obrovská škoda. V presilovej hre zobral zodpovednosť na svoje plecia Dominik Krok, no jeho strela skončila len nad bránou hostí. (25:25)
     
    56
    Prešovčania sa dostali do časovej tiesne, no Lukáš Urban to spravil veľmi dobre. Tine Poklar sa previnil faulom a dostáva dvojminútový trest. (25:25)
    55
    Prešovskí hádzanári sa v útoku nepresadili. Následne si tréner Elverumu zobral oddychový čas a jeho zverenci sa dokázali presadiť. So šťastím skóruje Tine Poklar. (25:25)
    54
    Bohužiaľ, nórsky klub sa opäť dostáva na kontakt. Ukrajinskému brankárovi v prešovských farbách nedal žiadnu šancu slovinský hráč Tine Poklar. (25:24)
     
    53
    Dominik Krok to teraz nespravil dobre. Snažil sa dostať až na úroveň bránkoviska, no pri svojom pohybe si pomohol nedovoleným spôsobom. (25:23)
     
    52
    Vadym Brazhnyk predviedol ďalší skvelý zákrok, keď vychytal Tamása Iváncsika. Šarišania tak môžu ísť dopredu a zvýšiť svoje vedenie na hranicu troch gólov. (25:23)
    51
    Vjačeslav Sadovyi je pri streleckej chuti a dostáva slovenský tím opäť do dvojgólového vedenia. Ukrajinsky hádzanár namieril presne pod brvno. (25:23)
    50
    Prešovčania opäť skvelé bránili, no napriek tomu inkasujú dôležitý gól. Nórskemu majstrovi vlial víťaznú nádej Španiel Josef Pujol. (24:23)
     
    49
    Elverum sa dostal do časovej tiesni. Napokon vystrelil z pozície spojky Nikolaj Vestergaard Mehl, no brankár Vadym Brazhnyk predvádza skvelý výkon. (24:22)
    48
    Dominik Krok vybojoval pre Prešov presilovú hru, keď si na lavicu hanbu išiel sadnúť Tine Poklar. Početnú výhodu následne zužitkoval Vjačeslav Sadovyi. (24:22)
     
    47
    Vadym Brazhnyk predvádza v druhom polčase skvelý výkon. Tentokrát si na ňom vylámal zuby slovinský hádzanár Tine Poklar. (23:22)
     
    46
    Prešovčania opäť predviedli dobrú obranu a získali loptu. Jakub Hrstka mohol strieľať aj na prázdnu bránu, no radšej zvolil postupný útok. (23:22)
    45
    Tak toto je paráda! Ukrajinský brankár Vadym Brazhnyk si všimol prázdnu bránu nórskeho majstra a strelou cez celé ihrisko dostáva Prešov do vedenia. (23:22)
     
    44
    Prešovskí hádzanári sa po dlhšom čase dostali do vedenia, keď sa pekným podstrelom presadil Vjačeslav Sadovyi. Následne ale vyrovnáva Tine Poklar. (22:22)
     
    43
    Tamás Iváncsik sa snáď po prvýkrát v zápase nedokázal presadiť z krídelného priestoru. Maďar chcel prelobovať brankára, no trafil len brvno. (21:21)
    42
    Skvelé! Prešovčanom sa podarilo využiť presilovú hru a opäť je stav zápasu vyrovnaný. Autorom gólu nášho majstra je Dominik Krok. (21:21)
    41
    Tak toto je veľká škoda! Elverum sa dostal do časovej tiesni, no prekvapujúcou strelou prekonal Vadyma Brazhnyka André Lindboe. (20:21)
    40
    A je vyrovnané! Jakub Hrstka sa dokázal presadiť po rýchlom brejku a navyše vybojoval aj dvojminútový trest. Vylúčeným hráčom je Nikolaj Vestergaard Mehl. (20:20)
    39
    Dominik Krok predviedol svoju typickú strelu z výskoku z oboch nôh. Mladý slovenský reprezentant tak znižuje náskok súpera na rozdiel gólu. (19:20)
    38
    To je škoda. Kým slovenský majster nedokázal v útoku skórovať, na druhej strane sa individuálnou akciou predviedol Španiel Josef Pujol. (18:20)
     
    37
    Maďarský hádzanár Tamás Iváncsik mohol poslať svoj tím do dvojgólového vedenia. Mal výhodu sedemmetrového hodu, ale trafil len bránkovú konštrukciu. (18:19)
     
    36
    Prešovskí hádzanári sa dokázali v oslabení ubrániť a dokonca mohli aj vyrovnať. Skvelý zákrok ale predviedol pri strele Lukáša Urbana brankár Morten Nergaard. (18:19)
    35
    Tomáš Číp dostal od rozhodcov dvojminútový trest a Elverum toho dokázal využiť. Do vedenia posiela nórsky klub Nikolaj Vestergaard Mehl. (18:19)
    34
    Tak konečne sa v zápase presadil aj Oliver Rábek. Mladý slovenský reprezentant dokázal vyrovnať skóre zápasu. (18:18)
    33
    Tentokrát už Vadym Brazhnyk nedokázal zasiahnuť. Veľmi peknou individuálnou akciou sa zaskvel hosťujúci Nikolaj Vestergaard Mehl. (17:18)
     
    32
    To je škoda. Prešovčania sa mohli dostať do vedenia, no v útoku zbytočne stratili loptu. Skvelé ale vstúpil do druhej polovice Vadym Brazhnyk, ktorý chytá už druhú strelu. (17:17)
    31
    Druhý polčas otvoril útočník prešovského Tatrana. Tomáš Urban síce neskóroval z priestoru spojky, ale Jakub Hrstka už áno. Stav zápasu je tak vyrovnaný. (17:17)
     
    31
    Začal sa druhý polčas. (16:17)
     
    Prvý polčas bol nesmierne vyrovnaný. Prešovčania sa dostávali do vedenia, no nórsky majster zakaždým dokázal reagovať. Elverum si v závere vypracoval aj trojgólové vedenie, no po úvodných tridsiatich minútach vedie len 16:17. Najlepším strelcom zápasu je Tamás Iváncsik, ktorý zaznamenal už sedem gólov. Stopercentnú úspešnosť streľby ale má aj Jakub Hrstka, ktorý premenil poltucet striel.

    Druhý polčas sa začne približne o 16:55 hod.
     
    30
    Prvý polčas sa skončil. (16:17)
    30
    V poslednej sekunde prvého polčasu sa gólovo presadil Alexej Peskov. To znamená, že nórsky klub pôjde do polčasovej prestávky len s jednogólovým vedením. (16:17)
    30
    V poslednej minúte prvého polčasu sa dokázali hostia presadiť. Josef Pujol krásne uvoľnil Aleksandera Borresena a ten z bránkoviska skóroval. (15:17)
    29
    Paráda! Prešovčania sa doťahujú na svojho súpera. Brankár Vadym Brazhnyk rozbehol rýchly brejk, presnou prihrávkou našiel Jakuba Hrstku a ten potvrdil svoje strelecké kvality. (15:16)
    28
    Prešovčania dostali výhodu sedemmetrového hodu. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Jakub Hrstka a prekonal náhradného brankára Vegarda Bakkena Oeiena. (14:16)
    27
    Elverum odskakuje nášmu majstrovi na rozdiel troch gólov. Z rýchleho brejku sa presadil Tamás Iváncsik a navyše vybojoval aj dve minúty pre Dominika Kroka. (13:16)
     
    26
    Nórsky klub si stále drží svoje dvojgólové vedenie. Najskôr síce premenil sedmičku Jakub Hrstka, no z priestoru pivota skóroval na druhej strane Aleksander Borresen. (13:15)
    25
    André Lindboe zvyšuje náskok nórskeho klubu na rozdiel dvoch gólov. Presadil sa z ľavého krídla presnou strelou medzi nohy brankára. (12:14)
    24
    Dominik Krok si to chystal na strelu, no šikovne ešte posunul loptu na Alexeja Peskova. Ten si nabehol až na šestku a bez problémov skóroval. (12:13)
    23
    Elverum sa dokázal opäť presadiť po rýchlej akcii. Prešovčania sa nestihli vrátiť do obrany a za to ich potrestal z bránkoviska Aleksander Borresen. (11:13)
    22
    Výborne! Prešovčania sa držia v hre a znižujú náskok súpera na rozdiel jedného gólu. Z pozície strednej spojky sa presadil Rus Alexej Peskov. (11:12)
     
    21
    Prešovčanom sa podarilo prerušiť gólovú sériu súpera zásluhou Dominika Kroka. Na druhej strane ale okamžite kontruje Aleksander Borresen. (10:12)
    20
    Rastislav Trtík si zobral oddychový čas, no Prešovu sa v oslabení skórovať nepodarilo. Naopak, na druhej strane pridáva ďalší gól Tamás Iváncsik. (9:11)
    19
    Nórsky majster sa po prvýkrát v zápase dostáva do vedenia. Pri vylúčení Tomáša Čípa dohrali hostia akciu do pravého krídla, odkiaľ sa nemýlil Tamás Iváncsik. (9:10)
    18
    A je opäť vyrovnané! Bývalý maďarský reprezentant Tamás Iváncsik je nezastaviteľný a pridáva už svoj štvrtý gól v dnešnom stretnutí. (9:9)
    17
    Výborne! Alexej Peskov to urobil veľmi šikovne, nezištnou prihrávkou našiel na bránkovisku Leona Vučka a ten strháva vedenie na stranu Prešova. (9:8)
    16
    Nikolaj Vestergaard Mehl zobral zodpovednosť na svoje plecia a urobil dobre. Presnou strelou z pozície pravej spojky vyrovnáva skóre zápasu. (8:8)
     
    15
    V polovici prvého polčasu vedie náš majster o jeden gól. André Lindboe síce skóroval z rýchleho brejku, no Prešovčania o pár sekúnd kontrujú gólom Leona Vučka. (8:7)
    14
    A máme tu ďalší domáci gól! Šarišania dohrali akciu do pozície ľavého krídla, Jakub Hrstka si vytvoril strelecký uhol a strieľa svoj druhý gól. (7:6)
    13
    Výhodu sedemmetrového hodu mali aj hostia. Jeho exekútorom bol maďarský hádzanár Tamás Iváncsik a bez problémov skóroval. (6:6)
    12
    Prešovčania sa opäť dostávajú do vedenia. Hostia si nerozumeli v rozohrávke, a tak sa z rýchleho brejku presadil ukrajinsky legionár Vjačeslav Sadovyi. (6:5)
     
    11
    Teraz sme videli góly na oboch stranách. Najskôr sa z rýchleho brejku presadil Tamás Iváncsik, no následne vyrovnal skóre zápasu Jakub Hrstka. (5:5)
    10
    Nórsky majster zatiaľ veľmi dobre dokáže reagovať na prešovské vedenie. Tentokrát dokázal vyrovnať skóre Nikolaj Vestergaard Mehl. (4:4)
    9
    Na bránkovisku sa efektne otočil Lukáš Urban a strieľa svoj druhý gól v dnešnom zápase. Prešov tak ide do vedenia aj po štvrtýkrát v zápase. (4:3)
    8
    Jeden z najúspešnejších hráčov na palubovke sa dokázal presadiť z pozície ľavého krídla. Samozrejme, reč je o Tamásovi Iváncsikovi. (3:3)
     
    8
    Hlavní rozhodcovia z Maďarska ukazuje žltú kartu Tomášovi Čípovi. Stále je to ale lepšie ako by mal nasledovať dvojminútový trest. (3:2)
     
    7
    Prvý úspešný zákrok predviedol Igor Chupryna, keď z pozície pivota vychytal Aleksandera Borresena. Následne sa ale v útoku nepresadili ani Prešovčania. (3:2)
    6
    Prešovčanom sa darí dostať do opätovného vedenia. Rozhodcovia už signalizovali pasívnu hru, no Alexej Peskov sa napriek tomu presadil. (3:2)
    5
    A je opäť vyrovnané. Z priestoru spojky sa tvrdou strelou presadil Erik Thorsteinsen Toft. Dopredu môžu ísť opäť prešovskí hádzanári. (2:2)
    4
    Alexej Peskov vybojoval pre domáci tím výhodu prvého sedemmetrového hodu. Ten bez väčších problémov premenil Jakub Hrstka. (2:1)
    3
    Nórskemu majstrovi sa podarilo vyrovnať skóre zápasu. Presnou strelou prekonal Igora Chuprynu španielsky hádzanár Josef Pujol. (1:1)
    2
    Hostia zbytočne stratili loptu a náš majster toho dokázal využiť. Po rýchlom brejku sa dokázal presadiť slovenský reprezentant Lukáš Urban. (1:0)
     
    1
    Prvý útok mali hádzanári nórskeho majstra. Previnili sa ale útočným faulom, a tak z prvého útoku nedokázali skórovať. Na druhej strane sa nepresadil ani Alexej Peskov. (0:0)
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo. (0:0)
     
    Úvodné zostavy:

    Tatran Prešov: Chupryna, Brazhnyk – Rábek, Šarpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovyi, Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vučko, Jankovič, Páleš, Tsarapkin.

    Elverum: Oeien, Nergaard – Linderud, Fredriksen Eide, Wattström, Iváncsik, Mehl, Jansrud, Lindboe, Toft, Burud, Ekren, Poklar, Pujol.

    Rozhodcovia: Miklos Andorka a Robert Hucker (obaja Maďarsko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Najúspešnejší slovenský hádzanársky klub Tatran Prešov čaká dnes od 16:00 už štvrté vystúpenie v rámci skupinovej fázy Ligy majstrov. Na palubovke Tatran Handball Areny bude čeliť nórskemu súperovi Elverumu.

    TATRAN PREŠOV

    Tatran Prešov je suverénom posledných rokov v slovenskej mužskej klubovej hádzanej a v Lige majstrov sa predstavuje opäť po roku. Vlani však vo veľmi silnej konkurencii bieloruského Brestu či portugalského Porta obsadil vo svojej základnej skupine posledné 6. miesto. Tento rok sa zverenci Rastislava Trtíka dostali do výkonnostne slabšej skupiny. Podarilo sa im to vďaka úspešnému absolvovaniu kvalifikačného turnaja, v ktorom si poradili s luxemburským Differdange, ako aj so slovinským klubom Gorenje Velenje.

    Prešovčania už majú za sebou úvodné tri vysúpenia v rámci základnej C-skupiny. V prvom zápase po sympatickom výkone nestačili na favorizovaný francúzsky Montpellier (28:23), no chuť si napravili triumfom nad macedónskym Metallurgom Skopje (27:22). Vo svojom poslednom vystúpení v rámci Ligy majstrov Šarišania neuspeli na palubovke španielskej La Rioji. Doposiaľ tak Tatran získal dva body, vďaka ktorým mu patrí predposledná piata priečka. Prešovčania síce v generálke na dnešný súboj zvíťazili na pôde Šale 34:30, avšak tento duel dohrával so zdravotnými problémami ľavý krídelník Jakub Hrstka.

    ELVERUM HANDBALL

    Elverum Handball je aktuálnym nórskym majstrom. Vlani sa na rozdiel od Tatrana predstavil „len“ v druhej najprestížnejšej pohárovej súťaži Pohári EHF. V nej skončil v treťom kvalifikačnom kole po dvoch prehrách s rumunským klubom HCM Constanta. Elverum mal účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov ako úradujúci majster Nórska istú. Aj zverenci trénera Christiana Bergeho už majú za sebou tri vystúpenia v rámci základnej C-skupiny Ligy majstrov, no a treba povedať, že sa prezentujú veľmi sympaticky.

    Najskôr síce neuspeli na pôde Metallurgu Skopje (18:17), ale následne dokázali doma získať bod so silnými Čechovskými medveďmi. Navyše, počas uplynulého víkendu potešili domácich fanúšikov víťazstvom nad francúzskym Montpellier. Aj vďaka tomu je Elverum momentálne na treťom mieste tabuľky s jednobodovým náskokom na prešovský Tatran. Tento nórsky tím zatiaľ jasne vládne domácej súťaži, v ktorej v šiestich tohtosezónnych dueloch nezaváhal ani raz. Defenzíva Prešovčanov si bude musieť dávať pozor najmä na ľavého krídelníka Elverumu Andreho Lindboeho, ktorý sa v tomto ročníku Ligy majstrov presadil už pätnásťkrát.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Tatran Prešov: Chupryna, Brazhnyk – Rábek, Šarpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovyi, Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vučko, Jankovič, Páleš, Tsarapkin.
    Elverum: Oeien, Nergaard – Linderud, Fredriksen Eide, Wattström, Borresen, Iváncsik, Mehl, Jansrud, Lindboe, Toft, Burud, Ekren, Poklar, Pujol.

    Rozhodca: Miklos Andorka a Robert Hucker (obaja Maďarsko)