Chabarovsk – S.Moskva 3:1 (kon.) | Vladivostok – Novgorod 5:2 (kon.) | Red Star Kunlun – Soči 2:1 (kon.)
Novokuzneck – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 3:2 (2:1 po s.n.) | Helsinki – Viťaz 3:4 (0:2 po s.n.)
Dinamo Minsk – Jaroslavľ 2:0 (kon.) | Záhreb – CSKA Moskva 2:5 (kon.) | HC Slovan – Petrohrad sk 0:6 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
SKA Petrohrad
Utorok 04.10.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Iľja Kovaľčuk vyprevadil do šatne všetkých svojich spoluhráčov
     
    Je dobojované, najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme SKA Iľja Kovaľčuk, v tíme domácich Jakub Valský. Slovan dnes stačil tempu hostí, zápas sa hral vo vysokom tempe a vojaci nevypustili ani jednu minútu hry. SKA udával lekcie a domáci borci mali čo robiť. Vo štvrtok nás čaká Čerepovec, dovtedy musia domáci dať dokopy hlavne tie fyzické sily. Petrohrad dominoval vo všetkých herných činnostiach, Šesťorkinovi gratulujeme k shut-outu a posledný odchádzal z ľadu Iľja Kovaľčuk, ktorý zožal potlesk tribún. Dobrú noc priaznivcom hokeja, HC Slovan i SKA Petrohrad želá z Bratislavy Vladimír Korduliak. (21:27:18)
     
    Koniec zápasu.
    Šarvátka po zbytočnom faule Prochorkina
     
    59:56
    Prochorkin dostal za vrazenie na mantinel, keď sa v rohu klziska snažil zlikvidovať Chipchuru trest v trvaní dvoch minút, následnú šarvátku arbitri nechajú tak.
     
    59:09
    SKA puk pri zakladaní akcie pokazil a vyrobil zakázané uvoľnenie.
     
    57:46
    Za bránkou belasých Dadonov zvádza boje s Pokorným a Šťastným, domáci puk vybojovali a z rohu klziska Cheechoo zakladá akciu HC.
     
    56:11
    Barabanov sa s pukom preštrikoval až pred Brusta a zakončil, Barry puk vyrazil späť do hry, ten napokon skončil za bránkou belasých.
     
    54:57
    Vypredaná aréna v stoji tlieska aktérom dnešného krásneho kvalitného hokejového predstavenia, mám pocit, že Petrohrad je v Bratislave naojbľubenejším klubom z klubov KHL. Aj pri hraní hymny bolo počuť tlieskanie, keď sa na kocke zjavil Iľja Kovaľčuk.
     
    54:34
    Barry Brust teraz prikryl nahodený puk na bránku z pravej strany, pásmo na vhadzovanie si vybojovali vojaci z Petrohradu.
     
    54:02
    Čudinov od modrej z ľavej strany od mantinelu preveril pozornosť Brusta, Barry puk vyrazil pred seba, defenzíva domácich puk poslala von z pásma.
     
    53:10
    Dergačov bol v pásme belasých skôr ako puk, čiarový akciu vojakom zastavil pre ofsajd.
     
    52:33
    Valský ťahal puk vpred, Tichonov ho dostihol a nadvihol mu na modrej hokejku, Jakub sa však dostal k zakončeniu a z pravej strany aspoň nahodil puk na bránku hostí. Šesťorkin puk prikryl v pokľaku a Slovan má pásmo na vhadzovanie.
     
    51:28
    Šipačov vystrelil z pravého kruhu, minul bránku Brusta, puk oprel o ochranné sklo a ten opustil pásmo belasých a skončil až pri Šesťorkinovi.
     
    51:05
    Slovan poslal puk von z pásma aj za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa sťahuje pred Brusta.
     
    49:53
    Zubarev autorom strely od modrej z ľavej strany, Brustovi puk vypadol z lapačky a skončil v rohu klziska, SKA diktuje tempo hry.
     
    48:48
    Domáci v plnom počte, Slovan bude pokračovať v hre s plným počtom hráčov.
     
    48:46
    Belov vystrelil príklepom z pravej strany od modrej, Brust puk vyrazil pred seba, hráči SKA s ním hrajú teraz v rohu klziska.
     
    48:02
    Čudinov vystrelil po ľade od modrej, Brust puk cez betón vyrazil späť do hry a belasí puk poslali von z pásma.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 1. Kovaľčuk, 31. Kovaľčuk, 40. Koskiranta (Moses, Chochlačov), 41. Kovaľčuk (Tichonov, S. Plotnikov), 43. Prochorkin (Barabanov, Rukavišnikov), 46. Moses (Dadonov)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Švarný (A), Plastino, Luža, Meszároš (C), Ďaloga, Kundrátek, Šiška, Pokorný – Nedorost, Taffe, Jeglič – Šťastný, Viedenský (A), Cheechoo – Valský, Zigo, Chipchura – Skalický, Lušňák, Kubalík
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Zubarev, Rukavišnikov, Chafizullin, Čudinov, Jakovlev, A. Belov, Rykov, Dergačov – Kovaľčuk (C), Tichonov, Plotnikov – Gusev, Šipačov (A), Dadonov – Moses, Koskiranta, Chochlačov – Širokov (A), Prochorkin, Barabanov

    Rozhodca: Belov, Hašilov – Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 10.055