Chabarovsk – S.Moskva 3:1 (kon.) | Vladivostok – Novgorod 5:2 (kon.) | Red Star Kunlun – Soči 2:1 (kon.)
Novokuzneck – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 3:2 (2:1 po s.n.) | Helsinki – Viťaz 3:4 (0:2 po s.n.)
Dinamo Minsk – Jaroslavľ 2:0 (kon.) | Záhreb – CSKA Moskva 2:5 (kon.) | HC Slovan – Petrohrad sk 0:6 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
SKA Petrohrad
Utorok 04.10.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Prochorkin dostal za vrazenie na mantinel, keď sa v rohu klziska snažil zlikvidovať Chipchuru trest v trvaní dvoch minút, následnú šarvátku arbitri nechajú tak.
     
    56:11
    Barabanov sa s pukom preštrikoval až pred Brusta a zakončil, Barry puk vyrazil späť do hry, ten napokon skončil za bránkou belasých.
     
    49:53
    Zubarev autorom strely od modrej z ľavej strany, Brustovi puk vypadol z lapačky a skončil v rohu klziska, SKA diktuje tempo hry.
     
    48:46
    Belov vystrelil príklepom z pravej strany od modrej, Brust puk vyrazil pred seba, hráči SKA s ním hrajú teraz v rohu klziska.
     
    46:48
    Nedovolené bránenie v podaní Jegliča, presilovku si zahrá klub zo severu Ruskej federácie.
     
    46:39
    Ďaloga vystrelil z pravého kruhu, Šesťorkin puk opäť vyrazil späť do hry a na druhej strane sa k dorážke dostal tuším Chipchura, Šesťorkin sa stihol presunúť na druhú stranu a aj tento puk dokázal zneškodniť.
    45:54 Steve Moses - 0:6
     
    45:54
    Petrohrad dal gól!
    SKA udáva lekcie z hokejovej učebnice, Dadonov našiel pukom medzi kruhmi STEVE MOSESA, ktorý nedal Brustovi najmenšiu šancu. Asistencia: Jevgenij Dadonov.
     
    43:38
    Tak napokon predsa len trest pre hráčsku lavičkou hostí, trest odsedí Steve Moses.
     
    42:39
    Slovan vyhral v pásme buly, strela Cheechooa sa neujala, no k dorážke sa dostal Šťastný a po ňom aj Taffe, ktorý pretiahol Šesťorkina v bránke, Igor aj tento puk dokázal zlikvidovať a hostia puk napokon dostali pod kontrolu.
    42:20 Nikolaj Prochorkin - 0:5
     
    42:20
    Petrohrad dal gól!
    NIKOLAJ PROCHORKIN dostal puk z ľavej strany medzi kruhy, nakorčuľoval na Brusta a pomedzi betóny zakončil. Asistencie: Alexander Barabanov a Roman Rukavišnikov.
    40:38 Iľja Kovaľčuk - 0:4
     
    40:38
    Petrohrad dal gól!
    Tichonov prešiel s pukom poza bránku, no prešiel, puk vystrelil na bránku z pravej strany, ten sa odrazil od bočnej siete, Viktor si ho spracoval cez rukavicu, poslal z rohu klziska pred bránku a z prvej IĽJA KOVAĽČUK ukázal prítomným, „zač je toho loket“. Asistencie: Viktor Tichonov a Sergej Plotnikov.
    39:18 Jarno Koskiranta (PET) - 0:3
     
    39:18
    Petrohrad dal gól!
    SKA sa raduje po rýchlej akcii po pravej strane, keď Moses poslal puk pred bránkovisko a JARNO KOSKIRANTA zakončil do odkrytej bránky skôr, ako sa stihol Brust presunúť na druhú stranu bránkoviska. Asistencie: Steve Moses a Alexander Chochlačov.
     
    36:13
    Aktívny Ďaloga to skúsil strelou z ľavého kruhu, Šesťorkin šiel do pokľaku a puk veru dokázal schovať medzi svojimi betónmi.
     
    34:16
    Pozornosť Brusta preveril z pravej strany od kruhu Barabanov, Barry puk zlikvidoval a vyrazil ho späť do hry a aj teraz podržal tím domácich.
    30:41 Iľja Kovaľčuk - 0:2
     
    30:41
    Petrohrad dal gól!
    Brust zle rozohral puk a našiel pred modrou IĽJU KOVAĽČUKA, ktorý nakorčuľoval za kruhy a okolo lapačky puk poslal do siete Brusta.
    24:25 Ďaloga autorom skrumáže v bránkovisku hostí
     
    24:25
    Ďaloga prešiel s pukom poza bránku a vystrelil z otočky z pravej strany, puk poskakoval v bránkovisku, domáci sa k zakončeniu nedostali aj preto, lebo Barabanov držal jednému z hráčov belasých hokejku, toto mali rozhodcovia rozhodne trestať.
     
    20:12
    Plotnikov opúšťa hraciu plochu, dve minúty za podrazenie, príležitosť pre belasých je tu.
     
    19:23
    Nedorost po buly v strednom pásme potiahol puk vpred, od mantinelu z pravej strany ho nahadzoval pred bránku, do dráhy puku vložil hokejku Taffe a usmernil ho medzi tri žrde, Šesťorkin v pokľaku puk schoval vo svojom výstroji.
     
    18:20
    Jakovlev vystrelil z pravého kruhu, Brust puk vyrazil za svoju bránku, enormný tlak vojakov pred Brustom však trvá.
     
    17:07
    Spoza kruhov z ich vrcholov pálil Tichonov, Brust puk poslal na ľavú stranu do rohu klziska a belasí puk okamžite vyhodili von z pásma.
     
    17:00
    Skalický dostal dve minúty za držanie, presilová hra pre SKA v závere prvej časti hry.
     
    15:22
    Šipačov našiel pred bránkoviskom Guseva, ktorý sa rozhodol zakončiť cez kľučku, Brust puk vyrazil za svoju bránku a skóre sa teraz meniť rozhodne nebude.
    12:46 Alexander Chochlačov na defenzíve domácich stroskotal
     
    12:46
    Chochlačov korčuľoval za nahodeným pukom, v rozhodujúcej chvíli pred bránkoviskom bol tiesnený, Brust však ležal na ľade a hokejkou mu puk vypichol Kundrátek, následnú skrumáž domáci nepovolili.
     
    09:55
    Za podrazenie Tichonova dostal dve minúty Zigo, prvú presilovku v zápase si zahrá SKA.
     
    04:16
    Ďaloga puk nahodený na bránku hostí nespracoval, Šesťorkin puk vyrazil pred seba, k dorážke sa dostal Valský, premiešal pred bránkoviskom a vystrelil, Igor Šesťorkin jeho puk schoval do lapačky.
     
    02:24
    Belov dostal puk na modrú a pálil príklepom z prvej, Brust mal odkrytý výhľad a puk schoval vo svojej lapačke.
    00:37 Iľja Kovaľčuk - 0:1
     
    00:37
    Petrohrad dal gól!
    SKA lepšie začať ani nemohol, IĽJA KOVAĽČUK z rohu klziska puk nahadzoval pred bránku a od korčule Plastina sa puk dostal do siete domácich.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 1. Kovaľčuk, 31. Kovaľčuk, 40. Koskiranta (Moses, Chochlačov), 41. Kovaľčuk (Tichonov, S. Plotnikov), 43. Prochorkin (Barabanov, Rukavišnikov), 46. Moses (Dadonov)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Švarný (A), Plastino, Luža, Meszároš (C), Ďaloga, Kundrátek, Šiška, Pokorný – Nedorost, Taffe, Jeglič – Šťastný, Viedenský (A), Cheechoo – Valský, Zigo, Chipchura – Skalický, Lušňák, Kubalík
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Zubarev, Rukavišnikov, Chafizullin, Čudinov, Jakovlev, A. Belov, Rykov, Dergačov – Kovaľčuk (C), Tichonov, Plotnikov – Gusev, Šipačov (A), Dadonov – Moses, Koskiranta, Chochlačov – Širokov (A), Prochorkin, Barabanov

    Rozhodca: Belov, Hašilov – Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 10.055