Columbus – Pittsburgh 0:2 (kon.) | Detroit – Chicago 6:3 (kon.) | Minnesota – Carolina 3:1 (kon.)
Toronto – Montreal 3:2 (po pr.) | Anaheim – LA Kings 0:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 2:3 (po pr.)
Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Edmonton – LA Kings 3:2 (kon.)
koniec
Calgary Flames
0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Winnipeg Jets
cz Pondelok 03.10.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Šance pro domácí a ti dokonce hrají v šesti bez Gilliese poté, co na trestnou lavici zamířil ANDREW COPP za hákování.
     
    56:59
    Teď měli hosté štěstí, když se puk z klubka těl vykutálel na druhou stranu brankoviště, kde nikdo před prázdnou brankou nestál!
     
    52:01
    MATTHEW TKACHUK oslabuje svůj tým poté, co loktem zasáhl Briana Straita.
     
    47:24
    Tvrdý hit u mantinelu od Lance Boumy a domácí z toho vytěžili akci, kterou zakončoval tvrdou bombou z kruhu Wideman! Ale samozřejmě, Pavelec připravený a schoval přízemní ránu do výstroje!
     
    45:35
    Fantastický Pavelec teď vychytal nádherným zákrokem lapačkou Sama Bennetta, který dostal přihrávku od Backlunda a zkoušel zakončovat na rameno na lapačku, ale Pavelec si zákrok vychutnal!
     
    43:09
    A tak pozor. Laine nešel k ledu sám, ale pomohl mu v tom MIKAEL BACKLUND, který zasáhl mladíka v dresu Jets hokejkou do obličeje.
     
    40:48
    A znovu Pavelec, tentokrát kryje ostrou bombu Widemana od modré!
     
    40:30
    Další dva důležité zákroky Pavelce a domácí už musí být zoufalí z českého brankáře! Ten teď vychytal svého krajana Frolíka!
     
    40:18
    Pavelcovi znovu pomohla tyč po ráně z levého křídla, kterou vyslal Backlund!
     
    39:27
    Ještě český souboj, kdy Michael Frolík pálil z mezikruží a Ondřej Pavelec kryje v rozkleku.
     
    38:35
    A ještě se vylučuje. Dvě minuty za podražení dostává hostující obránce JULIAN MELCHIORI. V závěru třetiny šance pro Calgary.
     
    34:35
    Takže BRANDON BOLLIG i CHRIS THORBURN dostávají pětiminutové tresty. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    34:35
    Další bitka, když rukavice odhodili Bollig a Thorburn, chvíli to vypadalo, že vzrušení v sále je zbytečné, že oba rváči se budou jen přetahovat a nic z toho, pak ale Bollig převzal iniciativu a k radosti obecenstva tuto rvačku vyhrál. A trestné lavice se ještě více zaplní.
     
    33:22
    Další velký závar na brankovišti poté, co Gillies vyrazil ránu od modré, ještě přišel bekhendový pokus Lowryho, domácí náhradník v brance si tentokrát počínal dobře.
     
    32:09
    A znovu se vylučuje, tentokrát je na trestné lavici EMILE POIRIER, který dostává dvě minuty za krosček na Marka Daňa. Na ledě se však v jednu chvíli odehrávalo víc mírně řečeno hraničních střetu, i Thorburn si říkal o dvě minuty. Domácí si zahrají další přesilovku.
     
    31:32
    A na ledě se strhla bitka mezi Hathawayem a Liponem! Oba kohouti si teď u střídačky nic nedarovali, hlavně hráči Flames tak dorazili do souboje s Liponem ve dvou. A budou se rozdávat tresty. GARNET HATHAWAY i JC LIPON pět minut za bitku. A domácí Hathaway ještě navíc deset minut za nesportovní chování.
    30:49 POSTMA - 0:4
     
    30:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A Jets jsou v přesilovkách na rozdíl od svého soupeře efektivní! PAUL POSTMA dostal přihrávku do druhé vlny a nekompromisně posílá první navštívenku Jonu Gilliesovi, který se sotva v brankovišti rozkoukal! Asistence: Alexander Burmistrov, Ben Chiarot.
     
    29:56
    A ještě jedna informace před rozehrátím přesilovky. Chada Johnsona střídá v brance Calgary Jon Gillies.
     
    29:56
    A teď si zase početní výhodu střihnou hosté, když na trestnou lavici míří obránce Flames BRETT KULAK, který si pomohl v souboji s Burmistrovem držením hole.
    28:54 STUART - 0:3
     
    28:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Dvě přesilovky domácí promarnili a teď za to pykají! MARK STUART dostal přihrávku od Chase De Lea a nekompromisně vymetl pavučinky v brance Chada Johnsona! Asistence: Chase De Leo, Scott Kosmachuk.
     
    26:14
    Sotva se na led vrátil jeden vyloučený hráč, tak tam míří JULIAN MELCHIORI po krosčeku na Tkachuka. Další přesilovka pro Calgary Flames.
     
    25:36
    Další dva zákroky Pavelce, který vychytal Backlunda i Kulaka!
     
    24:14
    Za zákrok u tyčky Pavelcovy branky dostává dvě minuty JOSH MORRISSEY. Po jeho podražení si Calgary zahraje další přesilovku.
     
    23:23
    Laine dostal prostor mezi kruhy, Johnson si s jeho ránou poradil!
     
    21:18
    Melchiori nejprve zablokoval střelu Widemana, pak již musel Pavelec zasahovat proti Backlundově ráně!
     
    21:04
    Práááásk! Backlund málem přeražil svou bombou tyčku Pavelcovy branky, znovu obrovská klika pro hosty!
    20:45 Obrovský závar v brankovišti Jets
     
    20:45
    Obrovský závar před Pavelcem, který vykryl bombu Widemana, ale pak puk poskakoval před jeho brankou a s obrovským štěstím udržel zatím český brankář čisté konto.
     
    19:52
    A znovu se bude vylučovat a znovu je u toho Frolík, tentokrát ale jako faulovaný hráč. Českého útočníka přidržel BRIAN STRAIT a ten tak dostává v závěru třetiny dvě minuty za držení protihráče.
    18:41 CHIAROT - 0:2
     
    18:41
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A Frolíkova zbytečná nedisciplinovanost teď přišla Calgary draho, tak už to někdy bývá. BEN CHIAROT využil závaru před brankou Johnsona, když se puk ocitl najednou volný před brankovištěm a bleskově jej útočník Jets zametl do odkryté branky. Asistence: Alexander Burmistrov, Scott Kosmachuk.
     
    17:53
    Tyčku orazil Patrick Laine! To byla pumelice, která bude v konstrukci Johnsonovy branky znít snad ještě o přestávce!
     
    17:22
    Tak je to český útočník MICHAEL FROLÍK, kdo opouští kluziště a usedá na trestnou lavici. Prohřeškem bylo seknutí Chase De Lea. První přesilovka utkání je zde.
     
    15:45
    Teď mohli zahrozit hosté, Postma si najel do druhé vlny, ale jeho pokus z mezikruží minul branku Johnsona!
     
    08:47
    Zachyboval Burmistrov a domácí šli ve dvou na jednoho, Brodie pak prudkým pasem hledal Hathawaye, ale toho pokryl, byť na hranici pravidel, právě Burmistrov, který se vracel napravit svou chybu.
     
    06:02
    Tohle už vypadalo podstatně nadějněji pro domácí, obrovský závar na brankovišti a Ondřej Pavelec se musel vytáhnout při pokusu Matta Tkachuka!
    04:48 KOSMACHUK - 0:1
     
    04:48
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Nádherná akce od Chase De Lea, který po pravém křídle prosvištěl až před branku a ve chvíli, kdy zajížděl za Johnsonovu klec, tak zadovkou poslal napříč brankovištěm rychlý kotouč na SCOTTA KOSMACHUKA, který bez přípravy zatloukl puk do branky Flames! Asistence: Chase De Leo, Brian Strait.

    Jaroslav Svoboda

    Góly a asistencie: 5. Kosmachuk (Leo, Strait), 19. Chiarot (Burmistrov, Kosmachuk), 29. Stuart (Leo, Kosmachuk), 31. Postma (Burmistrov, Chiarot)


    Calgary Flames: Johnson (31. Gillies) – Brodie, Wideman, Jokipakka, Kulak, Grossmann, Grigorjev – Korpikoski, Backlund, Frolík – Bouma, Stajan, Hathaway – Tkachuk, Bennett, Chiasson – Bollig, F. Hamilton, Poirier.
    Winnipeg Jets: Pavelec (Comrie) – Chiarot, Morrissey, Stuart, Postma, Strait, Melchiori – Laine, Little, Armia – Tanev, Lowry, Burmistrov – Daňo, Copp, Thorburn – Lipon, De Leo, Kosmachuk.

    Rozhodca: Lambert, Lee – Barton, Wheler

    Diváci: 18158