Razgrad – Paríž 1:3 (kon.) | Arsenal – Bazilej 2:0 (kon.) | Besiktas – D.Kyjev 1:1 (kon.)
Neapol – Benfica 4:2 (kon.) | Mönchengladbach – Barcelona 1:2 (kon.) | Celtic – Manchester City 3:3 (kon.)
Rostov – Eindhoven 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Bayern 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:2 (1:0)
FC Barcelona
Streda 28.09.2016, 20:45 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z futbalovej Ligy majstrov. Španielsky futbalový gigant FC Barcelona sa dnes predstaví na pôde Borussie Mönchengladbach a práve o priebehu tohto zápasu vás budeme informovať. Duel sa začína o 20:45 hod.

    BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

    Borussia Mönchengladbach postúpila do skupinovej fázy Ligy majstrov druhýkrát za sebou. Vlani predvádzala pomerne slušné výkony, no napriek piatim získaným bodom skončila na poslednom mieste skupiny. V uplynulom bundesligovom ročníku skončili zverenci Andrého Schuberta síce len na štvrtej priečke, no v kľúčovom play off jednoznačne zdolali švajčiarsky Young Boys Bern. Podobne ako vlani sa ocitli v mimoriadne náročnej skupine a príliš veľké šance na postup sa im nedávajú. V prvom dueli tohtoročnej edície sa predstavili na manchesterskom Etihad Stadium. Počas celého zápasu boli pod tlakom domáceho tímu a napokon si domov odniesli krutú prehru 4:0. V generálke na dnešný duel si nemecký klub počínal oveľa lepšie, keď v domácej súťaži zdolal Ingolstadt. Fanúšikov ale trápi zdravotný stav hneď štvorice hráčov. Pre poranené slabiny nenastúpi Brazílčan Raffael a otázny štart je aj v prípade Nica Schulza, Tobiasa Strobla a Mamadoua Doucourého.

    FC BARCELONA

    FC Barcelona má v tejto sezóne opäť len tie najvyššie ambície. Päťnásobný víťaz Ligy majstrov začal v najprestížnejšej klubovej súťaži vynikajúco, keď v domácom prostredí rozstrieľal škótsky Celtic 7:0. Najväčšou mierou sa na tomto triumfe podieľal Lionel Messi, ktorý zaznamenal hattrick a prihral aj na druhý presný zásah Luisa Suáreza. Argentínsky futbalový klenot ale dnes svojim spoluhráčom nepomôže, keďže sa pred týždňom zranil v zápase s Atléticom Madridom. Aj bez neho sú ale Katalánci favoritom tohto zápasu. V španielskej La Lige si spravili chuť, keď na pôde Gijónu vyhrali jasne 0:5. Vynikajúcu streleckú formu má v úvode sezóny spomínaný Luis Suárez, ktorý vo všetkých súťažiach strelil už osem presných zásahov. Špeciálnu príchuť bude mať stretnutie pre brankára Marca-Andrého ter Stegena, ktorý začínal práve v Borussia-Parku.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Elvedi, Wendt – Kramer, Dahoud – Traoré, Stindl, T. Hazard – Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Vestergaard, Herrmann, Johnson, Hahn, J. Hofmann, Jantschke.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Alcácer, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Rafinha, Digne, A. Gomes, Mathieu.

    Rozhodca: Damir Skomina (SVN).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali futbalisti Barcelony. V úvode držia loptu na svojich kopačkách a kombinujú v okolí stredového kruhu.
     
    2
    Peknú akciu po krídelnom priestore predviedli domáci. Thorgan Hazard bol ale dobre bránený k centru sa napokon nedostal.
     
    3
    Thorgan Hazard prenikal do šestnástky súpera po pravej strane. V pokutovom území zahral rukou Gerard Piqué a hostia mali šťastie, že Damir Skomina neodpískal penaltu.
     
    4
    Domáci mali výhodu rohového kopu. Do zakončenia sa síce dostali ale Marc-André ter Stegen nemusel zasahovať. Nasleduje kop od brány.
     
    5
    Barcelona to teraz skúšala po ľavej strane, kde bol Brazílčan Neymar. Ten sa ale proti presile domácich hráčov nedokázal presadiť.
     
    6
    Hneď od úvodu zápasu majú Katalánci jasnú územnú prevahu. Zatiaľ sa ale do nejakého zakončenia nedostali, a tak je Yann Sommer bez práce.
     
    7
    Prvá šanca hostí. Na ľavej strane sa dostal k centru Jordi Alba. Svojim pasom našiel nabiehajúceho Neymara, ale ten mieril len do stredu brány.
     
    8
    Barcelončania spravili chybu v rozohrávke. Využiť sa to snažil Raffael, ale Gerard Piqué si splnil svoje defenzívne povinnosti a odstavil ho od lopty.
     
    9
    Tempo hry na začiatku zápasu nie je síce nejaké rýchle, no Borussia Mönchengladbach ukazuje, že dnes rozhodne nebude len brániť.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút. Katalánci tradične držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa čo najviac vytiahnuť obranu domáceho tímu.
     
    11
    Domáci obrancovia spravili chybu. K strele z vnútra šestnástky sa dostal Luis Suárez, ale Uruguajčan svojou strelou minul bránu Yanna Sommera.
    11. Luis Suárez (BAR)
     
    13
    Z ľavej strany centroval Thorgan Hazard, no tentokrát nikoho v pokutovom území súpera nenašiel. Marc-André ter Stegen bude odkopávať loptu od svojej brány.
     
    14
    Veľmi dobre teraz zasiahol Nico Elvedi, ktorý vystihol kolmú prihrávku na nabiehajúceho Luisa Suáreza. Následne získava vhadzovanie pre domáci tím.
     
    15
    Javier Mascherano si pomohol nedovolene v strede ihriska, a tak Damir Skomina prisudzuje loptu domácim futbalistom. Faulovaný bol Thorgan Hazard.
     
    16
    Ibrahima Traoré sa predviedol peknou akciou, keď prešiel cez dvoch hráčov súpera. Jeho následný pas na Raffaela ale nebol presný.
     
    17
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože nedovoleným zákrokom na hranici šestnástky sa previnil Lars Stindl.
     
    18
    Brazílčan Raffael sa dostal k strele na hranici šestnástky, ale jeho strelecký pokus včas stihol zblokovať dobre hrajúci Javier Mascherano.
     
    20
    Zatiaľ nevidíme nejaké strhujúce stretnutie. Borussia Mönchengladbach sa snaží vysoko napádať rozohrávku súpera a zatiaľ sa jej to darí.
     
    21
    Luis Suárez dostal výbornú prihrávku za obranu. Bol v dobrej streleckej pozícii, no zbytočne hľadal ešte obsadeného spoluhráča.
     
    22
    Ibrahima Traoré centroval z pravej strany. Loptu si na hranici šestnástky spracoval Raffael, no k strele sa už nedostal. Tentokrát treba pochváliť Sergia Busquetsa.
     
    23
    Ivan Rakitić to skúsil strelou z veľkej diaľky. Jeho prízemný pokus ale narobil Yannovi Sommerovi problémy, a tak bude nasledovať roh.
    23. Ivan Rakitić (BAR)
     
    24
    Barcelončania sa po rohovom kope do zakončenia nedostali. Loptu odhlavičkoval do bezpečia stopér nemeckému mužstva Andreas Christensen.
     
    25
    Ibrahima Traoré je dnes veľmi aktívny. Aj teraz si loptu posunul na os ihriska a ľavačkou vystrelil. Lopta ale tesne míňa bránu favorita zápasu.
     
    26
    Barcelončania opäť držia loptu na svojich kopačkách. Siahodlhou rozohrávkou akoby chceli uspať svojho súpera. Ten je ale zatiaľ pozorný.
     
    27
    Neymar sa teraz hnevá na hlavného rozhodcu Damira Skominu, no v súboji s Julianom Korbom si jasne pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    29
    Už dlhší časový úsek sa hrá na útočnej polovici Barcelony. Katalánci sa ale zatiaľ nevedia presadiť cez sformovanú domácu defenzívu.
     
    30
    Máme za sebou úvodnú polhodinu a obraz hry sa nám ani trochu nezmenil. Štatistiky hovoria, že hostia držia loptu na kopačkách 60% hracieho času, no opticky to rozhodne vyzerá na viac.
     
    31
    Borussia Mönchengladbach sa dostala do rýchlej kontry. Thorgan Hazard ale bol vpredu osamotený, a tak radšej zvolil spätný pohyb.
     
    32
    A ďalší faul v okolí stredového kruhu. Julian Korb si dobre postrážil loptu a jeden z hosťujúcich futbalistov ho fauloval.
     
    33
    V hre Barcelony je jasne badať absencia Lionela Messiho. Zatiaľ chýba tímu je líder, ktorý sa vie presadiť aj proti presile súpera.
     
    34
    Borussia Mönchengladbach dala gól! Barcelona zbytočne stratila loptu v strede ihriska, a tak domáci vyrazili do rýchleho brejku. Mahmoud Dahoud peknou prihrávkou do behu našiel THORGANA HAZARDA a ten z vnútra pokutového územia nezaváhal – 1:0.
    34. Thorgan Hazard (MNC) - 1:0
     
    35
    Tak predsa len sme sa dočkali prvého gólu a musíme povedať, že si ho Borussia Mönchengladbach za svoj doterajší výkon rozhodne zaslúžila.
     
    37
    Domáci sa dostali do ďalšieho prečíslenia. Teraz ale dobre zasiahol Javier Mascherano a prerušil nebezpečnú akciu nemeckého klubu.
     
    38
    Barcelona to často skúša stredom obrany, no Luis Suárez ani Neymar sa zatiaľ nedokázali presadiť. Domáci sú skutočne skvelo pripravení.
     
    39
    A mohlo byť vyrovnané! Po krásnom oblúčiku od Ivana Rakitića zakončoval volejom Luis Suárez. Jeho strela mala gólové parametre, ale Yann Sommer predviedol skvelý zákrok.
     
    40
    Domáci sa dostali do nádejnej akcie. Po prihrávke Raffaela ale loptu nedokázal na ihrisku zachytiť, ak sa nemýlim, Christoph Kramer.
     
    41
    Andreas Christensen nepredviedol práve najlepší zákrok. Lopta sa od neho odrazila mimo hraciu plochu, a tak budú hostia zahrávať roh.
     
    42
    Štandardnú situáciu rozohral Neymar, k odrazenej lopte sa dostal Paco Alcácer, ale jeho strela z hranice šestnástky mierila vysoko nad bránu.
     
    43
    Barcelona vytrvalo útočí do dobre sformovanej obrany. Domáci ale vytláčajú jej kombináciu približne 30 metrov od svojej brány.
     
    44
    Po ďalšej rýchlej akcii domácich sa dostal k strele Lars Stindl. Lopta mu ale absolútne nesadla a skončila nad bránou Marca-Andrého ter Stegena.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo máme za sebou. Barcelona mala jasnú územnú prevahu, vypracovala si aj nejaké gólové príležitosti, no lekciu z efektivity jej uštedrili domáci. Tí z ojedinelého brejku dokázali skórovať, keď sa presadil Thorgan Hazard. Borussia Mönchengladbach zatiaľ predvádza veľmi dobrý výkon a musíme uznať, že jej vedenie je zaslúžené.

    Druhý polčas sa začína približne o 21:47 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Neymar sa snažil predrať cez obranu domáceho mužstva. Brazílčan ale svojim technickými finesami opäť neuspel.
     
    48
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože zdravotné problémy má Raffael. Vyzerá to tak, že domáci útočník bude musieť striedať.
     
    49
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raffael, prichádza Fabian Johnson.
     
    50
    Neymar sa jemnučkým centrom do šestnástky snažil nájsť Luisa Suáreza. Uruguajčan ale bol dobre bránený a k lopte sa vôbec nedostal.
     
    51
    Obrana domáceho tímu potrebuje každú sekundičku na vydýchnutie. Teraz to dobre spravil striedajúci Fabian Johnson, ktorý vybojoval vhadzovanie na polovici ihriska.
     
    52
    Ivan Rakitić sa otáčal s loptou pred domácou šestnástkou. Efektne a najmä čisto ho ale odstavil stopér Andreas Christensen.
     
    53
    Domáci futbalisti boli na dostrel brány Marca-Andrého ter Stegena. Fabian Johnson sa ale neodhodlal k strele spoza šestnástky.
     
    54
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Paco Alcácer, prichádza Rafinha.
     
    55
    Andrés Iniesta šikovnou pätičkou našiel Jordiho Albu. Ten sa dostal k centru z ľavej strany, ale loptu poslal len na hlavu domáceho stopéra.
     
    56
    Barcelona o niečo viac otvorila obranu, a tak sa domácim naskytajú šance na rýchle brejky. Oscar Wendt ale teraz zbrzdil celú akciu, a tak sa hostia stihli vrátiť.
     
    57
    Borussia Mönchengladbach so všetkými hráčmi bráni na vlastnej polovici ihriska. Barcelona má skutočne veľké problémy dostať sa do zakončenia.
     
    58
    K odrazenej lopte sa dostal Ivan Rakitić. Chorvátsky reprezentant prudko vystrelil spoza šestnástky, ale našiel len pripraveného Yanna Sommera.
     
    59
    Neymar to má v dnešnom zápase veľmi ťažké. Často je zdvojovaný, a tak sa nedokáže presadiť. Aj teraz ho o loptu pripravil Ibrahima Traoré.
     
    60
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Arda Turan.
     
    61
    Arda Turan poslal z pravej strany prízemný center do pokutového územia súpera. V ňom ale nenašiel nikoho v bledomodrých dresoch.
     
    62
    Domáci teraz mali šťastie. Sergio Busquets to mal na strelu, no rozhodol sa kolmou prihrávkou hľadať Neymara. Brazílčan ale jeho prihrávku nezachytil.
     
    63
    Striedajúci Fabian Johnson sa dostal do brejku, a tak musel zatiahnuť záchrannú brzdu Javier Mascherano. Argentínčan ako prvý dostáva žltú kartu.
     
    64
    Priamy kop domáceho tímu rozohral Ibrahima Traoré. Barcelonská obrana ale šikovne vystúpila, a tak boli domáci hráči v ofsajde.
     
    65
    Barcelona dala gól! A je vyrovnané! Neymar šikovným oblúčikom našiel za domácou obranou ARDU TURANA. Ten sa presadil v osobnom súboji a strelou pod brvno vyrovnáva skóre zápasu na 1:1.
    65. Arda Turan (BAR) - 1:1
     
    67
    Akcia hosťujúceho mužstva nemôže pokračovať, pretože v postavení mimo hry sa ocitol poriadne frustrovaný Luis Suárez.
     
    68
    Borussia Mönchengladbach sa dokázala ubrániť. Hostia sa síce dostali do šestnástky, no svoju akciu mierne prekombinovali.
     
    69
    Po inkasovanom góle sa snažia niečo vymyslieť aj domáci futbalisti. Dlhší časový úsek držia loptu na svojich kopačkách a kontrolujú hru.
     
    70
    Po pravej strane unikal Thorgan Hazard. Dostal sa cez Jordiho Albu, ale následne ho za cenu žltej karty fauloval Španiel Gerard Piqué.
     
    71
    Domáci futbalisti rozohrávali po priamom kope aj roh. Z ľavej strany poslal loptu do ohňa Thorgan Hazard, ale nenašiel svojich spoluhráčov.
     
    72
    Rohový kop na druhej strane rozohrával aj Neymar. Lopta smerovala do nebezpečného priestoru, ale Nico Elvedi ju odhlavičkoval preč.
     
    74
    Barcelona dala gól! Hostia otáčajú priebeh dnešného zápasu. Po rohovom kope Neymara strieľal Luis Suárez. Jeho pokus Yann Sommer len vyrazil a po jeho chybe posiela loptu do siete GERARD PIQUÉ – 1:2.
    74. Gerard Piqué (BAR) - 1:2
     
    75
    Domáci futbalisti majú už len približne štvrťhodinu na to, aby dokázali z náročného duelu vydolovať aspoň bod. Proti rozbehnutej Barcelone to ale bude náročné.
     
    76
    Katalánci sa po druhom góle upokojili a kombinujú na polovici ihriska. Domáci sa ich len márne snažia obrať o loptu.
     
    77
    Arda Turan skúsil z hranice pokutového územia prekonať Yanna Sommera technickou strelou. Nemecký brankár ju ale vyráža na rohový kop.
     
    78
    Po rohovom kope sa hostia do zakončenia nedostali. Za krátky čas ale získali loptu pod svoju kontrolu a pokračujú vo svojej kombinácii.
     
    79
    Borussia Mönchengladbach to bude mať skutočne veľmi náročné. Teraz sa prakticky nedostáva k lopte, a tak nemôže pomýšľať na ohrozenie brány.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Patrick Herrmann.
     
    81
    Začína sa posledná desaťminútovka zápasu a domáci už nemajú na čo čakať. Potrebujú zvýšiť svoju aktivitu a pokúsiť sa o vyrovnanie.
     
    82
    Aktívny Ibrahima Traoré sa kolmou prihrávkou snažil vysunúť Oscara Wendta. Pred domácim obrancom ale loptu chytá Marc-André ter Stegen.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza André Hahn.
     
    84
    Barcelona kontroluje záver zápasu. Do otvorenej obrany sa snažil vniknúť Neymar, ale loptu si príliš predkopol, čím uľahčil prácu domácim obrancom.
     
    85
    Aj hostia teraz vytiahli na súpera vysoké napádanie. Absolútne sa nestiahli a chcú si sami doviesť zápas do úspešného konca.
     
    86
    Akcie domácich futbalistov končia ešte ďaleko pred barcelonskou bránou. Teraz sa snažil nafilmovať pád Fabian Johnson, ale Damir Skomina mu na to neskočil.
     
    87
    Striedajúci André Hahn sa dostal k strele z približne 20 metrov. Jeho strela ale mierila len do bočnej siete brány Marca-Andrého ter Stegena.
     
    88
    Rafinha si v strede ihriska počínal nedovolene. Domáci priaznivci si pýtali kartový trest, ale Damir Skomina bol zhovievavý.
     
    89
    Fabian Johnson dostal dobrú loptu za obranu. Už to vyzeralo, že dokáže aj zakončiť, ale veľmi dobre stihol zasiahnuť Javier Mascherano.
     
    90
    Borussia Mönchengladbach sa snaží vyvinúť ešte záverečný nápor. Na vyrovnanie bude mať ešte tri minúty, pretože práve toľko sa bude ešte pridávať k riadnemu hraciemu času.
     
    90+1
    Zbytočnú žltú kartu, zrejme za protesty, dostáva aj barcelonsky Neymar. Tomu dnešné stretnutie príliš nevyšlo, no podieľal sa na vyrovnávajúcom góle.
     
    90+2
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože v čase prihrávky stál v postavení mimo hru striedajúci Fabian Johnson.
     
    90+3
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože po súboji ostáva ležať zranený Jordi Alba. Španiel ale zrejme len zbiera cenné sekundy pre svoj tím.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Katalánsky veľkoklub zvládol aj svoje druhé stretnutie v rámci Ligy majstrov. Hoci po prvom polčase prehrával najtesnejším rozdielom, v druhom polčase sa postarali o obrat Arda Turan a Gerard Piqué. Borussia Mönchengladbach dnes nepodala zlý výkon a mrzieť ju môže najmä druhý inkasovaný gól. Po dvoch zápasoch je na poslednom mieste skupiny, keďže ešte nezískala žiadne body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:42:03)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 34. T. Hazard – 65. Arda Turan, 74. Piqué

    Karty:   63. Mascherano (BAR), 70. Piqué (BAR), 90+1. Neymar (BAR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:10.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Elvedi, Wendt – Kramer, Dahoud – Traoré, Stindl (C) (83. Hahn), T. Hazard (80. Herrmann) – Raffael (49. Johnson).
    Náhradníci: Sippel – Vestergaard, Herrmann, Johnson, Hahn, J. Hofmann, Jantschke.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (60. Arda Turan), Busquets, Iniesta (C) – Alcácer (54. Rafinha), L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Rafinha, Digne, A. Gomes, Mathieu.

    Rozhodca: Damir Skomina (SVN)