Razgrad – Paríž 1:3 (kon.) | Arsenal – Bazilej 2:0 (kon.) | Besiktas – D.Kyjev 1:1 (kon.)
Neapol – Benfica 4:2 (kon.) | Mönchengladbach – Barcelona 1:2 (kon.) | Celtic – Manchester City 3:3 (kon.)
Rostov – Eindhoven 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Bayern 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:2 (1:0)
FC Barcelona
Streda 28.09.2016, 20:45 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Katalánsky veľkoklub zvládol aj svoje druhé stretnutie v rámci Ligy majstrov. Hoci po prvom polčase prehrával najtesnejším rozdielom, v druhom polčase sa postarali o obrat Arda Turan a Gerard Piqué. Borussia Mönchengladbach dnes nepodala zlý výkon a mrzieť ju môže najmä druhý inkasovaný gól. Po dvoch zápasoch je na poslednom mieste skupiny, keďže ešte nezískala žiadne body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:42:03)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože po súboji ostáva ležať zranený Jordi Alba. Španiel ale zrejme len zbiera cenné sekundy pre svoj tím.
     
    90+2
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože v čase prihrávky stál v postavení mimo hru striedajúci Fabian Johnson.
     
    90+1
    Zbytočnú žltú kartu, zrejme za protesty, dostáva aj barcelonsky Neymar. Tomu dnešné stretnutie príliš nevyšlo, no podieľal sa na vyrovnávajúcom góle.
     
    90
    Borussia Mönchengladbach sa snaží vyvinúť ešte záverečný nápor. Na vyrovnanie bude mať ešte tri minúty, pretože práve toľko sa bude ešte pridávať k riadnemu hraciemu času.
     
    89
    Fabian Johnson dostal dobrú loptu za obranu. Už to vyzeralo, že dokáže aj zakončiť, ale veľmi dobre stihol zasiahnuť Javier Mascherano.
     
    88
    Rafinha si v strede ihriska počínal nedovolene. Domáci priaznivci si pýtali kartový trest, ale Damir Skomina bol zhovievavý.
     
    87
    Striedajúci André Hahn sa dostal k strele z približne 20 metrov. Jeho strela ale mierila len do bočnej siete brány Marca-Andrého ter Stegena.
     
    86
    Akcie domácich futbalistov končia ešte ďaleko pred barcelonskou bránou. Teraz sa snažil nafilmovať pád Fabian Johnson, ale Damir Skomina mu na to neskočil.
     
    85
    Aj hostia teraz vytiahli na súpera vysoké napádanie. Absolútne sa nestiahli a chcú si sami doviesť zápas do úspešného konca.
     
    84
    Barcelona kontroluje záver zápasu. Do otvorenej obrany sa snažil vniknúť Neymar, ale loptu si príliš predkopol, čím uľahčil prácu domácim obrancom.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza André Hahn.
     
    82
    Aktívny Ibrahima Traoré sa kolmou prihrávkou snažil vysunúť Oscara Wendta. Pred domácim obrancom ale loptu chytá Marc-André ter Stegen.
     
    81
    Začína sa posledná desaťminútovka zápasu a domáci už nemajú na čo čakať. Potrebujú zvýšiť svoju aktivitu a pokúsiť sa o vyrovnanie.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Patrick Herrmann.
     
    79
    Borussia Mönchengladbach to bude mať skutočne veľmi náročné. Teraz sa prakticky nedostáva k lopte, a tak nemôže pomýšľať na ohrozenie brány.
     
    78
    Po rohovom kope sa hostia do zakončenia nedostali. Za krátky čas ale získali loptu pod svoju kontrolu a pokračujú vo svojej kombinácii.
     
    77
    Arda Turan skúsil z hranice pokutového územia prekonať Yanna Sommera technickou strelou. Nemecký brankár ju ale vyráža na rohový kop.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 34. T. Hazard – 65. Arda Turan, 74. Piqué

    Karty:   63. Mascherano (BAR), 70. Piqué (BAR), 90+1. Neymar (BAR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:10.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Elvedi, Wendt – Kramer, Dahoud – Traoré, Stindl (C) (83. Hahn), T. Hazard (80. Herrmann) – Raffael (49. Johnson).
    Náhradníci: Sippel – Vestergaard, Herrmann, Johnson, Hahn, J. Hofmann, Jantschke.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (60. Arda Turan), Busquets, Iniesta (C) – Alcácer (54. Rafinha), L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Rafinha, Digne, A. Gomes, Mathieu.

    Rozhodca: Damir Skomina (SVN)