Razgrad – Paríž 1:3 (kon.) | Arsenal – Bazilej 2:0 (kon.) | Besiktas – D.Kyjev 1:1 (kon.)
Neapol – Benfica 4:2 (kon.) | Mönchengladbach – Barcelona 1:2 (kon.) | Celtic – Manchester City 3:3 (kon.)
Rostov – Eindhoven 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Bayern 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:0 (2:0)
FC Bazilej 1893
Streda 28.09.2016, 20:45 • Emirates Stadium, London • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Tento týždeň má futbalová Liga majstrov na programe druhé kolo zápasov základných skupín. Spoločne sa pozrieme do Londýna na Emirates Stadium, kde domáci Arsenal privíta švajčiarsky FC Bazilej. Stretnutie sa začína v tradičnom čase o 20:45.

    ARSENAL FC

    Futbalisti Arsenalu prežili vlani pomerne úspešnú sezónu, keď v domácej Premier League obsadili za majstrovským Leicestrom City konečné druhé miesto. V Lige majstrov však ťahá zaujímavú, no nie príliš lichotivú sériu. Síce sa medzi európsku klubovú futbalovú špičku prebojoval už šestnástykrát za sebou, od sezóny 2010/2011 však preňho bolo vždy konečnou už osemfinále. Napríklad vlani ho po jasnom priebehu dvojzápasu vyradila FC Barcelona. Zverenci Arsènea Wengera predvádzajú zatiaľ veľmi slušné výkony. Mrzieť ich však môže ich zatiaľ jediná ligová prehra, ktorú utrpeli hneď otváracom zápase sezóny v prestrelke s FC Liverpool (3:4). Do tohtoročnej edície Ligy majstrov vstúpili Kanonieri vydretou remízou v šlágri skupiny A na pôde Parížu Saint-Germain (1:1). Bod im zabezpečil gólom v 78. minúte Alexis Sánchez. V generálke na zápas proti Bazileju predviedli The Gunners skvelý výkon, keď v bitke o Londýn prevýšili Chelsea FC vo všetkých ukazovateľoch a zdolali ju jasne 3:0.

    FC BAZILEJ

    FC Bazilek v posledných rokoch len ťažko hľadá konkurenciu vo švajčiarskej súťaži. Nie inak tomu bolo aj vlani, keď domácu Superligu ovládol s veľkým 14-bodovým náskokom pred Young Boys Bern. Do Ligy majstrov sa tento tradičný švajčiarsky klub vracia po dvoch rokoch. Vtedy to dotiahol až do osemfinále, kde ale nestačil na portugalské FC Porto. Vlani sa Bazilej predstavil v Európskej lige UEFA a rovnako to dotiahol medzi šestnástku najlepších. Do tohto súťažného ročníka vstúpili zverenci trénera Ursa Fischera skutočne impozantne, keď v domácej súťaži v deviatich kolách nestratili ešte ani bod a už teraz má pred rivalom z Bernu štrnásťbodový náskok. V prvom zápase Ligy majstrov tím okolo kapitána Matiasa Delgada uhral len remízu s bulharským majstrom Ludogortsom Razgrad 1:1. V generálke na dnešný súboj s Arsenalom uspel Bazilej doma proti St. Gallenu po výsledku 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Cazorla, Xhaka – Walcott, Özil, Iwobi – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Čech – Gibbs, Gabriel, Lucas, Oxlade-Chamberlain, Reine-Adélaïde, Elneny.

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Lang, Suchý (C), Xhaka, É. Álvarez, Traoré – B. Bjarnason, Zuffi, Fransson – Doumbia, Steffen.
    Náhradníci: Vailati – Šporar, Delgado, M. Elyounoussi, Høegh, Callà, Sayed Gaber.

    Rozhodca: Danny Makkelie (Holandsko).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom domácich futbalistov. Zaujímavosťou je, že dnes uvidíme bratský súboj Granita a Taulanta Xhakovcov.
     
    2
    Arsenal si dokázal poradiť s vysokým napádaním hráčov Bazileja, lopta sa dostala až k Theovi Walcottovi na pravom krídle. Ten však neprihrail cez Adamu Traorého.
     
    3
    Opäť sa do akcie zapojil Theo Walcott. Rýchly Angličan vymýšľal kombináciu s Alexisom Sánchezom. Čiľanova vtipná prihrávka však na Walcotta neprešla.
     
    4
    Loptu na svojich kopačkách zatiaľ takmer výlučne držia hráči Arsenalu. Teraz však Adama Traoré vystihol ich rozohrávku, vysunul dlhou prienikovou prihrávkou Seydoua Doumbiu. Kanonier z Pobrežia Slonoviny sa však neresadil cez Héctora Bellerína.
     
    4
    Na opačnej strane Taulant Xhaka fauloval Thea Walcotta. Londýnčania rýchlo rozohrali a loptu z kopačky Alexisa Sáncheza v poslednej chváli odkopával Adama Traoré.
     
    5
    Hostia zo Švajčiarska sa teraz snažia teraz upokojiť hru pomalou postupnou rozohrávkou a držia loptu na svojich kopačkách.
     
    6
    Theo Walcott to skúšal individuálne stredom, na Taulanta Xhaku však nevyzrel.
     
    7
    Alex Iwobi vyprášil prudkou strelou rukavice Tomáša Vaclíka! Český brankár teraz zachránil svoj tím.
     
    7
    Arsenal FC dal gól! THEO WALCOTT hrá dnes od začiatku s obrovskou chuťou a dočkal sa zaslúženého gólu. Alex Iwobi ponúkol Alexisovi Sánchezovi na ľavom krídle peknú loptu na center, Čiľan ideálne odcentroval a našiel hlavu Walcotta, ktorý otvára skóre dnešného zápasu!
    7. Theo Walcott (ARS) - 1:0
     
    8
    Pre favorizovaný Arsenal je toto ideálny vstup do zápasu, pretože Bazilejčania budú musieť teraz otvoriť hru, ak chcú dnes pomýšľať čo i len na bod.
     
    9
    Birkir Bjarnasson nevyzrel na pravom krídle na Nacha Monereala, získava však pre svoje mužstvo prvý rohový kop zápasu.
     
    10
    Bazilejčania sa síce usadili pred Davidom Ospinom, kolumbijský brankár Kanonierov však všetko bez väčších problémov rieši.
     
    11
    Od inkasovaného gólu držia na svojich kopačkách loptu najmä hostia zo Švajčiarska. Tí však teraz budú s rozohrávkou začínať až od vlastného brankára.
     
    12
    Arsenal predviedol na ľavej strane dobrý pressing a Nacho Monreal môže vhadzovať na polovici súpera.
     
    13
    Héctor Bellerín prestrkával loptu na pravej strane na Thea Walcotta, jeho úmysel vystihol Adama Traoré.
     
    14
    Po štrnástich minútach zápasu tu máme aj prvý ofsajd. Po prihrávke od Mesuta Özila sa v ňom ocitol Theo Walcott.
     
    15
    Marek Suchý roztiahol hru doľava na Adamu Traorého. Ľavý obranca Bazileja však nastrelil len Thea Walcotta a hostia budú rozohrávať rohový kop.
     
    16
    Birkir Bjarnasson odcentroval presne na hlavu Mareka Suchého. Český kapitán hostí ale bránu Davida Ospinu vo výskoku vôbec netrafil.
     
    17
    Birkir Bjarnasson sa ocitol na zemi po nedovolenom zákroku od Héctora Bellerína, a tak pri lopte zostávajú Bazilejčania.
     
    18
    Hostí inkasovaný gól nepoložil, práve naopak. Teraz Seydou Doumbia zabojoval a Bazilej bude rozohrávať ďalší rohový kop.
     
    19
    Po štandardnej situácii sa síce dostal Bazilej k zakončeniu, lopta však trafila len niektorého z hráčov Arsenalu, a tak môžu útočiť domáci.
     
    20
    Alexis Sánchez si zbiehol po loptu až na polovicu ihriska a krásnou prienikovou prihrávkou hľadal Mesuta Özila. Nemec však bol v tesnom postavení mimo hry.
     
    21
    Héctor Bellerín predviedol ďalší zo svojich typických šprintov, následne však z pravého krídla neodcentroval cez Adamu Traorého. Následne na druhej strane nevyšla prieniková prihrávka Lucovi Zuffimu.
     
    21
    Marek Suchý inkasuje žltú kartu za nedovolený zákrok na Alexisa Sáncheza.
     
    22
    Arsenal pokračuje v tlaku a po zblokovanej strele bude rozohrávať ďalší rohový kop.
     
    23
    Ani domáci futbalisti však z tejto štandardnej situácie nič nevymysleli a Tomáš Vaclík tak zostal tentoraz bez práce.
     
    24
    Héctor Bellerín sa vydal na ďalší ofenzívny výlet a odhodlal sa aj k strele. Nastrelil však len Adamu Traorého. Pri lopte ale zostávajú domáci, Bellerín bude vhadzovať.
     
    25
    Michael Lang prenášal hru sprava doľava, avšak jeho center preletel celou šírkou ihriska, a tak Arsenal získava loptu tak trochu zadarmo.
     
    26
    Arsenal FC dal gól! Dnes je to zápas THEA WALCOTTA. Domáci rozohrali svoju typickú "uspávaciu" kombináciu na polovici súpera, cez Laurenta Koscielneho sa lopta dostala k Alexisovi Sánchezovi, Čiľan zakombinoval s Walcottom a následne vykúzlil nádhernú prienikovú prihrávku do pokutového územia, po ktorej Walcott namieril presne!
    26. Theo Walcott (ARS) - 2:0
     
    28
    Arsenal tak pridáva aj upokojujúci druhý gól, a treba povedať, že sa naň ani príliš nenadrel. Napriek aktuálnemu výsledku sa totiť od anglického vicemajstra očakával predsa len o niečo dominantnejší výkon.
     
    29
    Veľký závar v pokutovom území Bazileja, po ktorom sa na zemi ocitol všadebol Theo Walcott, penalta sa však po zákroku Adamu Traorého nepíska!
     
    30
    Mesut Özil hľadal prihrávkou po vzduchu v pokutovom území Alexisa Sáncheza, tentoraz si však po loptu prišiel Tomáš Vaclík.
     
    31
    Máme za sebou ešte len polhodinu zápasu, no už v týchto chvíľach domáci futbalisti absolútne kotrolujú priebeh stretnutia.
     
    32
    Alexis Sánchez takmer donútil k chybe Tomáša Vaclíka, ktorý váhal s rozohrávkou po malej domov od Mareka Suchého!
     
    33
    Shkodran Mustafi sa teraz vyznamenal pekným obranným zákrokom, keď zastavil protiútok Seydoua Doumbiu.
     
    33
    Tak to je neuveriteľné, čo teraz zahodil Alexis Sánchez! Hráči Arsenalu predviedli nádhernú kombinančú akciu, do ktorej sa zapojili Mesut Özil, Theo Walcott aj Héctor Bellerín, Alexis Sánchez ale zoči-voči Vaclíkovi nepochopiteľne zaváhal!
    33. Alexis Sánchez (ARS)
     
    34
    Theo Walcott posielal prudký strieľaný center priamo "do ohňa", loptu však nezasiahol ani jeden z jeho spoluhráčov, a tak sa bude odkopávať od brány Tomáša Vaclíka.
     
    36
    Tomáš Vaclík drží v týchto chvíľach Bazilejčanov nad vodou. Alex Iwobi preniesol hru na Thea Walcotta, ktorý ďalšou nádhernou prihrávkou našiel Héctora Bellerína, Vaclík zasahuje!
    36. Héctor Bellerín (ARS)
     
    37
    Festival zahodených stopercentných šancí domácich pokračuje! Tentokrát sa sám pred Vaclíkom ocitol Mesut Özil, avšak technickým zakončením neuspel.
     
    38
    Tomáš Vaclík opäť čaruje! Nacho Monreal vykúzlil krásny pas na Alexisa Sáncheza, český gólman však včas vybehol a Čiľan tak loptu napálil len doňho!
     
    39
    Santi Cazorla rozohrával rohový kop z ľavej strany, lopta však preletela celým pokutovým územím.
     
    40
    FC Bazilej kombinuje na polovici domácich, avšak zatiaľ je to u švajčiarskeho majstra bez myšlienky.
     
    41
    Alexis Sánchez s Mesutom Özilom začínajú z tohto zápasu robiť vlastnú šou. Sánchez opäť našiel pekným centrom nemeckého stredopoliara, ten však napálil loptu len do bočnej siete.
    41. Mesut Özil (ARS)
     
    42
    Marek Suchý prerušil ďalšiu ofenzívnu akciu domácich už na polovici ihriska nedovoleným zákrokom.
     
    43
    Laurent Koscielny napravil chybu Alexa Iwobiho ukážkovým obranným zákrokom proti Seydouovi Doumbiovi. Kanonier hostí by sa v opačnom prípade rútil už takmer sám na Davida Ospinu.
     
    44
    Prvý polčas sa už len dohráva, čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    Granit Xhaka to skúšal vzduchom, jeho snahu prerušil Luca Zuffi.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Arsenalom FC a FC Bazilej 1893 bol jasne v réžii domácich futbalistov. Tí vedú po dvoch góloch Thea Walcotta 2:0. Rozdiel v skóre však mohol byť aj vyšší, nebyť niekoľkých skvelých zákrokov českého gólmana Bazileja Tomáša Vaclíka. Hráči Arsenalu sa dnes futbalom skutočne bavia a pokiaľ budú aj v druhom polčase pokračovať v takomto výkone, myslím, že sa máme na čo tešiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhej polovice stretnutia síce rozohrávku obstaral Bazilej, lopta však okamžite skončila na kopačkách futbalistov Arsenalu, ktorí sa ale nikam neponáhľajú.
     
    47
    Shkodran Mustafi prenášal hru doľava na Nacha Monreala, španielsky obranca však loptu na ihrisku nezachytil.
     
    48
    Nacho Monreal tentoraz posielal prudký center do "malého vápna", kde sa Alexis Sánchez zrazil s Tomášom Vaclíkom. Český brankár síce zostal na chvíľu otrasený, pokračujeme však ďalej.
     
    49
    Shkodran Mustafi si opäť odviedol svoje defenzívne povinnosti na jednotku, keď Alexandra Franssona vytlačil s loptou až za bránkovú čiaru, a tak mu nedovolil odcentrovať.
     
    50
    Santi Cazorla našiel Mesuta Özila len v postavení mimo hry.
     
    51
    Tak toto bolo veľmi tesné! Theo Walcott sa už mohol tešiť z hetriku, keď síce prekonal Tomáša Vaclíka aj po tretí raz v zápase, v momente Sánchezovej prihrávky však už bol veľmi tesne za defenzívou Bazileja.
     
    52
    Marekovi Suchému dnešný zápas zatiaľ vôbec nevychádza. Český kapitán hostí stratil loptu, Alexis Sánchez sa rútil na Tomáša Vaclíka, avšak namiesto prihrávky na Thea Walcotta mal voliť strelu. Takto je z toho len rohový kop po zákroku Édera Balantu Alvaréza.
     
    53
    Kanonierom sa síce rohový kop nevydaril, zostávajú však usadení pred pokutovým územím súpera.
     
    54
    Opäť z toho mala byť prieniková prihrávka na Alexisa Sáncheza, Tomáš Vaclík ale loptu kryje vo svojej náruči.
     
    55
    Bazilej opäť bez akéhokoľvek nápadu a bez pohybu svojich hráčov kombinoval pred pokutovým územím Arsenalu a o loptu napokon aj prišiel.
     
    56
    Domáci Kanonieri hrajú v druhom polčase evidentne na pol plynu a v týchto fázach zápasu sa sústredia najmä na pozornú defenzívu.
     
    57
    Alex Iwobi si to namieril priamo k bráne a napokon sa rozhodol aj vypáliť. Jeho prízemná strela len veľmi tesne minula pravú žrď brány hostí.
    57. Alex Iwobi (ARS)
     
    58
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Seydou Doumbia, prichádza Andraž Šporar.
     
    58
    Center Mesuta Özila dokázala defenzíva Bazileja odpratať mimo ihriska. Pri lopte však zostávajú domáci.
     
    59
    Arsenal opäť takmer uspal svojho súpera kombináciou na jeho polovici, následne Özil poslal loptu do behu na Alexisa Sáncheza. Čiľan hľadal pravedepodobne Thea Walcotta, Vaclík však loptu kryje.
     
    60
    Po hodine hry môžeme konštatovať, že Arsenal má tento zápas pevne v rukách, hostí z Bazileja k ničomu nebezpečnému nepustil a ak sa nič vážne nestane, mal by si do tabuľky pripísať tri body.
     
    61
    Po zrazenom centri Michaela Langa budú Bazilejčania rozohrávať rohový kop.
     
    62
    Ani po opakovanej štandardnej situácii žiadne nebezpečenstvo pred Davidom Ospinom nevzniklo.
     
    63
    Bazilejčania sa v posledných minútach predsa len trochu osmelili. Michael Lang nabil Birkirovi Bjarnassonovi a David Ospina vytlačil jeho projektil nad brvno!
    63. Birkir Bjarnason (BAS)
     
    64
    Žeby sme boli svedkami útlmu od domáceho mužstva? Bazilej rozohrával opäť dva rohové kopy v rade a Birikir Bjarnasson nebol ďaleko od toho, aby loptu v páde nasmeroval za Davida Ospinu!
     
    65
    Alex Iwobi dobiedzal na Michaela Langa a donútil ho loptu odohrať len do autu.
     
    66
    Alexis Sánchez vymýšľal ďalší nádherný pas z hĺbky poľa, táto lopta však bola pridlhá aj na takého rýchlika, akým je Themo Walcott.
     
    67
    Laurent Koscielny dobre zapracoval v defenzíve, keď vytlačil Andraža Šporara z ideálnej streleckej pozície.
     
    68
    Santi Cazorla posunul loptu na Thea Walcotta, ktorý odcentroval takmer z bránkovej čiary a Alexis Sánchez evidentne finálnu fázu tejto akcie podcenil, keď netrafil poloodkrytú bránu Bazileja.
    68. Alexis Sánchez (ARS)
     
    69
    Andraž Šporar príliš dlho váhal v pokutovom území s loptou na kopačke, a tak ho potrestal rezolútnym odkopom Shkodran Mustafi.
     
    70
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Mohamed Elneny.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Luca Zuffi, prichádza Mohamed Elyounoussi.
     
    72
    Arsenal jasne dominuje aj v držaní lopty, teraz však jeho postupnú kombináciu dobrým pressingom hostia vytlačili až k brankárovi Davidovi Ospinovi.
     
    73
    Momentálne sa na Emirates Stadium nič zaujímavé nedeje. Domáci dobýjajú defenzívu Bazilejčanov, avšak treba povedať, že už to nie je v takej intenzite, ako tomu bolo v prvom polčase.
     
    74
    Alexis Sánchez uvoľnil na pravej strane Héctora Bellerína, toho ale zastavil Éder Balanta Alvaréz.
     
    75
    Po rohovom kope Arsenalu z úctyhodnej diaľky zakončoval Granit Xhaka, avšak mieril veľmi nepresne.
     
    75
    V postavení mimo hry sa ocitol Alexis Sánchez.
     
    75
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nacho Monreal, prichádza Kieran Gibbs.
     
    76
    Arsenal sa už štvrťhodinu pred koncom stretnutia nemá kam ponáhľať a jeho hráči si vymieňajú loptu v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    77
    Bellerínov prízemný center po prihrávke od Alexisa Sáncheza zblokoval Adama Traoré na autové vhadzovanie pre domácich.
     
    78
    Mohamed Elyounoussi vystihol rozohrávku Santiho Cazorlu, protiútok hostí však nezaložil.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Birkir Bjarnason, prichádza Matías Delgado.
     
    80
    Tempo hry v týchto chvíľach poriadne upadlo. Zdá sa, že futbalisti Bazileja sa už zmierili s tým, že dnes favorita nezaskočia a na druhej strane zase The Gunners sa už skutočne nemajú kam ponáhľať.
     
    81
    Domáci hráči to už čím ďalej, tým viac skúšajú aj individuálnymi prienikmi. Jeden z nich teraz nevyšiel Héctorovi Bellerínovi.
     
    82
    Už-už to vyzeralo na ďalší nebezpečný center Mesuta Özila pred Tomáša Vaclíka, Nemec však bol v momente preberania prihrávky v tesnom postavení mimo hry.
     
    83
    Na polovici Londýnčanov prišlo k nepríjemnej zrážke Renata Steffena so Shkodranom Mustafim. Obaja hráči sa z tohto súboja musia chvíľu spamätávať, a tak sa v tejto chvíli nehrá.
     
    84
    Alexi Sánchez teraz zabavil domáce tribúny peknou ekvilibristikou v pokutovom území súpera, kombinácia s Alexom Oxladeom-Chamberlainom mu však nevyšla.
     
    85
    Mohamed Elyounoussi zastavil Alexisa Sáncheza na hranici pokutového územia nedovolene, a tak vidí žltú kartu.
     
    86
    Z následnej štandardnej situácie Santi Cazorla v dobrej pozícii napálil len húštinu tiel hráčov Bazileja.
     
    86
    Alex Oxlade-Chamberlain sa síce individuálne nepresadil, vybojoval však rohový kop.
     
    87
    Domáci hráči síce z tejto štandardnej situácie Tomáša Vaclíka neohrozili, zostávajú však pri lopte.
     
    88
    Renato Steffen si to namieril priamo do pokutového územia, na Laurenta Koscielneho však nevyzrel.
     
    88
    Andraž Šporar sám zoči-voči Davidovi Ospinovi napálil loptu len do domáceho gólmana!
     
    89
    Tomáš Vaclík dnes podáva podáva heroický výkon! Teraz sa skvelým spôsobom vyznamenal proti Alexovi Oxladeovi-Chamberlainovi, ktorý skúšal centrom pred takmer prázdnu bránu hľadať Alexisa Sáncheza.
     
    90
    Opäť skvelý hosťujúci gólman, ktorý tentoraz nedovolil skórovať Alexisovi Sánchezovi.
    90. Alexis Sánchez (ARS)
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte dve minúty.
     
    90+1
    V úvode nadstavenia mali loptu na kopačkách Bazilejčania, center Michaela Langa však skončil za bránou Davida Ospinu.
     
    90+2
    Ospina teraz váhal s rozohrávkou, a tak na chvíľu dostal svoj tím pod mierny tlak.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa stretnutie základnej skupiny A Ligy majstrov medzi Arsenalom FC a FC Bazilej 1893. Absolútne zaslúžené tri body si do tabuľky pripisujú domáci futbalisti, ktorí v celom zápase dominovali a o svojom víťazstve rozhodli už v prvom polčase dvoma presnými zásahmi Thea Walcotta. Veľkú pochvalu za svoj dnešný výkon si však zaslúži brankár Bazileja Tomáš Vaclík. Český reprezentačný gólman zneškodnil veľké množstvo jasných gólových príležitostí Kanonierov a predvádzal jeden krajší zákrok za druhým. Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko, prajem vám krásny zvyšok večera! (22:37:55)

    Jakub Kocourek

    Góly: 7. Walcott, 26. Walcott

    Karty:   21. Suchý (BAS), 85. M. Elyounoussi (BAS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 3:12.
    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal (75. Gibbs) – Cazorla, Xhaka – Walcott (70. Oxlade-Chamberlain), Özil, Iwobi (70. Elneny) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Čech – Gibbs, Gabriel, Lucas, Oxlade-Chamberlain, Reine-Adélaïde, Elneny.

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Lang, Suchý (C), Xhaka, É. Álvarez, Traoré – B. Bjarnason (79. Delgado), Zuffi (71. M. Elyounoussi), Fransson – Doumbia (58. Šporar), Steffen.
    Náhradníci: Vailati – Šporar, Delgado, M. Elyounoussi, Høegh, Callà, Sayed Gaber.

    Rozhodca: Danny Makkelie (Holandsko)