Žilina – Martin 2:4 (kon.) | Nitra – Zvolen 6:2 (kon.) | Košice – Trenčín 6:0 (kon.)
B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 3:2 (po pr.) | Poprad – Nové Zámky 2:1 (kon.)
koniec
HC Košice
6:0 (0:0, 5:0, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 18.09.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri priamom prenose z 5. kola najvyššej hokejovej súťaže Slovenska, Tipsport ligy, v rámci ktorého vyzve HC Košice na domácom ľade Duklu Trenčín.

    HC Košice prežíva relatívne vydarený úvod sezóny. Bronzový celok zo sezóny 2015/2016 totiž postupne zdolal rivala z Popradu, Banskú Bystricu aj Liptovský Mikuláš, aby napokon v 4. kole podľahol Novým Zámkom po predĺžení. Aj preto patrí Košiciam priebežná druhá priečka v tabuľke Tipsport ligy, pričom zaostáva jedine za svojím jediným premožiteľom – nováčikom z juhu Slovenska. V prospech Košičanov ale hrá aj fakt, že v utorok budú mať k dispozícii k dobru zápas so slovenskou „dvadsiatkou“, ktorý im môže v tabuľkovom postavení pomôcť. Súčasné skóre Košíc so ziskom 9 bodov predstavuje pomer 11:7.

    Posledné 3 zápasy Košíc:
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice 2:3 pp
    HC Košice – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:0
    HC Nové Zámky – HC Košice 4:3 pp

    Aj HK Dukla Trenčín sa môže pýšiť vstupom do novej sezóny, ktorý by jej závidel nejeden celok. Len málokto totiž predpokladal, že bude po 4 kolách patriť Trenčanom priebežná 3. priečka. Tú si pritom Dukla drží so ziskom 8 bodov za 2 víťazstvá a jednu výhru po predĺžení. Trenčín tak v tabuľkovom postavení preskočil oboch minuloročných finalistov, Banskú Bystricu aj Nitru.

    Posledné 3 zápasy Trenčína:


    HK Dukla Trenčín – HKM Zvolen 1:2
    MsHK Žilina – HK Dukla Trenčín 2:4
    HK Dukla Trenčín – HK Nitra 2:1 sn
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Riečický) – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Šedivý, Michalčin – Nagy, Suja, Spilar – Bartánus, Boltun, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Bartoš, Hruška, Klíma – Šoltés

    Dukla Trenčín: Chábera – Drgoň, Michal Novák, Kozák, Albers, Bohunický, Hatala, Holenda, Ryzák – Marcel Hossa, Dlouhý, L. Novák – Gašparovič, Hlinka, Ölvecký – Sojčík, Veilleux, Pardavý – Briestenský, Švec, D. Novák

    Rozhodca: Milan Novák – Kollár, Jobbágy.
    V Košiciach sledujeme predzápasové rozkorčuľovanie
     
    Hráči oboch celkov už stoja nastúpení na modrých čiarach, domáci tím do zápasu vkročí v bielych dresoch, celok z Trenčína zasa v tradičnej červenej sade dresov so žltými prvkami. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už začiatku stretnutia nebude nič brániť.
     
    Hymna doznela, hlavný arbiter berie puk do rúk a hráčov zvoláva k stredovému kruhu. Zápas sa o niekoľko sekúnd začne. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Úvodné buly prvej tretiny bolo vhodené. Z rúk hlavného arbitra Nováka poputoval puk na čepele domácich, ktorí sa z hĺbky vlastnej defenzívy pokúsia o založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    00:29
    Puk ale napokon na svoju hokejku získal Hossa, ktorý to skúšal okamžitou krížnou prihrávkou. Na tento puk však nik z hráčov Dukly zareagovať nedokázal.
     
    00:55
    Gabriel Spilar naberal rýchlosť v strede klziska, kde si puk prilepil o svoju čepeľ, aktívne napádanie zo strany Marcela Hossu ale technického útočníka prinútilo spomaliť.
    Predzápasová štátna hymna Slovenskej republiky
     
    01:25
    Po puku sa teraz naťahoval Bartánus, ktorý chcel zachytiť prihrávku odrazenú od bočného mantinelu. Výrazne ale pred ním zapracoval Albers, ktorý razantne odpálil.
     
    01:55
    Trenčín sa usadil v pásme súpera, jeho prihrávky ale smerovali len popri mantineli. Domáci celok tak Duklu do zakončenia nepustil.
     
    02:39
    Sledujeme opatrný úvod z oboch strán, ani jeden z celkov nechce v prvých minútach zápasu inkasovať. Aj preto sa tímy sústredia na pozornú defenzívu, ktorú budú chcieť vyšperkovať gólovými šancami.
     
    02:46
    Podobne, ako to teraz vymysleli Košice. Tie sa zásluhou Bartoša presunuli spred Habala až pred Cháberu, ktorý čelil neľahkej úlohe. Nahodený puk totiž nemal pod kontrolou a musel sa tak spoľahnúť na defenzívu hostí.
     
    03:25
    Duo Spilar – Suja to teraz nemyslelo vôbec zle a vyriešilo to finálnou prihrávkou medzi kruhy, odkiaľ malo prísť okamžité zakončenie. Strela ale bola včas zastavená.
     
    04:45
    Varga v útočnom pásme naháňal Hossu, ktorý puk síce získal do svojej moci, následne ho ale vyhodiť nedokázal.
     
    04:56
    Veilleux (TRE) – 2 minúty – hákovanie.
     
    05:06
    Borovská šanca Košíc sa takmer skončila gólom! Nahodenie od modrej čiary ešte zrejme tečoval Šmach, sklepnutý puk pritom Chábera vyrazil s obrovským kusiskom šťastia!
     
    05:55
    Košičania sa držia v pásme súpera a roztáčajú presilovkový kolotoč.
     
    06:05
    Skvelá šanca Košíc, ani toto sa ale gólom nekončí. Puk prešiel celou šírkou klziska, aby napokon našiel na pozícii pravého krídla Ladislava Nagya. Ten to skúšal strelou k bližšej žrdi, Chábera vyrazil hruďou.
     
    06:50
    Puk je zašliapnutý pri mantineli, hra ale pokračuje.
     
    07:20
    Vojaci z Trenčína medzičasom v pätici. Sily na klzisku sú tak opäť vyrovnané.
     
    07:51
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    08:06
    Šedivý teraz predviedol ukážkové zrýchlenie s pukom a dostal sa z obrannej tretiny až do útočného pásma, kde to skúšal výbornou strelou švihom, avšak tú Chábera vyrazil.
     
    08:20
    Ďalšia šanca domácich, tentokrát sa v zaujímavej pozícii ocitol Bartoš. Nuž, tak táto pasáž hry Trenčínu absolútne nevychádza.
     
    09:10
    Nagy sa ešte v útočnom pásme snažil napádať rozohrávku Cháberu, skúsený gólman si dal ale dostatočný pozor na to, aby puk nestratil.
     
    09:18
    Píska sa hybridné zakázané uvoľnenie, ktorého sa teraz dopustili domáce Košice. Puk sa tak do hry vhodí po ľavici Vlastislava Habala.
     
    10:00
    Z prvej tretiny ubehlo už 10 minút, diváci prítomní v Steel aréne zatiaľ gól nevideli. Oveľa bližšie k nemu mali domáce Košice, Chábera ale Duklu drží nad vodou.
     
    10:20
    Hra v tejto chvíli mierne stratila na svojom tempe, Kozák puk nahodil do útočnej tretiny a odišiel striedať. Podobne učinili aj jeho spoluhráči.
     
    11:00
    Striedajú aj Košice, dlhší čas sa neprerušovalo.
     
    11:20
    Hruška sa zmocnil voľného puku pri pravom mantineli a dostal sa s ním do zakončenia, avšak ranu švihom Jan Chábera vyrazil do bezpečnej zóny.
     
    12:39
    Nagy sa teraz pohral s obranou Dukly a poslal prihrávku na modrú čiaru. Odtiaľ zasa pas smeroval do ľavého kruhu, odkiaľ si vykorčuľoval Spilar, niekoľkými pohybmi tela sa dostal do medzikružia a skúsil to prízemnou strelou. Chábera v tejto situácii nezaváhal.
     
    12:39
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    13:17
    Skvelá šanca Košíc! Bartánus našiel Biceka, jeho tvrdá rana Cháberovi vypadla. Puk ešte dopadol práve pred Bartánusa, ten v pohybe nezakončil.
     
    13:17
    Gašparovič (TRE) – 2 minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    14:00
    Košičania prišli o pásmo, Trenčín bude môcť rýchlo prestriedať.
     
    14:11
    Spilar (KOS) – 2 minúty – seknutie + 10 minút osobného trestu.
     
    14:55
    Albers teraz v rohu klziska o puk bojoval s Vargom. Košičania sa ešte dožadovali vylúčenia, všetko ale prebehlo v rámci pravidiel.
     
    15:12
    Tak toto je veľmi nepríjemný moment, po strete ostáva na ľadovej ploche ležať Šedivý. Celá situácia pripomína zranenie Matejku spred niekoľkých dní.
     
    15:20
    Novák ostáva pokojný, vylučovať sa nebude. Šedivý medzičasom za pomoci spoluhráčov a lekárov odkorčuľoval na striedačku, snáď to teda nebude nič vážne.
     
    15:58
    Trenčín je v pätici, prebieha skrátená presilová hra hostí.
     
    16:01
    Michal Novák (TRE) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    16:20
    Presilová hra teraz pre Košice, ktoré sú na ľade v pätici.
     
    16:30
    Bartánus (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
     
    16:45
    Tresty teraz lietajú na oboch stranách, Milan Novák drobné fauly tolerovať nebude.
     
    17:10
    Boltun puk spoza bránky nahadzoval do priestoru pred Janom Cháberom, tu ale nestál nik z Košičanov, kto by mohol zakončiť.
     
    17:44
    Albers (TRE) – 2 minúty – seknutie.
     
    18:00
    Suja teraz nevyslal vôbec ideálnu prihrávku na modrú čiaru a puk tak letí až k Habalovi. Košičania krátku presilovku 4 proti 3 nevyužijú.
     
    18:15
    Vhadzovať sa bude po pravici Cháberu.
     
    18:30
    Košičania s piatimi korčuliarmi, tentokrát sa tak začína skrátená presilovka domácich v pomere 5 proti 4.
     
    19:00
    Bartánus puk posunul na modrú čiaru, odkiaľ pálil bez prípravy Radek Deyl. Hráči ale boli pred Cháberom rozostúpení dostatočne na to, aby dokázal gólman hostí zakročiť.
     
    19:19
    Bežia posledné sekundy prvej tretiny, puk je v strednom pásme.
     
    19:49
    Bartánus vykreslil na ľadovej ploche krásny oblúk a spoza ľavého kruhu na vhadzovanie napokon aj sám zakončil. Túto ranu dokázal Chábera skrotiť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Trenčínom, po 20 minútach hry platí stav 0:0. Kvalitatívne spĺňa toto stretnutie všetky predpoklady na to, aby sme ho s čistým svedomím mohli označiť za šláger kola.

    Pomer striel po 1. tretine: 16:4

    Druhá tretina sa začne približne o 17:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    Úvodné buly druhej tretiny bolo vhodené. Košičania potvrdili svoju dominanciu v tomto ukazovateli a a do svojej moci získali ďalší puk, opäť sa tak Oceliari pokúsia o rýchly prechod stredom poľa až pred Jana Cháberu.
     
    20:30
    Košice dali gól!
    Tak toto je vstup do tretiny ako hrom! Košičania úplne zaskočili svojho súpera a po zdanlivo stratenom puku sa ešte dostali k strele. Konkrétne to bol TOMÁŠ HRIČINA, ktorý teraz rozjasal domácu striedačku.
    20:30 Tomáš HRIČINA - 1:0
     
    21:20
    Dukla v snahe o rýchlu odpoveď, strela príklepom ale priestor troch žrdí nezasiahla.
     
    22:06
    Dobrou správou je, že Eduard Šedivý je už opäť na ľade. Našťastie tak nejde o žiadne vážne zranenie, aj keď sa to na prvý pohľad mohlo zdať.
     
    22:30
    Vráťme sa ale k dianiu na klzisku. Tam sa totiž Veilleux ocitol v obrovskej šanci, keď spálil spred bránkoviska. Puk do bránky napriek tomu neprepadol!
     
    23:27
    Hra stratila na svojom tempe, puk sa niekoľkokrát voľne presunul zo strany na stranu. Po prerušení budeme pokračovať buly po pravici Habala.
     
    23:40
    Michal Novák puk na modrej čiare nezachytil, opätovne sa tak k nemu dostávajú domáce Košice. Budeme zvedaví na to, čo sa im podarí vymyslieť.
     
    23:50
    Košičania zvolili strelu, puk bol zrazený až na tribúnu. Pekná spomienka pre jedného z divákov.
     
    24:45
    Košice dali gól!
    Košičania vedú už o dva góly! Pre doposiaľ v obrane pozornú Duklu ide možno o trochu tvrdý trest, každopádne, o poznanie aktívnejšie Košice sa právom tešia. Gólom sa prezentoval TIBOR VARGA. Asistencia: Juraj Milý.
    24:45 Tibor VARGA - 2:0
     
    25:10
    Habal v dôležitom zákroku, Trenčín mohol znížiť, vďaka skvelému gólmanovi sa mu to ale nepodarilo!
     
    25:18
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    26:05
    Hra opätovne stráca na svojom tempe, Košice puk niekoľkokrát nahodili na zadný mantinel, avšak v tomto priestore ho už nezachytili.
     
    26:35
    Medzičasom sa skončil osobný trest Gabriela Spilara, ktorý sa pri najbližšom prerušení bude môcť vrátiť na ľadovú plochu.
     
    27:17
    Michal Novák (TRE) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    27:25
    Trenčín puk vytlačil pred Habala, odkiaľ sa budú chcieť Košičania rýchlo dostať.
     
    27:50
    Hra sa opäť presunula pred Cháberu, zatiaľ je to bez strely.
     
    28:13
    Nagy v dvoch veľkých príležitostiach na skórovanie. Pálil prakticky z totožnej pozície, ani jeden puk si ale cestu za pozorného Cháberu nenašiel.
     
    28:41
    Košice dali gól!
    Tak napokon to Košiciam predsa len vyšlo. Domáci celok sa usadil v pásme súpera a využil výhodu presilovej hry. Puk poslal do siete LADISLAV NAGY. Asistencia: Radek Deyl.
    28:41 Ladislav NAGY - 3:0
     
    29:19
    Košice dali gól!
    Dámy a páni, tak toto sa už začína podobať na slušný debakel! Priznám sa, že zúfalému Cháberovi túto situáciu absolútne nezávidím, napokon, dostať po dobrom výkone 4 góly nie je po psychickej stránke vôbec jednoduché. Do listiny strelcov sa zapísal JURAJ MILÝ. Asistencie: Tomáš Hričina, Tibor Varga.
    29:19 Juraj MILÝ - 4:0
     
    29:19
    Oddychový čas hostí.
     
    29:19
    Chábera v dnešnom zápase končí. V bránke ho nahradí Kutej.
     
    30:45
    Košičania v ďalších príležitostiach na skórovanie, Kutej ale nezaváhal a Trenčín niekoľkokrát podržal.
     
    30:45
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    31:19
    Šmach puk podržal pri Habalovi, Košičania sa tak mohli na ľade rozostaviť. Domáci celok sa teraz rozhodne nemá kam ponáhľať.
     
    31:55
    Ölvecký sa pokúšal Šedivého pritlačiť o mantinel, košický obranca sa hitu zo strany súpera pekne vyhol. Krásny hokejový moment.
     
    32:45
    Hra stratila na tempe, podstatné ale je, že hosťujúca Dukla sa s pukom stále nedokáže presunúť za stredový kruh.
     
    33:05
    Podarilo sa jej to až teraz, to bol ale Habal na strelu z pravej strany pripravený. Puk skončil v lapačke gólmana, vhadzovať sa tak bude po jeho pravici.
     
    33:35
    Bartošov individuálny prienik sa skončil len nepresnou prihrávkou, skúsený útočník už nemal za bránkou súpera dostatok síl.
     
    34:01
    Píska sa postavenie mimo hry v podaní Košíc.
     
    34:55
    Košičania sa držia v útočnej tretine, naopak, trenčianska Dukla sa evidentne trápi a čaká na koniec druhej tretiny.
     
    34:59
    Šedivý (KOS) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    35:20
    Puk je pri Kutejovi, kam ho Košice prakticky okamžite zaviezli. Dobrý vstup do hry v početnej nevýhode.
     
    35:40
    Hra sa opäť presúva do stredného pásma, Košičania si držia svojho súpera na dištanc.
     
    35:49
    Deyl (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    35:55
    Trenčín má teraz k dispozícii skrátenú presilovú hru o dvoch mužov!
     
    36:02
    Puk je ale v strednom pásme.
     
    36:20
    Trojica Košičanov sa prakticky vôbec nezapotila a puk poslala do bezpečnej vzdialenosti od Habalovej bránky.
     
    36:35
    Tentokrát sa už Dukla dobre usadila pred bránkou súpera, Habal v dôležitom zákroku pravým ramenom uspel a puk vytlačil na ochrannú sieť.
     
    36:42
    Ďalší skvelý zákrok Habala, tentokrát po rane Dlouhého, ktorý to skúšal od modrej čiary.
     
    37:00
    Vlastislav Habal privádza Trenčín do zúfalstva! Veilleux sa po krátkej prihrávke s pukom preštrikoval obranou a zoči-voči Habalovi neuspel!
     
    37:30
    Puk je v strednom pásme, Košičania so štvoricou korčuliarov.
     
    37:55
    Šedivého ďalšie odpálenie puku, Trenčín nevyžije ani presilovku 5 proti 4.
     
    38:20
    Prebiehajú posledné 2 minúty druhej tretiny.
     
    38:55
    Košičania puk niekoľkokrát vytlačili do obrannej tretiny Dukly, za takéhoto stavu sa jednu minútu pred koncom druhej tretiny nemá domáci celok kam ponáhľať.
     
    39:00
    Navyše sa hostia dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    39:14
    Košice dali gól!
    Inkasuje aj Kutej, ktorý si dnes čisté konto neudrží. Košičania zvyšujú necelú minút pred koncom druhej tretiny už na 5:0, v prostrednej časti zápasu tak strelili 5 gólov! Presadil sa MAREK BARTÁNUS. Asistencia: Peter Boltun.
    39:14 Marek BARTÁNUS - 5:0
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna nám oznámila koniec druhej tretiny, zo zápasu ubehlo už rovných 40 minút. Pred prestávkou pritom platí stav 5:0, ktorý môže o ďalšom vývoji stretnutia značne napovedať.

    Pomer striel po 2. tretine: 30:14

    Tretia tretina sa začne približne o 18:46.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Aj úvodné buly tretej tretiny vyznelo lepšie v prospech domácich Košíc. Budeme zvedaví na to, či sa ešte počas záverečných 20 minút riadnej hracej doby bude skóre výraznejším spôsobom meniť, alebo už pôjde len o prípadné kozmetické úpravy.
     
    41:10
    Košičania v náznaku prečíslenia troch proti dvom. Bicek puk zaviezol za bránku, kde ale v osobnom súboji nestačil na Veilleuxa.
     
    41:15
    Boltun (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    41:26
    Deyl (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    41:27
    Presilovka Dukly o dvoch mužov bude teraz trvať takmer dve minúty!
     
    41:55
    Trenčín je usadený pred Habalom, zatiaľ presnejšie nevystrelil.
     
    42:00
    Podarilo sa mu to až v tejto chvíli, kedy Vlastislav Habal puk ukryl vo výstroji.
     
    42:10
    Košičania puk odpálili a v útočnej tretine teraz budú zbierať cenné sekundy.
     
    42:30
    Trenčín opäť v pásme, pokračujeme v rýchlom priamočiarom hokeji.
     
    42:45
    Stále ale platí, že hostia počas tejto presilovky lepšie nevypálili.
     
    43:05
    Košičania sa bránia mimoriadne obetavo, puk teraz vytlačili aspoň k modrej čiare.
     
    43:30
    Kutej je nútený hrať svojou hokejkou, Košice so štyrmi hráčmi.
     
    43:40
    Domáci celok je na ľade v plnom počte, Dukla Trenčín nevyužíva ani takmer dvojminútovú presilovku o dvoch mužov. Hostia by sa už najradšej videli v sprche.
     
    44:27
    Krásna individuálna akcia Milého, puk zrejme skončil na konštrukcii trenčianskej bránky!
     
    44:27
    Pardavý (TRE) – 2 minúty – hákovanie.
     
    44:48
    Tvrdá strela od modrej v podaní Šedivého smerovala len do stredu bránky, tu si dal Kutej pozor a puk pomedzi betóny do siete prejsť nenechal.
     
    45:40
    Prihrávka Bartánusa sa od Dudáša odrazila k Boltunovi, ten vo veľkej šanci chcel nachytať Kuteja na hruškách. Napokon sa mu to nepodarilo.
     
    46:10
    Trenčín v tejto chvíli prežil hotové peklo, Košičania mali na hokejkách azda ďalšie tri góly.
     
    46:40
    Trenčín hrá s piatimi hráčmi.
     
    47:08
    Nasleduje komerčná prestávka. Sledovali sme strelu od ľavého mantinelu, ktorá ale pomedzi betóny Habala do siete neprepadla.
     
    47:30
    Zápas poriadne stratil na tempe, Trenčínu sa v prechode stredným pásmom absolútne nedarí.
     
    48:10
    Hostia sa dostali do samostatného úniku, ktorý riešili strelou švihom. Ani tento puk sa ale za chrbát Habala nedostal.
     
    48:55
    Košičania sa rozhodli striedať počas hry, napokon sa ale dopustili zakázeného uvoľnenia. Vhadzovať sa tak bude pri ich bránke.
     
    49:20
    Spilar mal dostať prihrávku pred bránkovisko, puk bol ale zrazený. Ak by sa tak nestalo, Košičania by pravdepodobne pridali aj 6. gól.
     
    49:37
    Trenčín – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 10 minút. Nič pritom nenasvedčuje tomu, že by sa dnes malo predlžovať.
     
    50:30
    Puk je v tejto chvíli pri Habalovi, to ale Košiciam rozhodne neprekáža.
     
    51:01
    Košice dali gól!
    Gólový poltucet uzavretý. Košičania definitívne potvrdzujú svoje víťazstvo, počkáme si už len na konečný stav. Strelou od modrej sa presadil RADEK DEYL. Asistencie: Jakub Suja, Ladislav Nagy.
    51:01 Radek DEYL - 6:0
     
    53:00
    Trenčín hrá v pätici, zápas sa už bude len dohrávať.
     
    53:20
    Košice budú hrať v oslabení. Hričina si pôjde oddýchnuť na tresnú lavicu.
     
    54:10
    Trenčínu hra v presilovej hre absolútne nevychádza, Košičania puk pomerne často vyvážajú až pred Kuteja.
     
    54:40
    Košičania už v pätici.
     
    55:00
    Do konca tretej tretiny ostáva ešte 5 minút. Zdá sa, že na ľade sa už neudeje nič podstatné. O víťazovi je rozhodnuté, uvidíme, či si Habal udrží čisté konto.
     
    55:39
    Suja pri mantineli stratil hokejku, to ale pre Košice podstatný detail nebol. Domáci celok odišiel v pokoji striedať.
     
    56:00
    Puk bol zašliapnutý pri pravom mantineli, hra sa ale prerušila azda až po 20 sekundách. Dovtedy mala rozhodcovská trojica hrací predmet pod kontrolou.
     
    56:00
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    56:39
    Trenčín v zúfalej snahe o strelenie aspoň čestného gólu, Košičania ale puk pred Habalovu bránku nenechali.
     
    57:00
    Vlastislav Habal hru radšej prerušil, puk totiž z obrannej tretiny vojakov smeroval priamo do stredu jeho svätyne.
     
    57:46
    Prihrávka od mantinelu hosťom nevyšla, puku sa tak opätovne zmocnili domáce Košice. Tie už vedeli čo robiť a v obrannom pásme nazbierali niekoľko cenných sekúnd.
     
    58:20
    Beží posledných 100 sekúnd zápasu.
     
    59:35
    Zdá sa ale, že už sa nič podstatné neudeje. Košice tak Trenčín porazia jednodznačne 6:0, čo znamená, že Habal si v 5. kole pripíše na svoje konto druhú vychytanú nulu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Košičania zdolali Trenčín jednoznačne 6:0 a do tabuľky si tak pripísali ďalšie tri body. (19:19:37)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 21. Hričina, 25. Varga (Milý), 29. Nagy (Deyl), 30. Milý (Hričina, Varga), 40. Bartánus (Boltun), 52. Deyl (Suja, Nagy)


    HC Košice: Habal (Riečický) – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Šedivý, Michalčin – Nagy, Suja, Spilar – Bartánus, Boltun, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Bartoš, Hruška, Klíma – Šoltés
    HK DUKLA Trenčín: Chábera (30. Kutej) – Drgoň, Michal Novák, Kozák, Albers, Bohunický, Hatala, Holenda, Ryzák – Marcel Hossa, Dlouhý, L. Novák – Gašparovič, Hlinka, Ölvecký – Sojčík, Veilleux, Pardavý – Briestenský, Švec, D. Novák

    Rozhodca: Milan Novák – Kollár, Jobbágy