Kuopio – Vienna 3:1 (kon.) | Esbjerg – IFK Helsinky 5:4 (po pr.) | Lørenskog – TPS 0:6 (kon.)
Växjö – Junosť Minsk 4:0 (kon.) | HV71 – Salzburg 1:2 (kon.) | Mníchov – Znojmo 7:0 (kon.)
Frölunda – Wolfsburg 2:3 (kon.)
koniec
Växjö Lakers
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Junosť Minsk
cz Piatok 09.09.2016, 19:00 • Vida Arena • Liga majstrov • Skupina L
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:56 KIISKINEN - 4:0
     
    59:56
    Växjö právě vstřelila branku!
    A tak přeci jen ano! TUOMAS KIISKINEN využil odraženého puku od Trjačnikova betonu po nahození Roséna a vložil celé své tělo do dorážky! Prudký puk, po jehož vystřelení Kiiskinen jen ztěží hledal balanc, skončil v odkryté brance! Asistence: Robert Rosén, Eric Martinsson.
     
    59:14
    A teď už se na straně Minsku vylučovat bude. Daniel Korso obdržel dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    54:56
    Do obrovské šance se řítil Korso, také, jako už několikrát, dostal přihrávku za obranu, ale také, jako mnozí před ním, pokazil zakončení. Korso bekhendem příliš přizvedl kotouč a přestřelil.
    52:53 BRODECKI - 3:0
     
    52:53
    Växjö právě vstřelila branku!
    Tak se domácí přeci jen dočkali pojišťovací branky! Ve středním pásmu se ujal puku Storm, který si vyměnil nadvakrát puk s ADAMEM BRODECKIM, který propálil bezmocného brankáře Trjaničeva! Asistence: Albin Storm, Oliver Bohm.
     
    49:26
    Co víc by si mohl Minsk přát než další samostatný únik! Možná soupeřova brankáře s menší formou, Andren opět vytáhl výborný zákrok a vytlačil střelce hostí mimo.
     
    45:54
    Bude se vylušovat a je to opět na straně Växjö! Tentokrát dvě minuty za podražení odsedí Palola.
     
    43:57
    Výbornou práci v rohu útočného pásma odvedl Hennessy, který na sebe nalákal hned dva soupeře, prostrčil puk více za branku hostí, kde ho sebral najíždějící Froberg, jenž vyslal přihrávku před branku na Marklunda! Ovšem Trjaničev byl pohotový!
     
    40:39
    Minsk se nadvakrát musel dostávat do útočného pásma a při druhém průniku, za branku Lakers, si Jefimenko najel před Andrena, dostal do jízdy zpětnou přihrávku, ale svou střelou brankáře domácích nepřekonal!
     
    39:51
    Minsk odvolal brankáře, zkusí poslední vteřiny v šesti!
     
    39:39
    V samém závěru se bude vylučovat. Dennis Everberg si odsedí dvě minuty za krosček.
     
    36:11
    Ale právě nutnost rychlého zakončení po založení protiútoku přinesla obrovskou šanci Junosťu! Brankář Andren však vysekl dva úchvatné zákroky, napřed proti nájezdu Jefimenka i proti následné dorážce!
     
    32:25
    Michnov spálil tutovku zápasu! Prudká přihrávka, přesně na hokejku za obranu hráčů Växjö, vyzvala Michnova k samostatnému nájezdu, ale zakončení bylo příliš pomalé a brankář Andren pozorný.
     
    24:46
    Lundberg byl na mantinelu přitlačen na plexisklo a jeho rozehrávka nebyl z nejpřesnějších. Vyrazil tak k modré čáře a nedovoleně zablokoval najíždějícího hráče soupeře. Dvě minuty!
    14:12 Pontus NETTERBERG - 2:0
     
    14:12
    Växjö právě vstřelila branku!
    I u druhé branky jsou podepsáni stejní hráči, Rosén sice nedokázal zasunout kotouč do odkryté branky, když kličkou obešel gólmana, kotouč ale doputoval k nejlepšímu střelci domácích v Lize mistrů PONTUSI NETTERBERGOVI, jenž z první zakončoval do odkryté klece. Asistence: Calle Rosén.
     
    11:35
    Växjö právě vstřelila branku!
    Rosén vypálil příklepem z první od modré čáry a jeho pokus usměrnil za záda gólmana těsně před brankovištěm PONTUS NETTEMBERG. Asistence: Calle Rosen a Dennis Everberg.
    11:35 Pontus NETTEMBERG - 1:0
     
    04:17
    Je tu první vyloučení zápasu, dvě minuty za krosček si odpyká domácí Eric Martinsson.

    Adam Joska

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 12. Nettemberg (Rosén, Everberg), 15. Netterberg (Rosén), 53. Brodecki (Storm, Bohn), 60. Kiiskinen (Rosén, Martinsson)


    Växjö Lakers: Andren (Eriksson) – Lundgren, Martinsson, Murphy, Holm, Högberg, C Rosén, Bohm – Kiiskinen, Palola, R Rosén – Everberg, Hillding, Netterberg – Hennessy, Storm, Brodecki – Josefsson, Fröberg, Marklund – Rondbjerg
    Junosť Minsk: Trjaničev (Milčakov) – Usenko, Černook, Šeleg, Pretnar, Vasiljev, Goroško, Rjadinskij, Mickevič – Parejevec, Jefimenko, Turkin – Korso, Kogalev, Karakulko – Niinimäki, Jelisejenko, Michnov – Kaškar, Razvadovskij, Gerasimovič.

    Rozhodca: Suorsa (FIN), Linde – Lundgren, Löfgren (SWE)