Gruzínsko – Rakúsko 1:2 (kon.) | Srbsko – Írsko 2:2 (kon.) | Wales – Moldavsko 4:0 (kon.)
Izrael – Taliansko 1:3 (kon.) | Španielsko – Lichtenštajnsko 8:0 (kon.) | Chorvátsko – Turecko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Island 1:1 (kon.) | Fínsko – Kosovo 1:1 (kon.)
koniec
Gruzínsko
1:2 (0:2)
Rakúsko
cz Pondelok 05.09.2016, 18:00 • Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbilisi • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    84
    Gruzie provádí šest minut před koncem základní hrací doby své poslední střídání! Ze hřiště odchází Lobžanidze, na jehož místo přichází Čanturija.
    78. Džano ANANIDZE - 1:2
     
    78
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Domácí reprezentace snižuje na rozdíl jediné branky a má ještě dostatek času, aby srovnala! Rakušané chybovali při rozehrávce, a tak se domácí dostali zadarmo k míči. Následně dostal do středu hřiště přihrávku DŽANO ANANIDZE, který natáhl ke střele a jeho povedený pokus dolétl až do rakouské branky!
     
    76
    Rakouská reprezentace střídá potřetí v tomto zápase. Ze hřiště odchází Marc Janko, který se dokázal v dnešním utkání prosadit a určitě splnil očekávání Marcela Kollera. Na jeho místo přichází Gregoritsch.

    Střídá také Gruzie! Ze hřiště odchází Amisulašvili a na jeho místo přichází Okriašvili.
    75. Kazajšvili penaltu pro svůj tým nevybojoval
     
    75
    Kazajšvili postupoval po levé straně do protiútoku. Útočník Legie se dokázal dostat přes Dragoviće a následně spadl, nicméně v tomto případě šlo o povedenou hereckou vložku domácího útočníka, nikoliv o faul!
     
    72
    A přichází druhé střídání rakouské reprezentace v tomto zápase. Martin Harnik dnes prakticky nebyl vidět a jeho výkon byl hodně podprůměrný. Na jeho místo přichází na závěr zápasu Marcel Sabitzer, který pravidelně nastupuje v Lipsku.
     
    67
    I Rakušané provádějí své první střídání v tomto zápase! Kouč Marcel Koller posílá ze hry Zlatko Junuzoviće, kterého na jeho pozici nahradí Alessandro Schöpf.
    65. Kazajšvili mířil pouze do tyče
     
    65
    Gruzie teď byla velmi blízko brance, který by domácí reprezentaci dodala naději na vyrovnání! Na pravé straně se dostal k míči Lobžanidze, jehož centr si našel ve vápně Kazajšvili. Jeho hlavičku však zastavila tyč rakouské branky!
     
    64
    Rakušané vybojovali rohový kop, kterého se ujal David Alaba. Jeho centr mířil za vápno, kde číhal připravený Markus Suttner. Obránci Ingolstadtu však rána příliš nesedla a míč nakonec mířil vedle domácí branky!
     
    63
    Vladimír Weiss provádí své první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází útočník Vladimer Dvališvili, jehož dnešní výkon nebyl ideální. Na jeho místo přichází Škirtladze.
     
    58
    Domácí reprezentace se následně dostala do slibného protiútoku. Lobžanidze posunul míč na pravou stranu pro Žighauriho, který se krásnou zasekávačkou zbavil Alaby, avšak jeho následná technická střela Almera nezaskočila!
    56. Obrovskou šanci měl Marc Janko, který však svůj druhý gól v zápase nepřidal
     
    56
    Rakušané teď měli obrovskou šanci, ze které mohli navýšit své vedení! Baumgartlinger vysunul do samostatného úniku Marca Janka, který postupoval sám na Loriu! Útočník Basileje mířil nakonec mimo, avšak ukázalo se, že Loria si na míč sáhl!
     
    55
    Rakušané předvedl na útočné polovině krásnou kombinaci na jeden dotek! Alaba přiťukl míč do středu Baumgartlingerovi, který našel na levé straně Arnautoviće, jehož pohotová přihrávka našla Junuzoviće, tomu však střela nesedla a mířila vysoko nad branku!
     
    51
    Hlavní rozhodčí uděluje po odehraných 50. minutách hry první žlutou kartu! Do zajímavého protiútoku se hnal Kazajšviliho, kterého zastavil skluzem Hinteregger, který dostává žlutou kartu!
    42. Marc JANKO - 0:2
     
    42
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané se v závěru prvního poločasu dostávají do důležitého, dvoubrankového vedení! Baumgartlinger ve středu hřiště vyhrál důležitý hlavičkový souboj a dostal míč k Junuzovićovi, který pohotově oslovil Arnautoviće. Jeho následný centr se před brankou dostal na hlavu MARCA JANKA, a ten si umí v podobných situacích poradit!
    34. Ananidze se objevil ve velké šanci, avšak vyrovnat nedokázal
     
    34
    Další velká šance Gruzie! Z pravé strany vhazoval dlouhý aut Lobžanidze, avšak z vápna dostal míč stoper Hinteregger. Za pokutovým územím se nacházel Kašia, který našel v pravé části volného Ananidzeho, avšak tomu v rozhodující fázi střela vůbec nesedla a míč skončil mimo tři tyče...
     
    30
    Gruzie v posledních minutách herně ožila a vypracovala si další větší šanci! Z pravé strany poslal do vápna míč Lobžanidze, jehož centr si zpracoval Dvališvili a přihrávkou našel Žighauriho, jehož volej však mířil do středu branky, kde se nacházel připravený Almer!
    26. Amisulašvili pálil nad rakouskou branku
     
    26
    I Gruzie si dokázala vybojovat nebezpečnou standardní situaci! Z pravé strany centroval Ananidze, jehož centr ve vápně propadl k Amisulašvilimu, který však svou pohotovou střelu nenamířil mezi tři tyče!
    16. Martin HINTEREGGER - 0:1
     
    16
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    A z této standardní situace se už Rakušané dostávají do zaslouženého vedení! Rozehrávky se zhostil David Alaba, jehož centr dolétl na přední tyč, kde číhal zcela neobsazený MARTIN HINTEREGGER, který pohodově poslal míč do sítě!
    10. Janko mířil v první velké šanci dnešního zápasu nad branku
     
    10
    A z té také vznikla první velká šance rakouského týmu! Exekuce se ujal Zlatko Junuzović, jehož centr se ve vápně snesl na hlavu Marca Janka, jehož hlavička však letěla těsně nad břevno domácí branky!
     
    1
    A je zde začátek zápasu! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté domácí Gruzie. Z levé strany poslal do vápna nebezpečný centr Kazajšvili, který málem našel ve vápně Dvališviliho, avšak tomu kousek chyběl, aby míč zasáhl!

    Jan Havlovic

    Góly: 78. Ananidze – 16. Hinteregger (Alaba), 42. Janko (Arnautović)

    Karty:   51. Hinteregger (AUT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:18.
    Gruzínsko: G. Loria – Lobžanidze (84. Čanturija), S. Kvěrkvelija, Amisulašvili (C) (76. Okriašvili), Navalovski – Žighauri, Kašia, Daušvili, Kazajšvili – Ananidze – Dvališvili (63. Škirtladze).
    Náhradníci: Kvaschvadze, Makaridze – Okriašvili, Čanturija, Kakabadze, Papunašvili, Chočolava, Kvekveskeri, Škirtladze, A. Kobachidze, Dvali, Ciskaridze.

    Rakúsko: Almer – Klein, Dragović, Hinteregger, Suttner – Harnik (72. Sabitzer), Baumgartlinger (C), Alaba, Arnautović – Junuzović (67. Schöpf) – Janko (76. Gregoritsch).
    Náhradníci: R. Özcan, Lukse – Wimmer, Ilsanker, Prödl, Schöpf, Hinterseer, Sabitzer, Stangl, Lazaro, Schaub, Gregoritsch.

    Rozhodca: Kulbakov – Malytin, Masljanko (vš. Bělorusko)