Gruzínsko – Rakúsko 1:2 (kon.) | Srbsko – Írsko 2:2 (kon.) | Wales – Moldavsko 4:0 (kon.)
Izrael – Taliansko 1:3 (kon.) | Španielsko – Lichtenštajnsko 8:0 (kon.) | Chorvátsko – Turecko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Island 1:1 (kon.) | Fínsko – Kosovo 1:1 (kon.)
koniec
Gruzínsko
1:2 (0:2)
Rakúsko
cz Pondelok 05.09.2016, 18:00 • Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbilisi • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Gruzie v domácím prostředí nepředvedla špatný výkon, s Rakouskem však nakonec prohrála 1:2.

    První poločas nabídl velmi povedenou podívanou a hlavně dvě branky! Rakušané rozehráli dnešní partii velmi dobře, v desáté minutě zahrozil Janko, avšak jeho hlavička ještě mířila nad branku. O šest minut později už se hosté radovali, neboť se přesnou hlavičkou prosadil Martin Hinteregger. Gruzie si však vypracovala hned dvě velké šance, ze kterých mohla vyrovnat, to se však domácím hráčům nepovedlo. V závěru poločasu se tak prosadili podruhé hosté, po centru Arnautoviće se trefil Marc Janko!

    Gruzie vstoupila do druhého poločasu velmi aktivně, avšak první velkou šanci druhé půle měli hosté, Janko však třetí branku svého týmu nepřidal! V 78. minutě ze střední vzdálenosti vypálil Džano Ananidze, který krásnou střelou snížil na rozdíl jediné branky. V závěru se domácí pokoušeli o vyrovnání, avšak obrana Rakouska odolala!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (19:54:17)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:18.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Brankář Loria se opřel do míče na vlastní polovině, avšak Alaba dokázal před vápnem míč zpracovat a dostal jej do bezpečí!
     
    90+4
    Gruzie se marně pokouší dostat do vápna svého soupeře, nyní je čas na poslední útočný nákop!
     
    90+3
    Gruzie se hned po zisku míče přesunula na útočnou polovinu. Kazajšvili poslal dlouhý pas za obranu pro Škirtladzeho, avšak ten na míč těsně nedosáhl!
     
    90+2
    Před vápnem Gruzie kombinoval Gregoritsch s Schöpfem, avšak po spolupráci těchto dvou hráčů přišla ztráta míče!
     
    90+1
    Ananidze poslal ze středu hřiště centr do vápna, ve vzduchu však kraloval Hinteregger, který odhlavičkoval míč na pravou stranu. V tomto prostoru se nacházel střídající Škirtladze, jehož rána ze střední vzdálenosti však mířila nad branku.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Právě Martin Hinteregger se dostal ve středu hřiště k odraženému míči, a tak poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kterým našel Gregoritsche. Po souboji s Čanturijou se Rakušané dožadovali odpískání rohového kopu, avšak bude následovat odkop od branky Gruzie!
     
    89
    Stoper Kvěrkvelija hledal dlouhým nákopem za obranou naběhnutého Okriašviliho, avšak střídající hráč se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Hintereggerem!
     
    88
    Domácí reprezentace se v posledních minutách pokouší o vyrovnání, avšak zatím se jí to nedaří. Do konce zápasu zbývá s nastavením přibližně šest minut!
     
    87
    Ananidze poslal do vápna přihrávku pro Okriašviliho, který svému spoluhráči poslal přihrávku do běhu, nicméně ten se nacházel v ofsajdu, a tak je hra přerušená!
     
    86
    Exekuce se ujal Ananidze, jehož centr však odvrátil na pravou stranu Florian Klein. Následně ze střední vzdálenosti vypálil Žighauri, avšak jeho rána byla zablokovaná!
     
    85
    Střídající Čanturija se hned zapojil do hry a na pravé straně se pokoušel zbavit Schöpfa. Záložník německého Schalke však svého soupeře fauloval, a tak má Gruzie k dispozici nebezpečnou standardní situaci!
     
    84
    Gruzie provádí šest minut před koncem základní hrací doby své poslední střídání! Ze hřiště odchází Lobžanidze, na jehož místo přichází Čanturija.
     
    84
    Domácí celek se hnal do zajímavého útoku, který táhl po pravé straně Škirtladze. Jeho přihrávka našla ve středu Kazajšviliho, který pohotově prostrkával míč do vápna pro Ananidzeho, avšak míč odkopl Hinteregger.
     
    83
    Na levém křídle se dostal k míči Arnautović, který se uvolnil ze souboje s Navalovskim a postupoval do vápna. Po následném souboji s Okriašvilim spadl na zem, avšak penalta se nepíská.
     
    81
    Gregoritsch přišel na útočné polovině o míč, nicméně Sabitzer jeho zaváhání dokázal napravit a záložník Lipska navíc vybojoval rohový kop!

    Jan Havlovic

    Góly: 78. Ananidze – 16. Hinteregger (Alaba), 42. Janko (Arnautović)

    Karty:   51. Hinteregger (AUT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:18.
    Gruzínsko: G. Loria – Lobžanidze (84. Čanturija), S. Kvěrkvelija, Amisulašvili (C) (76. Okriašvili), Navalovski – Žighauri, Kašia, Daušvili, Kazajšvili – Ananidze – Dvališvili (63. Škirtladze).
    Náhradníci: Kvaschvadze, Makaridze – Okriašvili, Čanturija, Kakabadze, Papunašvili, Chočolava, Kvekveskeri, Škirtladze, A. Kobachidze, Dvali, Ciskaridze.

    Rakúsko: Almer – Klein, Dragović, Hinteregger, Suttner – Harnik (72. Sabitzer), Baumgartlinger (C), Alaba, Arnautović – Junuzović (67. Schöpf) – Janko (76. Gregoritsch).
    Náhradníci: R. Özcan, Lukse – Wimmer, Ilsanker, Prödl, Schöpf, Hinterseer, Sabitzer, Stangl, Lazaro, Schaub, Gregoritsch.

    Rozhodca: Kulbakov – Malytin, Masljanko (vš. Bělorusko)