Gruzínsko – Rakúsko 1:2 (kon.) | Srbsko – Írsko 2:2 (kon.) | Wales – Moldavsko 4:0 (kon.)
Izrael – Taliansko 1:3 (kon.) | Španielsko – Lichtenštajnsko 8:0 (kon.) | Chorvátsko – Turecko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Island 1:1 (kon.) | Fínsko – Kosovo 1:1 (kon.)
koniec
Ukrajina
1:1 (1:1)
Island
cz Pondelok 05.09.2016, 20:45 • Olympijský stadion, Kyjev • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Ukrajina v prvním utkáním pod novým trenérem remízovala s Islandem 1:1!

    První poločas nabídl poměrně pohledný fotbal a hlavně dvě branky! Island vstoupil do dnešního zápasu hodně pasivně, avšak hned v páté minutě se dostal do vedení po brance Alfreda Finnbogasona. Další šanci na zvýšení stavu měl Island v jedenácté minutě, kdy se však nedokázal prosadit Bödvarsson. Ukrajina poté výrazně zlepšila svůj výkon, vyrovnání se dočkala až v závěru poločas, kdy se prosadil Andrej Jarmolenko!

    Druhý poločas toho dlouhou dobu nic zajímavého nepřinesl, až v 82. minutě, kdy byla po faulu Traustasona nařízena penalta. Tu však Konopljanka neproměnil, trefil pouze tyč!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (22:40:22)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:11.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Z pravé strany poslal do pokutového území nebezpečný centr Bödvarsson, který našel na levé straně Gunarssona, avšak jeho hlavička skončila v náruči Pjatova.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Hostující reprezentace vybojovala v závěru zápasu dokonce rohový kop, kterého se zhostil střídající Hallfredsson, avšak Island o míč přišel. Do protiútoku mířil Konopljanka, avšak toho faulem zastavil Árnason.
     
    89
    Následné standardní situace se zhostil Gylfi Sigurdsson, jehož centr se sice snesl do nebezpečného prostoru v pokutovém území, avšak ještě před tím byl faulován gólman Pjatov!
     
    88
    Střídající Hallfredsson se pokoušel uvolnit na pravé straně, nicméně v souboji se Sobolem byl faulovaný, a tak bude mít Island k dispozici zajímavou standardní situaci v závěru zápasu!
     
    86
    Ukrajina dlouho držela míč na vlastní polovině. Následně kapitán Kučer poslal dlouhý míč na útočnou polovinu, kde si jej zpracoval Zozulja. Střídající hráč však o něj vzápětí přišel!
     
    85
    Island vybojoval svůj druhý rohový kop v tomto zápase, kterého se ujal nově příchozí Hallfredsson. Jeho centr směřoval na zadní tyč, avšak obrana Ukrajiny dokázala míč dostat do bezpečí!
     
    85
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Emil Hallfredsson.
     
    84
    Na druhé straně hřiště se pokoušel dostat do úniku Bödvarsson, který si však v souboji s Kučerem míč příliš předkopl, a tak míč skončil u Pjatova!
    83. Neproměněná penalta Konopljanky
     
    83
    A není to gól! K exekuci pokutového kopu se postavil Konopljanka, který sice poslal Halldórssona na druhou stranu, avšak trefil pouze tyč!
    82. Zákrok Traustasona na Butka
     
    82
    Domácí reprezentace dlouho obléhala vápno svého soupeře. Následně poslal do vápna soupeře přihrávku Jarmolenko, na kterou si naběhl Butko. Ukrajinského obránce poslal k zemi Traustason a je z toho penalta!
     
    82
    Ukrajinu bude kopat penaltu!
     
    81
    O malou chvilku později se k míči dostal Konopljanka, který si z levého křídla navedl míč do středu hřiště a vyslal přízemní střelu na přední tyč. Brankář Halldórsson však jeho střelu lapil!
     
    80
    Na levém křídle předvedl velmi povedenou akci obránce Sobol, který se dokázal dostat přes obránce Sävarssona, avšak jeho následný centr vyrazil Halldórsson!

    Jan Havlovic

    Góly: 41. Jarmolenko – 5. Finnbogason

    Karty:   12. Kučer (UKR) – 22. Gunnarsson (ISL)

    Nepremenená penalta: 83. Konopljanka (UKR), mimo


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:11.
    Ukrajina: Pjatov – Butko, Rakyckyj, Kučer (C), Sobol – Jarmolenko, Sydorčuk (63. Zozulja), Stepanenko, Konopljanka – Kovalenko, Zinčenko.
    Náhradníci: Bojko – Ordec, Zozulja, Šachov, Selezňov, Bujalskij, Rotaň, Kryvcov, Fedeckij, Malyšjev, Petrjak.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason (40. Magnússon) – Gudmundsson (85. Hallfredsson), Gunnarsson (C), G. Sigurdsson, B. Bjarnason (75. Traustason) – Finnbogason, Bödvarsson.
    Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – Sigurjónsson, E. Bjarnason, Magnússon, Hallfredsson, Traustason, Kjartansson, Hauksson, Eyjólfsson, Ingason.

    Rozhodca: Turpin – Gringore, Danos (vš. Francie)