Gruzínsko – Rakúsko 1:2 (kon.) | Srbsko – Írsko 2:2 (kon.) | Wales – Moldavsko 4:0 (kon.)
Izrael – Taliansko 1:3 (kon.) | Španielsko – Lichtenštajnsko 8:0 (kon.) | Chorvátsko – Turecko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Island 1:1 (kon.) | Fínsko – Kosovo 1:1 (kon.)
koniec
Ukrajina
1:1 (1:1)
Island
cz Pondelok 05.09.2016, 20:45 • Olympijský stadion, Kyjev • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    85
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Emil Hallfredsson.
    83. Neproměněná penalta Konopljanky
     
    83
    A není to gól! K exekuci pokutového kopu se postavil Konopljanka, který sice poslal Halldórssona na druhou stranu, avšak trefil pouze tyč!
    82. Zákrok Traustasona na Butka
     
    82
    Domácí reprezentace dlouho obléhala vápno svého soupeře. Následně poslal do vápna soupeře přihrávku Jarmolenko, na kterou si naběhl Butko. Ukrajinského obránce poslal k zemi Traustason a je z toho penalta!
     
    82
    Ukrajinu bude kopat penaltu!
     
    81
    O malou chvilku později se k míči dostal Konopljanka, který si z levého křídla navedl míč do středu hřiště a vyslal přízemní střelu na přední tyč. Brankář Halldórsson však jeho střelu lapil!
     
    80
    Na levém křídle předvedl velmi povedenou akci obránce Sobol, který se dokázal dostat přes obránce Sävarssona, avšak jeho následný centr vyrazil Halldórsson!
     
    75
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Birkir Bjarnason, přichází Arnor Traustason.
    72. Nebezpečná rána Kovalenka
     
    72
    Středem hřiště postupoval Viktor Kovalenko, který dostal od hostující obrany prostor, a tak ostře vystřelil. Pokus mladého útočníka však mířil do středu branky, kde se nacházel připravený Halldórsson!
     
    63
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Serhij Sydorčuk, přichází Roman Zozulja.
    41. Andrej JARMOLENKO - 1:1
     
    41
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno! Ukrajina v závěru prvního poločasu zcela zaslouženě srovnává skóre dnešního zápasu! Ve středu hřiště se dostal k míči Rakyckyj, který opět ostře vypálil. Halldórsson vyrazil míč pouze před sebe a k dorážce se dostal ANDREJ JARMOLENKO!
     
    40
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Ari Skúlason, přichází Hordur Magnússon.
    23. Ostrá rána Rakyckého
     
    23
    Ukrajina měla po faulu Gunarssona velmi zajímavou standardní situaci, které se ujal Rakyckyj. Jeho ostrá střela zaplavala ve vzduchu a Halldórsson nepředvedl zrovna přesvědčivý zákrok, nicméně situaci zvládl!
     
    22
    Gunnarsson ve středu hřiště nestíhal v souboji se Stěpaněnkem, a tak si pomohl nedovoleným zákrokem. Islandský kapitán dostává od francouzského rozhodčího žlutou kartu!
     
    18
    Jarmolenko pokazil rozehrávku a Finnbogason mohl jít do samostatného úniku. Islandský útočník však veděl, že má v patách ukrajinské obránce, a tak zvolil střelu ze střední vzdálenosti. Ta mu příliš nesedla a míč letěl nad branku Pjatova!
     
    13
    Jarmolenko předvedl na pravém křídle své fotbalové schopnosti, dokázal odcentrovat přes Skúlasona a hledal na zadní tyči naběhnutého Konopljanku. Těsně před ním však míč odehrál na rohový kop Árnason!
     
    12
    Hned na druhé straně fauloval Kučer pronikajícího Bödvarssona a dostává žlutou kartu!
    11. Obrovská šance Bödvarssona
     
    11
    Island měl nyní další obrovskou šanci a mohl se dostat již do dvoubrankového vedení! Obránce Árnason poslal dlouhý centr, který dostihl na hrací ploše Finnbogason, který našel před brankou Bödvarssona, jehož první střelu vyrazil Pjatov a druhá rána mířila nad branku!
    5. Alfred FINNBOGASON - 0:1
     
    5
    Island právě vstřelil branku!
    Pohádka Islandu pokračuje i na začátku kvalifikace na MS, neboť se hned po pěti minutách dostává do vedení! Bjarnason se dostal na levé straně k míči a krásnou přihrávkou našel ve vápně ALFRED FINNBOGASONA, jehož první střelu vyrazil Pjatov, avšak od hlavy ukrajinského obránce se míč odrazil zpět k islandskému útočníkovi, a ten jej poslal do sítě!

    Jan Havlovic

    Góly: 41. Jarmolenko – 5. Finnbogason

    Karty:   12. Kučer (UKR) – 22. Gunnarsson (ISL)

    Nepremenená penalta: 83. Konopljanka (UKR), mimo


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:11.
    Ukrajina: Pjatov – Butko, Rakyckyj, Kučer (C), Sobol – Jarmolenko, Sydorčuk (63. Zozulja), Stepanenko, Konopljanka – Kovalenko, Zinčenko.
    Náhradníci: Bojko – Ordec, Zozulja, Šachov, Selezňov, Bujalskij, Rotaň, Kryvcov, Fedeckij, Malyšjev, Petrjak.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason (40. Magnússon) – Gudmundsson (85. Hallfredsson), Gunnarsson (C), G. Sigurdsson, B. Bjarnason (75. Traustason) – Finnbogason, Bödvarsson.
    Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – Sigurjónsson, E. Bjarnason, Magnússon, Hallfredsson, Traustason, Kjartansson, Hauksson, Eyjólfsson, Ingason.

    Rozhodca: Turpin – Gringore, Danos (vš. Francie)