Stoke City – Manchester City 1:4 (kon.) | Swansea – Hull City 0:2 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 1:0 (kon.)
Watford – Chelsea 1:2 (kon.) | West Bromwich – Everton 1:2 (kon.) | Burnley – Liverpool 2:0 (kon.)
Leicester – Arsenal 0:0 (kon.)
koniec
Burnley FC
2:0 (2:0)
Liverpool FC
Sobota 20.08.2016, 16:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Anglická futbalová Premier League má pred sebou zápasy druhého kola. V našom online prenose sa pozrieme na stretnutie nováčika z Burnley, ktoré na svojom trávniku privíta Liverpool FC. Zápas sa začína o 16:00 hod.

    FC BURNLEY

    FC Burnley je klubom, ktorý už dlhšiu dobu balansuje medzi Premier League a druhou najvyššou anglickou súťažou. Po ročnej prestávke sa ale vracia medzi anglickú elitu a verí, že bude úspešnejší ako v sezóne 2014/2015. V úvodnom kole nového ročníka ale zverenci trénera Seana Dychea nebodovali, keď na vlastnom trávniku prehrali so Swansea City tesne 0:1. V zápase si vytvorili niekoľko nádejných pozícii, no v 82. minúte ich vytrestal Leroy Fer. Na nevydarený vstup ale chcú zabudnúť v zápase proti Liverpoolu. V drese Burnley ale bude chýbať Jon Flanagan, ktorý nemôže nastúpiť proti klubu z ktorého je na hosťovaní. Otáznik visí aj nad štartom Ashleyho Barnesa, ktorý má svalové problémy. Svojho dnešného súpera Burnley naposledy zdolalo v roku 2005, v zápase FA Cupu 1:0.

    FC LIVERPOOL

    FC Liverpool skončil v minulej sezóne len na 8. mieste, a tak si v tomto ročníku v pohárovej Európe nezahrá. Sústrediť sa tak môže len na domácu Premier League, do ktorej vstúpil cenným víťazstvom na pôde Arsenalu. Po divokom priebehu zápasu vyhral 3:4, keď rozhodujúci gól zaznamenal debutujúci Sadio Mané. Okrem neho sa dvakrát presadil aj Philippe Coutinho a najmä jeho prvý gól skutočne stál za to. Súťažnú premiéru v novom drese si odbili aj stredný obranca Ragnar Klavan či stredopoliar Georginio Wijnaldum. Po odchode Martina Škrtela mal byť jedným z lídrom defenzívy Joel Matip a práve jeho výkon bude dnes pod drobnohľadom. Po zranení by sa v základnej zostave mal predstaviť aj Emre Can a na ľavom kraji obrany aj kapitán James Milner.
     
    Úvodné zostavy:

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Arfield, Defour, Marney, Boyd – Vokes, Gray.
    Náhradníci: Robinson – Kightly, Jutkiewicz, O'Neill, Gudmundsson, Tarkowski, Darikwa.

    Liverpool FC: Mignolet – Milner, Lovren, Klavan, Clyne – Wijnaldum, Henderson (C) – Lallana, Firmino, Coutinho – Sturridge.
    Náhradníci: Manninger – Can, Origi, Matip, A. Moreno, Stewart, Grujić.

    Rozhodca: Lee Mason.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca Lee Mason úvodným hvizdom odštartoval dnešné stretnutie. Úvodný výkop mali futbalisti Liverpoolu, no rýchlo stratili loptu. Vhadzovať tak budú domáci.
     
    2
    Burnley FC dáva gól! Raketový úvod v podaní nováčika Premier League. Domáci dobre napádali rozohrávku súpera, po chybe Nathaniela Clynea získali loptu a utešenou strelou spoza šestnástky otvára skóre SAM VOKES – 1:0.
    2. Sam Vokes (BLY) - 1:0
     
    3
    Futbalisti z mesta Beatles sa okamžite snažili o odpoveď, no ich útočná akcia sa skončila faulom v strede ihriska.
     
    4
    Po pravej strane unikol Jamesovi Milnerovi rýchlonohý Andre Gray. Domáci útočník sa takmer dostal do zakončenia, no v poslednej chvíli ho fantasticky odzbrojil Dejan Lovren.
     
    5
    Ďalšia akcia Andreho Graya nebude úspešná, pretože spomínaný útočník stál v momente prihrávky v postavení mimo hry.
     
    6
    Domáci sú v úvode zápasu veľmi aktívni a obrane Liverpoolu robia veľké problémy. Opäť bol v akcii Andre Gray, no tento raz neuspel v súboji s Ragnarom Klavanom.
     
    7
    Po prvýkrát sa dostali na dlhší časový úsek k lopte aj hostia. Spoza šestnástky sa dostal k strele Daniel Sturridge, no jeho pokus bol zblokovaný na roh.
     
    8
    Liverpool zahral rohový kop len na krátko. Na hranici šestnástky dostal priestor Adam Lallana, ale jeho strelecký pokus bol zablokovaný. Akciu hosti ukončila nepresná prihrávka na Roberta Firmina.
     
    9
    Zastreľuje sa aj Philippe Coutinho. Brazílčan vystrelil svojou pravačkou približne z hranice 25 metrov od brány, no podobný gól ako v zápase s Arsenalom nezaznamenal.
     
    10
    Daniel Sturridge šikovne hľadal Roberta Firmina, no brazílsky futbalista prihrávku svojho spoluhráča nezachytil. Loptu tak má v moci brankár Tom Heaton.
     
    11
    Daniel Sturridge sa opäť ocitol na zemi. Liverpool začína mať územnú prevahu a po inkasovanom góle sa snaží vyrovnať skóre ešte v prvom polčase.
     
    12
    Philippe Coutinho sa predviedol ďalším streleckým pokusom, no ani tento nemieril na bránu nováčika súťaže. Nasleduje tak len odkop od brány Toma Heatona.
     
    13
    Na zemi sa síce ocitol domáci George Boyd, no napriek tomu hlavný rozhodca Lee Mason prisudzuje loptu zverencom nemeckého trénera Jürgena Kloppa.
     
    14
    Po aktivite Adama Lallanu zahrávali hostia ďalší rohový kop. Do zakončenia sa ale nedostali, pretože loptu poslal do bezpečia jeden z domácich obrancov.
     
    15
    Na konci úvodnej štvrťhodiny sledujeme jasnú územnú prevahu Liverpoolu. Domáce mužstvo sa snaží brániť svoje jednogólové vedenie.
     
    16
    Po treťom rohovom kope Liverpoolu sa opäť dostal k strele Philippe Coutinho. Tento raz Brazílčan strieľal po zemi, no lopta neprešla až k brankárovi Tomovi Heatonovi.
     
    17
    Burnley výborne napáda rozohrávku svojho súpera. Aj teraz bol pod tlakom krajný obranca Nathaniel Clyne a takmer urobil ďalšiu chybu.
     
    19
    Philippe Coutinho hľadal pekným oblúčikom nabiehajúceho Daniela Sturridgea. Pred útočníkom Liverpoolu však dobre zasiahol domáci brankár.
     
    20
    Adam Lallanu príliš dlho váhal a pred šestnástkou súpera prišiel o loptu. Následne dobre zastavil rýchly brejk domáceho tímu obranca Clyne.
     
    21
    Nathaniel Clyne posielal z pravej strany prízemný center do pokutového územia domácich. Loptu ale napokon odkopol do bezpečia stopér Ben Mee.
     
    22
    Prvý zákrok si na svoje konto pripisuje Tom Heaton. Po akcií Jamesa Milnera sa dostal k strele z otočky Adam Lallana, no jeho strele chýbala razancia.
     
    23
    Philippe Coutinho pekným pasom za obranu hľadal Daniela Sturridgea, no tesne pred anglickým reprezentantom dobre zasiahol opäť Tom Heaton.
     
    24
    Akcia futbalistov Burnley sa neskončila úspešne. Nasledovať bude len odkop od brány Belgičana Simona Mignoleta. Liverpool má však veľké problémy s rozohrávkou.
     
    25
    Po aktivite Philippeho Coutinha bude zahrávať Liverpool rohový kop. Treba však ale vyzdvihnúť aj dobrý obranný zákrok Michaela Keanea.
     
    26
    Po rohovom kope sa dostal k strele opäť Adam Lallana. Jeho pokus ale bol zblokovaný, a tak loptu bez najmenších problémov chytil do rukavíc Tom Heaton.
     
    27
    Domáce publikum márne protestuje. Naopak, môže byť rado za to, že stopér Ben Mee nedostal po ostrom zákroku na Georgina Wijnalduma žltú kartu.
     
    28
    George Boyd si teraz splnil aj svoje defenzívne povinnosti a vybojoval odkop od domácej brány. Škót by však mal byť určite aktívnejší aj smerom dopredu.
     
    29
    Daniel Sturiddge sa mohol po návrate do zostavy uviesť gólovou strelou. Angličan pálil z hranice šestnástky, ale lopta tesne minula bránu súpera.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Liverpool je zatiaľ lepším tímom, no od druhej minúty prehráva po góle Sama Vokesa. Odvtedy márne hľadá recept na sformovanú obranu súpera.
     
    31
    Pekná akcia hostí, no nasledovať bude len odkop od brány Burnley. Holanďan Georgino Wijnaldum totiž nezachytil pas svojho spoluhráča Philippeho Coutinha.
     
    32
    So svojim centrom neuspel ani James Milner, ktorý hrá na pozícii krajného obrancu. Liverpool ale zvyšuje obrátky a do prestávky sa bude snažiť o vyrovnanie.
     
    33
    James Milner vybojoval pre hostí ďalší rohový kop. Zverenci Jürgena Kloppa ich zatiaľ hrajú prevažne na krátko, ale príliš im to nevychádza.
     
    34
    Philippe Coutinho si to chystal na strelu, no v poslednej chvíli zvolil prihrávku na nabiehajúceho Jamesa Milnera. Snaha bola, no prihrávka bola príliš prudká.
     
    35
    Nováčik súťaže sa veľmi dobre bráni. Teraz sa však snažil o rýchly brejk Andre Gray, ale v súboji s Dejanom Lovrenom si pomohol faulom.
     
    36
    Adam Lallanu si až príliš okato pripravoval loptu na svoju pravačku. Domáci obrancovia prečítali jeho úmysel a zablokovali jeho pokus.
     
    37
    Burnley FC dáva gól! Tak toto si hostia snáď ani nezaslúžili. V zápase sú lepším tímom, no z rýchleho protiútoku skóruje opäť domáce mužstvo. Po rýchlej akcií si loptu pripravil na strelu ANDRE GRAY a svoj dobrý výkon korunuje streleným gólom.
    37. Andre Gray (BLY) - 2:0
     
    39
    Na druhej strane sa o zníženie náskoku pokúšal Nathaniel Clyne. Pripravil si loptu na svoju ľavačku, ale jeho prízemnú strelu zneškodnil brankár Tom Heaton.
     
    40
    Roberto Firmino sa tlačil do zakončenia, no proti presile domácich obrancov nemal veľa šancí na úspech. Center jeho krajana Philippeho Coutinha tak vyšiel na zmar.
     
    41
    Philippe Coutinho sa na seba veľmi hnevá. Dobre si pripravil pozíciu, na hranici šestnástky mal veľa priestoru, no svojou pravačkou poslal loptu len nad domácu bránu.
     
    42
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože v ofsajde sa ocitol strelec druhého gólu dnešného zápasu Andre Gray.
     
    43
    Liverpool sa dostal na dostrel, no v prehustenom pokutovom území súpera neuspel ani Daniel Sturridge, ani Roberto Firmino.
     
    44
    James Milner sa dostal k centru, no v hlavičkovom súboji si počínal nedovolene Daniel Sturridge. Po faule na Stephena Warda tak ostanú pri lopte domáci.
     
    45
    Liverpool sa na konci prvého polčasu nevie dostať bližšie k pokutovému územiu súpera. Nadstavovať sa bude ešte 60 sekúnd.
     
    45+1
    James Milner poslal z ľavej strany ďalší center po päťky, no obranca Ben Mee si dnes do bodky plní svoje defenzívne povinnosti.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Liverpool mal jasnú streleckú i územnú prevahu, no po prvom polčase prehráva dvojgólovým rozdielom. Už v druhej minúte využil chybu v rozohrávke súpera Sam Vokes a po rýchlom brejku skóroval aj Andre Gray. Domáci tak majú zápas výborne rozohraný, no Liverpool ešte určite nepovedal posledné slovo. Druhý polčas sa začne krátko po 17:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Vyzerá to tak, že do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá v nezmenenej zostave. V najbližších minútach ale zrejme budeme vidieť striedania Jürgena Kloppa.
     
    47
    V úvode druhého dejstva pohrozil nebezpečnou strelou Daniel Sturridge. Jeho strelecký pokus z dobrej pozície ale mieril vedľa domácej svätyne.
     
    48
    Ragnar Klavan a Dejan Lovren si niekoľkokrát vymenili medzi sebou loptu. Napokon Jordan Henderson poslal dlhú loptu dopredu, no tú chytá do rukavíc Tom Heaton.
     
    49
    Andre Gray ostal ležať na zemi po hlavičkovom súboji s Dejanom Lovrenom. Domáci útočník ale napokon bude môcť pokračovať v zápase bez ošetrenia.
     
    50
    Pekná narážačka futbalistov Liverpoolu. Po osi Sturridge-Firmino sa lopta dostala na kopačku Philippeho Coutinha, ktorý svojou strelou zamestnal domáceho brankára.
     
    51
    Ragnar Klavan je v obrane veľmi neistý. Aj teraz si nedal pozor na Andreho Graya a môže byť rád, že včas zasiahol Simon Mignolet.
     
    52
    Krásny futbalový moment. Roberto Firmino vystrelil z 25 metrov a poriadne natiahol Toma Heatona. Ten predviedol pekný zákrok a strelu vyrazil na roh.
    52.
     
    53
    Do šestnástky domácich najprv smeroval nebezpečný center Philippeho Coutinha. Akciu však zachránil James Milner a svojim pasom našiel Daniela Sturridgea. Ten pálil z otočky, ale nepresne.
     
    54
    Akcia domácich futbalistov nemôže pokračovať, pretože v postavení mimo hry sa ocitol strelec otváracieho gólu – Sam Vokes.
     
    55
    Danielovi Sturridgeovi ušla lopta pod nohou, čo okamžite využil Ben Mee, ktorý nekompromisne odkopol loptu až na polovicu Liverpoolu.
     
    56
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Steven Defour, prichádza Johann Gudmundsson.
     
    57
    V defenzíve opäť dobre zapracovať Ben Mee. Po akcii Adama Lallanu tak nasledoval ďalší roh. K odrazenej lopte sa dostal Philippe Coutinho, ale jeho volej netrafil priestor domácej brány.
     
    58
    George Boyd sa hnal za loptu, no v porovnaní s ním bol rýchlejší Ragnar Klavan. Ten si pomohol spätnou prihrávkou na belgického brankára Mignoleta.
     
    60
    Liverpool dobýja bránu Burnley. To vyslalo smerom na bránu doposiaľ len dve strely, no vďaka stopercentnej úspešnosti senzačne vedie po hodine hry stále 2:0.
     
    61
    Za postrannou čiarou sme videli rozcvičovať sa Emreho Cana a ďalších hráčov Liverpoolu. Onedlho tak zrejme bude striedať aj Jürgen Klopp.
     
    62
    Jordan Henderson pekným pasom našiel Jamesa Milnera. Angličan mal dostatok priestoru, no jeho prízemný center nebol práve najkvalitnejší.
     
    63
    V krátkom časovom úseku mali The Reds výhodu dvoch rohových kopov, no center Jamesa Milnera ani Adama Lallanu nenašiel nikoho v žltom drese.
     
    64
    Daniel Sturridge je v pokutovom území osamotený. Preto centre z krídelných priestorov dokážu domáci obrancovia bez väčších problémov odvrátiť.
     
    65
    Jürgen Klopp prvýkrát v zápase strieda. Namiesto navrátilca Daniela Sturridgea prichádza na ihrisko belgický útočník Divock Origi.
     
    66
    Prvým napomínaným hráčom dnešného zápasu je liverpoolsky kapitán Jordan Henderson, ktorý rýchlu akciu Johanna Gudmundssona zastavil taktickým faulom.
     
    67
    Liverpool sa nevie dostať cez dobre sformovanú obranu súpera a čas na vyrovnanie sa mu výrazne kráti. V druhom polčase si zatiaľ väčšiu šancu nevypracoval.
     
    68
    Hostia majú v druhom polčase loptu na kopačkách až 85% času. Obrovská územná prevaha je im zatiaľ málo platná.
     
    69
    Philippe Coutinho svojim centrom hľadal Divocka Origiho, no táto brazílsko-belgická spolupráca sa nestretla s úspechom. Nasleduje odkop od brány.
     
    70
    V strede ihriska teraz bol faulovaný Roberto Firmino. Akcia Liverpoolu rýchlo pokračovala ďalej až ju ukončil nepresný strelecký pokus Philippeho Coutinha.
     
    71
    Teraz sa trošku viac osmelilo aj Burnley. Akcia Andreho Graya ale nemala veľa šancí na úspech, pretože obrancovia Liverpoolu sa stihli vrátiť.
     
    72
    A podobná situácia. Ragnar Klavan zaváhal a Andre Gray smeroval sám na bránu. Chybu svojho estónskeho kolegu musel napraviť Dejan Lovren.
     
    73
    Ďalší veľmi dobrý takticky faul v podaní Deana Marneyho. Ten prerušil rýchlu akciu Liverpoolu a jeho spoluhráči sa následne stihli vrátiť.
     
    74
    Divock Origi to prehnal so svojim dôrazom a pri snahe získať loptu poslal nedovoleným spôsobom na zem Stephena Warda.
     
    75
    Už len približne štvrťhodinu má Liverpool na vyrovnanie. Center Jamesa Milnera opäť nenašiel správneho adresáta.
     
    77
    Liverpool sa snaží, no obrana Burnley dnes funguje stopercentne. Domáci teraz dokonca chvíľu podržali loptu a šetria sily.
     
    78
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza James Milner, prichádza Alberto Moreno.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Marko Grujić.
     
    79
    Nový muž na trávniku Marko Grujić sa okamžite dostal k streleckému pokusu. Jeho bomba ale mierila len do stredu brány, a tak loptu poslal na roh Tom Heaton.
     
    80
    V ďalšej akcií Liverpoolu bol Divock Origi. Vynikajúce ho ale strážil Matthew Lowton a nedovolil mu odcentrovať do trošku otvorenejšej obrany.
     
    81
    Z veľkej diaľky pálil Roberto Firmino. Fanúšikovia Liverpoolu ale z jeho strely nemali radosť, pretože tá mierila vysoko nad bránu Heatona.
     
    82
    Druhýkrát v zápase strieda aj domáci kouč, ktorý z ihriska sťahuje strelca úvodného gólu. Namiesto Sama Vokesa nastupuje Poliak Lukas Jutkiewicz.
     
    83
    Zo strany Philippeho Coutinha bola badať čistá frustrácia. Brazílčan išiel do súboja veľmi tvrdo a môže byť rád, že po faule na Matthewa Lowtona nevidel kartu.
     
    84
    Burnley zatiaľ kontroluje priebeh poslednej desaťminútovky. Dokonca bude vhadzovať na útočnej polovici súpera. Liverpool má už veľmi málo času.
     
    85
    Opäť strieľal Philippe Coutinho. Teraz mal dobrú pozíciu i veľa priestoru, ake trafil len pred ním stojatého obrancu domáceho tímu.
     
    86
    Philippe Coutinho sa snažil zakombinovať s Albertom Morenom, no táto spolupráca sa nestretla s úspechom.
     
    87
    Strela Marka Grujića dokumentuje trápenia tímu z mesta Beatles. Liverpoolu má jasnú prevahu, no nevie si vypracovať čistú gólovú šancu.
     
    88
    Dopredu sa viac tlačia aj obrancovia Liverpoolu, no tým vznikajú aj okienka v defenzíve. Teraz svoju šancu nevyužil Andre Gray.
     
    89
    Po aktivite Roberta Firmina mali hostia rohový kop. Opäť ho zahrali na krátko, no center Alberta Morena bol odvrátený do bezpečia.
     
    90
    Nathaniel Clyne vystrelil spoza pokutového územia, ale jeho prízemná strela bola veľmi nepresná. Medzitým nám grafika ukázala, že nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    90+1
    Andre Gray sa šikovne snažil posunúť loptu na svojho spoluhráča, no ani teraz nevyzrel na dnes dobre hrajúceho Dejana Lovrena.
     
    90+2
    Andre Gray vybojoval rohový kop a tým sa pre neho zápas končí. Strelca druhého gólu nahradil na záverečné sekundy Aiden O'Neill.
     
    90+3
    Alberto Moreno bol faulovaný, a tak sa pre Liverpool naskytá ešte šanca na skorigovanie dnešnej prehry.
     
    90+4
    Na center Jordana Hendersona si naskočil Dejan Lovren, ale jeho hlavička bola nepresná. Táto akcia uzavrela dnešný zápas, ktorý sa končí prekvapujúcim triumfom Burnley.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Burnley FC sa dočkali prvého víťazstva v novej sezóne. Prekvapujúco zdolali v domácom prostredí Liverpool 2:0, keď o svojom triumfe rozhodli už v prvom polčase. Z minima vyťažili maximum a najmä vďaka pozornej defenzíve si zaslúžili tri body. Fanúšikovia Liverpoolu sú sklamaní. Po štvorgólovom predstavení z Emirates Stadium dnes nedokázal ich miláčikovia skórovať a na svoje konto si pripisujú prvú prehru v sezóne. Zapracovať bude treba najmä v obrane, kde bol opäť neistý najmä Ragnar Klavan. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (17:59:24)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 2. Vokes, 37. Gray

    Karty:   66. Henderson (LIV)


    Držení míče: 19 % : 81 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:13. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:5.
    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Arfield, Defour (56. Gudmundsson), Marney, Boyd – Vokes (82. Jutkiewicz), Gray (90+2. O'Neill).
    Náhradníci: Robinson – Kightly, Jutkiewicz, O'Neill, Gudmundsson, Tarkowski, Darikwa.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner (78. A. Moreno) – Wijnaldum, Henderson (C) – Lallana (78. Grujić), Firmino, Coutinho – Sturridge (65. Origi).
    Náhradníci: Manninger – Can, Origi, Matip, A. Moreno, Stewart, Grujić.

    Rozhodca: Lee Mason