Stoke City – Manchester City 1:4 (kon.) | Swansea – Hull City 0:2 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 1:0 (kon.)
Watford – Chelsea 1:2 (kon.) | West Bromwich – Everton 1:2 (kon.) | Burnley – Liverpool 2:0 (kon.)
Leicester – Arsenal 0:0 (kon.)
koniec
Leicester City
0:0 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 20.08.2016, 18:30 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Skončilo sa stretnutie 2. kola anglickej Premier League medzi Leicestrom City a Arsenalom FC. Gól sme v ňom nevideli a dva najlepšie tímy uplynulej sezóny sa tak rozišli po výsledky 0:0. Kým v prvom polčase mal miernu prevahu Arsenal, tak najmä v posledných 20 minútach visel gól v sieti Petra Čecha doslova na vlásku. Ani jedno mužstvo však neskórovalo, a tak si po prehrách z úvodného kola pripisuje tak Leicester ako aj Arsenal do ligovej tabuľky prvý bod. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám pekný zvyšok večera! (20:26:07)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    K lopte sa asi 20 metrov od brány postavil Riayd Mahrez, ktorého priamy kop síce spôsobil menší rozruch pred Petrom Čechom, ten však zastavuje hvizd Marka Clattenburga.
     
    90+2
    Nedovoleného zákroku v nebezpečnej vzdialenosti sa dopustil Rob Holding, ktorý inkasuje aj žltú kartu.
     
    90+2
    Tlak Leicestru naberá na obrátkach a Petr Čech nevueriteľne čaruje! Teraz zastavil dve obrovské šance v priebehu pár sekúnd, keď naňho nevyzrel ani Riyad Mahrez, ani Ahmed Musa.
     
    90+1
    Akcia po pravej strane Leicestru sa skončila len outovým vhadzovaním pre domácich.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte 3 minúty.
     
    90
    Konečne sa podarilo Londýnčanom vymaniť z tlaku súpera. Bolo to však len na pár sekúnd kým opäť o loptu neprišli a útočiť tak môže opäť Leicester.
     
    89
    Obrana Arsenalu je teraz pod obrovským tlakom, veľký vietor robí na pravej strane Hectorovi Bellerínovi najmä dvojica Ahmed Musa-Christian Fuchs a Kanonieri majú čo robiť, aby sa aktivite domácich ubránili.
     
    88
    A ešte aké nebezpečie! Ahmed Musa svojou rýchlosťou platil na rovnako rýchleho Héctora Bellerína, ktorý si v súboji s nigérijským útočníkom počínal evidentne nedovolene, no ani z tohto penalta pre Leicester nebude!
     
    87
    Francis Coquelin dnes skutočne nehrá dobrý zápas, opäť sa príliš dlho hral s loptou až o ňu prišiel a vzniká z toho nebezpečie pre Petra Čecha.
     
    87
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Ahmed Musa.
     
    86
    Už-už to vyzeralo, že Dany Drinkwater bude môcť vyraziť do súboja zoči-voči Petrovi Čechovi, Mark Clattenburg mu však píska nedovolený zákrok na Roba Holdinga.
     
    85
    Alexi Sánchez s Mesutom Özilom to teraz pred Kasperom Schmeichelom až príliš prekombinovali a napriek nádejne vyzerajúcej situácii sa k ohrozeniu brány Leicestru nedostali.
     
    83
    Mesut Özil veľmi oživil ofenzívu Arsenalu, vďaka jeho aktivite sa hostia dostali k ďalšiemu rohovému kopu, z ktorého si dokázali vytvoriť v pokutovom území domácich veľký tlak.
     
    83
    Jamie Vardy evidentne veľmi túži skórovať. Teraz to skúšal technicky na Roba Holdinga, podarilo sa mu dostať ku strele, tú však kontroloval Petr Čech.
     
    82
    Zo štandardnej situácie však Kanonieri nevyťažili nič, s centrom Mesuta Özila si defenzíva Leicestru poradila. Následne sa lopta dostala k Alexisovi Sánchezovi, ktorý našiel Jacka Wilsherea, ten však zaváhal a všetko opäť rieši rezolútnym odkopom Robert Huth.
     
    81
    Nebezpečnú prízemnú strelu agilného Thea Walcotta zrazil na rohový kop Robert Huth.

    Jakub Kocourek

    Góly:

    Karty:   44. N. Mendy (LEC) – 24. Coquelin (ARS), 90+2. Holding (ARS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:7.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, N. Mendy (53. A. King), Albrighton (87. A. Musa) – Okazaki (67. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Zieler – L. Hernández, A. Musa, A. King, Amartey, Gray, Ulloa.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Koscielny, Holding, Monreal – Coquelin, Xhaka (73. Wilshere) – Walcott, Cazorla (73. Özil), Oxlade-Chamberlain (77. Giroud) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Wilshere, Özil, Giroud, Chambers, Elneny.

    Rozhodca: Mark Clattenburg