Stoke City – Manchester City 1:4 (kon.) | Swansea – Hull City 0:2 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 1:0 (kon.)
Watford – Chelsea 1:2 (kon.) | West Bromwich – Everton 1:2 (kon.) | Burnley – Liverpool 2:0 (kon.)
Leicester – Arsenal 0:0 (kon.)
koniec
Burnley FC
2:0 (2:0)
Liverpool FC
Sobota 20.08.2016, 16:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Burnley FC sa dočkali prvého víťazstva v novej sezóne. Prekvapujúco zdolali v domácom prostredí Liverpool 2:0, keď o svojom triumfe rozhodli už v prvom polčase. Z minima vyťažili maximum a najmä vďaka pozornej defenzíve si zaslúžili tri body. Fanúšikovia Liverpoolu sú sklamaní. Po štvorgólovom predstavení z Emirates Stadium dnes nedokázal ich miláčikovia skórovať a na svoje konto si pripisujú prvú prehru v sezóne. Zapracovať bude treba najmä v obrane, kde bol opäť neistý najmä Ragnar Klavan. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (17:59:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Na center Jordana Hendersona si naskočil Dejan Lovren, ale jeho hlavička bola nepresná. Táto akcia uzavrela dnešný zápas, ktorý sa končí prekvapujúcim triumfom Burnley.
     
    90+3
    Alberto Moreno bol faulovaný, a tak sa pre Liverpool naskytá ešte šanca na skorigovanie dnešnej prehry.
     
    90+2
    Andre Gray vybojoval rohový kop a tým sa pre neho zápas končí. Strelca druhého gólu nahradil na záverečné sekundy Aiden O'Neill.
     
    90+1
    Andre Gray sa šikovne snažil posunúť loptu na svojho spoluhráča, no ani teraz nevyzrel na dnes dobre hrajúceho Dejana Lovrena.
     
    90
    Nathaniel Clyne vystrelil spoza pokutového územia, ale jeho prízemná strela bola veľmi nepresná. Medzitým nám grafika ukázala, že nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    89
    Po aktivite Roberta Firmina mali hostia rohový kop. Opäť ho zahrali na krátko, no center Alberta Morena bol odvrátený do bezpečia.
     
    88
    Dopredu sa viac tlačia aj obrancovia Liverpoolu, no tým vznikajú aj okienka v defenzíve. Teraz svoju šancu nevyužil Andre Gray.
     
    87
    Strela Marka Grujića dokumentuje trápenia tímu z mesta Beatles. Liverpoolu má jasnú prevahu, no nevie si vypracovať čistú gólovú šancu.
     
    86
    Philippe Coutinho sa snažil zakombinovať s Albertom Morenom, no táto spolupráca sa nestretla s úspechom.
     
    85
    Opäť strieľal Philippe Coutinho. Teraz mal dobrú pozíciu i veľa priestoru, ake trafil len pred ním stojatého obrancu domáceho tímu.
     
    84
    Burnley zatiaľ kontroluje priebeh poslednej desaťminútovky. Dokonca bude vhadzovať na útočnej polovici súpera. Liverpool má už veľmi málo času.
     
    83
    Zo strany Philippeho Coutinha bola badať čistá frustrácia. Brazílčan išiel do súboja veľmi tvrdo a môže byť rád, že po faule na Matthewa Lowtona nevidel kartu.
     
    82
    Druhýkrát v zápase strieda aj domáci kouč, ktorý z ihriska sťahuje strelca úvodného gólu. Namiesto Sama Vokesa nastupuje Poliak Lukas Jutkiewicz.
     
    81
    Z veľkej diaľky pálil Roberto Firmino. Fanúšikovia Liverpoolu ale z jeho strely nemali radosť, pretože tá mierila vysoko nad bránu Heatona.
     
    80
    V ďalšej akcií Liverpoolu bol Divock Origi. Vynikajúce ho ale strážil Matthew Lowton a nedovolil mu odcentrovať do trošku otvorenejšej obrany.
     
    79
    Nový muž na trávniku Marko Grujić sa okamžite dostal k streleckému pokusu. Jeho bomba ale mierila len do stredu brány, a tak loptu poslal na roh Tom Heaton.
     
    78
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza James Milner, prichádza Alberto Moreno.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Marko Grujić.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 2. Vokes, 37. Gray

    Karty:   66. Henderson (LIV)


    Držení míče: 19 % : 81 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:13. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:5.
    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Arfield, Defour (56. Gudmundsson), Marney, Boyd – Vokes (82. Jutkiewicz), Gray (90+2. O'Neill).
    Náhradníci: Robinson – Kightly, Jutkiewicz, O'Neill, Gudmundsson, Tarkowski, Darikwa.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner (78. A. Moreno) – Wijnaldum, Henderson (C) – Lallana (78. Grujić), Firmino, Coutinho – Sturridge (65. Origi).
    Náhradníci: Manninger – Can, Origi, Matip, A. Moreno, Stewart, Grujić.

    Rozhodca: Lee Mason