Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 4. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 4. deň

Utorok 09.08.2016, 12:00Olympijské hry
     
    Koniec nášho denného prehľadu, v ktorom sme mapovali 4. deň na LOH v Riu. (22:53:03)
     
    22:50
    To je od nás na dnes všetko. Zajtra náš denný prehľad pokračuje piatym dňom. Prajeme vám ešte príjemný zvyšok večera. Dobrú noc.
     
    22:50
    Štvrtý olympijský deň pomaly vrcholí. Konečný výsledok prišiel pred malou chvíľou zo súťaže vzpieračiek. Ďalšie zlato pre Čínu získala Wei Dengová, striebro získala Sim Hyo Choeová zo Severnej Kórei a bronz patrí Karine Gorichevovej z Kazachstanu. O veľa ide v športovej gymnastike, kde bojujú ženské tímy vo finále. V kolektívnych športoch ako je hádzaná, basketbal a volejbal sa veľké prekvapenia nezrodili. Najviac zaujal basketbalový zápas domácej Brazílie so Španielskom. Brazílčania porazili favorizovaných Španielov mimoriadne tesným výsledkom 66:65.
     
    22:20
    Poznáme dva konečné výsledky. V streľbe sme videli ženské finále v disciplíne pištoľ 25 m. Zlato získala Anna Korakakiová z Grécka, striebro Karschová z Nemecka a bronz patrí Švajčiarke Diethelmovej.
    V skokoch do vody žien z desaťmetrovej veže boli najúspešnejšie Číňanky, ktorí potvrdili dominanciu v tomto športe. Striebro získala malajzijská dvojica a bronz putuje do Kanady.
     
    21:39
    Ďalšie úspechy pre český tenis vybojovali dve dvojice v ženskej štvorhre. Hlaváčková s Hradeckou v osemfinále vyradili čínsku dvojicu Peng, Čang v dvoch setoch 6:4 a 6:4. Strýcová so Šafářovou si zase s kanadským párom Bouchardová, Dabrowski poradili v troch setoch 6:7, 6:2 a 6:4.
     
    21:21
    Pred chvíľou sa v mužskej tenisovej dvojhre skončil súboj Rafaela Nadala s Andreasom Seppim. Španiel vyprevadil Taliana z kurtu po dvoch setoch 6:3 a 6:3. V osemfinále sa stretne s Francúzom Simonom.
     
    Online prenos z finále ženských skokov do vody môžete sledovať na tomto odkaze
     
    21:14
    O 21:00 odštartovali ženské skoky do vody z veže vo výške desiatich metrov. Na všetkých predošlých olympiádach boli v tomto športe nepremožiteľné Číňanky, ktoré sú aj v Riu favoritkami. Prebiehajú aj ženské a mužské preteky v jachtingu a večerné skupinové zápasy v ragby. Popoludňajšie predkolá majú pred sebou aj boxeri do 60 kg a 75 kg.
    Striebrom korunovaný Matej Beňuš
    t
     
    20:55
    Kým prežívame eufóriu zo zisku striebra vďaka skvelej jazde Mateja Beňuša, poďme si pripomenúť aj priebeh ostatných disciplín. Pred necelou hodinou sa skončilo parkúrové finále jednotlivcov. Zo zlata sa tešia Nemci vďaka Michaelovi Jungovi, striebro berie Francúz Astier Nicolas a bronz Philipp Dutton z USA. Češka Kvitová si napokon vybojovala miestenku v štvrťfinále, keďže otočila zápas s Ruskou Makarovovoou a zvíťazila v troch setoch 4:6, 6:4 a 6:4. O niekoľko sekúnd začne aj šermiarske semifinále mužov.
    Strieborný Matej Beňuš, gratulujeme!
     
    20:44
    Sideris Tasiadis prichádza do cieľa až na piatom mieste, čo znamená, že Matej Beňuš získava pre Slovensko striebornú medailu! Fantázia!
     
    20:41
    Fantastická správa pre Slovensko! Máme medailovú istotu! Španiel Elosegi pokazil svoju jazdu a končí až na 7. mieste. Posledným na štarte je Nemec Sideris Tasiadis.
     
    20:38
    Denis Gargaud Chanut svojou fantastickou jazdou odsúva Mateja Beňuša na druhé miesto. Ostávajú dvaja pretekári.
     
    20:36
    Na štarte sú poslední traja pretekári. Matej Beňuš so svojím časom stále vedie.
     
    20:23
    Maťej Beňuš prichádza do cieľa s časom 95,02, zatiaľ je na priebežnej prvej priečke a s týmto časom útočí na medailové pozície! Čaká nás ešte sedem pretekárov!
     
    20:21
    Na štarte je už reprezentant Matej Beňuš, ktorý zabojuje o medaily. Držíme palce!
     
    20:16
    Začína sa finále C1 mužov! Štartuje 10 slalomárov. Matej Beňuš pôjde ako tretí v poradí!
     
    Finále C1 môžete sledovať na tomto odkaze

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    18:30, Matej Beňuš (vodný slalom, C1)
    Odkazy na priame prenosy:
    18:30, Matej Beňuš - semifinále a finále, C1 muži