Slovensko – Švédsko 3:6 (kon.) | Rusko – Kanada 2:1 (kon.) | Švajčiarsko – USA 3:4 (kon.)
Česko – Fínsko 5:3 (kon.)
koniec
Česko
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Fínsko
cz Utorok 09.08.2016, 19:00 • Ice Bors aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    slaví po dvou letech postup do semifinále Memoriálu Ivana Hlinky!

     
    Čeští hokejisté tedy po výhře 5:3 nad Finskem slaví po dvou letech postup do semifinále Memoriálu Ivana Hlinky!
    59:59 NEČAS - 5:3
     
    59:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští hokejisté dvě vteřiny před koncem vystavují razítko na své dnešní vítězství. V souboji o kotouč se na led vrhli MARTIN NEČAS a Linus Nyman. Kotouč dokázal nataženou holí trefit do prázdné brány český kapitán, který tak poslal svůj tým do semifinále! Asistence: Filip Zadina.
    59:25
     
    59:25
    Dva fantastické zákroky Škarka zachránili českou reprezentaci před inkasovanou brankou!
     
    59:13
    Finové hrají v plném počtu a zároveň okamžitě odvolávají brankáře.
     
    58:14
    Finové si v této chvíli berou oddechový čas.
     
    57:13
    Sami Moilanen v nejméně vhodný okamžik oslabí své mužstvo. Finský útočník si neodpustil faul na Machalu, obdržel dvě minuty za hákování a čeští hokejisté budou hrát přesilovou hru!
    54:51 ANTALAINEN - 4:3
     
    54:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká nepříjemnost pro český výběr. Finům se podařilo vstřelit kontaktní branku ve vlastním oslabení! Linus Nyman dostal na levé straně čas i prostor, čehož využil ke střele na Škarka, od něhož se puk odrazil před brankoviště na ALEKSIHO ANTTALAINENA, který tísněn českými hráči dokázal bekhendem dostat puk do brány. Asistence: Linus Nyman.
     
    52:54
    Šance pro český výběr pojistit svou výhru. Dvě minuty za vražení na hrazení obdržel jeden z finských hráčů.
     
    45:49
    Nepříjemnost pro český tým. David Kvasnička se dopustil držení, za který poputuje na dvě minuty na trestnou lavici. Češi budou hrát oslabení.
     
    41:59
    Po vyloučení Fina Engberga a českého útočníka Škvrněho se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Oba jsou potrestáni za hrubost.
    41:02 KAUT - 4:2
     
    41:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Minutu po začátku třetí části Češi zvyšují vedení na 4:2! Filip Chytil se z pravé strany natlačil před Luukkonenovu branku, kde ještě viděl volnou hůl MARTINA KAUTA, jenž pohodlně zasunul do finské klece. Asistence: Filip Chytil, Jan Kern.
    36:01
     
    36:01
    A znovu Talvitie, který dostal přihrávku do volného prostoru od Virtanena. Škarek se musel roztáhnout na brankové čáře a v důležité situaci podržel český tým!
    35:23
     
    35:23
    Talvitie se v oslabení natlačil až před Škarka a nebezpečně zakončoval bekhendem. Český brankář Škarek si prostor pohlídal.
     
    34:37
    Jesse Koskenkorva neuhlídal svou hůl, když nebezpečně seknul Kauta. Češi budou hrát znovu v početní výhodě.
     
    32:12
    Po potyčce před finskou brankou sudí trestá. Na trestnou lavici míří Fin Isiguzo a na české straně se vrátka otevírají pro Matyáše Svobodu.
     
    31:27
    Opařený tým Finska si po dvou inkasovaných brankách v krátkém čase bere oddechový čas.
    GALVAS - 3:2
     
    30:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlá česká akce z vlastního pásma a Češi jsou znovu rázem ve vedení! Machala zatáhl kotouč po levém křídle a vypálil na Luukkonena, který jen vyrazil ramenem před JAKUBA GALVASE, jenž pohotově pověsil kotouč pod víko! Asistence: Ondřej Machala, Jáchym Kondelík.
    29:11 ZADINA - 2:2
     
    29:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně po pěti minutách hry se českému týmu povedlo srovnat stav. FILIP ZADINA natlačil před obránce a po bekhendové kličce zasunul za záda Luukkonena. Asistence: Jan Kern, Jan Hladoník.
    24:11 MOILANEN - 1:2
     
    24:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové sehráli přesilovkovou kombinaci před českou brankou a SAMI MOILAINEN neměl problém, uklidit kotouč za natahujícího se českého brankáře. Asistence: Aleksie Heponiemi, Aame Talvitie.
     
    23:20
    Český tým se bude bránit. Jáchym Kondelík bojoval o puk ve středním pásmu a zahákoval soupeře, což neušlo oku sudího.
     
    17:31
    Česká reprezentace si zahraje druhou přesilovou hru. Dvě minuty za sekání obdržel Teemu Edgberg. Zbytečné vyloučení finského útočníka, který se proti pravidlům prohřešil v útočném pásmu.
    16:16
     
    16:16
    Jeden z českých obránců uvolnil do samostatného brejku Nečase, jemuž ovšem ujel kotouč, ten se přesto od betonu Luukkonena odrazil na Kauta, který se ale tísněn obráncem nedokázal prosadit.
    15:03 MOILANEN - 1:1
     
    15:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskurychlá odpověď finských hokejistů. Nyman vyslal zpoza brány přihrávku do mezikruží na SAMIHO MOILANENA, který poslal puk do protipohybu českého gólmana a srovnal stav zápasu. Asistence: Linus Nyman.
    14:30 SAFIN - 1:0
     
    14:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru pět na tři sice národní tým nevyužil, to ale české hokejisty příliš mrzet nemusí, protože se prosadili zanedlouho po jejím skončení. OSTAP SAFIN si vyjel zpoza brány na pravý kruh a odtud propálil finského gólmana. Asistence: Martin Nečas, Martin Kaut.
     
    12:25
    První přesilovou hru zápasu si zahrají čeští hokejisté. A bude hned o dvou mužích! Dvě minuty za držení obdržel Toni Utunen a ještě Jesse Koskenkorva dvě minuty za hrubost. Čeští hokejisté mohou zhodnotit svůj tlak otevírací brankou utkání.
    10:17
     
    10:17
    Tak to byla nádherná akce prvního českého útoku, kterému chybělo jenom úspěšně zakončení. Nečas při rychlém protiútoku zadovkou nahrál na střed Kautovi, který ještě nahrál na tyč Svobodovi, ten zajel s kotoučem za čáru a snažil se dostat puk do brány nahozením na gólmana. Finský muž v masce společně s obránci ovšem celou situaci vyřešil.
    07:29
     
    07:29
    Kvasnička dostal přihrávku do jízdy a dostal se až před Luukkonena, jenž ovšem zasáhl betonem. První větší šance českého týmu v utkání.
     
    04:57
    Už to mohlo být 1:0 pro Finsko. Včerejší dvougólový střelec Svoboda tentokrát poslal z mezikruží puk na vlastní bránu a jen výborný zákrok Škarka betonem zabránil inkasování.
    01:06
     
    01:06
    Následně ale český gólman musel excelovat, Talvitie se ocitl před bránou a jeho nebezpečný pokus dokázal k velké radosti českých fanoušků Škarek vychytat.

    Václav Petrů

    Góly a asistencie: 15. Safin (Nečas, Kaut), 30. Zadina (Kern, Hladoník), 31. Galvas (Machala, Kondelík), 42. Kaut (Chytil, Kern), 60. Nečas (Zadina) – 16. Moilanen (Nyman), 25. Moilanen (Heponiemi, Talvitie), 55. Antalainen (Nyman)


    Česko: Škarek (Vomáčka) – Kvasnička, Mikyska, Galvas, Šalda, Bednář, Král, Bukač – Svoboda, Nečas (C), Kaut – Kern (A), Hladoník, Zadina – Machala (A), Kondelík, Safin – Chytil, Škvrně, Dvořák – Novák.
    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Isizugo, Vaakanainen, Teräväinen, Vesterinen, Räsänen, Utunen, Vitasalo, Anttalainen – Nyman, Heponiemi (A), Moilanen – Virtanen, Talvitie (C), Parkkari – Pajuniemi, Koskenkorva (A), Engberg – Kerkkänen, Hartikainen, Seppälä.

    Rozhodca: Pražák, Pešina – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 1794