Česko – USA 1:2 (0:1 po s.n.) | Fínsko – Dánsko 5:1 (kon.) | Rusko – Nemecko 4:1 (kon.)
Kanada – Švédsko 6:0 (kon.)
koniec
Rusko
4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Nemecko
Štvrtok 19.05.2016, 19:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:15.
     
    Prajem vám príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní večerného zápasu štvrťfinále Majstrovstiev sveta v hokeji 2016! Domáca reprezentácia bude bojovať o semifinálovú miestenku s tou nemeckou. Stretnutie sa začne o 19:15 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Rusko obsadilo v skupine A konečnú 2. pozíciu so ziskom 18 bodov a skóre 32:10. Rusko otvorilo šampionát prekvapivou prehrou s Českom 0:3, ktorá šokovala širokú hokejovú verejnosť. Odvtedy sa však výkony usporiadateľskej krajiny zlepšovali a domáci tím zdolával všetko, čo mu prišlo do cesty. Ruská „medvedica“ postupne vyhrocovala svoje výkony a zdolala Kazachstan 6:4, Lotyšsko 4:0, Dánsko vysoko 10:1, Švajčiarsko 5:1, Nórsko 3:0 a vo vyvrcholení skupiny A zdolala Švédsko 4:1. Výkony z posledných zápasov svedčia o obrovskej ofenzívnej sile ruského tímu a výbornej obrane.
    Navyše, po vypadnutí Washingtonu Capitals v play-off NHL prišlo „zbornú“ posilniť trio Ovečkin, Kuznecov, Orlov, ktoré ešte viac zveľadilo už aj tak kvalitný útok Rusov.
    Rusi dominujú vo viacerých faktoroch. Ako tím nastrieľali po Kanade druhý najvyšší počet gólov (32) a v individuálnych štatistikách sa teda hráči pochopiteľne nachádzajú na najvyšších priečkach.
    Najproduktívnejšími hráčmi šampionátu sú po skupinovej fáze Vadim Šipačov s 13 bodmi (3+10) a Artemij Panarin s dvanástimi (5+7). Najlepším nahrávačom je s 10 asistenciami jednoznačne Šipačov a v plus/mínus bodoch vedie štatistiku Alexej Marčenko s 10 plusovými bodmi. Ruskí hráči a aj široká hokejová verejnosť sa nevidia nikde inde len ako víťazi trofeje pre majstra sveta. Musia však urobiť prvý významný krok, a to v štvrťfinále zdolať Nemecko.

    Nemecko sa v skupine B po poslednom zápase umiestnilo na konečnej 3. priečke so ziskom 13 bodov a skóre 22:20. Nemecká reprezentácia začala tento šampionát dvomi prehrami. Vo svojom úvodnom vystúpení si zmerala sily s Francúzskom, s ktorým prehrala po nájazdoch 3:2 a získala tak iba jeden bod. Následne podľahla aj Fínom, tentokrát už vysoko 1:5. Nemci pod vedením trénera Marca Sturma sa však naštartovali práve v zápase proti slovenskej reprezentácii, ktorú zdolali jednoznačne 5:1 a dostali sa do psychickej výhody. Následne odohrali zápas proti súperovi z kategórie papierovo silnejších, proti výberu Kanady. Javorové listy si s Nemcami poradili 5:2 a zdalo sa, že výber Nemecka do štvrťfinále určite nepostúpi. Hráči si však takúto možnosť nechceli pripustiť a v posledných troch zápasoch skupiny podali skvelé výkony. Najprv zdolali Bielorusko 5:2 a potom prekvapujúco porazili Spojené štáty 3:2. Víťazný gól bol strelený 33 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času, čo možno ani samotní Nemci nečakali, že ho strelia práve v samotnom závere zápasu. V poslednom zápase skupiny sa však Nemci zapotili. Maďari im narobili poriadne problémy. Ešte tri minúty pred koncom tretej tretiny bol stav nerozhodný 2:2, ale nemeckí reprezentanti v závere vytvorili drvivý tlak na Maďarov, z ktorého vyťažili dva góly a zvíťazili 4:2. Nemecko si teda týmto víťazstvom definitívne zabezpečilo postupové miesto.
    Vo štvrťfinále sa teda ocitlo po piatich rokoch. Naposledy boli nemeckí hokejisti v osmičke najlepších na šampionáte v Bratislave v roku 2011. Vtedy neprešli cez Švédsko, ktoré ich zdolalo 2:5.
    Najproduktívnejšími hráčmi Nemecka sú Patrick Hager, Philip Gogulla a Felix Schütz. Všetci majú po 7 bodov.

    Nemecko a Rusko sa na najväčšom fóre stretli naposledy v roku 2014. V základnej skupine vtedy Rusi zdolali Nemcov 3:0. Všetky góly padli v tretej tretine. Gólovo sa presadili Šipačov, Širokov a Tichonov.

    V novodobej histórii Majstrovstviev sveta odohrali tieto dva celky dokopy 14 vzájomných duelov. Rusko zvíťazilo 12-krát, Nemecko len dva razy. Najvyšším výsledkom sa skončilo stretnutie z MS v roku 1994, keď Rusko vyhralo nad Nemeckom 6:0.

    Jednoznačným favoritom stretnutia je domáca reprezentácia, ktorá si v žiadnom prípade nepripúšťa zlyhanie v tomto zápase. Rovnakého názoru sú aj stávkové kancelárie. Na výhru Ruska je vypísaný kurz 1.05 a na prípadné víťazstvo Nemecka v riadnom hracom čase kurz vysoký 33.00! Nerozhodný stav po 60 minútach je ohodnotený kurzom okolo 18.00.

    Všetci hokejoví fanúšikovia sa tešia práve na záverečné zápasy Majstrovstiev sveta, kde sa stretnú len tí najlepší. Duel Ruska s Nemeckom môžete sledovať prostredníctvom nášho on-line prenosu na webe Onlajny.eu!
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Čudinov, Belov, Zajcev, Marčenko, Orlov – Ovečkin, Kuznecov, Širokov – Moziakin (A), Dacjuk (C), Sannikov – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Ljubimov, Kalinin, Telegin

    Nemecko: Greiss (Pielmeier) – Holzer, Erhoff (A), Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun – Kink (A), Goc (C), Seidenberg – Reimer, Hager, Gogulla – Macek, Draisaitl, Noebels – Flaake, Kahun

    Rozhodca: Björk, Rantala – Lhotský, McIntyre.
     
    Už o niekoľko minút sa začína štvrťfinálový súboj medzi Ruskom a Nemeckom. Dnes sa tu v Ľadovom paláci v Moskve zrodilo prekvapenie. Víťaz skupiny A Česko prehralo s USA po samostatných nájazdoch 1:2!
    Zrodí sa prekvapenie aj v tomto zápase? Sledujte on-line prenos.
     
    Na ľadovej ploche už máme oba tímy. Ruskí hokejisti sa pred domácim publikom predstavia v červených dresoch. Nemci budú hrať v bielych dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Rusi vyhrali buly a Alexander Ovečkin ihneď vkorčuľoval do útočného pásma. Prihral cez šírku klziska spoluhráčovi, ale domáci sa v úvodnej minúte stretnutia ďaleko nedostali.
     
    00:44
    Prvý nebezpečný útok od "zbornej". Rozohratá akcia za bránkou skončila prihrávkou na útočnú modrú Dacjukovi, ktorý vnikol do pásma a medzi kruhmi našiel Sannikova, ktorého strela skončila v lapačke.
     
    01:25
    Smrtiaca formácia ruského tímu sa už ihneď udomácnila v pásme. Dadonov prihral na pravý kruh Šipačovovi, ktorý našiel v medzikruží Artemija Panarina a ten radšej puk vrátil na modrú.
     
    01:49
    Telegin si pýtal puk pred bránkou. Kalinin však vystrelil z ľavého kruhu. Greiss vyrazil pred seba a následne mu už Ljubimov nemohol adresovať prihrávku.
     
    02:34
    Ovečkin si spracoval puk pri zadnom mantineli a prekorčuľoval na ľavý kruh. Jeho strela z otočky však mierila mimo brány. Rusi sú však aj naďalej v pásme.
     
    02:57
    Alexander Ovečkin sa dostal do ďalšej streleckej možnosti. Pálil zo svojej typickej pozície z ľavého kruhu, ale tentokrát iba do Holzera.
     
    03:28
    Videli sme prvú strelu od nemeckého tímu. Hager vyviezol puk do útočnej tretiny, šiel poza bránu a na ľavom kruhu posunul Sinanovi Akdagovi. Jeho nahodenie do stredu bránky Bobrovskij bezpečne zachytil vo výstroji.
     
    03:52
    Nemci na nejaký moment opäť uzavreli útočné pásmo, ale Belov s Čudinovom zapracovali dobre, zastavili puk za bránkou a teraz čakajú na príchod tretej ruskej formácie.
     
    04:45
    Nemecko dalo gól!
    Nemci sa šokujúco dostávajú do vedenia! Po fantastickom prieniku hostí, keď sme videli dve neskutočné šance od Hagera a Gogullu to nakoniec vyšlo až do tretice. Spomedzi kruhov vystrelil PATRICK REIMER a strelou k žrdi prekonal Bobrovského!
    Bez asistencie.
    04:45 Patrick REIMER - 0:1

     
    05:35
    Rusi sa však nenechali zastrašiť a ihneď pokračujú so svojou nátlakovou hrou v útočnom pásme. Puk sa však posúval v málo nebezpečnej zóne po mantineloch.
     
    06:15
    Domáce publikum ostalo zaskočené po úvodnom góle od Nemecka a aj na istý moment stíchlo. To však neznamená, že ruskí hráči nepokračujú vo svojej ofenzívnej hre a využívaní svojej obrovskej útočnej sily.
     
    06:54
    Moziakin vybojoval puk v rohu klziska a posunul ho po mantineli na modrú čiaru Nikitovi Zajcevovi. Jeho strela však bola veľmi nepresná a puk skončil v rohu klziska.
     
    07:39
    Moziakin v útočnom pásme posunul iba na Reula, ktorý vyhodil puk cez celé klzisko. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením a Nemci teda nemôžu striedať.
     
    08:15
    V strednom pásme dobre zapracoval Hager a zachytil Vojnovovu prihrávku. Nahodil puk späť do útočnej tretiny, ale tam už nik z Nemcov nekorčuľoval.
     
    08:43
    Hager hľadal spomedzi kruhov Noebelsa, ale puk sa odrazil iba od korčule jedného z ruských obrancov a následne z toho bolo postavenie mimo hry.
     
    09:17
    Draisaitl posunul puk na modrú čiaru Akdagovi, ktorý okamžite spätne nahadzoval puk do nebezpečného priestoru. Puk však iba preletel a skončil v opačnom rohu klziska.
     
    09:56
    Diváci na štadióne VTB sú stále zaskočení týmto neľahkým úvodom zápasu pre svojich miláčikov. Tréner Znarok bude mať čo povedať svojim zverencom.
     
    10:13
    Jednoduché nahodenie od modrej čiary od Moritza Müllera skončilo bezpečne v lapačke Sergeja Bobrovského, ktorý pred sebou nemal nikoho, kto by mu sťažoval výhľad.
     
    10:40
    Kuznecov vykorčuľoval po pravom krídle a v blízkosti bránkovej čiary hľadal spätnou prihrávkou do medzikružia Ovečkina, ale priestor bránila dvojica nemeckých hráčova prihrávka nemala ako preniknúť.
     
    11:02
    Reul vykonal chybu v rozohrávke, za ktorú mohlo Nemecko pykať! Puku sa pred bránkoviskom zmocnil Pavel Dacjuk, ktorý sa ešte otočkou uvoľnil a vystrelil bekhendom. Greiss šikovne zastavil puk na ľavom betóne!
     
    11:52
    Opäť chyba Nemcov v útočnom pásme. Šipačov zachytil puk pri mantineli a ponúkol prihrávku Maximovi Čudinovovi, ktorý pálil okamžite z prvej. Greiss puk zachytil vo výstroji.
     
    12:24
    Ljubimov skvelou prihrávkou po osi ihriska našiel vpredu voľného Ivana Telegina, ktorý šiel do skvelého samostatného nájazdu, ale nakoniec ho zastavilo postavenie mimo hry!
     
    12:36
    Tentokrát pre zmenu vykonali ofsajd nemeckí hráči. Rozhodili si puk šikovne v strednom pásme, ale nakoniec sa v zlom postavení ocitol Kahun a čiarový rozhodca odpískal.
     
    13:35
    Puk si na ľavom kruhu prevzal Stepan Sannikov, ktorého zakončenie skončilo vo výstroji gólmana Thomasa Greissa. Vhadzuje sa po pravici nemeckého gólmana.
     
    13:53
    Dacjuk zachytil puk pri mantineli a okamžite ho poslal medzi kruhy, kde bol pripravený Sergej Moziakin. Jeho delovku vyrazil Greiss.
     
    14:20
    Nemci rozbehli útok po vhadzovaní v strednom pásme. Hager si puk po prihrávke spracoval na ľavom kruhu a vystrelil. Strelu zblokoval protihráč a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    14:56
    Akdag rozprúdil nemeckú akciu a posunul puk na modrú čiaru Draisaitlovi. V trojici si však nemeckí hráči nerozumeli a skončilo sa to ofsajdom.
     
    15:34
    Vojnov z pravého kruhu nahadzoval puk ku bráne. Ovečkin pracoval pred Greissom, zatienil mu výhľad a tečoval puk. Žiaľ, usmernil ho na zadný mantinel.
     
    15:55
    Od modrej opäť pálil Viačeslav Vojnov, ktorého delovka bola zrazená smerom do rohu hracej plochy. Domáci ostávajú naďalej v pásme.
     
    16:37
    Rusko bude hrať prvú presilovku v zápase. Yannic Seidenberg dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    16:50
    Šipačov spoza bránky nabil na pravý kruh Vojnovovi, ktorý okamžite z prvej pálil príklepom. Greiss zachytil puk niekde medzi nohami, sám si nebol stopercentne istý.
     
    17:48
    Šanca pre Rusko! Rusi to nakoniec prekombinovali a navzájom sa ponúkali! Vojnov ponúkol puk na ľavý kruh Panarinovi, ktorý váhal so strelou a nakoniec sa rozhodol pre krížnu prihrávku na Vadima Šipačova. jeho strela skončil v lapačke Greissa, ktorý famóznym zákrokom podržal svoj tím!
     
    18:05
    Jevgenij Kuznecov predviedol pekné sólo, ako ľavák sa natlačil po bekhendovej strane až pred Greissa, ale zakončiť už razantne nestihol!
     
    18:39
    Orlov v závere presilovky nabil na ľavý kruh Ovečkinovi, ktorý pálil svojou tvrdou strelou, ale tentokrát mu ju Greiss prečítal a vyrazil.
     
    19:26
    Draisaitl nakrátko prihral na kruhu Marcelovi Noebelsovi, ktorý vystrelil švihom. Bobrovskij musel využiť svoju vyrážačku.
     
    19:48
    Daryl Boyle z ľavého kruhu z otočky nepríjemne nahodil puk na bránku a puk skončil na žŕdke po následnej Draisaitlovej dorážke!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina zápasu priniesla veľmi zaujímavý a možno až šokujúci priebeh. Nemecko v 5. minúte zaskočilo súpera a po góle Reimera vedie 0:1.
    Druhá tretina sa začne približne o 20:04.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Ovečkin vykorčuľoval za pukom do útočného pásma. Na ľavom kruhu ho získal jeho spoluhráč Kuznecov, no Greiss s istotou zasiahol.
     
    20:40
    Rusko dalo gól!
    Domáci tím strieľa dôležitý gól! Vstup ako hrom! Belov vystrelil na bránu. Dadonov dorážkou trafil iba Greissov betón, následne odtiahol puk a pred bránkoviskom našiel VADIMA ŠIPAČOVA, ktorý do odkrytej bránky s istotou trafil!
    Asistencie: Jevgenij Dadonov, Anton Belov.
    20:40 Vadim ŠIPAČOV - 1:1

     
    21:19
    Rusi pokračujú v tlaku. Sannikov od zadného mantinelu našiel na ľavom kruhu Moziakina, ktorý vystrelil, ale tentokrát iba do betónu gólmana Greissa.
     
    21:46
    Alexej Marčenko nebezpečne nahodil puk od modrej čiary. Greiss bol v strehu, veľa toho nevidel a mal šťastie, že sa puk obtrel o bránkovú konštrukciu.
     
    22:11
    Ďalšia ruská akcia. Kuznecov si nakorčuľoval na ľavé krídlo a následne z kruhu vystrelil. Greiss ťažkú strelu zachytil na hrudníku.
     
    22:47
    Kuznecov sa spoza bránky snažil vrátiť k prvej žrdi Ovečkinovi. Nemeckí obrancovia zapracovali dobre a puk vypichli. Rusi pokračujú v obrovskom tlaku. V druhej tretine je to na strely zatiaľ 6:0 pre Rusov!
     
    23:05
    Dadonov si na pravom kruhu spracoval puk. Pred bránku mu korčuľoval Šipačov a mohla z toho byť veľká príležitosť. Nemecký obranca však prihrávku zablokoval.
     
    23:44
    Constantin Braun iba vyviezol puk do útočného pásma a spomedzi kruhov nahodil bekhendom na Bobrovského, ktorý okamžite rozohrával.
     
    24:50
    Telegin nepríjemne otravoval nemeckých obrancov v ich vlastnej rozohrávke. Nemcov šikovne napadol, ale nakoniec puk nezískal.
     
    25:08
    Ďalšia šanca Rusov na prečíslenie. Ljubimov korčuľoval s pukom na ľavom krídle a krížnou prihrávkou sa snažil vytvoriť gólovú pozíciu pre Telegina, no puk Greiss zablokoval.
     
    26:02
    Panarin prihral po ľavej strane Kuznecovovi, ktorý vystrelil predsa spomedzi kruhov, ale trafil iba skrumáž nemeckých hráčov. Rusi striedajú počas útočnej akcie.
     
    26:27
    Tretia ruská formácia opäť robila problémy svojmu súperovi. Panarin spoza bránky hľadal pred bránou Dadonova, ktorý sa následne pokúsil o strelu, ale puk ihneď zachytil Greiss.
     
    27:04
    Bobrovský musel byť v strehu, keď sa ho snažil prekvapiť strelou spoza brány Seidenberg, ale ruský brankár ostal pozorný.
     
    27:17
    Rusko dalo gól!
    Rusi prvýkrát vedú v tomto zápase! Dadonov prišiel po puk do rohu klziska. Po mantineli posunul smerom do opačného rohu klziska, kde získal puk Šipačov. Za ten čas si JEVGENIJ DADONOV nakorčuľoval do medzikružia a strieľanú prihrávku od Šipačova skvelo tečoval do nemeckej bránky!
    Asistencia: Vadim Šipačov.
    27:17 Jevgenij DADONOV - 2:1

     
    28:22
    Ljubimov sa z rohu hracej plochy nebezpečne natlačil pred bránku a ohrozil Greissa, ktorý ťažko odolal tomuto nečakanému zrýchleniu ruského hráča.
     
    28:57
    Rusko v tejto tretine vyslalo na Greissa už 12 striel, Nemci iba jednu! Ovečkin teraz dal svoju bombu pocítiť Boylovi, ktorý zblokoval strelu pred Greissom. Nemeckí hráči a najmä brankár sú neustále v pozore. Ani si len nemôžu vydýchnuť!
     
    29:30
    Teraz si vytvorili nebezpečnú pozíciu aj Nemci. Reimer vnikol do útočného pásma po osi ihriska a prihral na pravý kruh Korbinianovi Holzerovi, ktorý vystrelil na bránu. Bobrovský zachytil puk.
     
    30:24
    Nikita Zajcev si nakorčuľoval z druhej vlny a vystrelil od modrej. Greiss vyrazil puk pred seba a Zajcev ešte svoju strelu aj dorážal. Hokejkou však dobre zakročil Draisaitl.
     
    31:26
    Rusko získava presilovú hru. Denis Reul sa dopustil jasného faulu, keď podrazil Moziakina počas jeho uvoľnenia sa na stred ihriska.
     
    32:12
    Rusom nevyšiel postupný presilovkový útok a minúta presilovej hry je pomaly preč. Nemci zatiaľ bránia zodpovedne.
     
    33:06
    Krásna kombinácia Rusov! Orlov šikovnou krížnou prihrávkou našiel vo svojom typickom postavení Alexandra Ovečkina na ľavom kruhu, ale jeho delovka skončila skvele na Greissovej vyrážačke!
     
    33:34
    Macek získal puk v rohu klziska a prihral do medzikružia Noebelsovi, ktorý vystrelil, ale mimo. Následne boli v protiútoku Rusi. Roman Ljubimov si spracoval puk v medzikruží, počkal si aj aj na pohyb, ale namieril mimo bránky!
     
    34:14
    Rusko dalo gól!
    Nemci hrubo pochybili opäť v defenzíve. Šipačov potiahol puk po pravom krídle, krížom prihral Teleginovi, ktorý sa neulakomil a krásne vrátil späť na VADIMA ŠIPAČOVA, ktorý zakončoval už iba do odkrytej bránky!
    Asistencia: Ivan Telegin.
    34:14 Vadim ŠIPAČOV - 3:1

     
    35:35
    Kuznecov prenechal puk na pravom kruhu Ovečkinovi, ktorý spätne dával na ľavý kruh Belovovi a ten mohol zakončova do odkrytej brány. Bol to však ťažký skackajúci puk.
     
    36:10
    Nemecko si v tomto stretnutí zahrá prvú presilovú hru. Alexander Burmistrov dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    36:43
    Macek vnikol do útočného pásma s Draisaitlom. Táto dvojica si však už v obrannej tretine Ruska nerozumela a domáci hokejisti vyhodili puk.
     
    37:20
    Do dobrej pozície z ľavého kruhu sa dostal Patrick Reimer, ktorý nebezpečne pálil. K dorážke sa mohol dostať aj Macek, ale už bol obsadený ruskými hráčmi.
     
    38:07
    Kahun prihral pred bránku na Patricka Hagera, ktorý sa šikovne z otočky natlačil pred Bobrovského a pritlačil k nemu puk. Ruský gólman si so situáciou poradil.
     
    39:26
    Brooks Macek iba nahodil puk do útočného pásma a Rusi získali puk za bránkou.
     
    39:44
    Alexander Ovečkin sa ocitol vo výbornej šanci. Korčuľoval sám na Greissa, snažil sa ho rozhýbať bekhendovou kľučkou, no namieril nakoniec iba do betónu!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry jednoznačne dominovali ruskí hokejisti. V 21. minúte vyrovnal Šipačov, v 28. poslal domácich do vedenia Dadonov a gól na 3:1 strelil opäť Šipačov.
    Tretia tretina sa začne približne o 20:49.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    O prvý útok sa pokúsili Nemci. Seidenberg z pravého kruhu vystrelil na bránku. Puk skončil na betóne ruského gólmana.
     
    40:58
    Šipačov nepríjemne nahadzoval puk od modrej čiary. Spred bránky ho tečoval Dadonov a Greiss musel byť v pohotovosti.
     
    41:21
    Panarin z ľavého kruhu šikovne krížnou prihrávkou nabil Šipačovovi, ktorý okamžite pálil z prvej. Greiss puk zachytil a zmaril Šipačovovi radosť z prípadného hetriku!
     
    42:11
    Nemeckí hokejisti iba poľahky posunuli puk do útočného pásma a odišli striedať. Rusi teda môžu v pokoji rozohrávať svoju ofenzívnu akciu.
     
    42:45
    Rusko dalo gól!
    Domáci tím strieľa štvrtý gól! Ljubimov v strednom pásme prihral Kuznecovovi, ktorý vnikol do útočného pásma a v medzikruží smerom na pravý kruh. Po puk si prišiel ALEXANDER OVEČKIN a šikovnou strelou prekonal Greissa. Ovečkin sa teda premiérovo presadil na tohtoročnom šampionáte!
    Asistencie: Jegenij Kuznecov, Roman Ljubimov.
    42:45 Alexander OVEČKIN - 4:1

     
    43:37
    Ruskí hokejisti sú už vo veľkej pohode. Artemij Panarin si teraz v strednom pásme skúšal svoje kľučky a na nemeckých hráčov si dovolil dosť.
     
    44:32
    Rusi boli tentokrát mierne nekoncentrovaní v obrannom pásme a Hager s Gogullom im tam narobili mierne problémy. Gogullova strela z medzikružia skončila u Bobrovského.
     
    45:02
    Leon Draisaitl nám predviedol svoje individuálne prednosti. S pukom prekorčuľoval cez stredné pásmo až do útočnej tretiny, odkiaľ sa snažil prekvapiť Bobrovského. Brankár Ruska puk s prehľadom kontroloval.
     
    45:58
    Obranca Moritz Müller nepríjemne nahodil puk od modrej čiary, ktorý bol mierne pribrzdený a skončil v rohu klziska. Rusi však majú v tejto chvíli hluchú pasáž vo svojej hre a nechávajú priestor svojmu súperovi.
     
    46:50
    Ovečkin vybojoval puk pri mantineli a prihral krížom na Širokova, ktorý sa dostal do prečíslenia s Kuznecovom. Puk mu však posunul po vzduchu a to bolo pre jeho spoluhráča ťažké.
     
    47:24
    Bobrovskij si v tejto chvíli musel dať pozor na zakončenie Patricka Hagera, ktorý po Gogullovej prihrávke mal dosť priestoru pred bránkoviskom. Zakončil však iba do tela ruského gólmana.
     
    48:28
    Alexander Burmistrov potiahol puk po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Thomas Greiss na nejaký moment nevedel, kde je puk, ale intuitívne ho cítil niekde medzi svojmi betónmi.
     
    48:49
    Ljubimov sa snažil po mantineli adresovať prihrávku Teleginovi, ktorý korčuľoval a hľadal si voľné miesto na útočnej modrej. Nemci puk zachytili.
     
    49:28
    Alexander Ovečkin nám predviedol svoju hokejovú genialitu. Získal si puk na ľavom kruhu, pomedzi korčule si hodil puk cez Boyla a následne zakončil. Greiss puk zachytil.
     
    50:30
    Dacjuk sa pri modrej čiare po strete s Gogullom ocitol na ľadovej ploche a ďalej v akcii nemohol pokračovať. Prihral na obrancov, presnejšie na Belova, ktorý pomaličky bez unáhlenia rozohráva ruskú akciu.
     
    51:48
    Nemci sa zmocnili puku v strednom pásme, ale iba ho nahodili opäť dopredu. Tam však nik nekorčuľoval, a tak si poň prišli pohodlne ruskí hokejisti, ktorí viacmenej už len kontrolujú toto stretnutie.
     
    52:26
    Prečíslenie Rusov! Dadonov vykorčuľoval po pravej strane a krížom preniesol hru na Artemija Panarina, ktorý vystrelil z prvej. Greiss jeho strelu vyrazil na mantinel!
     
    53:15
    Po pôsobení Burmistrova pred bránkou bola hra prerušená. Ruský korčuliar sa ocitol v bránkovisku, a to bol dôvod na prerušenie hry.
     
    53:44
    Rusi už aj menej napádajú. Nechali teraz priestor Nemcom na útok. Draisaitl si vymenil na ľavej strane v útočnom pásme puk s Noebelsom, ktorý nakoniec zakončil, ale iba do bočnej konštrukcie brány.
     
    54:48
    Kink posunul za bránku kapitánovi Marcelovi Gocovi, ktorý sa však s pukom na hokejke dlho neohrial. Za bránou dobre zapracoval Čudinov.
     
    55:55
    Rusi vyrážali do útočného pásma, posúvali si puk po šírke klziska, ale ďaleko sa veľmi nedostali. Ich iniciatíva bola zastavená hneď po vniknutí do útočného pásma.
     
    56:53
    Burmistrov pri ruskej striedačke spadol na svojho spoluhráča Marčenka. Rusi sa následne nikam neponáhľali a pomaličky rozohrali cez svojich obrancov.
     
    57:36
    Jevgenij Kuznecov sa z pravého kruhu dostal na os ihriska, čím si vytvoril lepšiu streleckú pozíciu. Greiss následne spojil betóny a puk vyrazil.
     
    58:18
    Artemij Panarin nabral rýchlosť v strednom pásme a následne si spracoval puk v útočnej tretine, ale už si lepšiu šancu nevytvoril. Greiss bezpečne prikryl puk pod lapačku.
     
    58:40
    Šipačov z pravej strany mohol ísť úplne sám do zakončenia a aj túto akciu sám zakončiť. On však chcel ponúknuť gól Panarinovi, ktorý ho dnes ešte nedal a asi by si ho za svoju dobrú prácu zaslúžil. V tejto situácii to však ruskí hokejisti prekombinovali a až moc sa ponúkali jeden druhému.
     
    59:50
    Dacjuk krížnou prihrávkou prihral puk na Moziakina, ktorý zakončoval z dobrej pozície, ale Greissa neprekonal. Mrzieť ho to však za takéhoto stavu a času už nemusí.
     
    Koniec zápasu.
     
    V záverečnej dvadsaťminútovke sa gólovo podarilo presadiť Ovečkinovi, ktorý teda svojím premiérovým gólom na tohtoročnom šampionáte upravil konečný stav tohto štvrťfinálového zápasu na 4:1. Rusko predviedlo dobrý výkon a dominovalo po celý zápas. Po prvej tretine síce prehrávalo 0:1, ale následne už nenechali herne slabších Nemcov robiť si s týmto zápasom, čo chcú a opäť sa prezentovali svojimi útočnými silami.
    Rusko sa teda stáva ďalším semifinalistom po vyradení Nemecka!

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera! (21:19:37)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 21. Šipačov (Dadonov, Belov), 28. Dadonov (Šipačov), 35. Šipačov (Telegin), 43. Ovečkin (Kuznecov, Ljubimov) – 5. Reimer


    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Čudinov, Belov, Zajcev, Marčenko, Orlov – Ovečkin, Kuznecov, Širokov – Moziakin (A), Dacjuk (C), Sannikov – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Ljubimov, Kalinin, Telegin
    Nemecko: Greiss (Pielmeier) – Holzer, Erhoff (A), Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun – Kink (A), Goc (C), Seidenberg – Reimer, Hager, Gogulla – Macek, Draisaitl, Noebels – Flaake, Kahun

    Rozhodca: Björk, Rantala – Lhotský, McIntyre