Česko – USA 1:2 (0:1 po s.n.) | Fínsko – Dánsko 5:1 (kon.) | Rusko – Nemecko 4:1 (kon.)
Kanada – Švédsko 6:0 (kon.)
koniec
Kanada
6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Švédsko
Štvrtok 19.05.2016, 19:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa štvrťfinálové stretnutie Majstrovstiev sveta, v ktorom Kanada zdolala Švédsko pomerom 4:0 a dostala sa tak už do semifinále. Napriek jednoznačnému stavu ale musíme pripomenúť, že Švédi dnes boli pre Kanadu viac než vyrovnaným súperom.

    Do semifinále postúpili: Kanada, Fínsko, Rusko, USA.

    Najlepší hráči zápasu:

    Kanada: Ryan O'Reilly
    Švédsko: Mikael Backlund

    S týmto konštatovaním a prianím pekného zvyšku večera sa už s vami lúčim. V mene portálu Onlajny.eu ďakujem za pozornosť a verím, že nám svoju priazeň zachováte aj do ďalších bojov Majstrovstiev sveta. (21:33:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Už sa ale nič podstatné neudeje, Kanada zvíťazí 6:0. Vedia to aj Švédi, ktorí majú hlavy na striedačke sklonené poriadne nízko.
     
    58:40
    Beží posledných 80 sekúnd zápasu.
     
    58:20
    Na opačnej stane zakončenie Burakovskeho, ktorý si teraz počkal pri bližšej žrdi, avšak táto rana Talbota absolútne neprekvapila.
     
    58:09
    Na opačnej strane skvelá práca Perryho, ktorý oklamal obranu súpera a ponúkol gól Hallovi. Taylor mal ale smolu a puk nedokázal nadvihnúť, preto trafil len pravý betón Markströma.
     
    57:55
    Aj Švédi ešte v snahe skórovať a pridať aspoň čestný gól, neúspešne.
     
    57:10
    O'Reilly puk zaviezol do útočnej tretiny, následne sa ale pokúsil vy&páliť prakticky z nulového uhla. Táto strela v bránke skončiť nemohla, Markström puk očami vytesnil.
     
    56:45
    Kanada posiela na ľadovú plochu aj svoju tretiu, respektíve štvrtú formáciu. Tento tím si už bude chcieť záver dnešného štvrťfinálového stretnutia užiť plnými dúškami.
     
    55:20
    Dumbova okamžitá strela od modrej čiary prepadla cez všetko, čo jej stálo v ceste. Teda až do momentu, kedy narazila na pozornú lapačku Markströma.
     
    55:10
    Švédsko – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    54:58
    Čas teraz plynie poriadne rýchlo, Kanada sa už zameriava na pozorné bránenie. Zdá sa, že dnes sa už nič podstatné neudeje.
     
    54:00
    Do konca zápasu ostáva 6 minút.
    53:25 Derick BRASSARD - 6:0

     
    53:25
    Kanada dala gól!
    Tak nie. Kanada pridala aj šiesty gól, aj keď o to nemala možno vôbec ani záujem. Strelecky sa presadil DERICK BRASSARD. Asistencie: Brendan Gallagher, Taylor Hall.
     
    53:10
    Zdá sa, že Kanada už nebude mať záujem o zakladanie zbytočných útočných akcií, ktoré by mohli ešte viac zosmiešniť Švédov. O víťazovi je rozhodnuté už niekoľko minút pred koncom riadnej hracej doby.
     
    52:11
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    52:00
    Zdá sa, že teraz už môžeme vravieť o definitívnej výhre Kanady. Pôjde už skôr len o skóre, avšak vzhľadom na sympatickú snahu Švédska by sme boli neradi, ak by ešte Kanada pridala ďalšie góly.
    51:05 Mark STONE - 5:0

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 19. Scheifele (O'Reilly), 27. Dumba (Scheifele, Stone), 33. Marchand (Dumba, Scheifele), 33. Domi (Reinhart, Matheson), 52. Stone, 54. Brassard (Gallagher, Hall)


    Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ellis, Murray, Ceci, Matheson, Dumba – Perry (C), Brassard, Hall – Duchene (A), McDavid, Marchand – Gallagher, Reinhart, Jenner – Stone, Scheifele, O'Reilly (A) – Domi
    Švédsko: Markström (Fasth) – Larsson, Gustafsson (A), Lindholm, Ekholm, Fransson, Fantenberg, E. Gustafsson – Omark, Backlund (A), Ericsson (C) – Burakovsky, Wennberg, Nyquist – Klasen, Sundström, Norman – Ritola, Sjögren, Lundberg – Rosén

    Rozhodca: Gofman (RUS), Sidorenko (BLR) – Ritter (USA), Suominen (FIN)