Česko – USA 1:2 (0:1 po s.n.) | Fínsko – Dánsko 5:1 (kon.) | Rusko – Nemecko 4:1 (kon.)
Kanada – Švédsko 6:0 (kon.)
koniec
Rusko
4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Nemecko
Štvrtok 19.05.2016, 19:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V záverečnej dvadsaťminútovke sa gólovo podarilo presadiť Ovečkinovi, ktorý teda svojím premiérovým gólom na tohtoročnom šampionáte upravil konečný stav tohto štvrťfinálového zápasu na 4:1. Rusko predviedlo dobrý výkon a dominovalo po celý zápas. Po prvej tretine síce prehrávalo 0:1, ale následne už nenechali herne slabších Nemcov robiť si s týmto zápasom, čo chcú a opäť sa prezentovali svojimi útočnými silami.
    Rusko sa teda stáva ďalším semifinalistom po vyradení Nemecka!

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera! (21:19:37)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Dacjuk krížnou prihrávkou prihral puk na Moziakina, ktorý zakončoval z dobrej pozície, ale Greissa neprekonal. Mrzieť ho to však za takéhoto stavu a času už nemusí.
     
    58:40
    Šipačov z pravej strany mohol ísť úplne sám do zakončenia a aj túto akciu sám zakončiť. On však chcel ponúknuť gól Panarinovi, ktorý ho dnes ešte nedal a asi by si ho za svoju dobrú prácu zaslúžil. V tejto situácii to však ruskí hokejisti prekombinovali a až moc sa ponúkali jeden druhému.
     
    58:18
    Artemij Panarin nabral rýchlosť v strednom pásme a následne si spracoval puk v útočnej tretine, ale už si lepšiu šancu nevytvoril. Greiss bezpečne prikryl puk pod lapačku.
     
    57:36
    Jevgenij Kuznecov sa z pravého kruhu dostal na os ihriska, čím si vytvoril lepšiu streleckú pozíciu. Greiss následne spojil betóny a puk vyrazil.
     
    56:53
    Burmistrov pri ruskej striedačke spadol na svojho spoluhráča Marčenka. Rusi sa následne nikam neponáhľali a pomaličky rozohrali cez svojich obrancov.
     
    55:55
    Rusi vyrážali do útočného pásma, posúvali si puk po šírke klziska, ale ďaleko sa veľmi nedostali. Ich iniciatíva bola zastavená hneď po vniknutí do útočného pásma.
     
    54:48
    Kink posunul za bránku kapitánovi Marcelovi Gocovi, ktorý sa však s pukom na hokejke dlho neohrial. Za bránou dobre zapracoval Čudinov.
     
    53:44
    Rusi už aj menej napádajú. Nechali teraz priestor Nemcom na útok. Draisaitl si vymenil na ľavej strane v útočnom pásme puk s Noebelsom, ktorý nakoniec zakončil, ale iba do bočnej konštrukcie brány.
     
    53:15
    Po pôsobení Burmistrova pred bránkou bola hra prerušená. Ruský korčuliar sa ocitol v bránkovisku, a to bol dôvod na prerušenie hry.
     
    52:26
    Prečíslenie Rusov! Dadonov vykorčuľoval po pravej strane a krížom preniesol hru na Artemija Panarina, ktorý vystrelil z prvej. Greiss jeho strelu vyrazil na mantinel!
     
    51:48
    Nemci sa zmocnili puku v strednom pásme, ale iba ho nahodili opäť dopredu. Tam však nik nekorčuľoval, a tak si poň prišli pohodlne ruskí hokejisti, ktorí viacmenej už len kontrolujú toto stretnutie.
     
    50:30
    Dacjuk sa pri modrej čiare po strete s Gogullom ocitol na ľadovej ploche a ďalej v akcii nemohol pokračovať. Prihral na obrancov, presnejšie na Belova, ktorý pomaličky bez unáhlenia rozohráva ruskú akciu.
     
    49:28
    Alexander Ovečkin nám predviedol svoju hokejovú genialitu. Získal si puk na ľavom kruhu, pomedzi korčule si hodil puk cez Boyla a následne zakončil. Greiss puk zachytil.
     
    48:49
    Ljubimov sa snažil po mantineli adresovať prihrávku Teleginovi, ktorý korčuľoval a hľadal si voľné miesto na útočnej modrej. Nemci puk zachytili.
     
    48:28
    Alexander Burmistrov potiahol puk po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Thomas Greiss na nejaký moment nevedel, kde je puk, ale intuitívne ho cítil niekde medzi svojmi betónmi.
     
    47:24
    Bobrovskij si v tejto chvíli musel dať pozor na zakončenie Patricka Hagera, ktorý po Gogullovej prihrávke mal dosť priestoru pred bránkoviskom. Zakončil však iba do tela ruského gólmana.
     
    46:50
    Ovečkin vybojoval puk pri mantineli a prihral krížom na Širokova, ktorý sa dostal do prečíslenia s Kuznecovom. Puk mu však posunul po vzduchu a to bolo pre jeho spoluhráča ťažké.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 21. Šipačov (Dadonov, Belov), 28. Dadonov (Šipačov), 35. Šipačov (Telegin), 43. Ovečkin (Kuznecov, Ljubimov) – 5. Reimer


    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Čudinov, Belov, Zajcev, Marčenko, Orlov – Ovečkin, Kuznecov, Širokov – Moziakin (A), Dacjuk (C), Sannikov – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Ljubimov, Kalinin, Telegin
    Nemecko: Greiss (Pielmeier) – Holzer, Erhoff (A), Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun – Kink (A), Goc (C), Seidenberg – Reimer, Hager, Gogulla – Macek, Draisaitl, Noebels – Flaake, Kahun

    Rozhodca: Björk, Rantala – Lhotský, McIntyre