Česko – Kazachstan 3:1 (kon.) | USA – Maďarsko 5:1 (kon.) | Dánsko – Lotyšsko 3:2 (2:1 po s.n.)
Nemecko – Bielorusko 5:2 (kon.)
koniec
Nemecko
5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Bielorusko
Piatok 13.05.2016, 19:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Philip GOGULLA - 5:2

     
    59:51
    Nemecko dalo gól!
    Poslednú bodku za týmto zápasom zaknihoval gólom do prázdnej bránky PHILIP GOGULLA. Asistencia: Daryl Boyle.
    49:14 Andrej STAS - 4:2

     
    49:14
    Bielorusko dalo gól!
    Tak toto bol neuveriteľný gól! ANDREJ STAS iba od modrej čiary nahdil puk na bránku súpera a Greiss totálne pochybil. Kus čiernej gumy sa snažil spracovať hokejkou, ale nešťastne si ho zrazil do vlastnej siete. Asistencie: Jevgenij Lisovec, Vitalij Koval.
    34:23 Brooks MACEK - 4:1

     
    34:23
    Nemecko dalo gól!
    Ihneď po buly sa do puku na útočnej modrej čiare oprel BROOKS MACEK a jeho rana aj s prispením teču niektorého z hostí skončila až v Kovalovej sieti. Asistencia: Denis Reul.
    28:08 Andrej STEPANOV - 3:1

     
    28:08
    Bielorusko dalo gól!
    ANDREJ STEPANOV bude vo videách najkrajších gólov dňa po celom svete! Puk získal za vlastnou bránkou, zo súperov si urobil kužele a napokon sa dostal až do samostantého nájazdu, v ktorom pred Greissom nezaváhal. Asistencie: Charles Linglet, Vitali Koval.
    10:47 Felix SCHÜTZ - 3:0

     
    10:47
    Nemecko dalo gól!
    Nemci rýchlo využívajú svoju presilovku a zvyšujú náskok na rozdiel troch gólov. FELIX SCHÜTZ teraz ostal pred bránkou súpera úplne nepokrytý a mal dostatok času na to, aby puk prepasíroval do siete. Asistencie: Philip Gogulla, Patrick Hager.
    06:00 Leon DRAISAITL - 2:0

     
    06:00
    Nemecko dalo gól!
    Nemci veľmi rýchlo pridávajú aj druhý gól a s Vielotuskom to teraz nevyzerá vôbec dobre. Bielorusi teraz prepadli v obranných radoch a zbytočne pustili do šance až troch hráčov Nemecka, čo sa im napokon aj vypomstilo. LEON DRAISAITL dostal prihrávku k žrdi a využil ju. Asistencie: Marcel Noebels, Brooks Macek.
    04:26 Patrick REIMER - 1:0

     
    04:26
    Nemecko dalo gól!
    Nemci sa navyše dostávajú do vedenia, strela spoza kruhu tesne nad hranicou ľadu teraz zaskočila Kovala, ktorý musel puk vyťahovať zo svojej siete. O gól sa postaral PATRICK REIMER. Asistencia: Moritz Müller.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 5. Reimer (Müller), 6. Draisaitl (Noebels, Macek), 11. Schütz (Gogulla, Hager), 35. Macek (Reul), 60. Gogulla (Boyle) – 29. Stepanov (Linglet, Koval), 50. Stas (Lisovec, Koval)


    Nemecko: Greiss (Pielmeier) – Holzer, Ehrhoff (A), Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun – Seidenberg, Goc (C), Kink (A) – Gogulla, Hager, Schütz – Noebels, Draisaitl, Macek – Flaake, Kahun, Reimer – Fauser
    Bielorusko: Koval (Lalande) – Djukov, Korobov (A), Jevenko, Gotovec, Lisovec, Chenkel, Ustinenko – S. Kosticyn, Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A) – Platt, Stas, Linglet – Gavrus, Kovyršin, Stepanov – Komarov, Kitarov, Demkov – Pavlovič

    Rozhodca: Fonselius (FIN), Iverson (CAN) – Kilian (NOR), Malmqvist (SWE)