Česko – Kazachstan 3:1 (kon.) | USA – Maďarsko 5:1 (kon.) | Dánsko – Lotyšsko 3:2 (2:1 po s.n.)
Nemecko – Bielorusko 5:2 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Kazachstan
Piatok 13.05.2016, 15:15Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Českí hokejisti si pripisujú na svoje konto piate víťazstvo na majstrovstvách sveta. Zápas s Kazachstanom kontrolovali od úvodných minút a hoci nepredviedli najlepší výkon dokázali zvíťaziť 3:1. Hrdinom českého tímu je kapitán Tomáš Plekanec, ktorý po prihrávkach Davida Pastrňáka dvakrát skóroval. V 56. minúte síce znížil náskok favorita zápasu naturalizovaný Kanaďan Nigel Dawes, no gólom do prázdnej brány uzavrel gólový film zápasu Robert Kousal. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (17:32:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Česi mohli v samotnom závere pridať štvrtý gól. Tomáš Zohorna našiel osamoteného Lukáša Kašpara, ten v čistej pozícii zbytočne prihrával na Roberta Kousala, ktorý druhý gól v zápase nepridal.
     
    59:34
    Zápas sa už iba dohráva. V poslednej minúte sa bude vhadzovať v obrannom pásme Kazachstanu.
    58:51 Robert KOUSAL - 3:1

     
    58:51
    Česko dalo gól!
    Je rozhodnuté. Gólom do prázdnej brány rozhoduje o osude dnešného zápasu ROBERT KOUSAL. Pre neho je to druhý gól na svetovom šampionáte. Asistencie: Michal Birner a Michal Řepík.
     
    58:18
    Vitali Kolesnik opúšťa kazašskú bránu! Andrej Nazarov v závere zápasu riskuje.
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty riadnej hracej doby. Odhodlajú sa Kazachovia k hre bez brankára?
     
    57:26
    Postavenie mimo hry aj na strane Česka. V ofsajde bol prichytený bývalý hráč bratislavského Slovana – Lukáš Kašpar.
     
    57:05
    Robert Kousal nečakane vystrelil spoza obrancu, no našiel iba pripravený pravý betón Vitaliho Kolesnika. Ten drží kazašský tím nad vodou.
     
    56:31
    Hokejisti Kazachstanu nemôžu pokračovať, pretože sa ocitli v postavení mimo hry. Na vyrovnanie majú ešte tri a pol minúty.
     
    55:49
    Okamžite ožil aj Ľadový palác v Moskve. Priaznivci Kazachstanu ženú svojich za vyrovnaním, čo by bolo obrovské prekvapenie.
    55:30 Nigel DAWES - 2:1

     
    55:30
    Kazachstan dal gól! Zámorská formácia hostí sa predsa len presadila. Dustin Boyd krásnou prihrávkou spoza brány našiel osamoteného NIGELA DAWESA, ktorý strelou z tesnej blízkosti prekonal Pavla Francouza. Asistencie: Dustin Boyd a Vyacheslav Tryasunov.
     
    54:42
    Po akcii Davida Pastrňáka sa puk odrazil na hokejku Romana Červenku. Ten ale príliš dlho váhal so svojim zakončením.
     
    54:12
    Kazachstan nemôže striedať. Yevgeni Rymarev totiž vyhodil puk cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:55
    Tomáš Zohorna prenikol do útočnej tretiny. Spätnou prihrávkou hľadal svojich spoluhráčov, no tí boli tiesnení kazašskými obrancami.
     
    53:26
    Dustin Boyd sa snažil obhodiť si jedného z českých obrancov, no to samu nepodarilo. Kazachstanu sa kráti čas na zdramatizovanie zápasu.
     
    52:53
    Ján Kovář prekvapujúco vystrelil spoza obrancu, no kazašský brankár Vitali Kolesnik predviedol dobrý zákrok ľavým betónom.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 7. Plekanec (Pastrňák, Červenka), 43. Plekanec (Pastrňák), 59. Kousal (Birner, Řepík) – 56. Dawes (Boyd, Tryasunov)


    Česko: Francouz (Furch) – Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kundrátek, Kempný (A), Doudera – Červenka (A), Plekanec (C), Pastrňák – Birner, Kovář, Řepík – Zohorna, Kousal, Kašpar – Jarůšek, Koukal, Filippi – Zaťovič.
    Kazachstan: Kolesnik (Poluetkov) – Tryasunov, Semyonov, Savchenko (C), Lipin, Korabeinikov, Lakiza, Lobanov, Kairov – Dawes (A), Boyd, Bochenski (A) –Rymarev, Ivanov, Krasnoslobodtsev – Pushkaryov, Solarev, Markelov – Panshin, Grents.

    Rozhodca: Peter Gebei (HUN), Timothy Mayer (USA) – Pasi Nieminen (FIN), Peter Šefčík (SVK)