Česko – Kazachstan 3:1 (kon.) | USA – Maďarsko 5:1 (kon.) | Dánsko – Lotyšsko 3:2 (2:1 po s.n.)
Nemecko – Bielorusko 5:2 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Kazachstan
Piatok 13.05.2016, 15:15Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Českí hokejisti si pripisujú na svoje konto piate víťazstvo na majstrovstvách sveta. Zápas s Kazachstanom kontrolovali od úvodných minút a hoci nepredviedli najlepší výkon dokázali zvíťaziť 3:1. Hrdinom českého tímu je kapitán Tomáš Plekanec, ktorý po prihrávkach Davida Pastrňáka dvakrát skóroval. V 56. minúte síce znížil náskok favorita zápasu naturalizovaný Kanaďan Nigel Dawes, no gólom do prázdnej brány uzavrel gólový film zápasu Robert Kousal. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (17:32:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Česi mohli v samotnom závere pridať štvrtý gól. Tomáš Zohorna našiel osamoteného Lukáša Kašpara, ten v čistej pozícii zbytočne prihrával na Roberta Kousala, ktorý druhý gól v zápase nepridal.
     
    59:34
    Zápas sa už iba dohráva. V poslednej minúte sa bude vhadzovať v obrannom pásme Kazachstanu.
    58:51 Robert KOUSAL - 3:1

     
    58:51
    Česko dalo gól!
    Je rozhodnuté. Gólom do prázdnej brány rozhoduje o osude dnešného zápasu ROBERT KOUSAL. Pre neho je to druhý gól na svetovom šampionáte. Asistencie: Michal Birner a Michal Řepík.
     
    58:18
    Vitali Kolesnik opúšťa kazašskú bránu! Andrej Nazarov v závere zápasu riskuje.
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty riadnej hracej doby. Odhodlajú sa Kazachovia k hre bez brankára?
     
    57:26
    Postavenie mimo hry aj na strane Česka. V ofsajde bol prichytený bývalý hráč bratislavského Slovana – Lukáš Kašpar.
     
    57:05
    Robert Kousal nečakane vystrelil spoza obrancu, no našiel iba pripravený pravý betón Vitaliho Kolesnika. Ten drží kazašský tím nad vodou.
     
    56:31
    Hokejisti Kazachstanu nemôžu pokračovať, pretože sa ocitli v postavení mimo hry. Na vyrovnanie majú ešte tri a pol minúty.
     
    55:49
    Okamžite ožil aj Ľadový palác v Moskve. Priaznivci Kazachstanu ženú svojich za vyrovnaním, čo by bolo obrovské prekvapenie.
    55:30 Nigel DAWES - 2:1

     
    55:30
    Kazachstan dal gól! Zámorská formácia hostí sa predsa len presadila. Dustin Boyd krásnou prihrávkou spoza brány našiel osamoteného NIGELA DAWESA, ktorý strelou z tesnej blízkosti prekonal Pavla Francouza. Asistencie: Dustin Boyd a Vyacheslav Tryasunov.
     
    54:42
    Po akcii Davida Pastrňáka sa puk odrazil na hokejku Romana Červenku. Ten ale príliš dlho váhal so svojim zakončením.
     
    54:12
    Kazachstan nemôže striedať. Yevgeni Rymarev totiž vyhodil puk cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:55
    Tomáš Zohorna prenikol do útočnej tretiny. Spätnou prihrávkou hľadal svojich spoluhráčov, no tí boli tiesnení kazašskými obrancami.
     
    53:26
    Dustin Boyd sa snažil obhodiť si jedného z českých obrancov, no to samu nepodarilo. Kazachstanu sa kráti čas na zdramatizovanie zápasu.
     
    52:53
    Ján Kovář prekvapujúco vystrelil spoza obrancu, no kazašský brankár Vitali Kolesnik predviedol dobrý zákrok ľavým betónom.
     
    52:15
    Český tím rozohráva ďalšiu útočnú akciu až od svojej brány. Pri puku je obranca Radim Šimek.
     
    50:40
    Kazachovia poriadne zatlačili svojho súpera. Yevgeni Rymarev sa dostal trikrát k strele, no českí obrancovia sa obetavo hádzali do striel.
     
    50:11
    Lukáš Kašpar sa dostal do gólovej príležitosti, ale jeho peknú strelu dokázal Vitali Kolesnik vyrazil do rohu klziska.
     
    49:13
    Zakázané uvoľnenie v podaní Kazachstanu. Prihávka Romana Stavchenka bola nepresná.
     
    48:53
    Roman Červenka si stiahol puk na os ihriska a kazašský tím mal šťastie, že český reprezentant netrafil bránu.
     
    48:04
    Radim Šimek pálil od modrej čiary, no Vitali Kolesnik dobre zatiahol. Česi naďalej pokračujú vo svojej útočnej aktivite.
     
    47:27
    Na druhej strane mohol pohroziť Ivan Rymarev. Pekne sa zbavil českých obrancov, no strelou z uhla trafil len bočnú sieť.
     
    46:49
    Tomáš Zohorna hľadal pred bránou Lukáša Kašpara, no ten sa do zakončenia nedostal. Dobre zapracoval kazašský kapitán Roman Savchenko.
     
    46:31
    Nigel Dawes sa spätnou prihrávkou snažil nájsť Brandona Bochenskiho, no v defenzíve dobre zapracoval Robert Kousal. Následne sa dostali do brejku Česi, no strela Lukáša Kašpara nebola presná.
     
    45:43
    Michal Birner posúval puk na Michala Řepíka, no túto spoluprácu českých hráčov z druhého útoku zastavil čiarový rozhodca, ktorý odpískal ofsajd.
     
    44:28
    Richard Jarůšek sa dostal do šance. Puk po jeho strele doslova preskočil brankára Vitaliho Kolesnika, no napokon neprešiel až za bránkovú čiaru.
     
    43:56
    Strela Lukáša Kašpara bola zblokovaná na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude v obrannom pásme Kazachstanu.
     
    43:27
    Radim Šimek nahadzoval puk pred bránu súpera, ale našiel iba prípravného kazašského brankára.
    42:51 Tomáš PLEKANEC - 2:0

     
    42:51
    Česko dalo gól!
    Kazachovia zbytočne stratili puk v obrannej tretine. David Pastrňák zdvihol hlavu, uvidel voľného TOMÁŠA PLEKANCA, ktorý tvrdou strelou z prvej prekonal Vitaliho Kolesnika. Asistencia: David Pastrňák.
     
    42:31
    Zakázané uvoľnenie Česka. Richard Jarůšek hľadal svojou prihrávkou Plekanca, no jeho pas bol nepresný.
     
    42:00
    Michal Kempný drží puk za vlastnou bránou. Oba tímy po dvoch minútach posledného dejstva striedajú. Zatiaľ sa hrá v pokojnom tempe.
     
    40:58
    Druhá česká útočná formácia sa snažila dostať do útočného pásma, ale proti kazašským obrancom neuspela.
     
    40:28
    Nepresná rozohrávka zo strany Kazachstanu. Puk ale bol tečovaný, a tak sa zakázané uvoľnenie nepíska.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina veľa hokejovej krásy neponúkla. Čechom sa príliš nedarilo a Kazachovia boli favoritovi zápasu viac ako vyrovnaným súperom. Gól sa im ale nepodarilo streliť, a tak prehrávajú po dvoch tretinách stále najtesnejším rozdielom. V závere druhej tretiny odišiel predčasne do šatne Nigel Dawes, no či sa zranil zatiaľ nevedno. Pred posledným dejstvom je zápas stále otvorený. Sledujte ho na onlajny.eu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:45
    Pri strele od modrej čiary zlomil hokejku Michal Kempný. Kazachovia sa dostali do prečíslenia, no pri prechode do tretiny súpera sa nevyhli ofsajdovému postaveniu.
     
    39:06
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny. Roman Savchenko už nezachytil puk v útočnej tretine, a tak akcia Kazachstanu nemôže pokračovať.
     
    38:23
    Obranca na modrej čiare už nedokázal zachytiť puk v útočnom pásme. Po ofsajde Kazachstanu sa bude vhadzovať v strede klziska.
     
    37:39
    Zámorská formácia poriadne pritlačila svojho súpera. Do zakončenia sa dostal Nigel Dawes, no puk nedokázal usmerniť do siete.
     
    37:07
    Kazachovia si vytvorili tlak. Spoza brány sa dostal do zakončenia Ilya Solaryov, ktoré za cenu faulu zastavil Tomáš Kundrátek. Dve minúty za krosček.
     
    36:15
    Po strele Konstantina Pushkaryova musel zasahovať aj Pavel Francouz. Pred dobiedzajúcim Vladimírom Markelovom ale kryje puk.
     
    36:00
    Česi to spravili veľmi dobre. Potrebovali striedať, a tak ľahkým vyhodením poslali puk k bráne, ktorú ochraňuje Vitali Kolesnik.
     
    35:17
    Kazachovia vybojovali puk v útočnej tretine. Pohotovou strelou zakončoval Brandon Bochenski, no jeho strela mierila tesne nad bránu súpera.
     
    34:27
    Vadim Krasnoslobodtsev sa dostal k strele z pravého kruhu na vhadzovanie. Jeho strela bola veľmi dobrá, no Pavel Francouz dokázal vyraziť puk pravým ramenom.
     
    33:47
    Hra je prerušená kvôli ofsajdu domáceho tímu. Po reklamnej prestávke sa tak bude vhadzovať v strednom pásme. Česko stále vedie najtesnejším rozdielom.
     
    33:06
    Michal Kempný sa dostal k ďalšej strele. Vitali Kolesnik vyrazil puk len pred seba, no tam ho obrancovia Kazachstanu dokázali upratať do bezpečia.
     
    32:35
    Vitali Kolesnik si pripisuje úspešný zákrok po strele Michala Kempného. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Česka.
     
    31:58
    Česi veľmi dlho obiehali kazašské obranné pásmo. Pavel Jeřábek si až príliš dlho vymieňal puk s Tomášom Kundrátkom. Obranca Slovana Bratislava napokon vystrelil ale veľmi nepresne.
     
    31:11
    Vylúčenie v tíme Kazachstan (Danair Kairov – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    30:43
    K strele z medzi kruhov sa dostal Vadim Krasnoslobodtsev, ale jeho strelecký pokus dokázal vyraziť český brankár. Pre Francouza to bol len deviaty zákrok.
     
    30:00
    Máme za sebou polovicu riadneho hracieho času. V druhej tretine sme zatiaľ vážnejšie šance nevideli, a tak český tím vedie len o jeden gól.
     
    29:18
    Na ľad opäť naskočila zámorská formácia Kazachstanu. Individuálnou akciou sa ale nepresadil Dustin Boyd.
     
    28:32
    Yevgeni Rymarev pekne obkorčuľoval bránu a z otočky vystrelil. Pavel Francouz ale nemal s jeho pokusom žiadne problémy. Následne sa Česi previnili zakázaným uvoľnením.
     
    27:25
    Tomáš Plekanec dvakrát z ťažkého uhla zakončoval, no jeho strely neboli presné. Následne sa do šance dostával aj Jan Kovář, no takisto neuspel.
     
    26:48
    A český národný tím sa opäť oslobodzuje. Pavel Francouz ešte nemusel zasahovať a čas od návratu Davida Pastrňáka sa kráti.
     
    26:16
    Kazachstan sa zatiaľ nevie dostať do útočného pásma. Dnes mu presilovky vôbec nevychádzajú.
     
    25:41
    Vo vlastnom oslabení sa odhodlal k strele Michal Řepík. V poslednej chvíli sa mu ale puk skĺzol z hokejky, a tak nedokázal dobre zakončiť.
     
    25:12
    Vylúčenie v tíme Česko (David Pastrňák – 2 min., sekanie).
     
    24:54
    Do výbornej šance sa dostal obranca Michal Jordán, no mám pocit, že trafil Richarda Jarůšeka. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    24:13
    Na druhej strane od modrej čiary pálil Roman Savchenko, no nenadviazal na svoje presné zásahy zo zápasov so Švajčiarskom či Švédskom.
     
    23:41
    Tomáš Kundrátek nahadzoval puk pred bránu Kazachstanu, no pred ňou nebol žiaden hráč, ktorý by ju mohol tečovať. Bez problémov tak puk chytá opäť Kolesnik.
     
    23:13
    Elitná česká formácia sa dostala do zakončenia. Konkrétne to bol David Pastrňák, kto ohrozil Vitaliho Kolesnika. Ten ale jeho pokus chytá do svojej lapačky.
     
    22:28
    Tento raz už musel zasahovať kazašský brankár. Michal Jordán vystrelil spoza obrancu, no trafil len betóny.
     
    21:53
    Do dobrej streleckej pozície sa dostal Lukáš Kašpar, no jeho tvrdá strela mierila nad Kolesnikovu bránu.
     
    21:24
    Úvod druhej tretiny je pomerne rozháraný, ani jeden z tímov sa nedokáže dostať do vážnejšej šance.
     
    20:54
    Po ľavej strane sa dostal do útočného pásma Michal Birner. Proti nemu sa ale postavil jeden z obrancov Kazachstanu, ktorý napokon jeho strelu zblokoval na ochrannú sieť.
     
    20:32
    Ofsajd kazašského tímu je posúdený ako úmyselný, a tak sa bude vhadzovať po ľavej ruke brankára Vitaliho Kolesnika.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Máme za sebou prvú tretinu dnešného zápasu. Česi sa dostali do vedenia už v siedmej minúte, keď strelu Davida Pastrňáka dorazil za Kolesnikov chrbát kapitán Tomáš Plekanec. Na druhej strane mal šancu najmä Brandon Bochenski, no jeho strelu schoval do lapačky Pavel Francouz. Druhá tretina sa začne približne o 16:05 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:53
    V záverečných sekundách preveril pozornosť Pavla Francouza strelou spoza obrancu Yevgeni Rymarev. Jeho pokus ale skončil len na pravom betóne českého brankára.
     
    19:37
    Kazachovia zle striedali a Česi sa dostali do prečíslenia tri na dva. Akciu zakončil Roman Červenka, no jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    19:00
    A je po presilovke Kazachstanu. Ten si vypracoval len jeden náznak šance, v ktorej bol Dsutin Boyd. Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:17
    Roman Savchenko musí začínať ďalšiu akciu Kazachstanu od vlastnej brány. Zatiaľ táto presilová hra je veľmi nepodarená.
     
    17:25
    Českí hokejisti sa dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary. Zámorská formácia sa zatiaľ nedostala do koncovky.
     
    16:58
    Vylúčenie v tíme Česko (Michal Kempný – 2 min., sekanie).
     
    16:42
    Na druhej strane preveril pozornosť kazašského brankára MIchal Řepík. Jeho strelu ale bez problémov kryje Vitali Kolesnik.
     
    15:54
    Nigel Dawes pálil z prvej, no jeho strelecký pokus mieril vedľa brány Pavla Francouza. Kazachovia sa tlačia do koncovky, no českému tímu gól ešte nestrelili.
     
    15:27
    Dustin Boyd zabojoval a prešprintoval českého obrancu Tomáša Kundrátka. Nielenže zabránil zakázanému uvoľneniu, ale si aj vytvoril šancu.
     
    14:44
    David Pastrňák vystrelil spoza obrancu, no ten dokázal jeho pokus zablokovať, čím uľahčil prácu pre brankára Vitaliho Kolesnika.
     
    13:54
    Robert Kousal teraz dostal v priebehu niekoľkých sekúnd dva tvrdé údery, no hlavní rozhodcovia to nechali bez povšimnutia.
     
    13:19
    Po prihrávke Michala Birnera spoza brány sa dostal do koncovky Michal Řepík. Z tesnej blízkosti ale jeho pokus likviduje brankár Vitali Kolesnik. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    12:38
    Na druhú časť presilovej hry nastúpila druhá formácia Kazachstanu, no tá sa nedokázala usadiť v útočnom pásme. Početná výhoda sa pomaly končí.
     
    12:00
    Tentokrát skúšal prekonať českého brankára Nigel Dawes, no jeho tečovaná strela skončila tesne vedľa brány českého tímu.
     
    11:29
    Zámorská formácia zatlačila český tím. Do zakončenia sa tesne pred bránkoviskom dostal Brandon Bochenski, no jeho strela skončila v lapačke Pavla Francouza.
     
    10:46
    Vylúčenie v tíme Česko (Jan Kolář – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    10:20
    Český tím nemôže pokračovať vo svojej akcii, pretože sa jeden z hráčov v červeno-bielom drese ocitol v postavení mimo hry.
     
    09:41
    Ďalšia výborná akcia. Po prihrávke spoza brány sa dostal k strele z prvej Tomáš Kundrátek, no trafil len dobre postaveného Vitaliho Kolesnika.
     
    09:00
    Česi zatlačili svojho súpera, no chýbala väčšia početnosť streľby. Napokon skúsil šťastie obranca Michal Kempný, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný.
     
    08:18
    Krásna kombinácia Čechov. Po osi Zohorna- Kousal sa puk takmer dostal na hokejku Milana Douderu, ktorý by zakončoval do prázdnej brány.
     
    07:49
    Druhý český útok si vytvoril tlak v súperovom útočnom pásme a získava presilovú hru. Dve minúty za hákovanie dostáva Nikita Ivanov.
    06:55 Tomáš PLEKANEC - 1:0

     
    06:55
    Česko dalo gól!
    Tento raz už gól TOMÁŠA PLEKANCA platí. Od modrej čiary sa dostal k strele David Pastrňák, jeho strelu Vitali Kolesnik iba vyrazil a český kapitán pohotovou dorážkou otvára skóre. Asistencie: David Pastrňák a Roman Červenka.
     
    06:29
    Gól českého tímu nemôže platiť. Ešte pred strelou Tomáša Plekanca totiž čiarový rozhodca odpískal ofsajdové postavenie Romana Červenku.
     
    06:07
    Pre Kazachov sa črtala šanca na brejk, no prihrávka Yevgeniho Rymareva na Nikitu Ivanova bola nepresná. Českí obrancovia si situáciu ustrážili.
     
    05:25
    V závere presilovej hry sa dostal do zakončenia Lukáš Kašpar. Brankár Kolesnik bola však pozorný. Kazachovia sa opäť oslobodili vyhodením puk cez všetky čiary.
     
    04:48
    Kazachovia sa dokázali oslobodiť. Následne sa českému tímu nepodarilo dostať späť, pretože v ich rozlete zastavil hvizd čiarového rozhodcu.
     
    04:00
    Tvrdou strelou sa prezentoval obranca bratislavského Slovana Tomáš Kundrátek. Jeho strela mierila tesne nad bránu súpera.
     
    03:36
    Vylúčenie v tíme Kazachstan (Roman Savchenko – 2 min.).
     
    03:11
    Od modrej čiary vystrelil Jakub Jeřábek. Pred Kolesnikom bolo hneď niekoľko hráčov, no ani jeden z nich nedokázal tečovať puk do kazašskej brány.
     
    02:45
    Kazachovia sa oslobodili z tlaku súpera. Spravili to veľmi dobre, keď sa jednoduchým vyhodením vyhli zakázanému uvoľneniu.
     
    02:11
    Kazachovia zle striedali a do šance sa dostal Robert Kousal. Jeho strela švihom ale trafila len betóny pripraveného Vitaliho Kolesnika.
     
    01:29
    Od modrej čiary pálil Jan Kolář, no svojim pokusom neohrozil Vitaliho Kolesnika. Pri strele totiž zlomil hokejku a okamžite išiel striedať.
     
    00:51
    Hra je prerušená, pretože sa puk dostal do výstroje jedného z českých hráčov. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    00:25
    Prvú šancu mali Kazachovia. Po prihrávke spoza brány sa dostal do šance Nigel Dawes, no najproduktívnejší hráč mužstva trafil len do hrude českého brankára.
     
    00:07
    Českí hokejisti nezačali dobre. Hneď v úvode sa previnili zakázaným uvoľnením, a tak sa hra presťahuje pred Pavla Francouza.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Francouz (Furch) – Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kundrátek, Kempný (A), Doudera – Červenka (A), Plekanec (C), Pastrňák – Birner, Kovář, Řepík – Zohorna, Kousal, Kašpar – Jarůšek, Koukal, Filippi – Zaťovič.

    Kazachstan: Kolesnik (Poluetkov) – Tryasunov, Semyonov, Savchenko (C), Lipin, Korabeinikov, Lakiza, Lobanov, Kairov – Dawes (A), Boyd, Bochenski (A) –Rymarev, Ivanov, Krasnoslobodtsev – Pushkaryov, Solarev, Markelov – Panshin, Grents.

    Rozhodca: Peter Gebei (HUN), Timothy Mayer (USA) – Pasi Nieminen (FIN) , Peter Šefčík (SVK).
     
    Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji majú pred sebou ôsmy hrací deň. Dianie v moskovskej A-skupine otvorí duel medzi Českom a Kazachstanom, ktorý by mal byť jasnou záležitosťou krajiny spoza rieky Moravy. Ten sa začína v tradičnom čase o 15:15 hod.

    ČESKO

    Český národný tím je po prvých štyroch zápasoch na prvom mieste A-skupiny. Jediný bod stratil len v zápase s Lotyšskom, ktoré zdolal až po samostatných nájazdoch. Okrem toho Česi porazili silný výber Ruska i Švédska. Len včera zverenci Vladimíra Vůjtka zničili aj nórskych Vikingov. Tých zdolali jasne 7:0, hoci využili len jednu presilovú hru. V zápase zažiaril najmä dvojgolový bývalý hráč Slovana Bratislava Lukaš Kašpar. V bráne dostal prednosť brankár Dominik Furch a podobne ako v zápase s Ruskom si udržal čisté konto. Česi sa na turnaji prezentujú druhou najlepšou efektivitou streľby, keď premenili na gól v priemere každú ôsmu strelu. Najproduktívnejším hráčom tímu je mladík Michal Birner, ktorého bilancia je dva góly a tri asistencie.

    KAZACHSTAN

    Hokejisti Kazachstanu nehrajú na turnaji vôbec zle. V úvodnom dueli zdolali po samostatných nájazdoch Švajčiarov a Rusom vzdorovali takmer do samotného záveru. Po prehre s Nórskom nezvládli ani druhý zápas so severským mužstvom. Proti Švédom prehrávali po dvoch tretinách už päťgolovým rozdielom a ani zlepšená hra v poslednom dejstve na lepší výsledok ako 7:3 nestačila. V tíme Andreja Nazarova je početná enkláva kanadských rodákov. Najproduktívnejším hráčom je Nigel Dawes, ktorý ku dvom presným zásahom pridal aj štyri asistencie. Na majstrovstvách sveta sa Kazachovia stretli s Českom dvakrát a ani raz neskórovali. V prvom zápase prehrali 7:0, no na MS vo Viedni 2015 prehrali len najtesnejším rozdielom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 7. Plekanec (Pastrňák, Červenka), 43. Plekanec (Pastrňák), 59. Kousal (Birner, Řepík) – 56. Dawes (Boyd, Tryasunov)


    Česko: Francouz (Furch) – Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kundrátek, Kempný (A), Doudera – Červenka (A), Plekanec (C), Pastrňák – Birner, Kovář, Řepík – Zohorna, Kousal, Kašpar – Jarůšek, Koukal, Filippi – Zaťovič.
    Kazachstan: Kolesnik (Poluetkov) – Tryasunov, Semyonov, Savchenko (C), Lipin, Korabeinikov, Lakiza, Lobanov, Kairov – Dawes (A), Boyd, Bochenski (A) –Rymarev, Ivanov, Krasnoslobodtsev – Pushkaryov, Solarev, Markelov – Panshin, Grents.

    Rozhodca: Peter Gebei (HUN), Timothy Mayer (USA) – Pasi Nieminen (FIN), Peter Šefčík (SVK)