Ufa – Kazaň 1:1 (kon.) | Saransk – Rostov 2:1 (kon.) | Groznyj – Samara 0:1 (kon.)
FK Krasnodar – Machačkala 3:0 (kon.)
koniec
FK Achmat Groznyj
0:1 (0:0)
FC Krídla Sovietov Samara
cz Nedeľa 01.05.2016, 16:00 • Ahmat Arena, Groznyj. Kapacita: 30,597 diváků. • Ruská Premier Liga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hráči FK Těrek Groznyj nedokázali využít výhodu domácího prostředí a fotbalistům FK Křídla Sovětů Samara podlehli nejtěsnějším možným rozdílem. Jedinou branku duelu vstřelil v 64. minutě Jahović. (17:53:21)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Těrek získal poslední možnost vyrovnat. Stalo se tak po centru z rohového kopu a do pokutového území šel i brankář Gorodov. Balon se nakonec odrazil na kopačku Ucijeva, jehož pokus mířil jen do míst, v nichž se vyskytoval Loria.
     
    90+2
    Taktické střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: v závěru utkání ze hřiště odchází Milan Rodić, na poslední desítky vteřin se do hry podívá Sheldon Bateau.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby byly nastaveny tři minuty.
     
    90
    Loria vytěsnil prudký centr z levé strany na roh, svou příležitost však domácí nevyužili.
     
    88
    Vynucené střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: Adis Jahović se už na hřiště nevrátí, zraněného spoluhráče vystřídá Gianni Bruno.
     
    87
    Jednoho z hráčů hostujícího celku zřejmě postihli křeče a gestikulací si žádá ošetření. Nakonec pro něj bylo přivoláno lékařské vozítko, které ho odvezlo z hrací plochy.
     
    85
    Domácí se ke střele dostali až nyní, ale obětavý obránce srazil ránu Ivanova na roh. Při jeho rozehrávce si hráči Samary nabíhající soupeře pokryli a neumožnili jim znovu vystřelit.
     
    84
    S blížícím se závěrem utkání se tlak Těreku stupňuje, defenziva Samary je však pevná jako skála a odvádí skvělou práci.
     
    82
    K útoku zavelel Mbengue, jehož individuální tažení bylo zakončenou sraženou střelou. Groznyj pak zahrával rohový kop, ale z něj nic nevytěžil.
     
    80
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Pavel Jakovlev, na závěrečnou desetiminutovku se do hry podívá Dmitrij Jatčenko.
     
    78
    Křídla Sovětů Samara zaútočila po pravém křídle, odkud do předbrankového prostoru směřoval centr, který dokázal zkrotit připravený Gorodov. Gólman domácího celku posléze rozdal míč svým spoluhráčům v poli a ti tak mohou rozehrát.
     
    76
    Domácí tým se pokusil zahrozit dlouhou přihrávkou za obranu, proti míči však včas vyběhl Loria a před dotírajícím útočníkem ho ukryl ve svých rukavicích.
     
    75
    Třetí střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště míří Magomed Mitrišev, místo něj nastupuje Igor Lebeděnko.
     
    73
    Avizované střídání v celku FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Zaurbek Plijev, naopak na zelený pažit nastupuje Ablaye Mbengue.
     
    72
    Trenér domácího týmu připravuje další střídání. Kterého z hráčů pošle do hry však zatím zůstává záhadou. Ta bude vyřešena za okamžik, a to při nejbližším přerušení hry.
     
    70
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: z hrací plochy odstupuje Pedro Ken a jeho místo zaujme Gheorghe Grozav.
     
    69
    Hlavní arbitr v posledních minutách žlutě obarvenými kartami rozhodně nešetří, další z nich má možnost vidět Milan Rodić (FK Křídla Sovětů Samara), který z toho pochopitelně radost nemá, ale to si měl rozmyslet mnohem dříve, než se dopustil přestupku.
     
    67
    Dantas Rodolfo (FK Těrek Groznyj) se řítil k pokutovému území a před jeho hranicí teatrálně upadl. Filmařinou by se možná uživil, ale ve fotbale bylo jeho krátké divadelní účinkování, pro které hlavní sudí neměl pochopení, oceněno pouze udělením žluté karty.
     
    65
    Za následné oslavy doprovázené svléknutím dresu inkasoval Adis Jahović (FK Křídla Sovětů Samara) žlutou kartu. Domnívám se však, že v tuto chvíli ho to vůbec netrápí.
    64. Adis JAHOVIĆ - 0:1
     
    64
    Samara právě vstřelila branku!
    Hosté se po hodině hry ujímají vedení! Rodićova rána z hranice šestnáctky byla bránícím hráčem tečována na hlavu ADISE JAHOVIĆE, který přibližně z pozice penaltového puntíku umístil míč do pravé části brány a otevřel tak gólový účet utkání.
     
    62
    Na druhé straně nedopadl dobře Jakovlevův pokus o přelobování brankáře, protože balon kvůli přílišné razanci dopadl na zem až za bránou.
     
    61
    Kapitán domácího týmu skvělým pasem z pravé strany oslovil jednoho ze svých spoluhráčů. Tomu však selhalo zpracování a balon mu byl včas přistupivším obráncem ukopnut do zámezí.
     
    59
    Balon nakonec získali hráči Samary a v levém rohu vápna vyprodukoval střelu Jakovlev. Ten ale neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a ze záklonu zamířil nad břevno.
     
    57
    Hra se v tuto chvíli přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který často střídá svého majitele.
    54.
     
    54
    Hosté se nenechali zahanbit a rovněž po jejich ofenzivním tažení bylo rušno. Na nadýchaný centr z pravé strany si uvnitř pokutového území naskočil Rodić a k úspěšnéu zakončení mu scházely jen decimetry.
     
    52
    Těrek si vytvořil další střelecou pozici a tentokrát byla nebezpečná. Na hranici velkého vápna se do míče opřel Aissati a balon prosvištěl jen těsně kolem levé tyče.
     
    50
    Aissati byl po odehrání míče podražen Poměrkem, který inkasoval žlutou kartu. Následovala tak standardní situace domácích. Ti míč do hry uvedli prostřednictvím krátké přihrávky, ale to z jejich strany bylo vše.
     
    49
    Fotbalisté Těreku vstoupili do druhé půle velmi aktivně a kombinační souhrou na útočné polovině teď zaměstnávají defenzivu hostujícího výběru.
     
    47
    První útočnou akci druhého poločasu vymysleli domácí. Zpoza pokutového území se odhodlal zakončit Ivanov, ale jeho přízemní rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři jsou zpět na hřišti, druhý poločas tak za okamžik začne!
     
    Pětačtyřicet minut souboje 26. kola ruské Premier Ligy mezi domácím Těrekem Groznyj a hostující Samarou je u konce. Branky jsme se v první půli, stejně jako diváci v Ahmat Areně ,nedočkali, a tak do druhé půle vstoupí oba týmy za bezbrankového stavu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    A ještě jednou Jahović. Hostující útočník si na své konto připsal poslední akci první půle, když zpoza pravého rohu pokutového území zamířil po zemi na zadní tyč, jenže branku domácího celku o pár metrů minul.
     
    45
    No nevymysleli to hosté vůbec špatně. Centr z rohu zamířil na zadní tyč, odkud se balon po dvou hlavičkách dostal až před branku, kde však Jahović neuspěl v souboji s domácím gólmanem Gorodovem.
     
    44
    Hostům se v samém závěru první půle podařilo vybojovat rohový kop. Podaří se jim strhnout vedení na svou stranu těsně před přestávkou?
     
    43
    Na středovém kruhu zůstává po skluzu Rybuse ležet hostující forvard Jahović. Rozehrávky se tak ujmou hráči Samary, s uvedením míče zpět do hry ale nikterak nespěchají.
     
    42
    První poločas se pomalu chýlí ke svému konci a i přes několik nadějných akcí na obou stranách jsme se branky prozatím nedočkali.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Rizvan Ucijev (FK Těrek Groznyj).
     
    41
    Centr středem hřiště do ohně před hostující branku domácím nevyšel a hostům se podařilo míč s přehledem dostat mimo pokutové území.
     
    40
    Ivanov upadl při souboji s Mollem asi deset metrů před pokutovým územím. Domácí fotbalista sice pádu hodně přidal, o faul se však podle hlavního sudího jednalo a tak budou domácí zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    39
    Hráči v modrých dresech se ale u míče dlouho neohřáli. Za všechno může nepřesná přihrávka Burlaka přes šířku celého hřiště, která skončila až za autovou čarou.
     
    38
    Hosté kombinují na vlastní polovině a postupným útokem se snaží prokousat k domácí brance.
     
    37
    Domácím se takřka povedlo uspat hostující defenzívu natolik, aby krásný technický centr Aissatiho dokázal jeden z jeho spoluhráčů sebrat dříve než brankář Loria. Gólman hostujícího celku však celou akci dobře přečetl a pro míč si včas vyběhl.
    35.
     
    35
    No začíná být na hřišti pořádně veselo! Mollo dostal od domácí obrany až příliš volného prostoru u pravého rohu šestnáctky a tak měl dostatek času poslat nadýchaný centr do prostoru malého vápna, kde si na míč naskočil Pavel Jakovlev, jenž hlavou jen těsně přestřelil domácí klec!
     
    34
    Hráči Těreku to v nouzi zkusili nakopnout z půlky hřiště znovu až před branku, tam však míč nedostihl na hrací ploše jeden z domácích borců. Odkopávat se tak bude od branky Giorgi Lorii.
    33.
     
    33
    Domácí se nemohou dostat k zakončení ve vápně a tak to v posledních minutách zkouší z větší dálky. Ivanov si před vápnem pěknou zasekávačkou položil jednoho z bránících hráčů soupeřů a technickou ranou poslal míč těsně nad břevno!
     
    32
    Hosté rozehráli standardní situaci z poloviny hřiště nákopem do domácího vápna. Balon se podařilo hráčům Těreku dostat mimo pokutové území, před ním si ho ale našel Poměrko a střelou doprostřed branky prověřil gólmana Gorodova.
     
    30
    Další nepříliš povedený střelecký pokus má na svědomí domácí bek Plijev. Ten se napřáhl pár metrů před hranicí šestnáctky, do cesty se mu ale skluzem dobře postavil jeden z bránících hráčů soupeře a i proto letěla střela domácího borce vysoko nad branku Samary.
     
    29
    Callagov vyslal kolmicí po levé straně vpřed Mollu, ten si však při snaze o převzetí balonu pomohl nedovoleným způsobem a po faulu hostujícího záložníku budou hrát opět domácí hráči.
     
    29
    Tempo hry v posledních minutách znovu poněkud upadlo. Na vině je velké množství nepřesností a to ve hře obou dnešních soupeřů. Balon se tak převážně pohybuje v okolí středového kruhu.
     
    27
    Centr z pravé strany však příliš daleko nedoletěl a míč odhlavičkoval první z bránících hráčů Samary ještě před hranicí šestnáctky mimo nebezpečí
     
    26
    Po delší době jsou u míče také domácí fotbalisté. Těm se sice nevyvedl přízemní centr do vápna po pravé straně, po faulu hostů ale budou zahrávat standardní situaci napravo od pokutového území.
    25. Adis Jahović (KSS)
     
    25
    Akce hostů však ještě malou chvíli pokračovala. K odraženému míči se před šestnáctkou dostal Jahović a protože neměl na výběr, napálil míč z halfvoleje prudkou ranou, která však přeletěla domácí klec.
     
    24
    Centr od rohového praporku prolétl až na zadní tyč, kde si s ním domácí obrana přes menší potíže dokázala poradit.
     
    23
    Hosté převzali v posledních minutách iniciativu a jsou to oni, kdo určují ráz zápasu. Yohan Mollo se proháčkoval po levé straně hřiště ke střeleckému pokusu, ten zásluhou teče domácího hráče s končil až za domácí brankou. Roh pro hosty.
     
    21
    Callagov byl dalším hráčem operujícím na pravé straně hostující ofenzivy. Z pozice levého beka si zběhl až k pravému rohu pokutového území a takovým polocentrem se pokusil překvapit domácího brankáře Gorodova, který musel míč vyboxovat mimo šestnáctku.
     
    20
    Hosté se po delší době vydali na zteč domácí branky, jenže jejich útočná akce neměla dlouhého trvání. Balon letěl přes celou šířku hřiště na pravou stranu na rouzběhnutého Molla, jenže jeho centr z první před branku nebyl příliš přesný a míč se zakroutil až za brankovou čáru.
     
    18
    Tak to byla nádherná individuální akce v podání Macieje Rybuse! Levý záložník Těreku se protáhl po levé straně hřiště přes tři hráče soupeře až do šestnáctky, míč si potáhl na střed a technickou střelou jen těsně minul levý horní růžek hostující svatyně!
     
    16
    Další snadný zákrok si na své konto připisuje domácí brankář, který zachytil centr z pravé strany, na který však nenabíhal žádný z hráčů v modrých dresech.
     
    15
    Když to nejde po zemi, zkouší to domácí hráči dlouhými nakopávanými balony až z vlastní poloviny. Za jedním takovým se vydal Mitrišev, jenže k míči měl přeci jen o něco blíže hostující gólman.
     
    14
    Domácí hrozí především po pravé straně hřiště. Aissati se dostal s míček do šestnáctky, jenže proti trojici hostující beků prostě projít až k Loriovi nemohl.
     
    13
    Hosté se i nadále brání a často jen za cenu autových vhazování či dalekých odkopů osvobozují svoji obranu zpod tlaku domácích hráčů.
     
    12
    První vážnější akce před brankou Samary! Mitrišev převzal přihrávku před hranicí šestnáctky, míč lehce přikopl proti noze Adílsona, jenže domácí borec střelou z první o kousek míjí levý horní roh hostující branky!
     
    11
    Snaha domácích fotbalistů o proboření hostující obranné linie stále vyznívá naprázdno. Jednak kvůli nepropustnosti hostující defenzivy, na vině je však i velké množství nepřesných přihrávek Těreku.
     
    9
    Poprvé si na balon sáhl i domácí brankář Gorodov. Nejednalo se ale o žádný těžký zákrok, gólman Grozného jen stáhl ze vzduchu nepovedený dlouhý nákop hostů.
     
    8
    Hned z následujícího protiútoku mohli udeřit hosté, když si na dlouhý nákop za domácí obranu počíhal Jahović, proti dvěma dobíhajícím bekům Těreku ale neměl šanci na úspěch.
     
    7
    Hráči v bílém ale i nadále okupují hostující šestnáctku. Ke střele z velké dálky se odhodlal jeden z domácích hráčů, hosté však stačili jeho pokus zblokovat.
     
    6
    Domácí se pokusili probít do pokutového území po pravé straně, jejich snahu ale včasným odkopem zastavil Taranov.
     
    5
    Nene, žádné velké útočné hody se zatím na stadionu Těrek nekonají. Hosté se poprvé v zápase dostali s míčem na útočnou polovinu, jejich akci ale zastavuje praporek pomezního sudího a odmávaný ofsajd.
     
    4
    Fotbalisté Grozného ještě nepustili svého soupeře k míči, k ohrožení soupeřovy branky se však stále nemohou dostat.
     
    3
    Další dlouhý nákop mířil z obranné poloviny Těreku až na hranici šestnáctky, kde si však nejvýše vyskočil brankář Loria a balon stáhl ze vzduchu.
     
    1
    Domácí se společně s úvodním hvizdem vrhli do útoční, centr z pravé strany si ale hostující obrana s přehledem pohlídala a balon skončil u brankáře Lorii.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů právě vstupují z tunelu pod stadionem na hrací plochu. Utkání mezi týmy FK Těrek Groznyj a FK Křídla Sovětů Samara začne za malou chvíli!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Těrek Groznyj: Gorodov – Ucijev, Semjonov, Rodolfo, Plijev – Ken, Adílson – Aissati, Ivanov, Rybus – Mitrišev.
    Náhradníci: Godzjur, Gudijev – Ojala, Kadyrov, Mohammadi, Mbengue, Kanu, Mirzov, Píriz, Wilkshire, Grozav, Lebeděnko.

    FK Křídla Sovětů Samara: Loria – Callagov, Burlak, Nadson, Taranov, Rodić – P. Jakovlev, Poměrko, Simaeys, Mollo – Jahović.
    Náhradníci: Lobancev, Konjuchov – Jatčenko, Sadik, Čočijev, Bateau, Bruno, Koncedalov, Kalenkovič..
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Lukáš Jasoněk

    Daniel Kubelka

    Góly: 64. Jahović

    Karty:   41. Ucijev (GRZ), 67. Rodolfo (GRZ) – 50. Poměrko (KSS), 65. Jahović (KSS), 69. Rodić (KSS)


    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev, Semjonov, Rodolfo, Plijev (73. Mbengue) – Ken (70. Grozav), Adílson – Aissati, Ivanov, Rybus – Mitrišev (75. Lebeděnko).
    Náhradníci: Godzjur, Gudijev – Ojala, Kadyrov, Mohammadi, Mbengue, Kanu, Mirzov, Píriz, Wilkshire, Grozav, Lebeděnko.

    FC Krídla Sovietov Samara: Loria – Callagov, Burlak, Nadson, Taranov, Rodić (90+2. Bateau) – P. Jakovlev (80. Jatčenko), Poměrko, Simaeys, Mollo – Jahović (88. Bruno).
    Náhradníci: Lobancev, Konjuchov – Jatčenko, Sadik, Čočijev, Bateau, Bruno, Koncedalov, Kalenkovič.