Getafe – Real Madrid 1:5 (kon.) | Las Palmas – Gijón 1:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 2:1 (kon.)
Vigo – Real Betis 1:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
1:1 (0:1)
Real Betis
Sobota 16.04.2016, 22:05 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Charly Musonda, prichádza Francisco Portillo.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Fabián Orellana (Celta Vigo).
    85. Rubén Castro (RBE)
     
    85
    Celta Vigo pri svojej enormnej ofenzívnej snahe zabudla na zadné dvierka. Do otvoreného priestoru dostal dobrú prihrávku Rubén Castro, ten zoči-voči Blancovi volil opäť lob. Lopta padala do brány, no spred bránkovej čiary ju do bezpečia vyhlavičkoval domáci kapitán Gustavo Cabral!
     
    82
    Žltú kartu dostáva Álvaro Cejudo (Real Betis).
     
    78
    Celta Vigo dalo gól! Guidettimu však už teraz nič nebráni v tom, aby oslavoval gól domácich, ktorí sa tak dočkali vyrovnania! Tréner domácich vytiahol pri svojom poslednom striedaní z lavičky správneho žolíka. PABLO HERNÁNDEZ dostal výbornú prihrávku do šestnástky a presnou strelou upratal loptu k ľavej žrdi Adánovej svätyne!
    78. Pablo Hernández (CVG) - 1:1
     
    75
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Nemanja Radoja, prichádza Pablo Hernández.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Xavi Torres.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Bruno González, prichádza Francisco Portillo.
     
    72
    Jonny Castro nešetrne vletel do súboja a môže byť rád, že z toho vyšiel len s napomenutím v podobe žltej karty.
     
    67
    Joaquín sa teraz prezentoval ako veľký lišiak, keď sa pokúsil skórovať priamo z rohového kopu. Loptu zatočil priamo na bránu a Blanco dokázal v poslednej chvíli zakročiť len s vypätím všetkých síl!
     
    64
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Dani Ceballos, prichádza Álvaro Cejudo.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Gustavo Cabral (Celta Vigo).
     
    56
    Žltú kartu dostáva Dani Ceballos (Real Betis).
     
    51
    Rubén Castro vnikol do ďalšieho okienka v obrane Celty, tentoraz už nezakončoval z tak výhodnej pozície, pretože bol dosť z uhla, no aj tak mal opäť na kopačke druhý gól Betisu. Tomu zabránil Rubén Blanco, ktorý vystúpil zo svojej brány a strelu dokázal zneškodniť!
     
    49
    V defenzíve Celty Vigo vznikla fatálna chyba, Rubén Castro sa od polovice ihriska rútil sám na Rubéna Blanca, ktorého sa snažil prelobovať, čo sa mu aj podarilo, no lopta skončila len vedľa ľavej tyčky!
     
    44
    Veľmi, veľmi nepríjemná situácia. Domáci realizačný tím musel v krátkom časovom slede po druhý raz striedať kvôli zraneniu. Beauvueho nahradil Iago Aspas.
     
    41
    Zranenie už ďalej neumožňuje pokračovať v zápase Danielovi Wassovi, ktorého musel ešte pred koncom prvého polčas na trávniku nahradiť Diaz Rojas.
     
    34
    Na druhej strane Wass pekne roztiahol loptu do strany, z krídla prišiel vydarený center Beauvueho, po ktorom prišlo hlavičkové zakončenia Nolita zo stredu pokutového územia. Antonio Adán bol namieste a túto veľkú šancu na vyrovnanie zlikvidoval!
     
    32
    Žltú kartu dostáva Rubén Castro (Real Betis).
     
    31
    Tieto momenty prvého dejstva sa nesú jasne v réžii hostí. Ich vedenie mohol navýšiť Joaquin, ktorý pravačkou opiečatkoval ľavú tyč Blancovej svätyne. Za toho následne zasiahla aj jeho druhá žrď, no dorážka Rubéna Castra už prišla z ofsajdového postavenia.
     
    24
    Real Betis dal gól! Ohrozenie priamo zo štandardnej situácie síce neprišlo, no hostia pokračovali v akcii a nakoniec dokázali streliť úvodný gól zápasu! Ľavý obranca Betisu Montoya ukončil svoj ofenzívny výpad prihrávkou pred opustenú svätyňu, do ktorej loptu poľahky usmernil ALFRED N'DIAYE.
    Alfred N'Diaye (RBE) - 0:1
     
    7
    Celta Vigo predviedla modernú, priamočiaru akciu s využitím ľavého obrancu. Planas po narážačke vnikol do pokutového územia, z jej kraja predložil loptu pred bránu Guidettimu, ktorý ju z prvej poslal k pravej žrdi svätyne Realu Betis. Hostí pred inkasovaným gólom zachránil vynikajúci zákrok Adána!

    Michal Bakoš

    Góly: 78. P. Hernández – 24. N'Diaye

    Karty:   59. Cabral (CVG), 72. J. Castro (CVG), 89. Orellana (CVG) – 32. Rubén Castro (RBE), 56. D. Ceballos (RBE), 82. Cejudo (RBE)


    Celta Vigo: Blanco – J. Castro, Sergi Gómez, Cabral, Planas – Radoja (75. P. Hernández), Wass (41. Diaz Rojas) – Orellana, Beauvue (44. Aspas), Nolito – Guidetti.
    Náhradníci: S. Álvarez – Aspas, Diaz Rojas, Bongonda, P. Hernández, Señé, Dražić.

    Real Betis: Adán – Molinero, Bruno González (74. Portillo), Pezzella, Montoya – Petros, N'Diaye – Joaquín (74. X. Torres), D. Ceballos (64. Cejudo), Musonda (90+2. Portillo) – Rubén Castro.
    Náhradníci: D. Giménez – Kadir, van Wolfswinkel, X. Torres, Westermann, Portillo, Cejudo.

    Rozhodca: De Burgos – García, De Francisco – Carbajales