West Ham – Arsenal 3:3 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 1:0 (kon.)
Watford – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Newcastle 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Norwich 1:0 (kon.)
Manchester City – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (1:1)
West Bromwich Albion
Sobota 09.04.2016, 18:30 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Vyšťavený Sergio Aguero má na dnes odpracované, s viacerými šrámami, no i standing ovation, opúšťa hraciu plochu. Nahradí ho obranca Clichy.
    82. Samir Nasri (MAC)
     
    82
    Výborne hrajúci Samir Nasri je po dlhej maródke pri chuti a pokračuje v skvostnom predstavení. Francúz znovu ťažil z práce neúnavnej motorovej myši – Sergia Aguera. Nasri si prevzal loptu na ľavej strane ihriska, aby sa z nej následne dostal až do vnútra veľkého vápna. Po zaseknutí loptu na pravačku zamieril do ľavej Fosterovej šibenice, ktorú len tesne minul. Na druhej strane rozohrával priamy kop Craig Gardner, ktorý z veľkej vzdialenosti zamieril priamo pod brvno Hartovej bránky. Anglická jednotka vytiahla tento pokus na rohový kop.
     
    80
    Desať minút pred koncom stretnutia opúšťa hraciu plochu strelec úvodného gólu a vinník penalty na druhej strane. Sességnona nahradí Leko.
     
    76
    Ďaleko presnejší bol na druhej strane Sergio Aguero, ktorý ťažil z výborného pasu z hĺbky ihriska. Argentínčan si spracoval loptu na prsia a následne do pohybu, čím sa odpútal od brániaceho konkurenta Jonnyho Evansa. Kde nestíhal bývalý stopér Manchestru United, hasil jeho bývalý gólman Ben Foster. Reprezentačná štvorka včas reagovala na krížny pokus Aguera z uhlu a pravou nohou vykopla loptu do bezpečia. Štvrťhodinu pred koncom tak pokračujeme pri tesnom vedení favorita.
     
    74
    Hrubý kiks postranného arbitra mohol stáť Manchester City vedenie, no Saido Berahino v ešte jasnejšej pozícii, než pred troma minútami, znovu vyhorel. Roztrhaný stred poľa Citizens znovu nerozobral kombinujúcich hráčov hostí a tí mohli trestať. Z pravého kraja šestnástky strieľal Craig Gardner, ktorého zrazený pokus sa odrazil do jasného ofsajdu na Berahina. Asistent rozhodcu ho však nesignalizoval a pred Angličanom stál znovu len Hart. Berahino však z desiatich metrov v stopercentnej tutovke trestuhodne zakončil mimo priestoru troch žrdí.
     
    71
    West Bromwich dokázal výnimočne vykombinovať kompaktnú partiu Manchestru City a na Saida Berahina zíval už iba gólman Joe Hart. Anglický mladý útočník napriek tomu neskóroval. Do šance ho na ofenzívnom výlete vyslal James Chester, ktorý vyšperkoval kombináciu Baggies prihrávkou, na ktorú reagovali bledomodrí neskorým vystúpením z defenzívneho bloku. Berahino sa teda definitívne nachádzal v hre, no jeho mierne splašený obstrel mieril mimo ľavej žrde nezamestnaného Harta.
    66. Samir Nasri (MAC) - 2:1
     
    66
    Manchester City dal gól!
    Futbalový podvečer na Etihad Stadium napísal ďalší skvostný príbeh. Francúz SAMIR NASRI po návrate zo sedemmesačnej maródky dokončuje obrat Citizens! Akciu rozdúchal na pravej strane Kevin De Bruyne, ktorý prešiel cez dôrazného Jamesa Chestera. Následne povedľa vystupujúceho Evansa prepasíroval loptu na Navasa, ktorý nachystal gólovku pre Aguera. Argentínčan ani na dvakrát neprestrelil McAuleyho, no dorážkový pokus sa od stopéra Baggies odrazil k Nasrimu, ktorý zblízka prestrelil i na čiare stojaceho Dawsona. Favorit sa po prvýkrát v zápase ujíma vedenia.
     
    60
    Spomínaný Kevin De Bruyne sa už skutočne dostáva na hraciu plochu a sprevádza ho ďalší žralok – uzdravený Yaya Touré. Miesta im prenechali Delph a Bony Wilfried.
     
    55
    Keď sa Manchestru City nedarí kombinačne, skúsil to Sergio Aguero z väčšej vzdialenosti a vôbec to nebol márny pokus. Argentínčanova strela prišla bez ohlásenia a zo zákrytu hráčov Baggies. Kun sa navyše snažil využiť mokrý trávnik, ktorý je od úvodného hvizdu neustále kropený hustým lejakom. Všetky faktory priali Aguerovej strele, až na dobre sa premiestňujúceho Bena Fostera. Bývalý gólman Manchestru United sa presunul k svojej pravej žrdi čas a skákavú strelu z vyše dvadsiatich metrov vyrazil do strany.
     
    33
    Craig Gardner po svojom nasadení do hry toho stíha skutočne veľa. Teraz sa stáva prvým potrestaným hráčom duelu a to po škaredom šlapáku na členok Jesúsa Navasa.
     
    29
    Hostia sa predviedli ďalšou priamočiarou akciou, ktorou poriadne vystrašili modrý Manchester na čele s Joeom Hartom. Rýchla kombinácia Baggies vyústila v Sességnonov center na hrot útoku, kde loptu pre Craiga Gardnera sklepol doteraz neviditeľný Saido Berahino. Striedajúci Gardner sa už príliš nerozpakoval a loptu sa zo šestnástkového oblúku pokúsil napáliť z prvej. Ťahavý prízemný pokus lízal trávnik asi meter mimo ľavej konštrukcie bránky bledomodrých. Joe Hart kontroloval situáciu.
     
    23
    Aleksandar Kolarov i naďalej hnevá defenzívny val West Bromwichu a po vypracovanej penalte takmer sám dokončil priebežný obrat Citizens. Srb ťažil z výbornej Aguerovej akcii z ľavej strany, odkiaľ sa vďaka driblingu prepracoval až na os ihriska, kde prenechal loptu spomenutému ľavému obrancovi City. Kolarov si loptu jedným dotykom prebral a druhým už pálil z asi dvadsiatich metrov od bránky Bena Fostera. Ten napokon zasahovať nemusel, keďže domáca jedenástka pálil tesne nad hornú konštrukciu bránky Drozdov.
     
    21
    Otrasený Salomón Rondón skutočne nemôže pokračovať ďalej a po dvadsiatich minútach ho nahrádza Craig Gardner.
    18. Sergio Agüero (MAC) - 1:1
     
    19
    Manchester City dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil azda ten najpovolanejší a teda SERGIO AGUERO. Argentínsky predátor sa pri exekúcii pokutového kopu zachoval rutinérsky a loptu napálil presne za háčiky ľavej žrde, kam gólman Ben Foster nemal šancu dosiahnuť. Na Etihad Stadium začíname odznovu!
     
    18
    Stéphane Sességnon spoznal tradičnú anglickú story: „From hero to zero!" Na ľavej strane ihriska výborne zakombinovala dvojica Nasri a Aleksandar Kolarov. Bol to práve druhý menovaný Srb, ktorý ťažil z vystúpenia pravého obrancu Dawsona, ktorého v defenzíve zastupoval podstatne ofenzívnejšie ladený Sességnon. Strelec úvodného gólu pristúpil v šestnástke Kolarovov členok a Mike Jones bez rozmyslu nariadil pokutový kop!
    6. Stéphane Sessègnon (WBA) - 0:1
     
    6
    West Bromwich Albion dal gól!
    Pozrime sa na to, čo môže vzniknúť z jednej nevinnej straty lopty na súperovej polovici ihriska. Fernando až veľmi ľahkovážne oplácal prihrávku v úvode aktívnemu Nasrimu. Guľatého predmetu sa zmocnil kapitán Drozdov a dlhoročný hráč konkurenčného manchesterského klubu z Old Trafford – Darren Fletcher. Škótsky stredopoliar preniesol hru doľava na McCleana, ktorého zdanlivo nepresný center spracoval na hranici veľkého vápna STÉPHANE SESSÉGNON, ktorý bombou z halfoleja prepálil na bližšej tyči Mangalu i nehybného Harta. Raketový úvod pre outsidera dnešného duelu!

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Agüero (pen.), 66. Nasri – 6. Sessègnon

    Karty:   33. C. Gardner (WBA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:7.
    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Navas, Fernando, Delph (60. Y. Touré), Nasri – Agüero (89. Clichy), Bony (60. De Bruyne).
    Náhradníci: Caballero – Fernandinho, Y. Touré, De Bruyne, Demichelis, Iheanacho, Clichy.

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, McAuley, J. Evans, Chester – Sandro, D. Fletcher – Sessègnon (80. Leko), Berahino, McClean – Rondón (21. C. Gardner).
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, C. Gardner, Anichebe, Leko, Yacob, McManaman.

    Rozhodca: Mike Jones – A. Garratt, I. Hussin – R. East