West Ham – Arsenal 3:3 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 1:0 (kon.)
Watford – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Newcastle 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Norwich 1:0 (kon.)
Manchester City – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
Swansea City
1:0 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 09.04.2016, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme síce gól nevideli, no na zaujímavé momenty v ňom nebola núdza. Sľubné šance mali oba tímy, no tú najväčšiu hosťujúcu zahodil Alexandre Pato a domáci zas Jefferson Montero. Záverečné minúty sa niesli v znamení veľkého tlaku Chelsea, ktorému však defenzíva Swansea dokázala odolať, a to najmä vďaka skvelému výkonu stopéra Ashleyho Williamsa, ktorý dnes doslova deptal svojou obrannou hrou všetkých ofenzívnych hráčov The Blues.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem za pozornosť. Lúčim sa so želaním pekného zvyšku víkendu. (17:55:53)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Wayne Routledge driblingom v rohu ihriska získava čas pre svoj tím. Od lopty ho nedokázala odstaviť dvojica Oscar-Baba Rahman.
     
    90+4
    Falcao hlavou sklepol loptu pod seba, v šestnástke sa už hotovil na zakončenie z voleja Branislav Ivanovič, ktorému však v tomto úmysle zamedzil Ashley Williams, ktorý je dnes jednoducho všade, čo sa týka obrannej činnosti Swansea.
     
    90+3
    Fabianski dnes pôsobí veľmi istým dojmom, čo potvrdil aj pri poslednej situácii.
     
    90+2
    Fabregas poslal loptu na hrot útoku, kam si to na záverečné momenty zápasu namieril už aj Ivanovič. Swansea sa nateraz stačilo ubrániť, no lopta ostáva v držaní hostí.
     
    90+1
    Práve beží prvá z piatich pridaných minút.
     
    90
    Ashley Williams išiel vo vlastnej šestnástke do mimoriadne riskantného sklzu, po ktorom pokojne mohla nasledovať penalta. Stopér Swansea ho však načasoval na sekundu presne a zasiahol čisto loptu. Skvelý obranný zákrok!
     
    89
    Fabianski nasmeroval svoj odkop na mohutného Gomisa, ktorý v takýchto situáciach vie podržať loptu. Teraz sa síce dopustil útočného faulu, no to Swansea až tak vadiť nemusí.
     
    88
    Domácemu trojlístku Gomis-Routledge-Naughton, ktorí do zápasu vstúpili až v jeho priebehu, sa podarilo dostať loptu až k Begovičovi a našetriť tak niekoľko cenných sekundičiek.
     
    86
    Falcao si výborne načasoval nábeh do šestnástky, dostal dobrú prihrávku, no práve spomínaný Williams ho výborne križoval a povolil mu len nedôrazné zakončenie.
     
    85
    Do záverečných minút celého zápasu vstupujeme s jasnou otázkou. Podarí sa defenzíve Swansea na čele s výborne hrajúcim kapitánom Ashleym Williamsom odolať záverečnému zúfalému náporu Londýnčanov?
     
    84
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Jefferson Montero, prichádza Kyle Naughton.
     
    83
    Začína sa záverečný tlak Chelsea, ktorá aktuálne už viac ako minútu kombinuje v okolí domácej šestnástky.
     
    82
    Fabianski kraľoval vo svojom pokutovom území a centrovanú loptu s istotou stiahol zo vzduchu do svojho držania.
     
    80
    Domáci útočník si o malý moment neskôr vyslúžil potlesk na otvorenej scéne, keď si zbehol z hrotu útoku a výborným spôsobom podržal loptu pre svoj tím, pričom ešte jednému z Londýnčanov nasadil jasličky.
     
    79
    John Obi Mikel to teraz v defenzíve zvládol na jednotku, keď zastavil Batefimbiho Gomisa, ktorý sa rútil do otvorenej defenzívy Chelsea.
     
    77
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Ruben Loftus-Cheek, prichádza Radamel Falcao.
     
    76
    Chelsea takmer po druhý raz v zápase inkasovala! Akciu Swansea započal Routledge, ktorý pekne posunul loptu rozbehnutému Sigurdssonovi. Ten urobil brilantne, cez Babu poľahky prenikol do pokutového územia, vytiahol z brány Begoviča a odcentroval do malého vápna. Tam sa do hlavičkového zakončenia dostal Jefferson Montero, ktorý však z mierneho záklonu loptu neusmernil do prázdnotou zívajúcej svätyne hostí!

    Michal Bakoš

    Góly: 25. G.Þ. Sigurðsson

    Karty:   30. Rangel (SWN), 43. Taylor (SWN), 70. Paloschi (SWN) – 36. Azpilicueta (CHE), 40. Miazga (CHE), 71. Pedro (CHE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:13.
    Swansea City: Fabiański – Rangel, F. Fernández, A. Williams (C), Taylor – Cork, Fer – A. Ayew (68. Routledge), G.Þ. Sigurðsson, Montero (84. Naughton) – Paloschi (75. B. Gomis).
    Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Naughton, Barrow, B. Gomis, Routledge, Ki Song-jung.

    Chelsea FC: Begović – Azpilicueta, Miazga (46. Kenedy), Ivanović (C), Baba – Mikel, Fàbregas – Oscar, Loftus-Cheek (77. Falcao), Pedro – Pato (65. Traoré).
    Náhradníci: Courtois – Falcao, Kenedy, Traoré, Aina, Colkett.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Bryan – Johnson