West Ham – Arsenal 3:3 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 1:0 (kon.)
Watford – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Newcastle 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Norwich 1:0 (kon.)
Manchester City – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
Swansea City
1:0 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 09.04.2016, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme síce gól nevideli, no na zaujímavé momenty v ňom nebola núdza. Sľubné šance mali oba tímy, no tú najväčšiu hosťujúcu zahodil Alexandre Pato a domáci zas Jefferson Montero. Záverečné minúty sa niesli v znamení veľkého tlaku Chelsea, ktorému však defenzíva Swansea dokázala odolať, a to najmä vďaka skvelému výkonu stopéra Ashleyho Williamsa, ktorý dnes doslova deptal svojou obrannou hrou všetkých ofenzívnych hráčov The Blues.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem za pozornosť. Lúčim sa so želaním pekného zvyšku víkendu. (17:55:53)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Wayne Routledge driblingom v rohu ihriska získava čas pre svoj tím. Od lopty ho nedokázala odstaviť dvojica Oscar-Baba Rahman.
     
    90+4
    Falcao hlavou sklepol loptu pod seba, v šestnástke sa už hotovil na zakončenie z voleja Branislav Ivanovič, ktorému však v tomto úmysle zamedzil Ashley Williams, ktorý je dnes jednoducho všade, čo sa týka obrannej činnosti Swansea.
     
    90+3
    Fabianski dnes pôsobí veľmi istým dojmom, čo potvrdil aj pri poslednej situácii.
     
    90+2
    Fabregas poslal loptu na hrot útoku, kam si to na záverečné momenty zápasu namieril už aj Ivanovič. Swansea sa nateraz stačilo ubrániť, no lopta ostáva v držaní hostí.
     
    90+1
    Práve beží prvá z piatich pridaných minút.
     
    90
    Ashley Williams išiel vo vlastnej šestnástke do mimoriadne riskantného sklzu, po ktorom pokojne mohla nasledovať penalta. Stopér Swansea ho však načasoval na sekundu presne a zasiahol čisto loptu. Skvelý obranný zákrok!
     
    89
    Fabianski nasmeroval svoj odkop na mohutného Gomisa, ktorý v takýchto situáciach vie podržať loptu. Teraz sa síce dopustil útočného faulu, no to Swansea až tak vadiť nemusí.
     
    88
    Domácemu trojlístku Gomis-Routledge-Naughton, ktorí do zápasu vstúpili až v jeho priebehu, sa podarilo dostať loptu až k Begovičovi a našetriť tak niekoľko cenných sekundičiek.
     
    86
    Falcao si výborne načasoval nábeh do šestnástky, dostal dobrú prihrávku, no práve spomínaný Williams ho výborne križoval a povolil mu len nedôrazné zakončenie.
     
    85
    Do záverečných minút celého zápasu vstupujeme s jasnou otázkou. Podarí sa defenzíve Swansea na čele s výborne hrajúcim kapitánom Ashleym Williamsom odolať záverečnému zúfalému náporu Londýnčanov?
     
    84
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Jefferson Montero, prichádza Kyle Naughton.
     
    83
    Začína sa záverečný tlak Chelsea, ktorá aktuálne už viac ako minútu kombinuje v okolí domácej šestnástky.
     
    82
    Fabianski kraľoval vo svojom pokutovom území a centrovanú loptu s istotou stiahol zo vzduchu do svojho držania.
     
    80
    Domáci útočník si o malý moment neskôr vyslúžil potlesk na otvorenej scéne, keď si zbehol z hrotu útoku a výborným spôsobom podržal loptu pre svoj tím, pričom ešte jednému z Londýnčanov nasadil jasličky.
     
    79
    John Obi Mikel to teraz v defenzíve zvládol na jednotku, keď zastavil Batefimbiho Gomisa, ktorý sa rútil do otvorenej defenzívy Chelsea.
     
    77
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Ruben Loftus-Cheek, prichádza Radamel Falcao.
     
    76
    Chelsea takmer po druhý raz v zápase inkasovala! Akciu Swansea započal Routledge, ktorý pekne posunul loptu rozbehnutému Sigurdssonovi. Ten urobil brilantne, cez Babu poľahky prenikol do pokutového územia, vytiahol z brány Begoviča a odcentroval do malého vápna. Tam sa do hlavičkového zakončenia dostal Jefferson Montero, ktorý však z mierneho záklonu loptu neusmernil do prázdnotou zívajúcej svätyne hostí!
     
    75
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Alberto Paloschi, prichádza Bafétimbi Gomis.
     
    73
    Pedro v chlapskom súboji evidentne nestačil na Routledga. S pomocou rúk to už síce išlo a k lopte sa dostal, no jeho akcia, samozrejme, pokračovať nemohla.
     
    72
    Loftus-Cheek z hranice pokutového územia natiahol k strele, ktorú Ashley Williams zrazil na rohový kop.
     
    71
    Španielsky reprezentant Pedro opäť v centre diania. Tentoraz však nie ako obeť, ale ako previnilec, ktorému hlavný rozhodca pred očami ukázal žltú kartu.
     
    70
    Alberto Paloschi prišiel do súboja s Pedrom neskoro a za svoj sklz bol zaslúžene napomenutý žltou kartou.
     
    69
    Obliehanie pokutového územia Swansea v podaní Londýnčanov sa skončilo nie príliš vydareným centrom Kenedyho, ktorý loptu centrom len odovzdal do rukavíc Fabianskiho.
     
    68
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza André Ayew, prichádza Wayne Routledge.
     
    67
    Domáci kapitán Ashley Williams hrá do týchto chvíľ bez najmenších chýb. Svoju dobrú fazónu potvrdil aj teraz, keď telom odstavil spoluhráča a nechal loptu doputovať mimo hraciu plochu.
     
    65
    Alexandre Pato sa v dnešnom zápase ocitol v dvoch veľkých príležitostiach, ani jednu však nevyužil, preto sa porúča z trávnika a svoje miesto prenecháva Traorému.
     
    64
    Chelsea vytiahla pressing poriadne vysoko, Swansea sa však aj napriek tomu podarilo rozohrať a Ayew si na súperovej polovici vypýtal faul Babu.
     
    62
    Ľavý bek Chelsea Baba neposlal z ľavej strany pred Fabianskiho vôbec zlý center. Lopta preletela cez malé vápno bez toho, aby ju niekto zasiahol. Ak by tam však nabiehal nejaký hráč Chelsea, mohlo byť vyrovnané.
     
    61
    Fabregas hľadal svojou prihrávkou na hranici pokutového územia Pata, no pred ním upratoval domáci kapitán Ashley Williams, ktorý loptu odpálil do bezpečných priestorov.
     
    60
    Hodinu hry majú aktéri dnešného stretnutia za sebou. Čo nám ponúkne jeho záverečná tretina?
    58. Jack Cork (SWN)
     
    58
    Po Monerovom prieniku ľavým krídlom a následnom centri sa lopta dostala do druhej vlny, odkiaľ sa do nej z prvej oprel Jack Cork. Lopta mu sadla na pravačku ideálne, počas dráhy letu sa ešte odrazila od trávnika, no Asmir Begovič bol pri svojej pravej žrdi včas a pokus stačil výborným reflexom zneškodniť!
     
    55
    Pedro predložil loptu Patovi do malého vápna. Brazílsky útočník bol v nábehu a smerom na bránu ju nasmeroval pätičkou. Gól by to bol podobný, aký dosiahol počas ostatného asociačného termínu v súboji Anglicka s Nemeckom Jamie Vardy, no Patovo zakončenie prešlo len tesne vedľa ľavej žrde svätyne Swansea City!
     
    53
    Alberto Paloschi sa načahoval za loptou, pri ktorej bol skôr Asmir Begovič. Hosťujúcemu brankárovi sa to nepáčilo a s domácim útočníkom si celú situáciu vysvetľoval poriadne z ostra.
     
    52
    Jefferson Montero si najprv výborne splnil obranné povinnosti a ihneď nato našprintoval po ľavom krídle dopredu. Lopty sa však nedočkal, keďže prihrávku, ktorá naň smerovala, zachytil John Obi Mikel.
     
    51
    Zahrala si aj rohová zástavka, od ktorej sa lopta odrazila za postrannú čiaru. Loptu budú mať v držaní futbalisti londýnskej Chelsea.
     
    50
    Cesc Fabregas pekne roztiahol hru prihrávkou na pravé krídlo, Azpilicueta nasmeroval svoj center na zadnú tyč, no tam sa Pedro do hlavičkového zakončenia nedostal.
     
    49
    Williams v snahe odkopnúť loptu zasiahol Loftusa-Cheeka.
     
    48
    Ivanovič pod tlakom domáceho pressingu odkopom len odovzdal loptu na domáce kopačky.
     
    47
    Fabregasov center od rohovej zástavky zaletel priamo do rukavíc poľského gólmana Fabianskiho.
     
    46
    Ivanovič pri vysokom napádaní poslal na trávnik Jeffersona Montera. Kapitán Chelsea sa okamžite za svoj zákrok ospravedlnil a zamieril späť na vlastnú polovicu.
     
    46
    Guus Hiddink siahol cez polčas k logickému ťahu. Chybujúceho Matta Miazgu, ktorý mal navyše na konte žltú karty, nahradil na stopérskom poste Kenedym.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po prvom polčase vedie Swansea City nad Chelsea 1:0. Doposiaľ jediný gól zápasu padol po zakončení Sigurdssona, ktorého si defenzíva Chelsea vo vlastnom pokutovom území vôbec nevšímala. Londýnčania toho v ofenzíve veľa nepredviedli, ale aj napriek tomu sa do kabín mohlo ísť za vyrovnaného stavu. V samom závere nadstaveného času však Alexandre Pato zahodil veľkú šancu a gól do šatne nevsietil.

    Pozývam vás sledovať aj druhý polčas tohto duelu, ktorý snáď bude minimálne tak zaujímavý ako prvé dejstvo.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    V posledných sekundách nadstaveného času mohla Chelsea vyrovnať. Cesc Fabregas poslal za obranu Swansea fenomenálny pas, Oscar si loptu nedokázal spracovať natoľko dobre, aby mohol zakončovať, no pripravil pozíciu pre Alexandra Pata, ktorý v obrovskej príležitosti ľavačkou minul svätyňu Fabianskiho!
     
    45+1
    Chelsea rozvíja postupný útok z obranných radov. Hostia majú ešte časový priestor nato, aby smerom dopredu niečo vymysleli.
     
    45
    Nad rámec prvého polčasu boli pridané dve nadstavené minúty.
     
    45
    Chelsea sa v prebiehajúcej poslednej minúte riadneho hracieho času prvého polčasu usadila na útočnej polovici. Jej pobyt na nej môže pokračovať po tom, čo Ayew poslal loptu do autu.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Neil Taylor (Swansea City).
     
    41
    Centrovaná lopta z nasledujúcej štandardnej situácie sa dostala k Leroyovi Ferovi, ktorý ju hlavou umiestnil na bránu. Begovič bol pripravený a šancu Swansea vyriešil.
     
    40
    Pre 20-ročného a bezpochyby talentovaného Matta Miazgu, ktorý prišiel do Chelsea v januárovom prestupovom termíne z USA, je dnešný zápas veľkou školou. Mladík sa v zápase dopustil niekoľkých chýb a teraz po nedovolenom zákroku vyfasoval žltú kartu.
     
    39
    Prvý polčas sa nám pomaly, ale isto chýli ku svojmu koncu. Chelsea napriek inkasovanému gólu neprevzala opraty zápasu do svojich rúk.
     
    37
    Asmir Begovič si poradil so zakončením Andrého Ayewa!
     
    36
    Žltú kartu dostáva César Azpilicueta (Chelsea FC).
     
    33
    Miazga sa zo stopérskeho postu pokúsil svojou prihrávkou prekonať stredovú líniu. Pato, ktorý je v doterajšom priebehu zápasu vypojený z hry, sa k lopte nedostal.
     
    32
    Ofenzívne snaženie domáceho tímu bolo zastavené kvôli faulu v pokutovom území Chelsea.
     
    30
    Baba pri postrannej čiare zrýchlil okolo Ángela Rangela, ktorý ho poslal k zemi aj za cenu žltej karty.
     
    27
    Gólom, ktorým sa Swansea City podarilo dostať do vedenia, ide jednoznačne na vrub defenzívy Chelsea, ktorej súčinnosť je od začiatku dnešného duelu na veľmi chabej úrovni.
    25. Gylfi Þór Sigurðsson (SWN) - 1:0
     
    25
    Swansea dala gól! Domáci futbalisti idú do zaslúženého vedenia! Jefferson Montero na ľavom krídle vycvičil ako Ivanoviča, tak aj Fabregasa a odcentroval pred bránu. Miazga hlavou loptu odvrátil zhruba na hranicu penaltového bodu, kde nebol žiaden brániaci hráč, a tak mal GYLFI SIGURDSSON voľné pole pôsobnosti. Islandský futbalista neváhal, oprel sa do lopty z prvej a jeho volej zapadol do pravého dolného rohu Begovičovej svätyne!
     
    24
    Likvidácia centrovanej lopty, ktorú do šestnástky Chelsea poslal z ľavej strany Montero, narobila Begovičovi menšie problémy. Bývalý gólman Stoke City však loptu na dvakrát skrotil.
     
    20
    V úvodných dvadsiatich minútach mali navrch domáci futbalisti, ktorí už mohli pokojne viesť. Chelsea zatiaľ na svoju prvú vážnejšiu šancu čaká.
    18. Gylfi Þór Sigurðsson (SWN)
     
    18
    Aktivita Swansea na útočnej polovici Chelsea pokračovala a do veľkej príležitosti sa dostal Rangel, ktorý si výborne nabehol za obranu Londýnčanov, ocitol sa v nájazde na brankára Begoviča, no z uhla nezakončil, predkladol loptu ešte pred bránu, ale tam nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov!
     
    17
    Mladý obranca Chelsea Miazga v doterajšom priebehu prvého polčasu neoplýva príliš veľkou istotou. Teraz sa dopustil chyby v rozohrávke, z ktorej vyplynula šanca Sigurdssona. Ten si prvým dotykom výborne posunul loptu smerom k bráne a z dobrej pozície zakončil. Chelsea podržal výborným zákrokom Begovič!
     
    16
    Oscar poslal z krídla na prvú žrď strieľanú prihrávku, loptu sa snažil dostať do siete Loftus-Cheek, no tomu v tejto snahe výborne zabránil Fernández, ktorý odvrátil na rohový kop.
     
    15
    Azpilicueta sa na útočnom výpade takmer stal obeťou likvidačného zákroku Jeffersona Montera. Domáci hráč však pri svojom sklze pravého obrancu Chelsea netrafil, ten tak pokračoval v hre a následne sa sám dopustil útočného faulu.
     
    13
    Chelsea rozohrala rohový kop na krátko, Oscar sa pokúsil zaskočiť domácich okamžitou strelou z vnútra pokutového územia, no tá mierila len nad bránu Fabianskiho.
     
    12
    Loftus-Cheek zachytil chybnú rozohrávku domácej obrany, keďže nemal nablízku žiadneho spoluhráča, namieril si to priamočiaro vpred. Jeho postup sa podarilo jednému z domácich futbalistov zastaviť sklzom, ktorý bol podľa hlavného rozhodcu čistý.
     
    10
    Jefferson Montero dokázal cez brániaceho Azpilicuetu vystreliť, avšak len z veľkého uhlu, a tak jeho zakončenie ľavačkou nenarobilo Begovičovi vážnejšie starosti.
     
    9
    Ayew poslal za chrbát defenzívy Chelsea loptu rozbehnutému Paloschimu, ktorý zrejme nebol v ofsajde, no potenciálnu príležitosť mu včasným vybehnutím z brány zneškodnil Begovič.
     
    8
    Monterovi pekne narazil loptu Sigurðsson, ľavý krídelník domáceho tímu vnikol do šestnástky, ale v tej mu výborným obranným zákrokom vystavil stopku kapitán hostí Ivanovič.
     
    6
    Oscar vymyslel na pravej strane veľmi peknú prihrávku, z uhla nasmeroval loptu do šestnástky na Loftusa-Cheeka, ktorý ju okamžite po spracovaní poslal smerom na bránu. Pre skúseného Fabiańskiho predstavoval tento pokus rutinný zákrok.
     
    4
    Taliansky útočník Swansea Alberto Paloschi sa v úvode duelu prezentuje aktívnou hrou. Tentoraz ho však stopol ofsajdový verdikt jedného z postranných rozhodcov.
     
    3
    Cesc Fabregas na vlastnej polovici zostrelený k zemi Paloschim. Pri lopte tak ostanú hostia.
     
    1
    Paloshi v rýchlostnom súboji predčil hosťujúceho stopéra Miazgu, odovzdal loptu Ayewovi, ktorý akciu Swansea upokojil spätnou prihrávkou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Swansea City: Fabiański – Rangel, F. Fernández, A. Williams (C), Taylor – Cork, Fer – A. Ayew, G.Þ. Sigurðsson, Montero – Paloschi.
    Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Naughton, Barrow, B. Gomis, Routledge, Ki Song-jung.

    Chelsea FC: Begović – Azpilicueta, Miazga, Ivanović (C), Baba – Mikel, Fàbregas – Oscar, Loftus-Cheek, Pedro – Pato.
    Náhradníci: Courtois – Falcao, Kenedy, Traoré, Aina, Colkett.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Bryan – Johnson.
     
    Cez víkend sa v Anglicku odohrá 33. kolo Premier League. Medzi najzaujímavejšie sobotné zápasy patrí stretnutie medzi Swansea City a Chelsea FC, ktorého priebeh vás pozývam sledovať v tomto online prenose.

    Swansea City patrí priečka v dolnej polovici ligovej tabuľky. Zverenci talianskeho trénera Francesca Guidolina, ktorý tím prebral v priebehu sezóny, sa so ziskom 37 bodov nachádzajú na pätnástej pozícii. Pred pásmom zostupu majú dostatočný náskok, avšak s ambíciami waleského tímu súčasné postavenie rozhodne nekorešponduje. V poslednom období sa však Swansea vcelku darí, keďže jej futbalisti dokázali bodovať v štyroch z piatich duelov, pričom si na konto pripísali aj veľmi cenný skalp v podobe víťazstva s Arsenalom na Emirates stadium. Počas minulého víkendu si domáci rozdelili body so Stoke City.

    Fanúšikovia, hráči i vedenie Chelsea si určte predstavovali, že sa ich klub bude v tomto čase nachádzať na inej pozícii, než je desiate miesto. Londýnčania navyše vypadli aj z Ligy Majstrov či FA Cupu. Takto nepodarenú sezónu už The Blues dlho nezažili a v tej novej sa budú mať za čo rehabilitovať. Čo sa týka aktuálnej formy, Chelsea v posledných piatich zápasoch trikrát vyhrala a v dvoch prípadoch si body so svojimi oponentmi rozdelila. Posledné kolo zvládli zverenci dočasného kouča Guusa Hiddinka, ktorého v lete nahradí Antonio Conte, víťazne, keď na pôde beznádejne poslednej Aston Villy triumfovali 4:0.

    V posledných jedenástich vzájomných konfrontácia sa zrodilo víťazstvo Swansea len raz. Tohtosezónne meranie síl skončilo na Stamford Bridge remízou 2:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 25. G.Þ. Sigurðsson

    Karty:   30. Rangel (SWN), 43. Taylor (SWN), 70. Paloschi (SWN) – 36. Azpilicueta (CHE), 40. Miazga (CHE), 71. Pedro (CHE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:13.
    Swansea City: Fabiański – Rangel, F. Fernández, A. Williams (C), Taylor – Cork, Fer – A. Ayew (68. Routledge), G.Þ. Sigurðsson, Montero (84. Naughton) – Paloschi (75. B. Gomis).
    Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Naughton, Barrow, B. Gomis, Routledge, Ki Song-jung.

    Chelsea FC: Begović – Azpilicueta, Miazga (46. Kenedy), Ivanović (C), Baba – Mikel, Fàbregas – Oscar, Loftus-Cheek (77. Falcao), Pedro – Pato (65. Traoré).
    Náhradníci: Courtois – Falcao, Kenedy, Traoré, Aina, Colkett.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Bryan – Johnson