West Ham – Arsenal 3:3 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 1:0 (kon.)
Watford – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Newcastle 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Norwich 1:0 (kon.)
Manchester City – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (1:1)
West Bromwich Albion
Sobota 09.04.2016, 18:30 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    West Bromwich dnes ukázal, prečo patrí k najsrdnatejším celkom anglickej Premier League. Veľkému favoritovi dnes nedaroval ani steblo zmáčaného trávnika. Od šiestej minúty dokonca vyhrával gólom Sességnona, no rovnaký hráč o dvanásť minút neskôr zavinil na druhej strane Aguerom premenenú penaltu. O triumfe Citizens napokon rozhodol navrátilec Samir Nasri, Saido Berahino svoje šance na opätovné vyrovnanie nepremenil.

    Citizens sa na štvrtej priečke aspoň dočasne odpútali od piateho mestského rivala – United – na štyri body. Na tretí Arsenal po novom strácajú iba dva body. West Brom klesol na trináste miesto, trinásť bodov od pásma ponoru. (20:32:36)
    90+4. James McClean (WBA)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po Gardnerovej akcii po ľavej strane sa kopal ešte rohový kop, na ktorý vybehol i Ben Foster. Loptu vyboxoval do bezpečia Joe Hart, McCleanova dorážka minula pravú žrď anglického gólmana.
     
    90+2
    Manchestru City sa úspešne darí kontrolovať záver duelu. West Bromwich sa nedostáva na dostrel Joea Harta. Šancí na vyrovnaniu tu predovšetkým u Berahina ale bolo dostatok.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Mikom Jonesom pridáva k dnešnému duelu ešte štyri nadstavené minútky. Hráčom zápasu vyhlásený Nasri.
     
    90
    Sergio Aguero sa ledva doplazil na striedačku. V tomto osobne vidím „úpadok" anglického futbalu v pohárovej Európe. Duely v Premier League totiž stoja veľa energie a často i bolia.
     
    89
    Vyšťavený Sergio Aguero má na dnes odpracované, s viacerými šrámami, no i standing ovation, opúšťa hraciu plochu. Nahradí ho obranca Clichy.
     
    88
    Joe Hart predviedol nesmierne dôležitý zákrok, ktorým vyrazil ostrý Lekov center z kopačiek dobiedzajúcich Drozdov v červenom drese.
     
    87
    Aleksandar Kolarov pokračuje vo fantastickom výkone. Srb sa pretiahol po ľavej strane až do šestnástky, odkiaľ z veľkého uhla napálil loptu do Fosterovej žrde!
     
    86
    Kolarov s veľkou malou domov pre Joea Harta, ktorý ešte zachytil loptu na hracej ploche. Citizens rozohrávajú z pokoja.
     
    84
    Po jeho rozohrávke sa West Bromwich k zakončeniu nedostal. Záverečné minútky by ale ešte mohli ponúknuť dostatok zaujímavých momentov.
    82. Samir Nasri (MAC)
     
    82
    Výborne hrajúci Samir Nasri je po dlhej maródke pri chuti a pokračuje v skvostnom predstavení. Francúz znovu ťažil z práce neúnavnej motorovej myši – Sergia Aguera. Nasri si prevzal loptu na ľavej strane ihriska, aby sa z nej následne dostal až do vnútra veľkého vápna. Po zaseknutí loptu na pravačku zamieril do ľavej Fosterovej šibenice, ktorú len tesne minul. Na druhej strane rozohrával priamy kop Craig Gardner, ktorý z veľkej vzdialenosti zamieril priamo pod brvno Hartovej bránky. Anglická jednotka vytiahla tento pokus na rohový kop.
     
    80
    Desať minút pred koncom stretnutia opúšťa hraciu plochu strelec úvodného gólu a vinník penalty na druhej strane. Sességnona nahradí Leko.
     
    79
    Pozor na Sességnonov útok po pravej strane a následný prudký center do vápna, ktorý len veľmi tesne nedokĺzal Saido Berahino.
     
    79
    Pozor na Sességnonov útok po pravej strane a následný prudký center do vápna, ktorý len veľmi tesne nedokĺzal Saido Berahino.
     
    78
    Sergio Aguero lapený v ďalšom postavení mimo hru. Tentokrát sa už na postranného arbitra čertí, no verdikt zostáva v platnosti.
     
    76
    Ďaleko presnejší bol na druhej strane Sergio Aguero, ktorý ťažil z výborného pasu z hĺbky ihriska. Argentínčan si spracoval loptu na prsia a následne do pohybu, čím sa odpútal od brániaceho konkurenta Jonnyho Evansa. Kde nestíhal bývalý stopér Manchestru United, hasil jeho bývalý gólman Ben Foster. Reprezentačná štvorka včas reagovala na krížny pokus Aguera z uhlu a pravou nohou vykopla loptu do bezpečia. Štvrťhodinu pred koncom tak pokračujeme pri tesnom vedení favorita.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Agüero (pen.), 66. Nasri – 6. Sessègnon

    Karty:   33. C. Gardner (WBA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:7.
    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Navas, Fernando, Delph (60. Y. Touré), Nasri – Agüero (89. Clichy), Bony (60. De Bruyne).
    Náhradníci: Caballero – Fernandinho, Y. Touré, De Bruyne, Demichelis, Iheanacho, Clichy.

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, McAuley, J. Evans, Chester – Sandro, D. Fletcher – Sessègnon (80. Leko), Berahino, McClean – Rondón (21. C. Gardner).
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, C. Gardner, Anichebe, Leko, Yacob, McManaman.

    Rozhodca: Mike Jones – A. Garratt, I. Hussin – R. East