West Ham – Arsenal 3:3 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 1:0 (kon.)
Watford – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Newcastle 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Norwich 1:0 (kon.)
Manchester City – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (1:1)
West Bromwich Albion
Sobota 09.04.2016, 18:30 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    West Bromwich dnes ukázal, prečo patrí k najsrdnatejším celkom anglickej Premier League. Veľkému favoritovi dnes nedaroval ani steblo zmáčaného trávnika. Od šiestej minúty dokonca vyhrával gólom Sességnona, no rovnaký hráč o dvanásť minút neskôr zavinil na druhej strane Aguerom premenenú penaltu. O triumfe Citizens napokon rozhodol navrátilec Samir Nasri, Saido Berahino svoje šance na opätovné vyrovnanie nepremenil.

    Citizens sa na štvrtej priečke aspoň dočasne odpútali od piateho mestského rivala – United – na štyri body. Na tretí Arsenal po novom strácajú iba dva body. West Brom klesol na trináste miesto, trinásť bodov od pásma ponoru. (20:32:36)
    90+4. James McClean (WBA)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po Gardnerovej akcii po ľavej strane sa kopal ešte rohový kop, na ktorý vybehol i Ben Foster. Loptu vyboxoval do bezpečia Joe Hart, McCleanova dorážka minula pravú žrď anglického gólmana.
     
    90+2
    Manchestru City sa úspešne darí kontrolovať záver duelu. West Bromwich sa nedostáva na dostrel Joea Harta. Šancí na vyrovnaniu tu predovšetkým u Berahina ale bolo dostatok.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Mikom Jonesom pridáva k dnešnému duelu ešte štyri nadstavené minútky. Hráčom zápasu vyhlásený Nasri.
     
    90
    Sergio Aguero sa ledva doplazil na striedačku. V tomto osobne vidím „úpadok" anglického futbalu v pohárovej Európe. Duely v Premier League totiž stoja veľa energie a často i bolia.
     
    89
    Vyšťavený Sergio Aguero má na dnes odpracované, s viacerými šrámami, no i standing ovation, opúšťa hraciu plochu. Nahradí ho obranca Clichy.
     
    88
    Joe Hart predviedol nesmierne dôležitý zákrok, ktorým vyrazil ostrý Lekov center z kopačiek dobiedzajúcich Drozdov v červenom drese.
     
    87
    Aleksandar Kolarov pokračuje vo fantastickom výkone. Srb sa pretiahol po ľavej strane až do šestnástky, odkiaľ z veľkého uhla napálil loptu do Fosterovej žrde!
     
    86
    Kolarov s veľkou malou domov pre Joea Harta, ktorý ešte zachytil loptu na hracej ploche. Citizens rozohrávajú z pokoja.
     
    84
    Po jeho rozohrávke sa West Bromwich k zakončeniu nedostal. Záverečné minútky by ale ešte mohli ponúknuť dostatok zaujímavých momentov.
    82. Samir Nasri (MAC)
     
    82
    Výborne hrajúci Samir Nasri je po dlhej maródke pri chuti a pokračuje v skvostnom predstavení. Francúz znovu ťažil z práce neúnavnej motorovej myši – Sergia Aguera. Nasri si prevzal loptu na ľavej strane ihriska, aby sa z nej následne dostal až do vnútra veľkého vápna. Po zaseknutí loptu na pravačku zamieril do ľavej Fosterovej šibenice, ktorú len tesne minul. Na druhej strane rozohrával priamy kop Craig Gardner, ktorý z veľkej vzdialenosti zamieril priamo pod brvno Hartovej bránky. Anglická jednotka vytiahla tento pokus na rohový kop.
     
    80
    Desať minút pred koncom stretnutia opúšťa hraciu plochu strelec úvodného gólu a vinník penalty na druhej strane. Sességnona nahradí Leko.
     
    79
    Pozor na Sességnonov útok po pravej strane a následný prudký center do vápna, ktorý len veľmi tesne nedokĺzal Saido Berahino.
     
    79
    Pozor na Sességnonov útok po pravej strane a následný prudký center do vápna, ktorý len veľmi tesne nedokĺzal Saido Berahino.
     
    78
    Sergio Aguero lapený v ďalšom postavení mimo hru. Tentokrát sa už na postranného arbitra čertí, no verdikt zostáva v platnosti.
     
    76
    Ďaleko presnejší bol na druhej strane Sergio Aguero, ktorý ťažil z výborného pasu z hĺbky ihriska. Argentínčan si spracoval loptu na prsia a následne do pohybu, čím sa odpútal od brániaceho konkurenta Jonnyho Evansa. Kde nestíhal bývalý stopér Manchestru United, hasil jeho bývalý gólman Ben Foster. Reprezentačná štvorka včas reagovala na krížny pokus Aguera z uhlu a pravou nohou vykopla loptu do bezpečia. Štvrťhodinu pred koncom tak pokračujeme pri tesnom vedení favorita.
     
    74
    Hrubý kiks postranného arbitra mohol stáť Manchester City vedenie, no Saido Berahino v ešte jasnejšej pozícii, než pred troma minútami, znovu vyhorel. Roztrhaný stred poľa Citizens znovu nerozobral kombinujúcich hráčov hostí a tí mohli trestať. Z pravého kraja šestnástky strieľal Craig Gardner, ktorého zrazený pokus sa odrazil do jasného ofsajdu na Berahina. Asistent rozhodcu ho však nesignalizoval a pred Angličanom stál znovu len Hart. Berahino však z desiatich metrov v stopercentnej tutovke trestuhodne zakončil mimo priestoru troch žrdí.
    73. James Chester (WBA)
     
    73
    Aguero na opačnom konci lapený v postavení mimo hru, do konca zostáva aj s nadstaveným časom ešte asi dvadsať minút.
     
    71
    West Bromwich dokázal výnimočne vykombinovať kompaktnú partiu Manchestru City a na Saida Berahina zíval už iba gólman Joe Hart. Anglický mladý útočník napriek tomu neskóroval. Do šance ho na ofenzívnom výlete vyslal James Chester, ktorý vyšperkoval kombináciu Baggies prihrávkou, na ktorú reagovali bledomodrí neskorým vystúpením z defenzívneho bloku. Berahino sa teda definitívne nachádzal v hre, no jeho mierne splašený obstrel mieril mimo ľavej žrde nezamestnaného Harta.
    70. Saido Berahino (WBA)
     
    70
    Citizens zatiaľ pokračujú v nezmenenom zložení, po Navasovom prudkom prízemnom centri sa znovu naťahoval Aguero.
     
    68
    Manuel Pellegrini oslávil gól, uvidíme, či sa rozhodne pre taktický krok s nasadením Fernandinha, ktorý by mohol vystužiť stred poľa.
    66. Samir Nasri (MAC) - 2:1
     
    66
    Manchester City dal gól!
    Futbalový podvečer na Etihad Stadium napísal ďalší skvostný príbeh. Francúz SAMIR NASRI po návrate zo sedemmesačnej maródky dokončuje obrat Citizens! Akciu rozdúchal na pravej strane Kevin De Bruyne, ktorý prešiel cez dôrazného Jamesa Chestera. Následne povedľa vystupujúceho Evansa prepasíroval loptu na Navasa, ktorý nachystal gólovku pre Aguera. Argentínčan ani na dvakrát neprestrelil McAuleyho, no dorážkový pokus sa od stopéra Baggies odrazil k Nasrimu, ktorý zblízka prestrelil i na čiare stojaceho Dawsona. Favorit sa po prvýkrát v zápase ujíma vedenia.
     
    65
    West Bromwich je už dlhšiu dobu stiahnutý v plnom počte pod loptou, čo dáva domácim dostatok priestoru na kombináciu.
     
    64
    Kolarov prešiel cez dvoch brániacich hráčov jasličkami, tretieho – fantasticky hrajúceho Darrena Fletchera – už neobišiel.
     
    63
    De Bruyne krásne rozdal doprava na Navasa, ktorého pretiahnutý center nenašiel svojho adresáta. Následne sa v šestnástke nepreháčkoval do šance ani Aguero.
     
    62
    Fletcher s excelentnou prácou v strede poľa, na ktorú už rozohrávkou nenadviazal Gardner, ktorý len odovzdal Zabaletovi.
     
    61
    Berahino fantasticky zabojoval v rohu ihriska proti Mangalovi, no Craig Dawson sa po jeho následnej nahrávke ocitol v ofsajde.
     
    60
    Spomínaný Kevin De Bruyne sa už skutočne dostáva na hraciu plochu a sprevádza ho ďalší žralok – uzdravený Yaya Touré. Miesta im prenechali Delph a Bony Wilfried.
     
    59
    Prvá veľká ryba sa už pripravuje na lavičke Manchestru City, no ešte to nie je Yaya Touré. Do hry by mal čoskoro naskočiť De Bruyne.
     
    58
    Sandro tentokrát v pozícii obete, keď ho zozadu sotil v šestnástke Mangala, no Mike Jones nepotrestal Francúzovú hru telom kartou.
    57. Eliaquim Mangala (MAC), Sandro (WBA)
     
    57
    Citizens pokračovali rohovým kopom, po ktorom dostal Aguero trest za opovážlivosť. Tuším, že Sandro ho zasiahol lakťom do hlavy.
     
    55
    Keď sa Manchestru City nedarí kombinačne, skúsil to Sergio Aguero z väčšej vzdialenosti a vôbec to nebol márny pokus. Argentínčanova strela prišla bez ohlásenia a zo zákrytu hráčov Baggies. Kun sa navyše snažil využiť mokrý trávnik, ktorý je od úvodného hvizdu neustále kropený hustým lejakom. Všetky faktory priali Aguerovej strele, až na dobre sa premiestňujúceho Bena Fostera. Bývalý gólman Manchestru United sa presunul k svojej pravej žrdi čas a skákavú strelu z vyše dvadsiatich metrov vyrazil do strany.
     
    54
    Bony po dlhšej dobe zakončil až teraz, no jeho druhú koncovku zastavila Evansova hruď. Lopta potom doskákala k Fosterovi.
     
    53
    Aguerov oblúčik následne pre zmenu končí až u gólmana Fostera, West Bromwich drží nerozhodný stav.
     
    52
    Jesús Navas sa snažil osloviť iného reprezentanta Pobrežia Slonoviny – Bonyho Wilfrieda. Center ale zablokoval Chester.
     
    51
    Anglická réžia si už vyberá Yaya Tourého, ktorý sa pomaly pripravuje pri postrannej čiare. Na risk s vytiahnutím nedoliečeného Afričana je ešte dosť času.
     
    50
    Bledomodrí znovu kombinujú v neproduktívnej zóne, príliš ďaleko od gólmana Bena Fostera. Fernando navyše prerušil domáce bago faulom.
     
    49
    Sességnon sa snažil presadiť i futbalovejšie, prudký center do vápna ale nenašiel nikoho. Lacná lopta pre Citizens.
    48. Sergio Agüero (MAC)
     
    48
    Úvod druhého polčasu je zatiaľ rozkúskovaný sériou nedovolených zákrokov. West Bromu takýto priebeh bude vyhovovať.
     
    47
    Jonny Evans hneď skraja druhej časti inkasuje dôrazné napomenutie od arbitra Jonesa, keď nepríjemne dostúpil Sergia Aguera.
     
    46
    Druhé dejstvo na Etihad Stadium práve začalo, pokračovať v nich budeme v nezmenených zostavách s výnimkou Salomóna Rondóna, ktorý so zranením hlavy odstúpil už po dvadsiatich minútach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodná polhodina na Etihad Stadium ponúkla strhujúci futbal z oboch strán. Záverečná štvrťhodina už toľko vzruchu nepriniesla. Skóre senzačne otvoril hosťujúci Sességnon, no o danásť minút neskôr vyrovnal Aguero. Okrem toho sme ešte videli po jednej či dvoch sľubných šanciach na oboch stranách. Vyrovnaný duel bude pokračovať od 19:32.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nachádzame sa už na konci prvej z dvoch nadstavených minút na Etihad Stadium. West Brom sa bude snažiť ukontrolovať úplný záver prvej časti.
     
    45
    Lopta napokon predsa len prišla do šestnástky Baggies, expedoval ju Nasri, no Bonyho nepresná hlavička nemohla ohroziť Fostera.
     
    44
    Fletcherovu pomocnú prihrávku na stopérov zachytil Aguero, ktorý následne rozdal doľava na Nasriho, no toho vytlačilo duo McAuley a Dawson.
     
    43
    Manchesterský klub zakopal príležitosť na rýchly brejk. Aguero sa síce sympaticky, no príliš dlho hral s loptou na pravej strane ihriska.
     
    42
    A aj v tomto prípade sa hlavný arbiter na Etihad Stadium rozhodol správne. Pokračujeme bez penalty či gólovej príležitosti.
     
    41
    James McClean sa v šestnástke súpera dožaduje penalty, no Mike Jones po údajnej ruke Pabla Zabaletu iba rozpažil.
     
    40
    Nádejný Kolarovov center preletel cez Bonyho k Chesterovi, ktorý odpratal na rohový kop. Nasriho center poslal do bezpečia Sandro.
     
    39
    Aktívny Sességnon sa s loptou preštrikoval až do vápna, no tam jeho prihrávku na Berahina odkopol Pablo Zabaleta.
     
    38
    Faul to podľa opakovaného záberu bol, no obzvlášť v Anglicku musíte hrať až do hvizdu rozhodcu. Ten v ostatnej situácii neprišiel.
     
    37
    Jesús Navas sa pozabudol, že už nepôsobí v Španielsku. Po McCleanovej hre telom prestal hrať, no Mike Jones pustil hru ďalej.
     
    35
    Navasa si tentoraz postrážil všadeprítomný James McClean, West Bromwich sa do týchto chvíľ prezentuje nesmierne odhodlaným a koncentrovaným spôsobom.
     
    34
    Gardner pokračuje v energickom výkone. Zabaletu vďaka pressingu vyhnal zo svojej polovice ihriska a prinútil ho rozohrať iba dozadu.
     
    33
    Craig Gardner po svojom nasadení do hry toho stíha skutočne veľa. Teraz sa stáva prvým potrestaným hráčom duelu a to po škaredom šlapáku na členok Jesúsa Navasa.
     
    32
    Rozohrával ho Craig Gardner, ktorý v múre napálil jedného zo svojich spoluhráčov. V dorážke nepochodil ani Sandro.
     
    31
    Dianie má pod kontrolou i Mike Jones, ktorý postrehol basketbalovú výmenu medzi Mangalom a Delphom. West Brom dostáva k dispozícii zaujímavý priamy kop.
     
    29
    Hostia sa predviedli ďalšou priamočiarou akciou, ktorou poriadne vystrašili modrý Manchester na čele s Joeom Hartom. Rýchla kombinácia Baggies vyústila v Sességnonov center na hrot útoku, kde loptu pre Craiga Gardnera sklepol doteraz neviditeľný Saido Berahino. Striedajúci Gardner sa už príliš nerozpakoval a loptu sa zo šestnástkového oblúku pokúsil napáliť z prvej. Ťahavý prízemný pokus lízal trávnik asi meter mimo ľavej konštrukcie bránky bledomodrých. Joe Hart kontroloval situáciu.
     
    28
    Saido Berahino sa rozbehol stredom, no napokon prihrával len na istotu na Sességnona, ktorého center nezakončil McClean.
     
    27
    Drozdom sa to zatiaľ snaží s výnimkou Mangalovej hlavičky po rohovom kope, ktorá smerovala z asi štyroch metrov nad bránku kontrolujúceho Fostera.
     
    25
    V polovici úvodného dejstva teda pokračujeme za vyrovnaného stavu 1:1. West Brom sa momentálne snaží prežiť minúty po inkasovanom góle.
     
    23
    Aleksandar Kolarov i naďalej hnevá defenzívny val West Bromwichu a po vypracovanej penalte takmer sám dokončil priebežný obrat Citizens. Srb ťažil z výbornej Aguerovej akcii z ľavej strany, odkiaľ sa vďaka driblingu prepracoval až na os ihriska, kde prenechal loptu spomenutému ľavému obrancovi City. Kolarov si loptu jedným dotykom prebral a druhým už pálil z asi dvadsiatich metrov od bránky Bena Fostera. Ten napokon zasahovať nemusel, keďže domáca jedenástka pálil tesne nad hornú konštrukciu bránky Drozdov.
     
    21
    Otrasený Salomón Rondón skutočne nemôže pokračovať ďalej a po dvadsiatich minútach ho nahrádza Craig Gardner.
     
    20
    Pri postrannej čiare sa už rozcvičuje Craig Gardner a Tony Pulis tak bude musieť vynútene stiahnuť otraseného Rondóna.
    18. Sergio Agüero (MAC) - 1:1
     
    19
    Manchester City dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil azda ten najpovolanejší a teda SERGIO AGUERO. Argentínsky predátor sa pri exekúcii pokutového kopu zachoval rutinérsky a loptu napálil presne za háčiky ľavej žrde, kam gólman Ben Foster nemal šancu dosiahnuť. Na Etihad Stadium začíname odznovu!
     
    18
    Stéphane Sességnon spoznal tradičnú anglickú story: „From hero to zero!" Na ľavej strane ihriska výborne zakombinovala dvojica Nasri a Aleksandar Kolarov. Bol to práve druhý menovaný Srb, ktorý ťažil z vystúpenia pravého obrancu Dawsona, ktorého v defenzíve zastupoval podstatne ofenzívnejšie ladený Sességnon. Strelec úvodného gólu pristúpil v šestnástke Kolarovov členok a Mike Jones bez rozmyslu nariadil pokutový kop!
     
    17
    Pozičná hra Baggies je do týchto chvíľ na veľmi vysokej úrovni. Výborne sa teraz presúval James McClean, ktorý zastavil Nasriho diagonálu.
     
    16
    Hlavičkovaná na polovici Drozdov, domácim sa zatiaľ nedarí kombinácia po zemi a to predovšetkým vďaka aktívnemu napádaniu WBA.
     
    15
    Tony Pulis zatiaľ spokojne, no s pokojom sleduje priebeh nádejne sa vyvíjajúceho stretnutia. Za nami je ale iba štvrťhodina hry.
     
    14
    West Brom v krídelných priestoroch predovšetkým vďaka aktívnemu McCleanovi dominuje. Ďalší center zablokoval Zabaleta.
     
    13
    Druhý menovaný zostal po defenzívnej hlavičke mierne otrasený, no s najväčšou pravdepodobnosťou bude pokračovať v zápase ďalej.
     
    12
    Manchester City momentálne tlačí vďaka rohovým kopom. Ten štvrtý odvracal do bezpečia James Chester, piaty pre zmenu Rondón.
     
    11
    Decimetre chýbali na druhej strane Aguerovi, ktorý nedosiahol na prudký strieľaný center v podaní Aleksandara Kolarova.
     
    10
    Center beninského krídelníka letel šikovne až na zadnú žrď, kde sa po lopte naťahoval veterán McAuley, no neúspešne.
     
    9
    West Brom pokračuje v okfenzíve, z pravej strany bude rozohrávať voľný kop, konkrétne strelec úvodného gólu Sességnon.
     
    8
    Úvodný gól v sieti anglickej reprezentačnej jednotky ešte väčšmi schladil prítomné obecenstvo na Etihad Stadium.
    6. Stéphane Sessègnon (WBA) - 0:1
     
    6
    West Bromwich Albion dal gól!
    Pozrime sa na to, čo môže vzniknúť z jednej nevinnej straty lopty na súperovej polovici ihriska. Fernando až veľmi ľahkovážne oplácal prihrávku v úvode aktívnemu Nasrimu. Guľatého predmetu sa zmocnil kapitán Drozdov a dlhoročný hráč konkurenčného manchesterského klubu z Old Trafford – Darren Fletcher. Škótsky stredopoliar preniesol hru doľava na McCleana, ktorého zdanlivo nepresný center spracoval na hranici veľkého vápna STÉPHANE SESSÉGNON, ktorý bombou z halfoleja prepálil na bližšej tyči Mangalu i nehybného Harta. Raketový úvod pre outsidera dnešného duelu!
     
    5
    Duel na Etihad Stadium začína napriek slabej kulise v dobrom tempe, obe mužstvá sa prezentujú priamočiarym prechodom vpred.
     
    4
    Ten posledný odvrátil do bezpečia dobre postavené Craig Dawson, center Kolarova z druhej vlny smeroval len k Fosterovi.
     
    3
    Rovnaká štandardka sa kopala i na opačnej strane a to po akcii Sessógnona. Domáci sa taktiež dokázali bez problémov ubrániť a aj rýchlo kontrovať Kolarovovou zrazenou strelou. Tri minúty, tri rohy.
     
    2
    Po akcii navrátilca Nasriho sme sledovali úvodný rohový kop City, lopta pristála iba v náruči anglického gólmana Bena Fostera.
     
    1
    West Bromwich v červeno-čiernom prevedení uviedol loptu do pohybu. Citizens v bledomodrom v prvom polčase zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Navas, Fernando, Delph, Nasri – Agüero, Bony.
    Náhradníci: Caballero – Fernandinho, Y. Touré, De Bruyne, Demichelis, Iheanacho, Clichy.

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, McAuley, J. Evans, Chester – Sandro, D. Fletcher – Sessègnon, Berahino, McClean – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, C. Gardner, Anichebe, Leko, Yacob, McManaman.

    Rozhodca: Mike Jones – A. Garratt, I. Hussin – R. East.
     
    Vitajte na Etihad Stadium, kde pokračovať urputná snaha hostiteľa vtesnať sa do TOP 4, ktorá zaručuje účasť v ďalšej edícii Ligy majstrov.

    Tabuľkové postavenie:

    4. Man. City: 16 – 6 – 9; skóre 56:32; body 54
    11. West Brom: 10 – 10 – 11; skóre 30:37; body 40

    Forma:

    Man. City: V – R – R – P – V – R
    West Brom: P – V – R – V – P – R

    Manchester City sa nachádza v polčase nádejne rozohratého štvrťfinálového dvojzápasu Ligy majstrov. Citizens na úvodný duel cestovali na pôdu francúzskeho PSG, kde strelili dva góly na ihrisku súpera a vypracovali si nádejnú pozíciu pred odvetou (2:2).
    V súboji s West Bromwichom si dnes určite neoddýchnu. A to zvlášť s ohľadom na momentálnu ligovú formu mestského klubu. Sky Blues v ostatných siedmich ligových dueloch prehrali hneď štyrikrát, v posledných štyroch domácich dokonca trikrát. Naposledy si ale spravili chuť na pôde Bournemouthu, ktorý rozstrieľali 4:0.

    West Bromwich minulý víkend takisto neinkasoval, no ani neskóroval. Drozdom to napriek tomu stačilo na zisk jubilejného štyridsiateho bodu v tejto sezóne (Sunderland 0:0), čo podľa nepísaných anglických pravidiel predstavuje magickú hranicu záchrany.
    Albion sa v posledných týždňoch všeobecne nachádza vo výsledkovej pohode. Baggies našli v ostatných šiestich ligových dueloch jediného premožiteľa! V polovici marca trochu prekvapujúco nestačili na Norwich City (0:1). West Brom sa i vďaka tejto sérii vzdialil pásmu ponoru už na trinásť bodov.

    Vzájomné zápasy:

    10.08.2015; West Brom – Man. City 0:3
    (D. Silva, Y. Touré, Kompany)

    21.03.2015; Man. City – West Brom 3:0
    (Bony, Fernando, D. Silva)

    26.12.2014; West Brom – Man. City 1:3
    (Ideye – Fernando, Y. Touré, D. Silva)

    21.04.2014; Man. City – West Brom 3:1
    (Zabaleta, Aguero, Demichelis – Dorrans)

    04.12.2013; West Brom – Man. City 2:3
    (Pantilimon /VG/, Anichebe – 2x Y. Touré, Aguero)

    07.05.2013; Man. City – West Brom 1:0
    (Džeko)

    West Bromwich je obľúbeným súperom dnešného hostiteľa, ktorý ho udolal v ostatných ôsmich vzájomných a šiestich domácich dueloch.
    Baggies tu vyhralu hneď pri svojej prvej návšteve v rámci Premier League (2003), potom ale po dvoch remízach už iba prehrávajú...

    Absencie:

    Domácim dnes bude opäť chýbať dvojica Kompany a Sterling, ktorú po parížskom zranení doplnil i David Silva.
    Otázny je štart Yaya Tourého, ktorého si Manuel Pellegrini zrejme pošetrí na štvrťfinálovú odvetu Ligy majstrov.

    Na druhej strane visí otáznik nad hlavou záložníka Calluma McManamana, ktorý sa po zranení členku ešte nedostal do optimálnej kondície.
    S určitosťou nenastúpi dlhodobý maród Chris Brunt, ktorý vynechá zvyšok aktuálnej sezóny, a ani James Morrison.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Agüero (pen.), 66. Nasri – 6. Sessègnon

    Karty:   33. C. Gardner (WBA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:7.
    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Navas, Fernando, Delph (60. Y. Touré), Nasri – Agüero (89. Clichy), Bony (60. De Bruyne).
    Náhradníci: Caballero – Fernandinho, Y. Touré, De Bruyne, Demichelis, Iheanacho, Clichy.

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, McAuley, J. Evans, Chester – Sandro, D. Fletcher – Sessègnon (80. Leko), Berahino, McClean – Rondón (21. C. Gardner).
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, C. Gardner, Anichebe, Leko, Yacob, McManaman.

    Rozhodca: Mike Jones – A. Garratt, I. Hussin – R. East