West Ham – Arsenal 3:3 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 1:0 (kon.)
Watford – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Newcastle 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Norwich 1:0 (kon.)
Manchester City – West Bromwich 2:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (0:0)
Norwich City
Sobota 09.04.2016, 16:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zverenci Alana Pardewa sa dočkali, začiatkom apríla dosiahli svoje prvé víťazstvo v kalendárnom roku 2016! Jediným gólovom sa o to postaral Jason Puncheon, ktorý tým započal zaujímavú necelú polhodinu stretnutia, ktorá odčinila predchádzajúce muky z chudobného herného prejavu oboch mužstiev. Eagles spravili víťazstvom rázny krok k definitívnej záchrane. Norwich má pred zostupujúcim Sunderlandom stále k dobru štyri body, no na Čierne mačky čakajú ešte dve dohrávky.

    Týmto konštatovaním o otvorenom boji o záchranu sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (18:00:50)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Wilfried Zaha to najskôr spravil dokonale, keď po zisku lopty obišiel trojicu v žlto-zelenom, ktorá z posledných síl pressovala striedajúceho Angličana, ktorý napokon centroval pred odkrytú bránku na Bolasieho, no pred ním zachránil Bassong.
     
    90+2
    Brady to následne skúšal z hranice šestnástky ľavačkou, no cez hradbu tiel nedokázal pod tlakom zamieriť presnejšie.
     
    90+1
    John Ruddy už na konci prvej nadstavenej minútky vybehol na rohový kop Norwichu a práve na gólmana Canaries letel center. Ruddy ale neustál súboj s Delaneym.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Michaelom Oliverom pridáva k dnešnému duelu ešte štyri nadstavené minútky. Dočká sa Crystal Palace premiérového víťazstva v kalendárnom roku 2016?
     
    89
    Fanúšikovia Crystal Palace začínajú nesmelo oslavovať životne dôležité tri body, Kanárici naopak i naďalej veria v bodový zisk z Londýna.
     
    87
    Joel Ward vo vynikajúcej defenzívnej spolupráci s Dannom. Defenzíva Eagles dnes funguje na jedničku.
     
    86
    Wickham sa medzitým dožaduje pokutového kopu, ktorý sa ale podľa Michaela Olivera nebude kopať. Bassong si počínal v chlapskom súboji s Wickhamom v súlade s pravidlami.
     
    85
    Za aktuálnej situácie, a teda nepriaznivého stavu z pohľadu Norwichu, sa odkladá definitíva pre vypadávajúcu Aston Villu minimálne o týždeň.
     
    83
    Nathan Redmond po krátkej kľučke na malom priestore natiahol k streleckému pokusu, ktorý sa kotúľal po trávniku mimo ľavej žrde.
     
    81
    Norwich poriadne zatopil na polovici Londýnčanov, ktorým nepomohlo ani nesprávne načasované vybehnutie gólmana, no celú situáciu z pohľadu Orlov zachránil svojou splašenou koncovkou Bamford.
     
    79
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Dwight Gayle, prichádza Connor Wickham.
     
    78
    Wilfried Zaha mohol po štvrťhodine hry od svojho príchodu naplniť moju predikciu o dôležitosti tohto striedania, no v nájazde na Ruddyho neuspel. Anglického krídelníka nádherným pasom z hĺbky poľa vysunul francúzsky playmaker Cabaye. Zaha si krásne spracoval loptu do pohybu, prešprintoval i lepšie postaveného Martina Olssona, no z uhlu nedokázal prestreliť Ruddyho, ktorý skúsene zmenšil strelecký uhol. Loptu napokon vyrazil do strany, kde mu pomohol i vracajúci sa Bassong. Po následnom rohu sa k zakončeniu dostal Bolasie, ktorý prekonal Ruddyho, no za jeho chrbtom vykopol loptu do bezpečia Howson.
     
    77
    Nathan Redmond sa okamžite zapojil do hry, keď centroval do vápna z pravej strany. Nadýchaný center skončil len u Hennesseyho.
     
    76
    Strelec doposiaľ jediného gólu v stretnutí Jason Puncheon odchádza za hromového potlesku Selhurst Park. Nahrádza ho Joe Ledley. Redmond na druhej strane vymení Jarvisa.
     
    74
    V Selhurst Parku momentálne hráme z jednej strany na druhú, hra má skutočne spád. Súperovu bránu dobýva predovšetkým Norwich.
     
    72
    Po prvýkrát v stretnutí pritlačil i Norwich City, no na druhej strane znovu útočil i Crystal Palace. Zápas nám momentálne kompenzuje všetku tú nudu z predchádzajúcich minút. Najskôr tu bola štandardná situácia hosťujúceho mužstva, na ktorú najlepšie reagoval stopér Ryan Bennett, ktorého citlivá koncovka ale nestačila na prekonanie výborného Hennesseyho, ktorý Bennettov pokus zo šiestich metrov vytlačil končekmi prstov. Po následnej Bradyho zablkovanej strele zaútočil na druhej strane Zaha, ktorého prízemný pokus k ľavej žrdi na dvakrát spacifikoval Ruddy.
     
    70
    Mile Jedinak pri ofenzívnom pressingu naložil Bamfordovi, ktorý zostáva ležať na hracej ploche. Austrálsky kapitán Orlov vidí žltú kartu.

    Erik Farkaš

    Góly: 68. Puncheon

    Karty:   21. Bolasie (CRP), 70. Jedinak (CRP) – 37. Klose (NRW)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:9.
    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann, Delaney, Souaré – Cabaye, Jedinak – Bolasie, Puncheon (76. Ledley), Sako (65. Zaha) – Gayle (79. Wickham).
    Náhradníci: Speroni – Campbell, Čung-Jong, Wickham, Ledley, Kelly, Zaha.

    Norwich City: Ruddy – Wisdom, R. Bennett, Klose (40. Bassong), M. Olsson – Jarvis (76. Redmond), O'Neil, Howson, Brady – Naismith (66. Bamford) – Mbokani.
    Náhradníci: Rudd – Bassong, Jerome, Bamford, Hoolahan, Mulumbu, Redmond.

    Rozhodca: Michael Oliver – G. Beswick, S. Bennett – D. Bond