Jihlava – Liberec 2:0 (kon.) | Dukla Praha – Teplice 1:3 (kon.) | Brno – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Jablonec – Bohemians 2:0 (kon.) | Hr. Králové – Příbram 0:1 (kon.)
koniec
FC Vysočina Jihlava
2:0 (0:0)
FC Slovan Liberec
cz Pondelok 04.04.2016, 13:00 • Areál Na Stoupách, Jihlava • Juniorská liga (CZ) • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 50 diváků se s vámi loučím. Nashledanou! (14:58:33)
     
    Dnešní utkání Juniorské ligy je za námi a Jihlava si připisuje své první vítězství v jarní části. Po bezbrankovém prvním poločase totiž nejprve pokutový kop proměnil Demeter a o 11 minut později pečetil výhru domácích Bajer. Vysočina dnes byla lepším týmem a po zásluze zvítězila.
     
    90
    Konec zápasu.
    90. Potenciální drama odmítl Chlumecký
     
    90
    Liberec mohl zdramatizovat utkání! Martin Chlumecký zakončoval hlavou, nicméně kulatý nesmysl letěl kousek od tyče Kotnourovy svatyně.
     
    86
    Po standardní situace jeden z jihlavských zakončoval hlavou, avšak kousek od malého vápna mířil mimo tři tyče.
     
    83
    K dalšímu střídání sáhl také jihlavský trenér. Čestmír Vitásek si jde odpočinout na střídačku, ze které se na hřiště podívá Marek Beseda.
    83. Šancí na třetí gól pohrdl Fulnek
     
    83
    Velká šance domácího týmu. Fulnek zakončoval z levého křídla, ale Konečný proti němu včas vyběhl a nohou zlikvidoval gólovku domácího hráče.
     
    80
    Rychetník nyní trochu zavařil domácímu brankáři, avšak na poslední chvíli se Jihlavě podařilo odkopnout míč do bezpečí.
     
    77
    Zřejmě poslední změna v sestavě Liberce. Místo Michala Obročníka si poslední minuta zápasu zahraje Radek Pospíšil.
    73. Jan BAJER - 2:0
     
    73
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají druhou branku zápasu a hodně se přibližují k vítězství. Dlouhý aut skončil u rozběhnutého Šerého, jehož sražená střela doputovala k nohám JANA BAJERA, který zakončoval do prázdné brány.
     
    70
    Aktivní Michal Obročník si znovu pokoušel ohrozit bránu Jana Kotnoura. Svou další střelou ale znovu minul.
     
    69
    Po nějaké té chvíli se hlouběji na útočnou polovinu podívala opět i Jihlava. Bajerův centr však hosté bez potíží odvrátili.
     
    65
    Slovan Liberec se po obdržené brance snaží srovnat. Střelou zpoza velkého vápna však Obročník nesrovnal, neboť míč letěl pár metrů vedle.
     
    62
    Třetí střídání domácího i hostujícího týmu. Hřiště opouští aktivní Marek Jungr, na jeho místo se postaví Jan Bajer. Za hosty se na trávník podívá Cal Farias, jenž nahrazuje Dydowicze.
    62. Patrik DEMETER - 1:0
     
    62
    Jihlava právě vstřelila branku!
    A PATRIK DEMETER posílá domácí celek do vedení! Podíval se kam půjde brankář a přízemní střelou z penaltového puntíku otevírá skóre zápasu.
    61. Ruka, po které byl nařízen pokutový kop ve prospěch Jihlavy!
     
    61
    Jeden z hostů zahrál na levé straně pokutového území rukou a bude se kopat penalta! Míč si staví Patrik Demeter...
     
    59
    Nyní si ale Jihlava naopak koledovala o gól! Situaci skvěle kličkou a odkopem vyřešil Kotnour!
    58. Maruš před prázdnou bránou zklamal
     
    58
    Tohle měl být gól! Demeter skvěle zatáhl míč do vápna a přichystal tutovku pro Maruše. Ten však před odkrytou bránou vysoko přestřelil!
     
    53
    První větší šanci druhého poločasu obstarala domácí Jihlava. Standardní situace v podobě takového zkráceného rohu skončila hlavičkou Štěpánka, jenž však z hranice malého vápna mířil nad.
     
    47
    Slovan Liberec se záhy po zahájení druhého poločasu dostal k centru. Ten bez potíží odvrátila defenzíva Jihlavy.
     
    46
    A dvě změny si připravili také hosté. Odpracováno mají Ondřej Karafiát s Ondřejem Machučou a na trávník vbíhá duo Ondřej Bláha – Erik Micovčák.
     
    46
    Domácí vstupují do druhého poločasu se dvěma změnami v sestavě. Ze hřiště je stažena dvojice Duba – Mišun, na plac přichází Štěpán Maruš a Matej Mlakić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:01.
     
    Je za námi první půle zápasu mezi Vysočinou Jihlava a Slovanem Liberec. V úvodních 45 minutách byl domácí tým tím lepším, ale dvě více než slibné šance využít nedokázal a Konečného tak zatím nepřekonal. Na druhou stranu Liberec si nevypracoval ani jednu sebemenší šanci a po většinu poločasu se soustředil na defenzívu. Vzhledem k tomu, že za Jihlavu hrají i dlouhodobí hráči A týmu, Mišun s Jungrem, mohli bychom očekávat větší převahu. Zatím je ale Vysočina kromě oněch dvou šancí nevýrazná.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Mišun fauloval na půlce a může být rád, že za šlapák neviděl žlutou kartu. Zdá se, že první poločas skončí bezbrankovou remízou.
     
    43
    Stále aktivnější Jihlava se dostala k dobrému centru, který byl ale opět odvrácen pozornou obranou Liberce. Proti následnému brejku Slovanu vybíhal Kotnour, ale vše bylo zbytečné, neboť je máván a pískán ofsajd.
     
    38
    Rozehrávku přímého volného kopu obstaral David Štěpánek, který však trefil jen zeď. Tohle se dalo a určitě i mělo zahrát daleko lépe!
     
    37
    Zatímco "muž s maskou" v bráně Jihlavy řve po spoluhráčích jako lev, jeho kolegové z útoku si vypracovali skvělou standardní situaci, která se bude zahrávat z hranice velkého vápna.
     
    35
    První žlutá karta zápasu. Za faul u půlící čáry ji vidí Čestmír Vitásek (JIH).
     
    34
    Opět byl hodně vidět Marek Jungr! ten totiž prodloužil míč na Šerého, jenž z dobré pozice trefil jen dobře vyběhnuvšího brankáře Liberce. Následnou ránu z hranice šestnáctky zablokovali obránci hostujícího týmu.
     
    27
    Aktivní Jungr se prodíral do vápna, kde podstoupil souboj ve stylu "kontakt tam byl". Domácí hráč pádu dost přidal a penalta se nepíská!
     
    24
    Rohový kop jihlavských fotbalistů vyráží Jan Konečný. Následně se rozvíjela slibná šance, avšak Demeterova přihrávka z úhlu nenašla v šestnáctce nikoho z domácích.
     
    23
    Domácí Vysočina Jihlava má momentálně více ze hry. Nejedná se však o nikterak výraznou převahu.
    21. Vitáskova hlavička šla těsně vedle
     
    21
    Druhá šance Jihlavy v zápase! Výborně kopnutá "standardka" v podání Demetera přistála na hlavě Vitáska, který jen těsně minul Konečného bránu.
     
    15
    Stále sledujeme velmi vyrovnanou pasáž bez větších šancí. Soupeři se zatím jen tak testují a neúspěšně zkouší nakopávané míče.
     
    10
    Po první velké šanci zápasu se hra vyrovnala. Nyní centrovali Liberečtí, avšak příliš přetažený míč skončil vedle brány. Následuje odkop od svatyně domácího brankáře.
    5. Fulnek spálil obrovskou šanci po krásné akci Jungra
     
    5
    Obrovská šance Jihlavy! Marek Jungr zatáhl míč po po pravé straně, obehrál dva soupeře a přihrál Fulnekovi. Ten ale před prázdnou bránou z úhlu trefil jen tyč, od které se míč odrazil k brankáři Konečnému.
     
    4
    Nyní se naopak do své první šance prodírali domácí. Duba běžel po levém křídle, avšak jeho přízemní rána byla zblokována ve velkém vápně.
     
    1
    Milan Mišun se hned v úvodu zápasu dopustil chyby a hosté se dostali k zajímavému centru. Dobře kopnutý míč byl odhlavičkován jedním z jihlavských obránců.
     
    1
    Úvodní výkop utkání obstarali hostující hráči, kteří se dnes předvedou v modrých dresech. Jihlava hraje ve žluté a zajímavostí je, že gólman Kotnour dnes má obličejový kryt.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou na hrací ploše a podávají si ruce. Zdá se, že utkání začne přesně podle plánu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Vysočina Jihlava: Kotnour – Kriegsmann (C), Duba, Rychetník, Fulnek, Mišun, Pěknava, Štěpánek, Demeter, Jungr, Šerý
    Náhradníci: Kolář – Maruš, Vitásek, Beseda, Mlakić, Bajer

    FC Slovan Liberec: Konečný – Šustr, Čuřík, Liulka, Chlumecký, Machuča, Dydowicz, Karafiát, Krejčí, Frimmel (C), Obročník
    Náhradníci: Garčár – Bláha, Cal Farias, Micovčák, Pospíšil

    Rozhodčí: Adámková – Hanáková, Zaplatlová.
     
    Krásné pondělní odpoledne! Již za pár minut začne utkání Juniorské ligy mezi domácí Jihlavou a hosty z Liberce. Vysočina Jihlava ještě v jarní části nevyhrála a získala pouhý jeden bod, nicméně v posledním domácím zápase hodně dlouho trápila suverénní Spartu Praha. Desátý Liberec je pouze o dvě příčky výše než jeho dnešní soupeř a bude se snažit navázat na minulou domácí výhru nad Ostravou. Venku však Slovan vyhrál naposledy 5. října 2015! Poslední vzájemný zápas skončil remízou 1:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Petr Jindra

    Góly: 62. Demeter (pen.), 73. Bajer

    Karty:   35. Vitásek (JIH)


    FC Vysočina Jihlava: Kotnour – Kriegsmann (C), Duba, Rychetník, Fulnek, Mišun, Pěknava, Štěpánek, Demeter, Jungr, Šerý
    Náhradníci: Kolář – Maruš, Vitásek, Beseda, Mlakić, Bajer

    FC Slovan Liberec: Konečný – Šustr, Čuřík, Liulka, Chlumecký, Machuča, Dydowicz, Karafiát, Krejčí, Frimmel (C), Obročník
    Náhradníci: Garčár – Bláha, Cal Farias, Micovčák, Pospíšil

    Rozhodca: Adámková – Hanáková, Zaplatlová

    Diváci: 50