Porto – Tondela 0:1 (kon.) | Belenenses – Lisabon 2:5 (kon.)
koniec
FC Porto
0:1 (0:0)
CD Tondela
cz Pondelok 04.04.2016, 20:00 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Primeira Liga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:02:21)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 13:8. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:21.
     
    Je dobojováno! V Portu se zrodilo obrovské překvapení! Favorizované FC Porto si sice v úvodu utkání připravilo několik šancí, ale domácí pokaždé selhali! Do druhého poločasu vlétli hosté jako velká voda a po hodině hry se dočkali odměny. Luis Alberto napřáhl zpoza velkého vápna a parádní střelou překonal Casillase! Porto se za vyrovnáním začalo hnát příliš pozdě a fantastický Ramos v brance Tondely zlikvidoval všechny šance domácích fotbalistů! Tondela si tedy hubeným vítězstvím 1:0 na půdě portugalského giganta může alespoň trochu zpravit dojem ze zpackané sezóny!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V pokutovém území Tondely byli snad všichni hráči na trávníku. Aboubakar zkoušel silou prostřelit obranný blok Tondely, nicméně obětaví obránci jeho pokus zastavili.
     
    90+4
    Corona se hodně snaží. Právě Corona se nyní krásně uvolnil, připravil si míč na pravačku, ale střela mu nesedla a míč se dotoulal do rukavic připraveného Ramose.
     
    90+3
    To snad nejde nedat! Po sérii odrazů se míč odrazil ke Coronovi, který jej napálil na hranici malého vápna, jenže od Aboubakara si míč našel cestu mimo branku!
     
    90+2
    Střídající Varela se na hřišti ukázal nedovoleným zákrokem na Oto´a. Tondela s rozehrávkou rozhodně spěchat nebude, hosté sbírají cenné vteřinky.
     
    90+1
    Nastavuje se 5 minut!
     
    90
    Po obrovské chybě v obraně Tondely se k míči dostal Aboubakar, jenže kanonýr Porta moc vymýšlel a Ramos se mu fantastickým způsobem vrhl pod nohy!
     
    89
    Ani ze čtrnáctého rohového kopu domácího celku se Portu nepovedlo dostat míč za Ramose. Obrana Tondely znovu zafungovala na výbornou.
     
    88
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Wagner, přichází Tikito.
     
    88
    Suk se po rohovém kopu a šťastném odrazu od obránce akrobaticky položil do padajícího míče. Jeho dělovka mohla rozervat síť, ale to by musela být přesná.
     
    87
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Brahimi, přichází Marega.
     
    86
    Střídající Menga prohnal stoperskou dvojici Porta. Menga naneštěstí pro Tondelu při kličce kolem Martinse Indiho uklouzl a odevzdal míč domácím.
     
    85
    Corona se uvolnil na pravé straně, připravil si míč na pravačku, ale ani on svým centrem nevybídl spoluhráče ke skórování. Míč třímá v rukou Ramos.
     
    84
    Ani z dalšího útoku Porta vyrovnávací branka nevzejde. Brahimi prodlužoval hlavou k Aboubakarovi, jenže Ramos znovu přečetl situaci a vyrazil pro míč.
     
    83
    Rohové kopy se dnes domácím zrovna nedaří! Obrana Tondely odvrátila centrovaný míč mimo pokutové území a jeden z hostů se navíc nechal chytře faulovat.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 59. Alberto

    Karty:   41. Danilo (PRT) – 37. Alberto (TND), 60. Sousa (TND), 81. Menga (TND)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 13:8. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:21.
    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira, Chidozie, Martins Indi, Layún (79. Varela) – Danilo, Oliveira (61. Suk), Herrera – Brahimi (87. Marega), Aboubakar, Corona
    Náhradníci: Helton, José Angel, Neves, Podstawski, Varela, Marega, Suk

    CD Tondela: Ramos – Oto´o, Kaká, Pica, Santos – Sousa, Tavares, Alberto (79. Karl) – Baldé (73. Menga), Nathan Júnior, Wagner (88. Tikito)
    Náhradníci: Zubikarai, Tikito, Murillo, Moreno, Menga, Karl, Sebaihi

    Rozhodca: Esteves – Teixeira, Pereira