Porto – Tondela 0:1 (kon.) | Belenenses – Lisabon 2:5 (kon.)
koniec
FC Porto
0:1 (0:0)
CD Tondela
cz Pondelok 04.04.2016, 20:00 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Primeira Liga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:02:21)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 13:8. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:21.
     
    Je dobojováno! V Portu se zrodilo obrovské překvapení! Favorizované FC Porto si sice v úvodu utkání připravilo několik šancí, ale domácí pokaždé selhali! Do druhého poločasu vlétli hosté jako velká voda a po hodině hry se dočkali odměny. Luis Alberto napřáhl zpoza velkého vápna a parádní střelou překonal Casillase! Porto se za vyrovnáním začalo hnát příliš pozdě a fantastický Ramos v brance Tondely zlikvidoval všechny šance domácích fotbalistů! Tondela si tedy hubeným vítězstvím 1:0 na půdě portugalského giganta může alespoň trochu zpravit dojem ze zpackané sezóny!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V pokutovém území Tondely byli snad všichni hráči na trávníku. Aboubakar zkoušel silou prostřelit obranný blok Tondely, nicméně obětaví obránci jeho pokus zastavili.
     
    90+4
    Corona se hodně snaží. Právě Corona se nyní krásně uvolnil, připravil si míč na pravačku, ale střela mu nesedla a míč se dotoulal do rukavic připraveného Ramose.
     
    90+3
    To snad nejde nedat! Po sérii odrazů se míč odrazil ke Coronovi, který jej napálil na hranici malého vápna, jenže od Aboubakara si míč našel cestu mimo branku!
     
    90+2
    Střídající Varela se na hřišti ukázal nedovoleným zákrokem na Oto´a. Tondela s rozehrávkou rozhodně spěchat nebude, hosté sbírají cenné vteřinky.
     
    90+1
    Nastavuje se 5 minut!
     
    90
    Po obrovské chybě v obraně Tondely se k míči dostal Aboubakar, jenže kanonýr Porta moc vymýšlel a Ramos se mu fantastickým způsobem vrhl pod nohy!
     
    89
    Ani ze čtrnáctého rohového kopu domácího celku se Portu nepovedlo dostat míč za Ramose. Obrana Tondely znovu zafungovala na výbornou.
     
    88
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Wagner, přichází Tikito.
     
    88
    Suk se po rohovém kopu a šťastném odrazu od obránce akrobaticky položil do padajícího míče. Jeho dělovka mohla rozervat síť, ale to by musela být přesná.
     
    87
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Brahimi, přichází Marega.
     
    86
    Střídající Menga prohnal stoperskou dvojici Porta. Menga naneštěstí pro Tondelu při kličce kolem Martinse Indiho uklouzl a odevzdal míč domácím.
     
    85
    Corona se uvolnil na pravé straně, připravil si míč na pravačku, ale ani on svým centrem nevybídl spoluhráče ke skórování. Míč třímá v rukou Ramos.
     
    84
    Ani z dalšího útoku Porta vyrovnávací branka nevzejde. Brahimi prodlužoval hlavou k Aboubakarovi, jenže Ramos znovu přečetl situaci a vyrazil pro míč.
     
    83
    Rohové kopy se dnes domácím zrovna nedaří! Obrana Tondely odvrátila centrovaný míč mimo pokutové území a jeden z hostů se navíc nechal chytře faulovat.
    82. Fantastický zákrok brankáře Ramose!
     
    82
    Ramos přečetl úmysl domácích a vydal se z branky před dotírajícím Martinesem Indim. Porto se poté dostalo k ještě jedné šanci, ale Ramos vyškrábl míč nad břevno!
     
    81
    Vidíme žlutou kartu na straně hostujícího celku! Střídající Dolly Menga ozdobí své dnešní představení karetním trestem za nevybíravý skluz.
     
    81
    Do konce utkání zbývá deset minut a nějaké to nastavení. Portu se stále nedaří natlačit se před pokutové území soupeře. Tondela brání na podtrženou jedničku.
     
    79
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Alberto, přichází Karl.
     
    79
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Layún, přichází Varela.
     
    79
    Tohle už bylo o Wagnera mnohem lepší! Wagner se bez přípravy opřel do míče za hranicí šestnáctky a jeho technický projektil proletěl nad břevnem!
     
    78
    Wagner si řekl o přihrávku za hranici pokutového území. Ofenzivní fotbalista Tondely ji také dostal, avšak s míčem nikterak neohrozil branku Ikera Casillase.
     
    77
    Porto zahrávalo přímý kop! Na parádní centr si naběhl Martins Indi, který zády k brance prodloužil míč hlavou! Jeho pokus prolétl kousek nad břevnem!
     
    76
    Střídající Menga se neuvedl zrovna ukázkově. Menga si sice naběhl na přihrávku k levé postranní čáry, jenže zpracování míče vyšlo na nedostatečnou.
     
    75
    Další útok Porta skončil neúspěchem a hosté poté vytlačili favorita utkání až na jeho polovinu. Domácí nyní kombinují v blízkosti půlící čáry.
     
    74
    Brankář Tondely Ramos se drží za pravé stehno a musí být ošetřován. Poloprázdný stadion stále hlasitěji dává svou nevoli pískotem.
     
    73
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Baldé, přichází Menga.
     
    72
    Corona odcentroval přes svého strážce na hranici malého vápna. Tam se snažil zakončovat Brahimi, jenže před ním znovu skvěle zasáhl Pica.
     
    71
    Aboubakar se na hranici pokutového území efektní kličkou prosmýkl mezi dvojicí obránců. Hned za hranici šestnáctky však číhal třetí, který míč okamžitě odkopl.
     
    70
    Domácím se krátí čas! Na Aboubakara mířil další prudký centr z pravé strany. Před robustním útočníkem Porta však odhlavičkoval Pica.
     
    69
    Baldé skvělým způsobem pomohl obraně Tondely. Baldé se vrátil s Maxi Pereirou a dokonce trochu šťastně obral pravého beka Porta o míč.
     
    68
    Wagner zatlačil na obranu Porta dlouhou se přetahoval o míč s Maxi Pereirou. Obránce domácího celku nakonec uhrál míč na autové vhazování.
     
    67
    Tondele se daří kouskovat hru. Na polovině hřiště přibývá drobných faulů, které hlavní rozhodčí zatím neoceňuje karetními tresty.
     
    66
    Portu se dnes prostě nedaří. Bruno Martins Indi se vydal na výlet na polovinu soupeře, předložil míč Brahimimu, ale druhý jmenovaný si neporadil s převzetím.
     
    65
    Layún neuspěl ani do třetice! Tentokrát se míč z jeho kopačky snesl na značku pokutového kopu, kde zaúřadoval skvěle hrající Pica.
     
    64
    A další šance Porta na vyrovnání! Ve vyložené příležitosti se tentokrát ocitl Corona, jenže jeho zakončení vyškrábl fantastický Ramos na rohový kop!
     
    63
    Nyní se to ale domácím povedlo! Aboubakar naservíroval míč pod sebe a střídající Suk svým první dotykem s míčem v utkání poslal míč o kousek nad břevno!
     
    62
    Hosté jsou po vstřelené brance jako polití živou vodou! Porto drží míč pouze na vlastní polovině a nemůže se dostat do pokutového území soupeře.
     
    61
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Oliveira, přichází Suk.
     
    60
    Aboubakar si pokryl míč u postranní čáry a Lucas Sousa jej nevybíravě poslal k zemi.
    59. Luis ALBERTO - 0:1
     
    59
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Překvapení je na světě! Tondela se ujímá vedení a celý stadion najednou zmlkl! Obrana Porta nechala soupeři mnoho prostoru a LUIS ALBERTO krásnou střelou zpoza velkého vápna nachytal Casillase na švestkách!
     
    58
    Brahimi se naivně vrhl mezi trojici soupeřů. Míč sice ztratil, ale obětavým skluzem u rohového praporku vybojoval pro Porto alespoň aut.
     
    57
    Layún se vydal podpořit útočnou snahu Porta, krásným centrem našel rozběhnutého Maxi Pereiru, ale pravý obránce Porta z voleje netrefil míč ideálně.
     
    56
    Casillas zahrál domácím příznivcům na nervy, když dlouho otálel s rozehrávkou. Legendárního brankáře už napadal Wagner, nicméně Casillas zvládl situaci vyřešit mazácky.
     
    55
    Centr se tentokrát nesl přímo do míst, kam spěchala trojice hostujících fotbalistů. Casillas i přesto míč vyboxoval a ke všemu byl faulován.
     
    54
    Wagner si na hranici ofsajdu počíhal na dlouhou přihrávku, pokusil se uvolnit rychlou kličkou a vybojoval další rohový kop.
     
    53
    Také hosté dostali možnost exekuce dalšího rohového kopu. Tondela zkusila sehrát secvičený signál, nicméně Iker Casillas dokázal míč vyboxovat.
     
    52
    Ramos si dával na čas s odkopem od branky, za což schytal pískot domácích fanoušků. Svým nákopem našel vysokého Wagnera, který vybojoval autové vhazování.
     
    51
    Série rohových kopů pokračuje! Tentokrát měli výhodu standardní situace hráči FC Porto. Layún napodobil svůj centr z minulé situace a znovu nenašel nikoho v modrém.
     
    50
    Tondela vstoupila do druhého poločasu aktivněji než do první půle. Na pravé straně se o míč hlásil Baldé, ale spoluhráč mu adresoval přihrávku pouze do zámezí.
     
    49
    Tohle už pro Tondelu vypadalo lépe! Wagner dostal přihrávku na paty, ale balón se odrazil k Nathanu Júniorovi, který jej poslal vedle domácí branky!
     
    48
    Také Tondela měla k dispozici kop od rohového praporku. Centr se snášel ke vzdálenější tyči, ale Alberto se před Martinse Indiho k hlavičce neprodral.
     
    47
    Porto ale rychle obrátilo do útoku a vytěžilo rohový kop. Layún poslal prudký centr na hranici malého vápna, domácí se dožadovali pokutového kopu, avšak sudí ruku neviděl!
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu. Dlouhý míč okamžitě mířil na Nathana Júniora, kterému ke zpracování scházely dva kroky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Na světelné tabuli zatím poněkud překvapivě svítí dvě nuly! Domácí FC Porto si v úvodu utkání vytvořilo několik možností. Tu největší zahodil po rohovém kopu Bruno Martins Indi. Poté Tondela dokázala vyrovnat hru a udržela čisté konto. Uvidíme, s čím hráči vyrukují po přestávce!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Oliveira se pokusil překvapit obranu Tondely obloučkem na rozběhnutého Maxi Pereiru. Přihrávka byla příliš prudká a prolétla až k Ramosovi.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta!
     
    45
    Rozběhla se závěrečná minutka prvního poločasu. Maxi Pereira bude vhazovat v blízkosti pokutového území Porta. Nikdo ze spoluhráčů se mu však nenabízí.
     
    44
    Brahimi poslal míč do běhu Pereirovi. Druhý jmenovaný si míč jedním dotekem posunul a druhým centroval do vápna. Ramos vysoký míč schoval v rukavicích.
     
    43
    Blíží se konec prvního poločasu a na světelné tabuli stále svítí dvě nuly. Favorizované FC Porto se navíc v posledních minutách nemůže prodrat k pokutovému území soupeře.
     
    42
    Po centrovaném míči se jeden z hostujících hráčů ocitl v síti. Byl jím záložník Alberto, který v pádu dokonce trefil Ikera Casillase. Domácí brankář bude rozehrávat.
     
    41
    První žlutá karta je k vidění také na straně Porta! Danilo Pereira si v hlavičkovém souboji pomohl rukama a rozhodčí mu ukázal žlutou kartu.
     
    40
    Brahimi se vydal na kličkovanou před pokutovým územím Tondely. Domácí rychlík v jednom ze soubojů zaškobrtl a poté přišel o míč.
     
    39
    Pica měl spoustu času a prostoru na rozehrávku. Hostující stoper zvolil přihrávku na rozběhnutého Baldého, jenže poslal míč mezi diváky. Pica se spoluhráči omlouvá.
     
    38
    Nebezpečí pro hostující branku nepřišlo ani po následném přímém kopu. Obrana Tondely bez problémů odvrátila přetažený centr.
     
    37
    Na světě je první žlutá karta! Alberto na své polovině ostře zajel do Pereiry a zaslouženě mu byl dopřán pohled na žlutý kartónek!
     
    36
    Až nyní si domácí mohou oddechnout. Pereira se totiž nechal stáhnout za dres a Porto bude rozehrávat z vlastní poloviny. Divákům se zatím vystoupení domácích nelíbí.
     
    35
    Nathan Júnior pokazil rodící se protiútok Tondely! Júnior mohl jít sám na branku, ale raději zvolil přihrávku, kterou stopeři Porta pustili do zámezí.
     
    34
    Centrovaný míč mířil ke vzdálenější tyči, kam spěchal stoper Kaká, ale Iker Casillas včas vyrazil z brankové čáry a sebral míč do rukavic.
     
    33
    Hosté si dokonce vyzkoušejí přímý kop. Maxi Pereira totiž na vlastní polovině sundal unikajícího Baldého a může být rád, že nespatřil žlutou kartu.
     
    32
    Ramos vyslal dlouhým výkopem do protiútoku rychlého Nathana Júniora. Útočník hostujícího celku se porval o míč s dvojicí stoperů a vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    31
    Tentokrát to domácí zkusili rychlou rozehrávkou po zemi. Herrera obdržel zpáteční přihrávku do ofsajdu. Domácím to dnes v ofenzívě zatím poněkud skřípe.
     
    30
    Maxi Pereira napodobil Bruna Santose a vhodil míč do vně pokutového území. Nikdo v modrém nedokázal zakončit, ale Porto získalo alespoň rohový kop.
     
    29
    Peraira potáhl míč vpřed a poslal jej na Aboubakara. Ten byl nucen hlavičkovat v těžké pozici zády k brance a obloučkem jen přizvedl balón do rukavic Ramose.
     
    28
    Tondele to nestačí! Do pokutového území Porta mířil další vysoký centr. Martins Indi tentokrát nenechal své příznivce na pochybách a napoprvé míč odhlavičkoval.
     
    27
    Bruno Santos vhodil míč přímo do pokutového území. Balón se po odrazu dostal k Albertovi, jenže před ním stačil zasáhnout Oliveira.
     
    26
    Tondela se na pár desítek vteřin usadila před šestnáctkou Porta a zůstane tam i nadále. Hosté totiž budou vhazovat v blízkosti šestnáctky.
     
    25
    Po hodně dlouhé době o sobě dali vědět i hosté! Centrovaný míč odvrátila obrana Porta za hranici velkého vápna, kde se do něj z voleje položil Alberto! Jeho pokus skončil nad Casillasovou svatyní.
     
    24
    Skvělá práce obránce Santose. Ten se parádně vrátil a na hranici pokutového území včasným skluzem obral o míč rozběhnutého Coronu.
     
    23
    Herrera zkusil z rohového kopu štěstí kopem přímo do branky. Jeho technický pokus se stáčel ke vzdálenější tyči, nakonec však zamířil mimo.
     
    22
    V šanci se málem poněkolikáté v utkání zjevil Aboubakar! K tomu propadl dlouhý balón, ale domácí útočník byl natolik překvapen, že získal jen rohový kop.
     
    21
    Corona si převzal dlouhou diagonální přihrávku. Při pokusu o kličku sice podklouzl, ale poté se ještě zvedl, aby soupeři stejně odevzdal míč.
     
    20
    Brahimi získal míč u brankové čáry, vyměnil si jej s Herrerou, jež vyslal nádherný míč na hlavu Aboubakara! Domácímu kanonýrovi zatím není přáno!
     
    19
    Aboubakar se vrátil zpět na hřiště a okamžitě udělal v hostující obraně průvan. Pica domácího útočníka zastavil jen s vypětím všech sil.
     
    18
    Ale domácího ostrostřelce dokázal zastoupit Herrera! Herrera si sběhl na dlouhou přihrávku za obranu a z první vystřelil. Jeho pokus zamířil mezi diváky.
     
    17
    Aktivní Aboubakar se při zakončení nejspíše zranil. U domácího střelce už jsou lékaři. Aboubakar však nejspíše bude hrát i nadále.
     
    16
    Aboubakar si fantasticky naběhl na dloubáček za obranu Tondely! Ke smůle domácího útočníka se pohyboval snad o půlkrok za obranou soupeře! Ofsajd!
     
    15
    Porto naprosto kontroluje dění na trávníku. Domácí fotbalisté takřka nepůjčují soupeři míč a sami kombinují na vlastní polovině.
     
    14
    Po následném rohovém kopu se míč dostal právě k Pereirovi. Pravý obránce Porta si navedl míč na levačku a technickým projektilem poslal míč vysoko nad branku.
    13. Závar před brankou Tondely
     
    13
    Další šance domácího celku! Maxi Pereira se po narážečce s Coronou ocitl na hranici malého vápna, kde ještě vybízel spoluhráče, ale obrana Tondely před prázdnou brankou stačila zakročit!
     
    12
    Herrera poslal na polovině hrací plochy k zemi Alberta. Ten se po nešetrném zákroku drží za levou nohu, ale podle všeho bude schopen pokračovat.
     
    11
    Brahimi dostal šanci na reparát. Nyní raději přihrál nabíhajícímu Pereirovi, ale ten se s míčem zastavil a nakonec se neodhodlal k odcentrování.
     
    10
    Aboubakar znovu v akci! Tentokrát dlouhým pasem našel Brahimiho, který na jeho dílo nenavázal a neprotlačil kolmici mezi stopery soupeře.
     
    9
    Domácí se zbytečně zatlačili na vlastní polovinu. Na Martinse Indiho už dotírali hostující útočníci a zkušený stoper raději otočil hru až k vlastnímu brankáři.
     
    8
    Z dalšího rohového kopu se už nikdo v modrém dresu k zakončení nedostal. Hosté však odkopli balón pouze do autu a FC Porto zůstane na polovině soupeře.
    7. Zakončení po rohovém kopu
     
    7
    FC Porto zahrávalo další rohový kop. A tentokrát už to bylo nebezpečnější! K hlavičce se prodral Bruno Martins Indi a Ramos jeho pokus vytlačil na další roh!
     
    6
    Aboubakar obdržel krásnou přihrávku do volného prostoru. Jedinou vadou bylo špatné převzetí domácího útočníka, které jej připravilo o nadějně vyhlížející šanci.
     
    5
    Z kopu od rohového praporku už nebezpečí pro hostující branku nepřišlo. Obrana Tondely bez potíží ubránila hlavičkáře Porta a Ramos bude odkopávat.
     
    5
    Oliveira poslal do pokutového území nadýchaný centr, na nějž si naskakoval Aboubakar. Útočník Porta v souboji ztratil stabilitu, ale sudí nařizuje pouze rohový kop.
     
    4
    Aboubakar si fantasticky pokryl přihrávku do středu hrací plochy, předal jej do strany nabíhajícímu Coronovi, jež se nechal faulovat a vybojoval přímý kop.
     
    3
    Maxi Pereira příliš dlouho čekal na pomalou přihrávku k pravé postranní čáře a Wagner jej přesně načasovaným skluzem obral o míč.
     
    2
    Aboubakar aktivně napadal Tavarese. Záložník Tondely nevěděl, co má udělat s míčem, ale Aboubakar ho nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    1
    Oliveira uvedl míč do pohybu a zahájil dnešní střetnutí! Porto se okamžitě přesunulo před pokutové území soupeře a Ramos musel hasit první střelu zpoza šestnáctky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastoupily na hrací plochu. FC Porto sehraje dnešní zápas v modrých dresech, zatímco Tondela nastoupí v zeleném.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira, Chidozie, Martins Indi, Layún – Danilo, Oliveira, Herrera – Brahimi, Aboubakar, Corona
    Náhradníci: Helton, José Angel, Neves, Podstawski, Varela, Marega, Suk

    CD Tondela: Ramos – Oto´o, Kaká, Pica, Santos – Sousa, Tavares, Alberto – Baldé, Nathan Júnior, Wagner
    Náhradníci: Zubikarai, Tikito, Murillo, Moreno, Menga, Karl, Sebaihi

    Rozhodčí: Esteves – Teixeira, Pereira.
     
    Dnešní soupeři se spolu v ligovém střetnutí potkali na konci měsíce listopadu. FC Porto tehdy vyloupilo stadion Tondely díky brance Yacine Brahimiho!
     
    Naopak Porto trápí úplně jiné starosti. Celek z přístavního města drží třetí pozici, avšak na vedoucí Benficu ztrácí už devět bodů. Porto se bude chtít porvat alespoň o přímý postup do Ligy mistrů. Na druhý Sporting totiž ztrácí "jen" čtyři body. Před reprezentační přestávkou urvalo Porto tři body za nejtěsnější možné vítězství na půdě Setúbalu.
     
    Tondela se nachází na samotném dně ligové tabulky. Dnešní hostující celek je se čtrnácti body už osm kol před koncem takřka jasným sestupujícím. Poslední výhru si Tondela připsala na konci měsíce února, kdy zvítězila 2:1 na půdě Moreirense. V minulém kole hostila Tondela Belenenses. Ve vyrovnaném utkání se nakonec zrodila remíza 2:2.
     
    Dobrý večer všem příznivcům portugalského fotbalu! Pondělní večer nabízí dohrávku 28. kola portugalské Primeira Ligy! FC Porto hostí CD Tondela! Utkání startuje ve 20 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 59. Alberto

    Karty:   41. Danilo (PRT) – 37. Alberto (TND), 60. Sousa (TND), 81. Menga (TND)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 13:8. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:21.
    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira, Chidozie, Martins Indi, Layún (79. Varela) – Danilo, Oliveira (61. Suk), Herrera – Brahimi (87. Marega), Aboubakar, Corona
    Náhradníci: Helton, José Angel, Neves, Podstawski, Varela, Marega, Suk

    CD Tondela: Ramos – Oto´o, Kaká, Pica, Santos – Sousa, Tavares, Alberto (79. Karl) – Baldé (73. Menga), Nathan Júnior, Wagner (88. Tikito)
    Náhradníci: Zubikarai, Tikito, Murillo, Moreno, Menga, Karl, Sebaihi

    Rozhodca: Esteves – Teixeira, Pereira