Hurikán Bratislava – Florko Košice 8:3 (kon.) | Prešov – Grasshoppers Žilina 4:3 (po pr.) | M-Šport Trenčín – ŠK 1. FBC Trenčín 4:1 (kon.)
Lido Bratislava – ATU Košice 8:9 (po pr.)
koniec po predl.
FBC Mikuláš Prešov
4:3 (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
FBC Grasshoppers AC UNIZA
Sobota 12.03.2016, 16:00 • ŠH Hotelovej akadémie • Salming extraliga • Štvrťfinále
     
    Prešovčania tak dnes vybojovali dôležité víťazstvo nad Žilinou a predĺžili si tak sezónu minimálne o jeden zápas. Zajtra ich však na domácej palubovke čaká druhá existenčný zápas. Žilinčania stále vedú v sérii 2:1 na zápasy a zajtra môžu rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie sa odohrá v nedeľu 13. marca 2016 o 16tej hodine. (18:05:36)
     
    Koniec zápasu.
     
    62:11
    Prešov dal gól!
    A tá prišla práve v tomto okamihu. Útočník Martin Petróci ostal osamotený za žilinskou obranou, prebral prihrávku, dostal sa do úniku a pekným forehandovým blafákom rozhodol o osude dnešného zápasu.
     
    61:51
    Loptička je stále v moci žilinských florbalistov, ktorí sa naďalej prezentujú svojím nátlakovým ofenzívnym florbalom. Prešov trpezlivo čaká na prípadnú chybu svojho súpera, ktorá ale zatiaľ neprichádza.
     
    61:17
    Prešov sa priblížil k žilinskej bráne, no hneď aj prišiel o loptičku. Do solídnej šance sa už už dostával Richard Francl, no hosťujúcemu útočníkovi nebolo umožnené skórovať. Jeho akcii predchádzal hvizd rozhodcu Dávida Halagu.
     
    60:31
    Hostia sa ale dostali k loptičke, no nedokázali ohroziť bránu gólmana Sninčáka.
     
    60:05
    Predĺženia sa začalo. Loptička je v moci Prešovčanov, ktorí si ju zatiaľ s rozvahou rozohrávajú pri vlastnej bráne.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V dnešnom súboji je rozhodne o čo hrať. V prípade víťazstva Žiliny sa totiž Prešov rozlúči so sezónou 2015/2016. V štvrťfinálovom boji hranom na tri víťazné zápasy totiž po dvoch neúspešných dueloch v Žiline prehráva 2:0 na zápasy.
     
    A je tu záver zápasu. Duel svoje rozuzlenie nájde podľa všetkého v predĺžení. Celok FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina predviedol nezdolnú vôľu po víťazstve, keď rovnako ako v druhej tretine, 21 sekúnd pred koncom duelu strelil gól Marián Galovič, ktorý poslal stretnutie do predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:50
    Žilina sa neuspokojila s remízovým rezultátom a v závere stretnutia sa snaží o rozhodnutie zápasu v riadnom hracom čase.
     
    59:39
    Žilina dala gól!
    Je to neuveriteľné, no bývalou prešovskou hádzanárskou halou sa ozýva radosný výkrik žilinského mančaftu. 21 sekúnd pred koncom stretnutia sa strelecky presadil strelou príklepom hosťujúci Marián Galovič.
     
    59:15
    Sikorjak dlhou prihrávkou cez celú hraciu plochu našiel Kassaya. Ten pozbieral cenné sekundy, no následne stratil loptičku.
     
    59:08
    Zápas vstúpil do svojej poslednej minúty. 52 sekúnd pred koncom stretnutia si domáci vyberajú oddychový čas.
     
    58:39
    Žilina doslova zavrela Prešovčanov pri vlastnej bráne. Kassay sa snažil poslať loptu cez celé ihrisko do brány, no loptička skončila za opustenou žilinskou bránou.
     
    58:20
    Oddychový čas hostí sa skončil. Žilina má posledných 100 sekúnd na vyrovnanie a bude hrať bez brankára!
     
    58:20
    Oddychový čas hostí.

    Miroslav Revaj

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 4. Magura (Tall), 19. Petróci (Sikorjak), 32. Joščák (Tall), 63. Petróci – 40. Málus (Kvasnica), 51. Francl (Baránek), 60. Galovič (Miške)


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák – Kominek, Baláž, Štofko, Petróci, Adamov, Magura, Sikorjak, Grivalský, Tall, Kassay Pazdič, Joščák
    FBC Grasshoppers AC UNIZA: Kružel, Turiak – Hrin, Francl, Hruška, Trúnek, Veneny, Galovič, Baránek, Kvasnica, Masarovič, Málus, Lelák, Hrin, Miške, Imrišík, Chládek, Kozaňák

    Rozhodca: Boháčová, Halaga