Hurikán Bratislava – Florko Košice 8:3 (kon.) | Prešov – Grasshoppers Žilina 4:3 (po pr.) | M-Šport Trenčín – ŠK 1. FBC Trenčín 4:1 (kon.)
Lido Bratislava – ATU Košice 8:9 (po pr.)
koniec po predl.
FBC Mikuláš Prešov
4:3 (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
FBC Grasshoppers AC UNIZA
Sobota 12.03.2016, 16:00 • ŠH Hotelovej akadémie • Salming extraliga • Štvrťfinále
     
    Prešovčania tak dnes vybojovali dôležité víťazstvo nad Žilinou a predĺžili si tak sezónu minimálne o jeden zápas. Zajtra ich však na domácej palubovke čaká druhá existenčný zápas. Žilinčania stále vedú v sérii 2:1 na zápasy a zajtra môžu rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie sa odohrá v nedeľu 13. marca 2016 o 16tej hodine. (18:05:36)
     
    Koniec zápasu.
     
    62:11
    Prešov dal gól!
    A tá prišla práve v tomto okamihu. Útočník Martin Petróci ostal osamotený za žilinskou obranou, prebral prihrávku, dostal sa do úniku a pekným forehandovým blafákom rozhodol o osude dnešného zápasu.
     
    61:51
    Loptička je stále v moci žilinských florbalistov, ktorí sa naďalej prezentujú svojím nátlakovým ofenzívnym florbalom. Prešov trpezlivo čaká na prípadnú chybu svojho súpera, ktorá ale zatiaľ neprichádza.
     
    61:17
    Prešov sa priblížil k žilinskej bráne, no hneď aj prišiel o loptičku. Do solídnej šance sa už už dostával Richard Francl, no hosťujúcemu útočníkovi nebolo umožnené skórovať. Jeho akcii predchádzal hvizd rozhodcu Dávida Halagu.
     
    60:31
    Hostia sa ale dostali k loptičke, no nedokázali ohroziť bránu gólmana Sninčáka.
     
    60:05
    Predĺženia sa začalo. Loptička je v moci Prešovčanov, ktorí si ju zatiaľ s rozvahou rozohrávajú pri vlastnej bráne.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V dnešnom súboji je rozhodne o čo hrať. V prípade víťazstva Žiliny sa totiž Prešov rozlúči so sezónou 2015/2016. V štvrťfinálovom boji hranom na tri víťazné zápasy totiž po dvoch neúspešných dueloch v Žiline prehráva 2:0 na zápasy.
     
    A je tu záver zápasu. Duel svoje rozuzlenie nájde podľa všetkého v predĺžení. Celok FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina predviedol nezdolnú vôľu po víťazstve, keď rovnako ako v druhej tretine, 21 sekúnd pred koncom duelu strelil gól Marián Galovič, ktorý poslal stretnutie do predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:50
    Žilina sa neuspokojila s remízovým rezultátom a v závere stretnutia sa snaží o rozhodnutie zápasu v riadnom hracom čase.
     
    59:39
    Žilina dala gól!
    Je to neuveriteľné, no bývalou prešovskou hádzanárskou halou sa ozýva radosný výkrik žilinského mančaftu. 21 sekúnd pred koncom stretnutia sa strelecky presadil strelou príklepom hosťujúci Marián Galovič.
     
    59:15
    Sikorjak dlhou prihrávkou cez celú hraciu plochu našiel Kassaya. Ten pozbieral cenné sekundy, no následne stratil loptičku.
     
    59:08
    Zápas vstúpil do svojej poslednej minúty. 52 sekúnd pred koncom stretnutia si domáci vyberajú oddychový čas.
     
    58:39
    Žilina doslova zavrela Prešovčanov pri vlastnej bráne. Kassay sa snažil poslať loptu cez celé ihrisko do brány, no loptička skončila za opustenou žilinskou bránou.
     
    58:20
    Oddychový čas hostí sa skončil. Žilina má posledných 100 sekúnd na vyrovnanie a bude hrať bez brankára!
     
    58:20
    Oddychový čas hostí.
     
    58:20
    A Žilinčania si teraz po krásnej celoplošnej kombinácii vypracovali sľubnú šancu. Sninčák ale znížil strelecký uhol a podržal svoj tím.
     
    58:00
    Do konca zápasu ostávajú dve minúty a Prešovčania si stále držia jednogólový náskok.
     
    57:40
    K loptičke sa po nepresnej strele hostí dostali opäť Prešovčania, ktorí ju okamžite poslali za žilinskú bránu, kde sa ju snažia čo najdlhšie udržať.
     
    57:29
    Hra je prerušená. Prešovčania budú rozohrávať loptičku a majú výborne nakročené k víťazstvu v dnešnom existenčnom zápase.
     
    57:18
    Žilinčania sa všemožne snažia o vyrovnanie, no Prešov nedovoľuje dostať sa súperovi na dostrel brankára Sninčáka.
     
    56:36
    Z hry uplynulo ďalších niekoľko desiatok sekúnd. Čas na vyrovnanie sa Žilinčanom kráti. Prešov umne drží loptičku na svojich hokejkách a drží si súpera na dištanc.
     
    56:18
    Tomáš Kvasnica teraz doslova vletel do útoku s loptičkou na hokejke. Nič produktívne však vďaka výbornému defenzívnemu zákroku Grivalského nevymyslel.
     
    55:52
    Hra je v posledných sekundách rozkúskovaná, čo náramne vyhovuje domácim hráčom vedúcim o jeden jediný gól.
     
    55:38
    Pri lopte sú opäť Žilinčania. Tí ale stratili loptičku a tá bude v závere 56. minúty v moci prešovských florbalistov.
     
    55:25
    Prešovská obrana je ale v závere zápasu veľmi pozorná a súpera nepúšťa k vážnejšiemu streleckému ohrozeniu brány.
     
    55:14
    Brániaci sa Prešovčania v záverečnej päťminútovke doslova melú z posledného. Žilina je usadená pred domácou bránou a snaží sa o vyrovnanie.
     
    54:58
    Joščák v súboji s Trúnkom o loptičku získal výhodu rozohrávky. Prešov môže opäť pozbierať cenné sekundy.
     
    54:26
    Kominek teraz vyzval Kassaya ku skórovaniu, no druhý menovaný nedokázal usmerniť loptičku za chrbát Turiaka.
     
    53:52
    Žilina sa opäť dostala k loptičke, no vďaka bojovnosti Baláža rodiaca sa útočná akcia hostí bola prerušená.
     
    53:26
    Petróci teraz skúšal prekvapiť hosťujúceho gólmana strelou zo stredu ihriska. Loptička ale skončila na brániacom hráčovi Žiliny.
     
    53:11
    Pri lopte je Joščák, ktorému ale vpredu chýbala výraznejšia podpora spoluhráčov. Domáci celok je ale stále pri loptičke a môže tak pozbierať veľmi cenné sekundy.
     
    52:50
    Žilina hrá prakticky celú tretiu tretinu nátlakový florbal a svojho súpera k ničomu nepúšťa. Prešovčania sa ale zatiaľ úspešne bránia.
     
    52:40
    Žilinčania mali na dosah vyrovnávajúci gól, no Sninčák teraz aj so šťastím si do štatistík pripísal veľmi dôležitý zákrok.
     
    52:18
    Na druhej strane mohol ale Žilinčanom cestu za vyrovnaním výrazne skomplikovať Joščák, ktorý ale nedokázal prekonať brankára Turiaka.
     
    51:36
    Celok Žiliny má stále loptičku na svojich hokejkách a v tretej tretine si vypracoval veľký tlak, z ktorého zatiaľ dokázal zužitkovať jeden strelený gól. Podarí sa hráčom FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina vyrovnať?
     
    50:57
    Žilina je opäť pri loptičke a v závere zápasu sa bude snažiť o vyrovnanie. Prešovčania sa zatiaľ úspešne bránia, no do konca zápasu ostáva ešte deväť minút.
     
    50:36
    Žilina dala gól!
    A Žilina strieľa kontaktný gól. Nádhernou strelou spoza tela sa prezentoval Richard Francl. ktorý svoj pokus skryl za brániaceho hráča a vymietol pavučinu prešovskej brány.
     
    50:09
    Duel vstúpil do svojej poslednej desaťminútovky a Žilina v nej bude bojovať o dotiahnutie dvojgólového manka.
     
    49:59
    Marián Galovič sa snažil prelomiť streleckú smolu hostí v dnešnom zápase strelou príklepom z prvej. Loptička ale skončila za mantinelom za prešovskou bránou.
     
    49:11
    Adamov teraz nepresne rozohral loptičku. Žilina bude od vlastnej brány rozohrávať ďalšiu útočnú akciu.
     
    48:49
    A pri Prešovčanoch teraz stáli všetci svätí. Hostia nastrelili hornú žŕdku, skóre sa však naďalej nemení. Prešovčania vedú dva góly. Zápas čoskoro vstúpi do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    47:52
    Momentálne sledujeme florbal zo strany na stranu. Prešov dáva jasne najavo, že sa v závere stretnutia nehodlá len brániť.
     
    46:39
    Prešovská brána je opäť obkolesená žilinskými hráčmi, ktorí ale zatiaľ nedokážu streliť kontaktný gól. V tretej tretine bol k nemu najbližšie Michal Hrin, ktorý nedokázal usmerniť loptičku do opustenej prešovskej brány.
     
    45:50
    Žiline sa kráti čas na vyrovnanie. Prešov stále vedie o dva góly, no na domácich hráčov čakajú ešte perné chvíle. Žilina sa bude s určitosťou snažiť o čo najlepší finiš v zápase.
     
    45:01
    Presilová hra Prešovčanov sa skončila, Žilina hrá v plnom počte.
     
    44:42
    Prešovčania majú stále k dispozícii presilovú hru, no nedokážu z nej zatiaľ nič vyťažiť. Žilina sa veľmi dobre bráni a súperovi nedovoľuje skórovať.
     
    43:57
    Prešovčania sa usadili pred žilinskou bránou, no nedokázali sa dostať na dostrel žilinskej brány.
     
    43:01
    Prešovčania ale môžu napraviť svoje nepremenené trestné strieľanie. K dispozícii majú dvojminútovú presilovú hru.
     
    43:01
    Prešovčania mali teraz k dispozícii samostatný nájazd po hre vysokou hokejkou. Jan Kominek ale nedokázal využiť poskytnutú šancu na skórovanie.
     
    42:50
    Michal Hrin mal na hokejke kontaktný gól. Strelcovi Žiliny stačilo poslať loptičku do poloprázdnej brány, no hosťom sa nepodarilo dotiahnuť sa na súpera na rozdiel jedného gólu.
     
    41:33
    Žilinčania rozohrávajú loptičku od vlastnej brány. Martin Trúnek to skúšal strelou z ľavej strany, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný.
     
    41:07
    Marián Galovič to teraz skúšal strelou príklepom, no jeho pokus mu vôbec nevyšiel. Sninčák v domácej bráne zasahovať nemusel.
     
    40:28
    Záverečná tretina dnešného súboja sa začala. Prešov do nej vstupuje s dvojgólovým náskokom a má tak dobre našliapnuté k dnešnému víťazstvu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:22.
     
    A je za nami druhá dvadsaťminútovka zápasu. V druhom dejstve sme videli vyrovnaný súboj, v ktorom sa Žilina snažila dobyť prešovskú bránu, no podarilo sa jej to až 21 sekúnd pred zaznením sirény oznamujúcej koniec prostrednej časti. Prešovčania odchádzajú do kabín s dvojgólovým vedením. Stále však nič nie je rozhodnuté. Prešovčania ani zďaleka nemajú víťazstvo vo vrecku a na florbalových priaznivcov v Prešove čaká veľmi zaujímavá posledná tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:39
    Žilina dala gól!
    A Žilinčanom sa predsa podarilo streliť gól do šatne. Strelecky sa presadil Jaroslav Málus, ktorý zužitkoval výbornú prihrávku Tomáša Kvasnicu od ľavého mantinelu. Sninčák sa nestihol presunúť a šanca hostí na víťazstvo v dnešnom zápase stále žije.
     
    39:25
    Na druhej strane sa rovnako spoľahlivým zákrokom maskou prezentoval brankár Turiak.
     
    39:03
    Michal Hrin sa teraz dostal k strele, no loptička skončila len na maske domáceho brankára Sninčáka.
     
    38:52
    Hra je prerušená. Tall v rohu hracej plochy vybojoval aspoň vhadzovanie. Prešov má v závere druhej tretiny veľkú šancu na ohrozenie hosťujúcej brány.
     
    38:10
    Kominek to po ľavej strane skúšal individuálne, no jeho akcia nepriniesla žiadané ovocie v podobe streleného gólu.
     
    38:00
    Hostia hrajú v plnom počte, Lelák sa vrátil na hraciu plochu.
     
    37:39
    Prešov je stále usadený pred žilinskou bránou. Žilinčania sa však veľmi dobre bránia a domáci sa nedokážu dostať na dostrel brankára Turiaka.
     
    37:00
    Slovenský reprezentant to skúšal ešte raz strelou zápästím, no tentoraz loptička skončila za mantinelom. Žilina sa dostane k loptičke.
     
    36:33
    Prešovčania zavreli svojho súpera pred vlastnou bránou. Pri lopte je Kominek, no jeho strela zápästím sa nedostala k brankárovi Turiakovi.
     
    35:58
    A Prešovčania budú hrať presilovú hru. Na dve minúty si mimo hraciu plochu odchádza oddýchnuť Richard Lelák.
     
    35:45
    Naopak, na druhej strane sa k strele dostal jeden z najväčších slovenských florbalových talentov Michal Miške.
     
    35:35
    Magura sa teraz dostal k neočakávanej strele. Loptička z jeho hokejky lízla ľavú žŕdku.
     
    35:02
    Richard Francl sa teraz po individuálnej akcii dostal do samostatného úniku, no zoči-voči Sninčákovi neuspel.
     
    34:26
    Žilinčania ale aj v dnešnom súboji podávajú veľmi dobrý výkon, majú viac z hry, no Šarišania zatiaľ vďaka zodpovednému výkonu v defenzíve stále vedú o tri góly.
     
    33:41
    Za nami je vyše polovica zápasu. Prešovčania stále vedú o tri góly a majú výborne nakročené k víťazstvu v dnešnom existenčnom zápase.
     
    32:26
    Martin Trúnek teraz vystrelil bez prípravy. Jeho strela mala dostatočnú razanciu, no Sninčák gólu zabránil dobrým zákrokom. Prešovský brankár je dnes veľkou oporou svojho tímu.
     
    31:45
    Sninčák teraz upokojil hru, skryl loptičku vo svojich rukách. Prešov bude rozohrávať loptu od vlastnej brány.
     
    31:23
    Prešov dal gól!
    A Prešov vedie o tri góly! Strelecky sa presadil slovenský reprezentant Martin Joščák, ktorý rutinérsky poslal loptičku za chrbát žilinského gólmana. Prešov vedie rozdielom triedy 3:0.
     
    30:40
    Michal Hrin teraz rozohral loptu, Žilinčania to skúšajú aktívnym pohybom od vlastnej brány a snažia sa rozhodiť brániacu sa päticu Prešovčanov.
     
    29:57
    Po ľavej strane sa do útoku predral domáci útočník Marek Kassay, no jeho strelecký pokus skončil mimo brány.
     
    29:31
    K streleckému pokusu sa teraz dostal Michal Grivalský, no loptička z jeho hokejky smerovala vysoko nad bránu.
     
    29:10
    Pri lopte je Magura, ktorý rozohráva loptičku od vlastnej brány. Žilinčania pasívne vyčkávajú v strede ihriska.
     
    28:25
    Tall teraz vyzval Baláža k zakončeniu, no prešovský florbalista netrafil loptičku najlepšie a z rodiacej sa akcie tak napokon vzišlo.
     
    27:47
    Sikorjak rozohráva loptu spoza vlastnej brány. Vymieňa si ju s Magurom. Domáce publikum ženie svojich miláčikov dopredu.
     
    27:10
    O slovo sa teraz prihlásil domáci celok. Jaroslav Tall vystrelil zápästím, no jeho strelecký pokus hosťujúceho gólmana nevystrašil.
     
    26:56
    Žilinčania sú v druhej tretine omnoho lepším tímom. Prešov si ale zatiaľ zubami-nechtami bráni dvojgólové vedenie.
     
    26:19
    Michal Hrin teraz výborne vypálil spoza tela, no ani jeho strela sa nezatrepotala v prešovskej sieti.
     
    25:44
    Marián Galovič teraz vybojoval v rohu hracej plochy loptičku. K zakončeniu vyzval Tomáša Kvasnicu, no jeho strelecký pokus z prvej skončil po teči domáceho hráča mimo brány, Sninčák zasahovať nemusel.
     
    24:49
    Prešovčania mali teraz obrovský problém s rozohrávkou. Žilinčania sa napokon zásluhou Richarda Francla dostali do zakončenia, no pokus hosťujúceho hráča napokon skončil mimo brány.
     
    23:57
    Petróci teraz výborne zakombinoval s Kassayom. Druhý menovaný ale nedokázal zužitkovať výbornú prihrávku strelca druhého prešovského gólu.
     
    23:27
    Hra je prerušená. Loptičku bude rozohrávať Žilina zo stredu hracej plochy. Hostia zavreli svojho súpera pred bránoou, no Sninčák s pomocou obrany vypätú situáciu zvládol.
     
    22:57
    O loptičku sa bojuje v rohu mantinelu pri prešovskej bráne. Žilinčania zavreli svojho súpera pred vlastnou bránou, no defenzíva domáceho celku zatiaľ pracuje na sto percent.
     
    22:31
    Magura teraz rozohráva loptičku spoza brány. Prešovčania si neustále menia medzi sebou loptičku, no nedokážu si vypracovať žiadnu vážnejšiu príležitosť na skórovanie.
     
    21:59
    Žilinčania striedajú. Prešov je pri lopte. Magura poslal loptičku na Sikorjaka, ktorý rozohral na Joščáka.
     
    21:19
    Marián Hruška teraz výborne vystrelil spoza hráča, no Sninčák ostal pozorný a naďalej si drží čisté konto.
     
    21:01
    Prešovčania ale nedokázali z útočnej akcie vyťažiť nič. Žilinčania sa dostali k loptičke.
     
    20:40
    Jaroslav Tall teraz zakombinoval so Sikorjakom. Do hry sa zapojil aj strelec otváracieho gólu Magura.
     
    20:19
    Hra je prerušená. Prešovčania sú pri loptičke a budú zakladať jednu z prvých ofenzívnych akcií druhého dejstva.
     
    20:05
    Druhá tretina sa začala. Prešovčania do nej vstupujú s dvojgólovým náskokom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    18:43
    Prešov dal gól!

    Gól strelil MARTIN PETRÓCI! Domáci tím vyhráva 2:0!
    Asistencia: Martin Sikorjak.
     
    03:49
    Prešov dal gól!

    Gól strelil MARCEL MAGURA! Domáci tím vyhráva 1:0!
    Asistencia: Jaroslav Tall.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák – Kominek, Baláž, Štofko, Petróci, Adamov, Magura, Sikorjak, Grivalský, Tall, Kassay Pazdič, Joščák

    FBC Grasshoppers AC UNIZA: Kružel, Turiak – Hrin, Francl, Hruška, Trúnek, Veneny, Galovič, Baránek, Kvasnica, Masarovič, Málus, Lelák, Hrin, Miške, Imrišík, Chládek, Kozaňák.
     
    Základná časť MEX sa skončila a florbaloví fanúšikovia na Slovensku už upierajú svoje zraky na štyri štvrťfinálové boje play-off.

    V sobotu od šestnástej hodiny privíta FBC Mikuláš Prešov na domácej palubovke favorizovaný celok FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina.

    Na prešovských florbalistov čaká existenčný víkend. Po dvoch dueloch na pôde Žiliny prehrávajú po výsledkoch 7:1 a 13:6 2:0 na zápasy a už len jedna prehra ich delí od ukončenia sezóny 2015/2016. Ak chce FBC Mikuláš zabojovať o postup, musí v sobotu zvíťaziť. Zároveň v prípade sobotňajšieho víťazstva bude v nedeľu opäť odvracať mečbal svojho súpera.

    Favorit celej série je jasný. Hráči FBC Mikuláš ale počas sezóny dali jasne najavo, že dokážu hrať vyrovnanú partiu s akýmkoľvek celkom a pred víkendom neskladajú zbrane.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Revaj

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 4. Magura (Tall), 19. Petróci (Sikorjak), 32. Joščák (Tall), 63. Petróci – 40. Málus (Kvasnica), 51. Francl (Baránek), 60. Galovič (Miške)


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák – Kominek, Baláž, Štofko, Petróci, Adamov, Magura, Sikorjak, Grivalský, Tall, Kassay Pazdič, Joščák
    FBC Grasshoppers AC UNIZA: Kružel, Turiak – Hrin, Francl, Hruška, Trúnek, Veneny, Galovič, Baránek, Kvasnica, Masarovič, Málus, Lelák, Hrin, Miške, Imrišík, Chládek, Kozaňák

    Rozhodca: Boháčová, Halaga